Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 юли 2007, 18:45 ч.

Пюре от череши

  • 2 888
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 498
Здравейте!Искам да попитам някоя от вас приготвяла ли е домашно пюре от черешки?Ние сме мънички още но когато почне малкия да хапва плодови пюрета вече няма да има череши на пазара както праскови и кайсии.Аз съм против готовите пюрета и искам да си приготва от сега пюренца или да замразя?Дайте съвети.Трябва ли да ги беля?  newsm78

# 1
  • до канала
  • Мнения: 518
не мога да ти помогна за стерилизацията но в момента аз ги приготвям като ги пасирам и след това през едра цедка люспите се отделят.Малко ще ти е трудно да ги белиш Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 2 642
Аз бих те посъветвала да ги замразиш - така се запазват по-добре. Аз замразявам вишни като има махна костилките и после ги разпределя в пликчета. После ги изплозвам като ги нарежа с ножа и ги слагам в кисела. За съвсем малко бебе може да ги пасираш предварително и да напълниш сместта във формички за лед.
Имай предвид, че изплозването на така замразени плодове за бебета не се препоръчва да е слад 6 месеца от дата на замразяване, та си сметни дали изобщо ще ти трябват /в смисъл, че може и да не си захранила с череши до тогава, а с праскови и кайсии - още по-малко/.

# 3
  • София
  • Мнения: 498
Еми ще замразя малко.А прасковите и кайсийте защо не?Гледала съм в повечето плодови пюрета на пазара има прасковки и кайсийки... newsm78 Може би не съм чела достатъчно!Дайте съвет! newsm78

# 4
  • до канала
  • Мнения: 518
прасковите и кайсиите заради мъха не се препоръчват да се приготвят в домашни условия за малко бебе .Този мъх не можело да се премахне добре докато при купените пюрета плодовете минават през специална обработка за да се премахне

# 5
  • София
  • Мнения: 2 642
Прасковите и кайскиите са силни алергени и се препоръчва по-късното им въвеждане.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 1 691
Моят опит (не ангажирам никого!):
Дадох пасирани сурови череши в кашата на 6,5-7 месеца, като махнах костилките и после смачках черешите през пресичка за чесън (много е удобно, но за малки количества, не знам дали биха ми стигнали нервите да мачкам черешка по черешка няколко килограма).
Стерилизирала съм няколко бурканчета с череши и вишни без костилките - просто се нареждат плътно в бурканчето и се варят 5 минутки (пускат си сок). Стават не само за пюрета и др. детски храни, а и за сладкиши.
Обелена сурова праскова дадох безпроблемно на 7 месеца, но засега не съм консервирала по никакъв начин за малкия. Може би ще предпочета да предлагам само сезонни плодове.
Кайсии засега не сме пробвали.

# 7
  • София
  • Мнения: 2 642
Може би ще предпочета да предлагам само сезонни плодове.

Това е много добър  подход според мен  Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 1 750
Не съм стерилизирала пюре от череши, давах ги прясно пасирани. За пръв път госпожицата ги опита на 11 месеца, нямаше никакъв проблем. Единствено, че разхлабват и трябва да се внимава с количеството. Най-добре смесени с друг плод. Не пречи да пробваш да стерилизираш, пък ако не се харесат или теб нещо те притеснява, винаги може да ги хапнете вие с мъжа ти Simple Smile
За замръзените плодове - не съм фен, имам чувството, че се обезвкусяват след размръзяването, пък и стават доста водни. Ползвам ги единствено за сладкиши.
За кайсиите и прасковите - не виждам проблем с мъха, ако са обелени и после пасирани. Пък и като минат през термична обработка, какъв е проблема? Давам и от двата плода - обелени и пасирани, досега не е имало негативни реакции.

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 13:27 от Tatalina

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт