Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 223
Напоследък с темите за 17 мига и тези на Бу ми нахлуха много детски спомени. След толкова години и вече като родител имам друг поглед върху тях. Споделете какво сте направили/или ви се е случило/ като деца и сега, когато сте "от другата страна" се надявате да не се повтаря... а може би вече се е повторило  Wink

Ето и моите:

1. Заключила съм баба си на терасата (на 3 съм), а тя изпада в истерия. Не разбирам, защо толкова я е страх да стои сама там  newsm78...нали накрая ще отворя вратата. Сега разбирам, че се страхувала за мен.

2. Вися надолу с главата от кълбо-катерушка, след като съм доказала на няколко другарчета в детската градина, че мога да законтря краката си и да пусна ръцете си. Тръгвам да слизам, но така съм оплела ръце и крака, че ако се пусна - тупвам глава на цимента. Учителката (бременна в 8 месец) се върти като около кълбото, но не може да се пъхне в него (ясно защо). Съвсем съзнателно пускам ръце... и губя съзнание от удара. Първото нещо, което виждам е ужасения поглед на учителката  Shocked - не разбирам защо... Сега ми е ясно, какво е да видиш дете с пукната глава (5 шева), цялото в кръв и да не можеш да помогнеш...

3. Дразним се с едно другарче (пак в детската градина) и тя хвърля ядосано парче керемида по мен. Учителките се паникьосват  #Crazy...защо така... Crazy няма толкова кръв като по-горе...само дето раната е едва на сантиметър от окото ми  Sunglasses

4. Слънчасала, на плажа, крещя неистово повече от час (на 2 съм). Всички са вперили поглед само в нашия чадър. Спомените са на майка ми - държи й влага до ден днешен  Rolling Eyes

5. Много обичам бонбони, но като няма вкъщи си похапвам.... Фарингосепт(Ефизол).

Вие сте...  Grinning

# 1
 • Bapнa
 • Мнения: 757
Аз нямам такива изцепки, освен едно падане от строеж, когато бях 4-ти клас и си пробих бузата и устната... прибрах се цялата в кръв и майка ми се побърка... И няколко набити другарчета в детската градина и в училище ....
Но пък мъжът ми какви ги е вършил ... Crazy
1. майка му го намерила 5 часа, след като е свършил училище да върви след една бетонобъркачка в квартала и да я разглежда  ooooh!
2. препикавал контактите десетина пъти
3. затворил се в тоалетната (метър на два) и запалил едно шише спирт ...
4. опитал се да подпали детската градина - запалил едно перде, но го хванали навреме
5. бъркал с отверка в телевизора
6. майка му отишла до магазина с/у тях, като преди това го попитала ще стои ли сам за 2 мин и той казал "да" ...  Когато тя излязла, той отишъл на терасата и почнал да крещи "Помощ, сам съм", а са били на 1-ия етаж и някой много лесно е можел да влезе ... така и станало де - някакъв приятел на баща му минал покрай терасата и се качил при него да не е сам... когато майка му се прибрала и чула мъжкия му глас й станало лошо кой може да е ... влязла и ги заварила да карат колички по паркета  ooooh!
7. скрил цялата заплата на дядо си в една пролука м/у паркета и стената ...
има и още, но сега ме мързи  Peace

# 2
 • непрекъснато в някой филм
 • Мнения: 109
Принципно не съм много щура, но си имам своите "проблясъци". От позицията на родител обаче, трески ме тресат за детето и бъдещите му изпълнения. Ето някои от моите:
*Лятото преди да бъда първолаче.Защо пък да не скоча от терасата на село.Щом брат'чеда може, значи и аз мога. И двмата ни наказаха,но само мен ме оперираха от херния после.
*Ранна тийнейджърска възраст - много е гот да се возиш седнал на стълбите на бързо движещ се влак и вратата да е отворена,за да ти се веят краката и косите. Пробвайте.
*Пак в подобна възраст, пак с влак. Тръгваме за село.Майка ми нещо ми се кара( несправедливо естествено).Напук на нея, заедно с малката ми сестра се качваме на другия край на вагона. Народ по коридора за цял китайски град.На една гара трябва да се прекачиме на друг влак, защото този е само до там.Слизаме ние двечките. Чакаме чинно родителката.Нея нещо я няма. Влакът тръгва. Усещам кофти чувство в гърлото, което отива и към стомаха. Тичам до касите и питам"А къде е влака за ....?!???!!!" Току-що замина - беше унищожителният отговор.Следващия?!? След два часа. И сега.... Отговора е лесен.ТРЯБВА да стигнем до там.Ако не отидем може да ни се карат, че и по-лошо.Ще вземем такси. Аз на около 11, сестрата на 5-6, селото на 30 км. отстояние от моментната ни позиция.Пари нямаме.Нищо, на село има.През цялото време ревах. Малко преди да стигнем на един прелез видяхме лелинчо ми. Плати на шофьора и ни откара до село.Беше му смешно, но на мен никак. И сега даже ми е тъпо. Естествено майка ми го извъртя и пак ме изкара мен виновна- ако съм я била слушала и сме се били качили заедо с нея нямало да стане така. Иди доказвай после, че не си бил информиран относно же-пейските промени.

Стига токоз за днес.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 643
Ха, заключила баба си на терасата, моя мъж себе си заключил на терасата. Живеем на 3-ти етаж, а той е бил на 5г. Когато баба му го заплашвала, че баща му идва, нашичкия се провесил през парапета "да види". Накрая комшийката минала през съседния прозорец и го сгащила. Колко бой е отнесъл тоя ден и той не помни, ама сега разправя, че ако е бил на мястото на някой от възрастните още повече бой щяло да има.

# 4
 • Мнения: 1 223
...ако е бил на мястото на някой от възрастните още повече бой щяло да има.
smile3521

# 5
 • Мнения: 3 838
Ми аз сега не се сещам много неща.

Спомням си, че баба ми ме плашеше с Торбалан, понеже не исках да ям. Торбалан живееше в плевника отсреща. Mr. Green И аз след няколко месечен размисъл, накрая попитах ядосано: Ами той няма ли си друга работа, ами само ме дебне, кога ям, и кога не. Sad
Спомням си, че веднъж бях разбила касичката си, и с ок. 5 лв. някъде, много пара за онова време, купих шоколади на цялата махла. Добре си похапнахме, ама не щеш ли паднах и си скъсах новия чорапогащник. Та с една приятелка за кураж, се прибрах. Майка ми естествено, видяла вече касичката, като ме видя каква съм гледка, раздаде набързо правосъдие. Mr. Green

# 6
 • Мнения: 1 100
   Като бях малка живеех главно у баба. Обичах да играя долу, но мразех баба да ме варди. Стиснахме си ръцете - тя да ме гледа от терасата. Само дето жената си има работа, а аз по цял ден вън. От време на време влиза, за да разбърка яденето. По едно време аз реших да духна на някъде. Жената ме търсила почти 2 часа, а аз качена върху някакви гаражи, си правя с един мой приятел база, в която да се крием. По едно време баба минава покрай тези гаражи, но не ме вижда, понеже си мисли, че ще ме намери някъде НА ЗЕМЯТА.
А аз, цялата омазана в масло или нещо друго черно, и махам ухилена като ряпа и и викам "Бааааабоооо, до магазина ли отивааааш?   Flutter Party
И досега не разбирам, как съм могла да и задам точно този въпрос в точно този момент.  Joy
Спомням си, че ни прибра с този мой приятел. Него го прибра у тях, а мен ме влачи по стълбите до третия етаж, понеже не ми се тръгваше.
   Докато се раждаше брат ми ( била съм за 2ри клас ) баба ни остави със същия този приятел. Ние решихме, че ще скачаме по леглото. По едно време той си удари главата на стената и с изненада установихме, че стената хлътва. Била е стереопор ( не съм сигурна, дали се пише така). Тогава ми хрумна гениалната идея да си удряме главите в нея, понеже беше мека. Баба се върна и и призля направо. Цялата стена беше на глави.
Редовно се правех, че нещо съм болна, защото тогава баба правеше всевъзможното, за да ми угоди.
Събуждах я в 5 часа сутринта да ми прави палачинки. И докато горката жена ги пържеше, аз доволно си похърквах до 10.
А когато си лягах, я карах да ми разказва приказки. Да, ама на нея и се спеше повече от на мен. И от време на време заспиваше, а аз я събуждах. И винаги като питаше докъде стигнах я връщах на любимите ми моменти. Имаше вечери, в които съм я връщала по около 5 пъти.
Иначе редовно съм ги плашела с разни простотии, къде пукната глава, къде заклещена глава в една катерушка, къде глътнат език, къде с изкуствени рани. Веднъж ми текна кръв от носа и си размазах кръвта по главата и лазейки и пъшкайки отидох до баба ( другата този път ) в кухнята. Жената се паникьоса естествено. Следваше бурен изродски смях от моя страна.
А другата баба редовно я тормозех с разни охлюви. Имах навика да ги обожавам направо. Мъкнех ги навсякъде с мен. Вкъщи имаше поне по 10 наведнъж, които измираха постоянно. Пусках ги да ми лазят по ръцете, лицето и тн ..  Sick   Как се отказах от това ми обожание към лепко-флегматичните не знам.  ooooh!
Ох... детство  Crazy

Ааа, любимото ми, което още го прилагам. Много обичам да ми ровичкат из косата. Едната ми баба изпитва фобия от въшки направо. Само докато се почеша и ме вика на проверка. Съответно всеки път като я видя здраво чесане с двете ръце и постигам желаното...

# 7
 • София
 • Мнения: 3 416
  Спомням си как тормозехме баба(тя много се стряскаше) и ние най-редовно се криехме зад ъгъла на къщата и като се появи и ние - БАУ, жената подскача, а ние смях...това сме го правели хиляди пъти и всеки път изкарвахме акъла на жената, тя си тича по задачи, а ние ooooh!
 Правехме мишки от подръчни материали, хвърляхме ги в краката на баба и викахме - мишкааа, а баба се качваше на първия стол(много я беше страх) ooooh!

# 8
 • Русе
 • Мнения: 4 406
аз докато чета и си мисля колко ли задръстена съм била... нито един спомен за дивотия не ми се мярка в паметта

# 9
 • София
 • Мнения: 571
1. На 6г. съм и съм на гости на леля в Бургас(непознат ,голям град Simple Smile ).В пощата сме ,тя говори със свекърва си в една кабина ,а аз настоявам да ме пусне вътре да чуя какво си говорят .Разсърдена, че не ме пуска вътре хуквам към спирката,качвам се на автобуса(нали съм си умница,знам тояно кой номер да хвана), тя пристига тичайки и се качва от друга врата. аз слизам в последния момент.И така едно преследване, ама аз се прибрах преди нея.Много се чудих, защо е толкова разтревожена  Rolling Eyes .
2. У баба ми с братовчедката сме и скучаем. Набелязахме си цел върху покрива на съседския гараж и се състезаваме кой ще я улучи с праскови.Аз взех,че улучих и прозореца и прасковата паднала върху възглавницата в детското креватче.Добре,че малко преди това майка му го взела от там.Незнам дали щяха да ме наградят за най точен стрелец, ама голяма беля щеше да стане ако детето още лежеше там.
3. Най редовно от около 3 г. възраст като се разсърдех на едната баба си хващах пътя и отивах у другата, а разстоянието не  е никак кратко.
4. Изпратиха ни двете със сестра ми на гости в Елена при леля.Аз на 11 г. тя на 7г.Сменяхме автобуси в Ямбол и Сливен.Пристигаме в Сливен и няма билети за Елена.Като си помислих,че едва навихме майка да ни пусне и реших, че няма връщане.Направих бърза сметка,че ако хванем преди това автобус до едно село по линията Сливен- Елена там можем да чакаме автобуса и като слязат хора ние да се качим.Речено- сторено!Купихме билети и заминахме.Да ама в селото аз успях да се кача,но сестра ми не,понеже имаше много хора.Наложи се и аз да сляза.От там тръгнахме пеша със саковете и на края на селото се качихме на стоп в една кола .Благополучно пристигнахме Simple Smile .Като си представя,че и Кари като порастне ще прави такива щуротии.......
Има още много истории ,но да не досаждам  Wink

# 10
 • някъде в северозападният резерват
 • Мнения: 434
 На 4 годинки съм решила ,че мога да изляза и да се поразходя сама,издебнала съм нашите и съм се измъкнала от двора на къщата ни,нашите са се побъркали да ме търсят из квартала.След около час съм се задала по улицата влачейки куклата си и съм казала ,че съм ходила на разходка.Това е нищо обаче в сравнение с из цепката на мъжа ми когато е бил на 6 години.Били го пратили при бабите му в  градче което е на 80 км. от селото му и се прикачва автобус в по голям град.Моят човек нещо го разсърдили при едната му баба и той казал ,че отива при другата,но вместо това отива на автогарата купува си билет до Враца и се качва на автобуса.На другата автогара си купува билет до селото,и понеже там са доста сектори е питал от ,кой сектор тръгва автобуса за да знае къде да чака.Другото ми го е разказвала свекърва ми,представете си седиш си спокойно на работа,виждаш
как пристига автобуса и изведнъж виждаш 6 годишният ти син,който си мислиш че е при бабите си слиза сам от него.Питала съм го как ще реагира ако синът ни,който е на тази възраст ни извърти същият номер,и предполагам ,че отговорът ви е ясен.

# 11
 • София
 • Мнения: 2 210
хубава тема

1. втори за трети клас-на лагер в Китен
Подкокоросвам 5-6 деца и по време на "обедния сън" бягаме и отиваме на плаж. Хващат ни, изкарват ни пред строя "на разстрел". Питат- "Кой даде идеята", децата си казват. И директорката казва "Най-малка, а тартор", на което аз чувам "таратор" и почвам диво да се смея. Следващите години в писмата си от лагерито до нашите редовно има "..още на са ме изкарвали пред строя, но скоро и това ще стане"
Сега като си помисля, че синът ми може да го направи и рисковете....изправя ми се косата

2. Към трети клас
С брат ми сме наказани да не излизаме ваканцията. От скука си измисляме всякакви игри.
-на конспирация-всяка вечер с два чифта хирургически ножици и отверки дълбаем дупка в стената-да слушаме нашите какво си говорят. Тухлен блок- копаш хоросана , но рано или късно стигаш до тухла. И...почваш нова дупка. Ловнаха ни на 19-тата Simple Smile (бяха зад плакати от ПИФ
- на учители по български език в Англия Joy
С около 30см. букви с черен маркер изписахме цялата стена така:
МАЙКА (maika)- MOTHER
Ми учим ги англичаните, кво!
- цялата друга стена я облепихме с малки изрезки от ПИФ. Под малки визирам всяка една част от комиксите- по 5/6 см. И с реклами. Майка видя още от улицата (живеехме на 1 ет) циркаджийското шарено фототапетче и като влезе вече беше подпалила на макс. Скъса всичко Sad

Има още, ще пиша пак

# 12
 • София
 • Мнения: 809
Аз съм дебнала майка ми да не ме види и съм искала да навирам котката в пералнята (3-4 г.) ooooh! Тя ми прави 156 забележки да не пера котето, накрая много ядосана ми казва: Садист, няма да ми викаш "Мамо", щом не слушаш и тормозиш животината. Аз се мъкна след нея и я дърпам за дрехата "Лельооооооо" Joy Joy Joy

С брат ми редовно лятото сами у дома сме мятали яйца и кисели млека по колите долу, а навън 40 градуса жеги, тва как смърди като засъхне, малей ooooh! ooooh! ooooh!

В болницата в 5 клас мятахме найлонови пликове с вода в краката на хората на спирката на трамвая на Руски паметник, ама се целехме в локвите пред тях ooooh! Една мацка я бяхме оляли от главата до петите с киша и кал с едно пликче, та се беше качила да се разправя с дежурната лекарка, после ни наказаха без телевизия една седмица Mr. Green

Още след малко, само да се сетя Joy Joy Joy

# 13
 • София
 • Мнения: 2 210
Братовчедка ми, на около 8-9 год.С приятелка. Нагласят се с дрехи на майките си, гердани, червило и обувки на токчета. Спестили са си пари.
Взимат такси и казват "До хотел Хемус"
Влизат важни, важни. Отиват на бара, качват се на високите столчета и казват:
"по една вода със сламка!"
Да, ама управителка на хотела е позната на майка и и за зла участ я вижда.
Оттам-такси и боооооооооой!!!!

Действието се развива около 1974-75 год.

# 14
 • Мнения: 3 838
Ооооооо, и аз мятах яйца и домати от 8 етаж. Имам няколко точни попадения. Mr. Green Mr. Green Mr. Green След едно такова попадение, имахме посещение вкъщи, от разярен родител с детето си. ooooh! Естествено отнесох си подобаващото наказание. ooooh!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт