Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 март 2005, 14:39 ч.

БОНБОНИ

  • 9 113
  • 11
  •   1
Отговори
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Днес моя колежка черпи с домашно приготвени бонбони.Страхотни !!!
Ето рецептата:
1чч захар,1чч прясно мляко,1 пакетче краве масло(125гр),1 супена лъжица мед,1 чч орехови ядки,2 ванилии
В тенджера слагаме всичко без орехите и на много силен котлон(газов) варим 10-15минути.Като добие светло-карамелен цвят сваляме и прибавяме нарязаните орехи.Изсипваме горещо върху правоъгълна тавичка, постлана със станиол или алуминиево фолио.Като изстине режем на малки ,правоъгълни бонбонки и увиваме в целофан или станиол.
 smile3535

# 1
  • Danmark / Ruse
  • Мнения: 221
I az imam edna recepta, no ne usm ia opitvala...no shte skoro, zashtoto zvuchi mnogo dobre:

450 dr med
1/4 l smetana
100 gr krave maslo
sok ot limon

Medut i smetanata se izlivat v tendjera i se zagravia na nai-silnoto. Pribavia se kraveto maslo i lionovia sok. NE SE BURKA DOKATO VRI. Temperaturata triabva da e okolo 135 gradusa.
Kogato se svari vsichko se izsipva vurhu ploska tava i se ostvaia da isztine. Sled tova se nariavz ana parchenca i se uviva v staniol/celofan.

# 2
  • София
  • Мнения: 293
Ето и една рецепта от мен. Това е имитация на бонбоните Рафаело, но много вкусна смея да твърдя. Опитайте ги няма да съжалявате Wink


РАФАЕЛО

Продукти:
250 гр.мляко на прах
250 гр.пудра захар
250 гр. краве масло
100 гр.кокосови стърготини
обелени бадеми
бадемова есенция

Приготовление:
Омесва се тесто от млякото,захарта,маслото(леееко размекнато),и 3/4 от стърготините.Оставя се в хладилника да се стегне,и след това се правят топчета колкото орех,като в средата се поставя по 1 бадем.Овалват се в кокосови стърготини,и се държат в хладилника.Преди поднасяне се поставят в ефектна бонбониера

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 3 565
Имам един малко тъп въпрос Embarassed
Как се белят бадемите Confused:

# 4
  • София
  • Мнения: 722
Бадемите се белят много лесно..накисваш ги за няколко минути в гореша вода..и после обелката лесно се отстранява. Grinning

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 3 565
Courage, мерси за пояснението Wink
Предполагам и с лешниците стои така въпроса, защото смятам да ги направя с лешници, много апетитно ми звучат тези бонбонки, пък и съм голяма фенка на Рафаелото.
slato, благодаря ти за рецептата Sign Exclamation

# 6
  • София
  • Мнения: 293
няма защо, надявам се да ти харесат. Аз съм ги правила и с лешници, правила съм ги даже и без ядка и пак са хубави:Simple Smile))
а лешниците леко ги запекох, колкото да поизсъхнат, така си ги харесвам та за това Wink

# 7
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Ето и от мен:
3 ч.ч.смлени обикновени бисквити
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч.пудра захар
3 яйца
1 малка чашка ром(коняк)
1 п. краве масло
Всичко се омесва,правят се топчета,може да се овалят в шоколадови пръчици или смлени орехи и се слагат в хладилник да стегнат  Yum   byeuu

# 8
  • София-Париж-София
  • Мнения: 3 153
Цитат на: buubinka
Ето и от мен:
3 ч.ч.смлени обикновени бисквити
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч.пудра захар
3 яйца
1 малка чашка ром(коняк)
1 п. краве масло
Всичко се омесва,правят се топчета,може да се овалят в шоколадови пръчици или смлени орехи и се слагат в хладилник да стегнат  Yum   byeuu

Със сурови яйца се прави, така ли?

# 9
  • Varna
  • Мнения: 1 399
Цитат на: buubinka
Ето и от мен:....
Тава наистина е много вкусно. Майка ми прави понякога подобни "ягодки" и "черешки" /слага и червена боя/. Дори са още по-вкусни ако са само с много смлени орехи, без бисквити. Но лошото в тази резепта са суровите яйца Confused Аз въпреки всичко си ги хапвам, де Simple Smile , но съм забранила да ги показва пред детето Naughty

# 10
  • Варна
  • Мнения: 4 293
Аз правих тези вкусни са  Arrow

Шоколадови трюфели
ПРОДУКТИ:
100 г краве масло
100 г пудра захар
300 г шоколад
100 г ром (или портокалов ликьор)
125 г стафиди
150 г смлени орехи (запечени) или шоколадови пръчици за овлване
ПРИГОТВЯНЕ:
Залейте стафидите с рома и ги оставете да се накиснат за около 3-4 часа в плътнозатворен съд.
Разбийте маслото с пудрата захар до въдушна смес, добавете разтопение на водна баня шоколад и още веднъж разбийте. Добавете стафидите и рома в които са киснали. Разбъркайте добре, Оставете в хладилник са се втвърди сместта (но не напълно). След това с помощта на мокра лъжица или с мокри ръце) оформете малки топчета и ги оваляйте добре в смлените ореи(или шоколадови пръчици). По възможност поставете всеки трюфел в хартиена формичка за бонбони и оставете на студено да се стегнат.

# 11
  • Мнения: 488
Slato,
Благодаря за рецептата. Мъжът ми е любител на Рафаело и отдавна търсех рецепта. Ще му ги приговя тез дни.
Момичета,
при възможност ще изпрабвам и другите рецепти за домашни бонбони.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт