Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 200
Току що чух Киро Скалата да казва, че в момента било много популярно у нас хапче за отслабване, което води до нарушения в нервната система, силно изпотяване и най-лошото ослепяване. Не успях да чуя името му, но че било използвано някога при произодството на пестициди и е забранено в САЩ. У нас се продавало като хранителна добавка и е внос от Китай.

Успяхте ли да разберете кое е това хапче, дали има нещо общо с тук известните китайски капсули  newsm78 newsm78 newsm78
Все пак, Скалата като говори по ТВ да предпазва хората, си мисля, че можеше малко повече да повтори името на това "чудо", а не сега да се чудя Thinking Thinking

# 1
 • Варна
 • Мнения: 505
Ами при Скалата на преден план стои бизнеса, така че аз лично много много не му се вързвам. Освен това той не каза конкретно име на продукта, а измънка на два пъти две различни съкращения от сорта на деенпе или педеен от което никой нищо не разбра.

# 2
 • in my dreams
 • Мнения: 4 680
Аз китайски предмет не вкарвам в къщи ,абсурд в устата  Sick
Не ви ли е страх да консумирати неща произведени от тези жълтури?
Бля SickТия бълват само зарази #2gunfire

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 09:36 от Поци

# 3
 • В полето, под тепето.
 • Мнения: 894
Каза китайски  хапчета. Предполагам, че са същите за които има тема тук.

# 4
 • Мнения: 9
Здравейте, аз съм нова тук и до сега не съм се включвала в темите, но сега се изкушавам да коментирам. Та Киро говореше за едно вещество - ДНП, което няма много общо с китайските капсули за отслабване. Това вещество е описано подробно в сайтовете за културизъм и фитнес. Митьо Крика също напоследък има навик да говори за анаболи, стероиди и хормони в едно списание за бодибилдинг, което се разпространява безплатно по фитнесите. Крика твърди, че го бил давал на майка си, на някаква фолкзвезда и на клиентки и те отслабвали неимоверно за кратко време. Предполагам, че подобни изказвания от страна на Крика бъркат в бизнеса с добавки на Скалата и той е решил да дискредитира колегата си и предлаганите от него вещества. по принцип всичко, което не е хранителна добавка е опасно и Скалата е прав, че дори да не ослепееш, най-малко така ще ти се разбъркат хормоните, че няма оправия. желая ви хубав уикенд и ползотворно слабеене!

# 5
 • Мнения: 6 957
Еййй няма оправия  ooooh!

Ако са китайските капсули и аз четох какво ли не, че са адски противопоказни  Rolling Eyes

# 6
 • in my dreams
 • Мнения: 4 680
Крика е най-големият глупак,така че от него съвет #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Той бърка карнитина с креатина Joy Joy Joy

# 7
 • Мнения: 9
Поци, много си прав! Жалко, че за много хора статиите му и самият той са фактори и много тийнейджъри по залите го слушат и му се възхищават. А за веществото, рекламирано от него - ДНП - сигурно е вредно, но пусти женски мързел - дай да се назобим с боклуци и да си лежим на дивана с чипс и сладолед, прокарани с бира. ... Л-капрнитинът, Липозанът , спортът и умереният глад (разбирай НВД и плодове) му е майката

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 484
Цитат
Л-капрнитинът, Липозанът , спортът и умереният глад (разбирай НВД и плодове) му е майката
Предполагам си имала предвид Л-карнитин?
Да ти кажа за спорта и за умерения хранителен режим съм съгласна Simple Smile И за това, че повечето хора (не само жени) предпочитат да не правят нищо и с вълшебни хапове или напитки да изглеждат перфектно.
Дори и в този форум виж колко са повече темите за диети и чайчета (хапчета) за отслабване, отколкото тези за спорт

# 9
 • Мнения: 9
Ето какво намерих в интернет за въпросното вещество. Сори за дългия пост, надявам се че ще придобиете по-голяма информация за какво вълшебно чудо иде реч. Уточнявам, че цената му май-варира между 300 и 600 лв. и то на черно, защото както каза Скалата - у нас то не се продава законно. И един съвет от мен - не правете това у дома, колкото и да е примамлив ефектът. Безплатен обяд няма, а всеки смъкнат килограм по такъв или подобен начин се плаща скъпо. Още повече, че сте майки и имате малки слънчица, за които да се грижите!

Информацията в следващите редове е единствено с информативно значение и не представлява медицинско мнение!

Поради неимоверният интерес, който предизвика този фетбърнер в средите на професионалните бодибилдъри из целият свят, предоставяме на вашето внимание превод на упътването за употреба на препарата.

Това упътване е получено единствено поради личните контакти на наши приятели с производителите на препарата, за което искрено им благодарим.


УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА НА ЕКСТРЕМЕН ФЕТ БЪРНЪР “DNP”DNP проявява своето действие на вътрешноклетъчно ниво и по-специално вътре в мембраната на митохондриите. Предимството на подобен вътрешноклетъчен механизъм на действие се състои в това, че тялото не може да развие приспособимост към DNP и по този начин да се намали или неутрализира ефекта от препарата. Ефектът на DNP се състои в това, че прави процеса на образуване на АТФ в организма много неефективен. Защо това е толкова важно? Защото АТФ е енергииното гориво на тялото, необходимо за извършването на всички биохимически реакции в човешкото тяло, които ни поддържат живи. Клетките в нашите тела постоянно имат нужда от АТФ, за да функционират. Количеството АТФ, необходимо за да се поддържа един индивид функционален, зависи от неговото/нейното базово метаболитно ниво. Правейки образуването на АТФ неефикасно, базовото метаболитно ниво на даден индивид може да се повиши почти неограничено, но за практически нужди базовото метаболитно ниво може безопасно да се увеличи 30-70% без да се постявя животът на индивида в опасност. Не е необичайно индивиди на губят дневно до половин килограм телесни мазнини, докато употребяват DNP. Ако не сте запознати с АТФ, то това е в което калориите, идващи от протеини, въглехидрати и мазнини, евентуално се превръщат. С други думи енергията, която е складирана в макромолекулите се прехвърля в АТФ молекула, но DNP нарушава този процес. В присъствието на DNP в тялото вместо да се превтъща в АТФ от макромолекули потенциалната енергия се превръща в топлина. Това е много важно, защото нивата на АТФ в тялото бързо ще спаднат и клетките на тялотo се стремят бързо да запълнят запасите си от АТФ, като за тази цел разграждат още мазнини, въглехидрати и т.н. Както можете да видите, изгражда се картина, в която нивата на АТФ постоянно са под нормалните и тялото винаги опитва да изгори още мазнини, въглехидрати и протеини, за да възстаново тези нива. Това не е по-различно от това да правите аеробни упражнения като бягане, велоергометър и т.н. с тази разлика, че докато приемате DNP тялото е този режим на работа постоянно – 24 часа на ден.


ДОЗИРОВКА И НАЧИН ЗА УПОТРЕБА


DNP не е препарат за всекиго и определено не е препарат за начинаещи без опит, които искат просто да свалят няколко килограма, за да изглеждат по-добре в дрехи. Без правилна и изчерпателна подготовка и стриктно спазване на принципите на прием DNP може да е вреден.
Общоприета и наложила се препоръчителна дозировка на DNP при индивиди, които го използват за първи път е 2-6мг на килограм лично тегло. Начинаещият трябва винаги да започва от минималната дозировка от 2мг на килограм, за да постигне индивидуалната си поносимост към препарата. Да се опитва за първи път DNP две седмици преди състезание може да се окаже катастрофално. Индивид тежащ 100кг и за първи път използващ DNP трябва да стартира от 200мг дневна доза. На тази дозировка може да се остане за поне 3 дни с оглед на безопасността и след това дозировката плавно да бъде увеличавана до достигане на оптималната за индивида.  400мг/ден могат да се използват, но никога не бива да се приемат наведнъж. Винаги се разделя подобна дозировка на две, които трябва да са раздалечени възможно най-много във времето – това ще рече да се приеме една капсула от 200мг на всеки 12 часа. В редки случаи може някой да използва 600мг/ден и то само ако се касае за много опитен ползвател на препарата и всичките му телесни показатели се следят от близо, за да се избегне увреждане на организма.
Дължината на курса на използване на DNP варира в широки граници в зависимост от индивида. В миналото се смяташе, че DNP цилите следва да се ограничат до 10 дни, заради подтискането на функцията на щитовидната жлеза и превръщането на Т4 в Т3 в черния дроб се минимализира, но това се оказа неточно. Индивид с прием от 200мг/ден ще има почти нормална функция щитовидна а десетия ден, докато при такъв с прием от 600мг/ден Т3 няма да съществува още на третия ден. Докато Т3 хормонът играе много важна роля по отношение на загубата на мазнините, то в случая това не бива да буди притеснение, защото възможностите на DNP по отношение на изгарянето на мазнините компенсира повече от достатъчно да компенсира понижените нива на Т3. Предимство на намаленото ниво на Т3 в тялото е това, че тялото ще изгори много по-малко мускулна тъкан, докато изгаря мазнините при действието на DNP. Нормалната фунция на щитовидната жлеза и нивата на Т3 се възстановяват оптимално седмица след спиране приема на DNP.
     И така, колко дълъг трябва да бъде един цикъл? Подходът трябва и в този случай да бъде индивидуален и да се съобразява със спецификата на всеки индивид. Удачен подход е да се приемат 2-3 мг/кг лично тегло за период от 3-4 седмици. Това ще причини по-малко странични ефекти и ще има същия краен резултат, но ще отнеме малко по-дълго време. След като привикнете към тази дозировка е възможно да увеличите дозировката с една капсула на ден и да продължите с курса, докато тялото ви се справя, защото умората и другите странични ефекти се натрупват и надделяват. Ако две капсули на ден е все още “мека” дозировка за вас тогава повторете стъпката с увеличаването на дозировката на 3 капсули дневно, разпределени на осемчасови интервали. Заради известната водна задръжка по време на упортебата на DNP, ползващите го обикновено установяват, че изглеждат най-добре около 4-7 дни след спирането на препарата, когато водната задръжка се е нормализирала.
За състезатели:
Приемете последната капсула DNP осем дни преди датата на състезанието. Изчерпайте въглехидратите 3 дни след последната капсула DNP. Заредете въглехидратите незабавно два дни преди състезанието и спрете приема на течности. Това ще доведе до превъзходна въглехидратна свръхкомпенсация в мускулите и до по-пълен вид на сцената.
 ДИЕТИЧНИ ПРЕПОРЪКИ


Изчерпайте въглехидратите три дни преди да започнете с приема на DNP, защото DNP ще отнеме 2-3 дни да изчерпа запасите от гликоген на тялото, преди да започне да изгаря ефикасно натрупаните мазнини.
Докато приемате DNP преминете на изокалорична диета (33% протеин, 33% въглехидрати, 33% мазнини) и поддържайте нивото на калориите около това за поддържане. Намалянето на въглехидратите ще постави тялото в състояние на хипогликемия и може да бъде опасно за здравето и за психическото настоение на индивида (усещане за подтиснатост, липса на радост от ежедневието и т.н.). DNP копира инсулина по това че пренася глюкоза в клетките при отсъствие на глюкоза. Това е прекрасно за изгарянето на мазнини, но може да се окаже опасно при нисковъглехидратна диета  и кръвната глюкоза може да се окаже опасно ниска. Все пак един опитен потребител на DNP може да си позволи известно леко “заиграване” с тези нива. Във всеки случай разликата няма да е съществена по отношение на постигнатия ефект, защото в случая става дума най-вече за общия калориен прием.

При кратки цикли с високи дозировки на DNP и в края на дълги цикли с ниска дозировка е подходяща следната диета:
    50% въглехидрати, 35% протеин, 15% мазнини. Това не е грешка - въглехидратите са от решаваща важност за DNP, за да работи правилно. Обърнете внимание, че в този случай се променя само съотношението, но и обемът на калориите.
Не се безпокойте, че приемате прекалено много въглехидрати, докато сте на DNP, защото тези въглехидрати не могат да бъдат складирани и незабавно се използват за гориво и за опит на тялото ви да възстанови клетъчните нива на АТФ.
Докато задържате калорийния прием на поддържащо ниво най – ползотворно ще е да приемате около 55% от калориите си от въглехидрати, 35% от протеин и 10% от мазнини ( най-вече ненаситени). Може да е оптимално за изгарянето на мазнини да повдигнете още малко процента на въглехидратите, но протеиновият прием трябва да е достатъчно висок, за да поддържа мускулния катаболизъм в минимални граници, докато DNP създава огромен калориен дифицит в тялото.
Най-слабоефективната форма на хранене по време на прием на DNP е диетата с голям прием на мазнини (кетогенната диета), но голямото количество мазнини помагат да се забави изпразването на хранителния тракт, така че се чувствате сит за по-дълъг период от време. Това е една от причините, поради която в началото се препоръча изокалорична диета за начинаещи, които могат да имат трудности с контролирането на апетита си, докато приемат DNP.


СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

ТОПЛИНА – ще се увствате много горещо, докато приемате този препарат. Много е подобно на това да тичате с бавно темпо, така че се подгответе да се потите по малко. При някои хора не е необичайно и обилното потене. Телесната температура ще се увеличи до около 38.3 градуса по Целзий и ще се задържи на това ниво. Това не е необичайно. Повишаването на телесната температура причинява вазодилаторен ефект  в тялото, за да му помогне да се охлади. При все това охлаждането няма да е ефикасно , ако околната среда не го позволява – да сте навън при 40 градусова жега и висока влажност през лятото може да доведе до бързо прегряване на организма и опасни последици. Избягвайте гореща околна среда при всички положения. Ако изберете да използвате DNP през лятото стойте на закрито и излизайте само при абсолютна необходимост. Дехидратацията пречи на тялото да регулира оптимално температурата си и бързо а прегрява. Пийте 3 – 9 летра вода дневно в зависимост от дозата DNP.
 ВОДНА ЗАДРЪЖКА – този страничен ефект е тясно свързан с топлината. Вазодилаторният ефект се появявава поради повишената телесна температура, кръвоносните съдове се разширяват, причинявайки увеличение на кръвния поток и известна водна задръжка. Също така увеличеният кръвен поток води до понижаване на кръвното налягане, което кара тялото да задържа повече натрий и увеличава водната задръжка. Цялата водна задръжка изчезва за седмица след спирането на приема на DNP, но често и по-рано от това. Популярните диуретици не са особено ефикасни срещу водната задръжка, причинена от DNP, защото диуретиците основно влияят върху диурезата и върху подтискането на антидиуретичния хормон (АДТ), докато в случая водната задръжка е независима от АДТ. Докато диуретиците изхвърлят естествено задържаната от тялото вода те няма да доведат един състезател до вида, нужен му за състезателната сцена, а ще го изложат на опасността от смърт или сериозни здравни проблеми, поради изчерпване на натрия в тялото. 

    ЛЕТАРГИЯ - Това е най-големият проблем, свързван с употребата на DNP и е до известна степен свързан с безсънието, което ще бъде засегнато по-долу. Както вече научихте DNP изчерпва АТФ в тялото и без АТФ вие нямате енергия. Образно казано се чувствате сякаш цял ден учасвате в маратон без никаква почивка. Разбира се степента на летаргията зависи от дозировката на препарата, но не е необичайно за някои хора направо да не могат да се отлепят от леглото. Да се отиде до кухнята за храна се превръща в работа, а самото хранене става трудоемък процес. Този страничен ефект изчезва в рамките на 24-36 часа след прекратяване на приема на DNP.
БЕЗСЪНИЕ - за някои хора спането става много трудно не заради стимулиране на централната нервна система, както е случаите на употреба на ефедрин и кофеин, а просто защото е толкова адски горещо. Мнозина намират за трудно да спят, когато се потят в леглата си. Единственият начин донякъде да се ограничи този страничен ефект е да спите в стая с добре работещ климатик.
ПОВЪРХНОСТНО ДИШАНЕ/УЧЕСТЕНО ДИШАНЕ - това е характерен страничен ефект, когато дозировките са в гормия край на скалата. Дишането ви може да е подобно на това при тичане, дори когато седите спокойно – сякаш не можете достатъчно добре да си поемете въздух. Каквато и да е физическа дейност само ще влоши това състояние – никакво аеробно натоварване.
     ДЕХИДРАТАЦИЯ - много сериозен страничен ефект. Ако количеството на приеманите от вас течности не е адекватно, дехидратацията може да се окаже предпоставка за сериозно прегряване на тялото и дори смърт. Приемът на вода трябва да е между 3 и 9 литра дневно.
     ИЗЧЕРПВАНЕ НА ЕЛЕКТРОЛИТИТЕ - причинено е от голямата загуба на течности и соли чрез изпотяването. Пиенето на вода замества течностите, но не и солите и микроелементите. Най-добрият начин да излезете от това състояние е с приема на изотонични напитки, които съдържат тези вещества – Рехидрин и т.н. На това възстановяване трябва да се обръща сериозно внимание, защото то води след себе си – увеличена летаргия, ниско кръвно налягане, влошена сърдечна функция, световъртеж, диария.
     СВЕТОВЪРТЕЖ - чест страничен ефект, засягащ около 30% от ползвателите. Няколко са причините за появата му и те могат да бъдат избегнати – дехидратация, изчерпване на електролитите, ниско рН на кръвта.
     ДИАРИЯ - не се среща често, но се появява при нарушен баланс на електролитите и неусвоен DNP (при големи дозировки), който, преминавайки през храносмилателния тракт, нарушава осмотичния баланс. Ако диарията се превъре в проблем, изход е намалянето на дозировката или временното прекратяване на приема.
ГЛАВОБОЛИЕ -     поради дехидратацията. При повечето индивиди приемането на литър течности отстранява проблема с главоболието.
СУХО ГЪРЛО - не е ясна причината за появата му, но се проявява най-вече по време на сън и може да допринесе за безсънието.
АЛЕРГИИ/ДЕРМАТИТИ - При много малък процент ползватели DNP дава алергични реакции. Алергиите се проявяват първоначално като фантомни сърбежи (сърбеж без зачерваване или обрив) по торса. На по-късен етап могат да се развият под формата на обриви и сърбежи по торса и крайниците. Всяко противоалергично лекарство в случая ще помогне да се излезе от това състояние. За отбелязване е, че ако сте алергични към DNP, то тази алергия изчезва с продължителната употреба на препарата. При неприятна алергия просто спрете и след 7-8 дни отново започнете приема на препарата. Алергиите също така зависят от дозировката и продължителността на употреба.
ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ


Никога не започвайте с оптимална или максимална доза. Винаги подхождайте внимателно и започвайте от ниски дозировки.
Никога не използвайте DNP, ако ще се намирате в гореща среда за дълъг период от време.
Никога не приемайте диуретици, докато сте на DNP. Това включва големи дози алкохол. Докато лекият диуретик като алкохола ще ви накарат да се чувствате много по-некомфортно, то лекарствената форма на диуретик ще ви убие ако го приемете с DNP.
Ако температурата ви надвиши 38.6 по Целзий, прекратете незабавно приема, докато температурата ви не се нормализира напълно.
Не се опитвайте да тренирате много интензивно. В момент, когато трудно имате енергия да отидете на работа, не се насилвайте да тренирате прекалено. Дълги аеробни тренировки могат да бъдат особено вредни за здравето ви. Такава активност освен всичко друго и ще повиши нивата на кортизола, което е много катаболно за мускулатурата. Така че стойте надалеч от кардио дейностите, докато сте на DNP.
Ако получите алергични реакции използвайте противоалергично средство и ако това не помогне, прекратете приема на DNP за десетина дни.
Следете за електролитния си баланс. Носете със себе си бутилка с изотоночна минерална напитка.
Хидратация. Хидратирането на организма е от огромно значение не само за това да се чувствате по-добре и да се предпазите от прегряване, но и ще подобри изгарянето на мазнините и цялостния ефект от приема на DNP.


ПРИЕМ НА СУПЛЕМЕНТИ


    АНТИОКСИДАНТИ -  един от най-ефикасните е мастноразтворимият Витамин Е. Препоръчителни са дози от 800 до 1000 единици дневно през време на цикъла, за да се преборите със свободните радикали, причинени от повишеното изгаряне на мазнини.
ГЛИЦЕРОЛ -  важен е за запазване на мускулната хидратация и предпазване от катаболизъм. Дозировката е 3-4 супени лъжици дневно.


                                           ЗАКЛЮЧЕНИЕ

     DNP Е НАЙ-ЕФИКАСНИЯТ ФЕТ БЪРНЕР И МОЖЕ БИ НАЙ-СЛОЖНОТО ЗА УПОТРЕБА ЛЕКАРСТВО В СВЕТА НА БОДИБИЛДИНГА И НЕ БИВА КЪМ НЕГО ДА СЕ ОТНАСЯ С ЛЕКА РЪКА ОТ ОБИЧАЙНИ ПОЛЗВАТЕЛИ, ОПИТВАЩИ СЕ ДА СВАЛЯТ НЯКОЙ И ДРУГ КИЛОГРАМ. СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ МОГАТ ДА БЪДАТ МНОГОБРОЙНИ И СЕРИОЗНИ, НО АКО СЕ ИЗПОЛЗВА ПРАВИЛНО, НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е ПОСТОЯНЕН. ВЪПРЕКИ СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ ХОРАТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ГО ИЗПОЛЗВАТ, ЗАЩОТО ЕФЕКТЪТ МУ Е НЕСРАВНИМ. НАДЯВАМ СЕ ТОВА УПЪТВАНЕ ЗНАЧИТЕЛНО ДА ВИ Е ОГРАМОТИЛО ПО ОТНОШЕНИЕ НА DNP. АКО РЕШИТЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТЕ, МОЛЯ ПРАВЕТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО И ИЗПОЛЗВАЙТЕ НАСТОЯЩАТА И ДРУГА ЛИТЕРАТУРА, ЗА ДА СИ ПОМОГНЕТЕ В ПЪТЯ ВИ КЪМ ДРУГА ФИЗИКА.
 


# 10
 • Sofia
 • Мнения: 200
Barbie Blond , благодаря за изчерпателната информация !!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 11
 • The Windy City
 • Мнения: 1 685
Като чета страничните действия са също като при китайските капсули-казвам го от личен опит-в темата за тях съм направила подробна изповед.Обаче ясеки си мечтае за вълшебното хапче и пак бих се прежалила Twisted Evil Thinking Peace

# 12
 • in my dreams
 • Мнения: 4 680
Внимавайте какво пиете Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт