Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Koh Samui

Мнения: 236
 Много ми се иска утре да ги спретна за обяд,че мъж ми ги обожава и аз също,освен това от Метро си купихме същите кутийки  в които ги правят в Угото и ги поднасят.Само ми трябва рецепта  Thinkingако не ще импровизирам нещо.Някой да има опит с тези картофки? Smile
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Kарам по спомени, понеже не съм яла отдавна и сама съм си определяла повкуса какво и как:

- картофките са предварително сварени, но не напълно. Нареждат се във формичката, посоляват, черен пипер и шунката на кубчета. Заляти са с готварска течна сметана. Отгоре поръсени с кашкавал и запечени Smile

Аз така съм ги правила, вкусът е същият.
Цитирай

Koh Samui

Мнения: 236
ясно,а става ли тази сметаната на Данон дето е като в кофички от кисело мл. че имам една такава и  искам да я ползвам за нещо?заблязах че в тези картофки има и малко лук задушен?
Цитирай

Koh Samui

Мнения: 236
е хора никой ли не ги е правил тези картофки? Flutterдали става със сметана ''Данон'?
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз ги правя само със заквасена сметана (е, не Данон, но пак е заквасена Wink ) и стават много вкусни. Но незнам дали са като в Уго, не съм ги яла техните.
Цитирай

На ръба на възможното

Мнения: 178
Тези в Уго не се правят със заквасена, а с течна готварска сметана, както е посочила и Umbra по-горе. Peace

little Suzy, сготви ги тези картофки, с продуктите, които имаш. В крайна сметка, в домашната кухня всичко е въпрос на вкус.  Wink
Цитирай


Мнения: 5 125
Аз ги правя със заквасена сметана, съвсем леко разредена с вода.
Цитирай

София

Мнения: 2 199
Кашкавала се слага съвсем накрая за 15-тина минути, иначе картофките със сметаната (готварска, не заквасена) се пекат поне час. За да не залепват по страните на формичката тя се намазва много добре с мазнина (най-добре става с краве масло, но и всяка друга върши работа).
Цитирай

Koh Samui

Мнения: 236
мерси за отговорите,утре ще пробвам.
Цитирай

София

Мнения: 6 164
И аз ги правя тия картофки, но си слагам и гъбки и лук...
Цитирай

here, there, and everywhere

Мнения: 150
Не съм яла такива картофки, но аз няколко пъти правих подобни на тези, които ти описваш - картофки, гъбки и шунка и за заливка - фикс на маги за бешамел
Цитирай

Варна

Мнения: 238
Като чета- май и аз утре ще направя от тия картофки  chef
Цитирай


Мнения: 154
Кашкавала се слага съвсем накрая за 15-тина минути, иначе картофките със сметаната (готварска, не заквасена) се пекат поне час. За да не залепват по страните на формичката тя се намазва много добре с мазнина (най-добре става с краве масло, но и всяка друга върши работа).

Предварително сварени и се пекат 1 час - не е ли доста  newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.