Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 юли 2007, 15:14 ч.
  • Преглеждания  2 745  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 113
Здравейте,
Със съпруга ми имаме годишнина и аз искам нещо много специално да сготвя
за вечерта. Моля за идеи- основни яденета, предястия и  др.
Благодаря предварително
 Hug  chef

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 867
 Тъй като и аз имам празник днес ще споделя моето специално меню   chef
предястие -пълнена палачинка с топено сирене и пилешко месо-зепечена във фурната, рулца от шунка.
основно ястие- пилешко  на тиган с джинджифил, чесън, соев сос-много пикантно и ароматно- с гарнитура бял ориз с къри.
плато със сирена и бяло вино
десерт-мелба с плодове
дано съм ти помогнала с някои от нещата.
 Също така днес прочетох една интересна рецепта с пилешки гърди-начукват се на тънко, овалват се в разбита майонеза-2-3 с.л  и 1 с.л дижонска горчица, овалват се в картофено пюре на люспи и се пекат за около 30 минути във фурната. Аз лично съм правила нещо подобно и се получава интересно и вкусно!
 

# 2
  • София
  • Мнения: 431
Аз мога да ти предложа " Филе вретено".
 Става много вкусно , но по бавно се приготвя.
Св. бон  филе го  начукваш  на тънки пържоли и в тях слагаш : кис. краставички, гъби, бекон, печени чушки, топено сирене, майонеза, лютеница.  Всичко нарязано на много ситно, след което се завива на руло. Слагат се клечки за зъби за да не се отвори.  Нарежда се в тавичка слага се масло и вода и се пече, първо с фолио за да се задуши и изпече добре , а после 5 - 10 мин.  да се запече отгоре /може да се сложи и по малко кашкавал / .  Пропуснах да кажа , че филетата предварително се посоляват и се поръсват с малко черен пипер.

# 3
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Защо не погледнеш в готварската книга на подфорума, има хиляди идеи.Сега тук всеки трябва да напише примерно меню ли?!

# 4
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Сподели какво предпочита мъжът ти, за да помогнем по-ефективно. Моят например си пада по морски деликатеси и по такива поводи приготвям нещо такова.

# 5
  • Мнения: 10 592
Суши.Октопод на барбекю.Ципура на скара.Бяло вино.Плодове.
Леко,екзотично,вкусно,бързо за приготвяне! Peace

# 6
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Моята идея е пиле със синьо сирене!Вземаш пилешко филе(за 2ма ще ти стигнат 300гр.) нарязваш го на хапки и го запържваш.Вземаш сметана на Данон (малка) и на водна баня то слагаш като то разбъркваш с дървена лъжица прибавяш около 150 гр. синьо сирене (на която фирма предпочиташ) и го бъркаш докато стане хомохенна смес.Ако се сгъсти прибавяш прясно мляко , може и вода.Когато го поднасяш слагаш "канапе" от една пържена филия, отгоре пилешкото и го заливаш със соса.Може въпросния сос да то сложиш в малка чашка  към всяка чиния и да си топите пилешкото в нея. ДОБЪР АПЕТИТ

# 7
  • Мнения: 1 981
Моята идея е пиле със синьо сирене!Вземаш пилешко филе(за 2ма ще ти стигнат 300гр.) нарязваш го на хапки и го запържваш.Вземаш сметана на Данон (малка) и на водна баня то слагаш като то разбъркваш с дървена лъжица прибавяш около 150 гр. синьо сирене (на която фирма предпочиташ) и го бъркаш докато стане хомохенна смес.Ако се сгъсти прибавяш прясно мляко , може и вода.Когато го поднасяш слагаш "канапе" от една пържена филия, отгоре пилешкото и го заливаш със соса.Може въпросния сос да то сложиш в малка чашка  към всяка чиния и да си топите пилешкото в нея. ДОБЪР АПЕТИТ

 EТо това ще го пробвамммммммм
Heart Eyes Мерси за тази  рецепта!


# 8
  • Мнения: 375
Стек "Антоанета" а ла Тина
« неделя, 08 юли 2007, 18:04 »   

--------------------------------------------------------------------------------

 Предлагам ви моят вариант на този стек. В различни заведения съм го хапвала в разни варианти - това е моят.
   Няколко свински или пилешки пържоли се начукват, посоляват, наръсват се с черен пипер и престояват 2 часа в хладилник. Овалват се в брашно и се изпържват. Подреждат се в намаслена тавичка. Върху всяка пържола се подреждат резенчета портокал (всяко, разполовено наполовина). Като няма портокали, слагам резенчета ябълка. Отгоре - тънко парче шунка или бекон, върху него - тънък пласт кашкавал. Пече се, докато кашкавалът се е разтопил и попрепечен обгръща продуктите под него. Този стек е бърз, по-различен на вкус и ефектен. 
 
 
 

# 9
  • Варна
  • Мнения: 544
Защо не погледнеш в готварската книга на подфорума, има хиляди идеи.Сега тук всеки трябва да напише примерно меню ли?!

Е, защо пък всеки да пише - аз предлагам само който иска  Wink. Все пак става въпрос за нещо специално.

Аз много харесвам за предястие една рибена салата, която майка приготвя, когато се събираме по разни поводи. Добре се получава, ако се реди в кръгло плато или по-голяма чиния.:
1.Най-долния пласт е от настъргани на ренде сварени в солена вода картофи.
2.Следва пласт майонеза.
3.Върху нея - кисели краставички, нарязани на ситно.
4.Отново се маже с майонеза.
5.Отгоре риба от консерва - аз лично предпочитам риба тон на парченца.
6.Пак майонеза.
7.Най-отгоре се поръсва с настъргани сварени яйца - белтъците по края, жълтъците в средата за по-голям ефект.
Реже се на парчета като торта.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт