Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 юли 2007, 02:29 ч.

какво сте чували за очилата

 • 3 981
 • 22
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Знам, че това е въпрос, по който алтернативната медицина в общи линии мълчи с изключение на някои методи, според които зрението може да се корегира с упражнения. Последните обаче са трудно приложими при деца. А според офталмолозите именно при децата е най-опасно намаленото зрение, тъй като може да стане причина мозъкът да спре да развива окото/очите.

Поводът за питането ми е, че на сина ми му откриха астигматизъм, според докторите е наложително да носи очила. Цял живот. А аз някак не мога да им повярвам. Аз също съм с късогледство и астигматизъм, вече 20 години отказвам да сложа очила, и ей ме на - оправям се и така. Напук на докторите диоптрите не са ми нарастнали драстично през годините. При мен обаче проблемът беше открит късно, в ученическа възраст, когато вече не стоеше казусът "мозъкът ще спре да ти развива очите".

Споделете, моля, чували ли сте някакви алтернативни методи за корекция на зрението, и особено такива, приложими за деца. И дали наистина ще са толкова страшни последиците, ако не му сложа предписаните очила?

# 1
 • София-до езерото
 • Мнения: 1 883
Големия син когато беше на 2.5 год. му откриха астегматизам и диоптър.Сега е на 9 г., астегматизма изчезна ,а диоптрите намаляват. Всяка година сменяме очилата, след прегледа в мед. академия.След няколко години ,живот и здраве ще ги свалим. Само това мога да споделя като опит.
Ако имаш някакви въпроси , питай.

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Странно. На мен докторът ми каза, че няма начин да изчезне астигматизма, а далекогледство, което се израства с годините, имат всички деца (това предполагам наричаш диоптър)...
Всъщност питането ми беше по-скоро за алтернативни мнения, но май съм сама в бунта си срещу очилата...

# 3
 • София-до езерото
 • Мнения: 1 883
Странно. На мен докторът ми каза, че няма начин да изчезне астигматизма, а далекогледство, което се израства с годините, имат всички деца (това предполагам наричаш диоптър)...
Всъщност питането ми беше по-скоро за алтернативни мнения, но май съм сама в бунта си срещу очилата...
На нас в МА ,ни казаха ,че астегматизма ще изчезне и той изчезна.И да далекогледи сме.На  сина ми в класа има и други деца които са далекогледи и не си носят очилата, в резултат на това за една година диоптрите им се увеличиха. И сега носят очила.Най добре е да се консултираш и с друг лекар.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 1 737
Астегматизма може да изчезне, със сигурност с упражненията. Не знам до колко успеваемост имат при деца, но има хубави курсове (по Норбеков) за целта. Може да се разучи как се практикува с деца там.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Проверявала съм за Норбеков, макар че не питая особени симпатии към персоната му, обмислях възможността. Работят обаче с по-големи деца - над 6-7 годинки. А мен ме вълнува главно периода до тогава, защото по презумпция именно в тази възраст е вероятно да се развие мързеливо око/очи  Confused

# 6
 • Тук и Сега
 • Мнения: 2 883
Аз съм 4увала за очилата,4е сложат ли се и о4ите ве4е не се напрягат сами да си вършат работата,а раз4итат на "изкуствените о4и".Тъй 4е според мен оттам и зрението се влошава с годините.

Ина4е боровинките и морковите са много полезни при проблеми с о4ите.

Алтернативи потърси  в  "Ле4ител" - мисля,4е скоро бяха писали там.Също и в книгите на Малахов.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Аз съм 4увала за очилата,4е сложат ли се и о4ите ве4е не се напрягат сами да си вършат работата,а раз4итат на "изкуствените о4и".Тъй 4е според мен оттам и зрението се влошава с годините.

И аз това съм чувала и това е една от причините да се "дърпам". Макар че има и хора, които след време махат очилата (както например се е получило при детето на Vela). И хора, които НЕ слагат очила, а диоптрите им нарастват драстично.

Вестник "Лечител" ли имаш предвид?

# 8
 • Тук и Сега
 • Мнения: 2 883
Да-вестник "Лечител".

# 9
 • София, ул. "Консервна"
 • Мнения: 668
Според Луиз Хей проблемите с очите, и по-точно астигматизма, се дължи на "Неприятности с "аз"-а. Страх от истински поглед към себе си".

Може би трябва да пробвате с хомеопатия или с Бахови есенции?

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 201
Аз съм късогледа и също отказвам да слагам очила, въпреки че диоптърът ми е почти  -3. Късогледството ми е по наследство и се появи през пубертета. Имаше период, в който постоянно носех очилата си и не можех без тях, наистина очите стават лениви. Сега само като гледам филми със субтитри и като шофирам ги нося, през другото време се оправям без тях и съм си добре. Е, понякога пропускам някой и друг познат по улиците, но повечето ми приятели знаят, че съм късогледа, а не си нося очилата и не ми се сърдят, че ги подминавам  Laughing

# 11
Аз също съм късогледа и ми допадат алтернативните методи на лечение на зрението, скоро почнах да се интересувам и затова не мога да кажа конкретни резултати. Това е сайта на Норбеков за БГ - http://www.norbekov.bg. Вярвам, че ще ти хареса книгата му "Опитът на един глупак..... "Аз съм очарована. В една от книгите мисля че се споменава, че минималната възраст за работа с деца е 4год. А това е сайт на Генадий Малахов http://www.genesha.ru/, мисля че можеш да зададеш въпрос on - line, и да ти отговори. Иначе и предаването му по руския первый канал - сутрин е добро и можеш да добиеш представа. И още една информация можеш да получиш от книгата на Лидия Ковачева - "Гладът" / можеш да я дръпнеш от http://www.izvorite.com/.
Знам, че това е въпрос, по който алтернативната медицина в общи линии мълчи с изключение на някои методи, според които зрението може да се коригира с упражнения. Последните обаче са трудно приложими при деца.
Децата приемат света по различно от възрастните и при тях напротив по лесно се прилагат всички видове упражнения и алтернативни методи, по метода на Норбеков - успеваемостта при децата е 100%. Дори когато се провеждат заниманията, родителите не е желателно да присъстват, защото все се опитват да поучават децата как точно се прави едно упражнение и така нарушават естествената им природа. Вярвам, че щом си се заела ще успееш да помогнеш на детенцето си! Успех и да споделиш! Simple Smile Дано съм била полезна. Simple Smile

# 12
 • Мнения: 553
Maria,

Аз случайно гледах в "Искрено и лично" - деца, който се бяха справили с късогледство и кривогледство или нещо подобно(далекогледство) само за 10 дни (колкото е един курс на Норбеков) - по-принцип един възрастен може да те излъже лесно , но децата - не (на тях винаги им личи). Това е било второ предаване за курсовете на Норбеков, имало е и друго..........
Поне може да се опита, а и коментара е, че с деца се работи много по- лесно и резултатите са винаги на лице (100% успеваемост!!!  #Crazy  Thinking)  ...........
(В интерес на истината, той ни запознава с методи, които са добре позабравени, но не и неизвестни,а и може би може да се приложат и в домашни условия).

Успех!

# 13
 • София
 • Мнения: 908
По въпроса за алтернативите и очилата.  newsm78 Май има алтернативи. Една дама продаваше много странни очила - не са с диоптри, не са нормалните за представите ни очила. Не знам точното наименование, не се задълбочих, мина ми покрай ушите.

Представляват черни плочки, наистина с формата на очила, на дупки - приличат по-скоро на слънчеви, отколкото на коректорни. Пробвах ги, защото и аз нося очила от 7 годишна възраст. Ефекта беше невероятен. Виждах си нормално. Тези очила се носят определени часове в деня и постепенно се намалява времето. Т.е. не са за постоянно. И идва момент в който спираш да ги носиш. Зрението ти е корегирано.

Аз не си ги взех по финансови причини. Бяхме с една позната и тя си купи. Доволна е. Вече не я виждам с очила.

Ако се интересуваш, пиши ми на Лични. Ще търся координатите на дамата. Мисля, че ги имам.

# 14
 • Мнения: 6 957
Отказвах да сложа о4ила за дадения проблем и диоптъра ми претърпя повишение..., след като ги сложиш + лещи диоптъра ми си остана същия без промяна, а след доста време на разни плодоле4ения ми намаля и с малко дори...  Rolling Eyes С една дума, здравословна храна, а и о4илата не са враг, напротив ''невежеството'' ни в тази област и по скоро срама, който аз изпитвах от носенето на о4ила ми влошиха нещата с времето, но ве4е вси4ко е в нормални граници, което ме радва... и така...  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт