Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 юли 2007, 18:31 ч.

Запечени картофи ''Уго''с шунка?как?

  • 1 978
  • 12
  •   1
Отговори
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
 Много ми се иска утре да ги спретна за обяд,че мъж ми ги обожава и аз също,освен това от Метро си купихме същите кутийки  в които ги правят в Угото и ги поднасят.Само ми трябва рецепта  Thinkingако не ще импровизирам нещо.Някой да има опит с тези картофки? Simple Smile

# 1
  • Германия
  • Мнения: 899
Kарам по спомени, понеже не съм яла отдавна и сама съм си определяла повкуса какво и как:

- картофките са предварително сварени, но не напълно. Нареждат се във формичката, посоляват, черен пипер и шунката на кубчета. Заляти са с готварска течна сметана. Отгоре поръсени с кашкавал и запечени Simple Smile

Аз така съм ги правила, вкусът е същият.

# 2
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
ясно,а става ли тази сметаната на Данон дето е като в кофички от кисело мл. че имам една такава и  искам да я ползвам за нещо?заблязах че в тези картофки има и малко лук задушен?

# 3
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
е хора никой ли не ги е правил тези картофки? Flutterдали става със сметана ''Данон'?

# 4
  • Мнения: 1 349
Аз ги правя само със заквасена сметана (е, не Данон, но пак е заквасена Wink ) и стават много вкусни. Но незнам дали са като в Уго, не съм ги яла техните.

# 5
  • На ръба на възможното
  • Мнения: 178
Тези в Уго не се правят със заквасена, а с течна готварска сметана, както е посочила и Umbra по-горе. Peace

little Suzy, сготви ги тези картофки, с продуктите, които имаш. В крайна сметка, в домашната кухня всичко е въпрос на вкус.  Wink

# 6
  • Мнения: 5 135
Аз ги правя със заквасена сметана, съвсем леко разредена с вода.

# 7
  • София
  • Мнения: 2 197
Кашкавала се слага съвсем накрая за 15-тина минути, иначе картофките със сметаната (готварска, не заквасена) се пекат поне час. За да не залепват по страните на формичката тя се намазва много добре с мазнина (най-добре става с краве масло, но и всяка друга върши работа).

# 8
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
мерси за отговорите,утре ще пробвам.

# 9
  • София
  • Мнения: 6 164
И аз ги правя тия картофки, но си слагам и гъбки и лук...

# 10
  • here, there, and everywhere
  • Мнения: 158
Не съм яла такива картофки, но аз няколко пъти правих подобни на тези, които ти описваш - картофки, гъбки и шунка и за заливка - фикс на маги за бешамел

# 11
  • Варна
  • Мнения: 238
Като чета- май и аз утре ще направя от тия картофки  chef

# 12
  • Мнения: 154
Кашкавала се слага съвсем накрая за 15-тина минути, иначе картофките със сметаната (готварска, не заквасена) се пекат поне час. За да не залепват по страните на формичката тя се намазва много добре с мазнина (най-добре става с краве масло, но и всяка друга върши работа).

Предварително сварени и се пекат 1 час - не е ли доста  newsm78



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт