Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 юли 2007, 11:06 ч.
  • Преглеждания  1 958  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 497
Здравейте,

Имам около килограм зелен фасул и съм в чуденка как да го сготвя.
Досега съм го приготвяла само по един начин, а именно: нарязан на парченца с една глава лук, също толкова чесън, доматен сок, червен пипер, моркови, много магданоз и копър, олио и вода на око (да покрие фасула). Вари се, докато остане на мазнина. Става много вкусно, но искам да опитам и нещо друго. Дайте идеи!

Реклама
# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 478

попарен и после всяка шушулка по отделно панирана.
сервира се с лимонов сок или с подлучено кисело мляко.

на салата: сварен, без да се разварява. нарязан на подходящи парчета.
2-3 стръка пресен лук или малка глава стар лук, сол, лимонов сок, малко квасена сметана или кисело мляко. ако е с кисело мляко се добавя и малко олио.

  bouquet

# 2
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533
Салата от зелен фасул:
- сварен зелен фасул (за предпочитане тънкия тъмнозелен)
- пресни домати
- чесън
- зехтин
Залива се със сок от кисело мляко + заквасена сметана + горчица + копър

# 3
  • София
  • Мнения: 3 632
Аз зеления фасул го правя винаги с картофи - слагам и чесън и доматено пюре.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 442
Сготви супа със зелен фасул и прясно мляко или паниран! И на двата варианта се добавя много копър! Peace

# 5
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 160
на мусака - просто замести картофките със зеления фасул, предварително попарен и нарязан на по-дребно.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 497
Идеите за салатките са страхотни!   bouquet
Мусаката също ми звучи интересно, а за паниран определено не съм чувала, така че и това ще се пробва! Благодаря за идеите!  bouquet

# 7
  • Мнения: 2 387
  Може да направиш и градинарска супа.   Grinning   Някои пък го панират, но на мен     не ми харесва...  Naughty

# 8
  • Мнения: 293
Аз го правя или на салата-сварявам го,сол,олио,оцет, ситно нарязан чесън и копър.
Или на манджа:сварявам го смесвам го с доматен сок,запържвам брашно добавям сместа и бъркам докато се получи като яхния и добавям чесън.

# 9
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Аз много го харесвам като гарнитура. Сварявам го, но не много, да си запази свежия цвят. Отцеждам водата, слагам бучка масло, сол и бял пипер, разбърквам и готово.

# 10
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 325
  Може да направиш и градинарска супа.   Grinning  
Как се прави  newsm78

# 11
  • Мнения: 2 387
 Ами слагаш всякакви зеленчуци - грах, зелен фасул, картофи, моркови, тиквички, също може спанак и други зелени неща по твой вкус, накрая се настъргва сирене или вече готово се подправя с кисело мляко. Застройва се се по желание с яйце. Подправките са като за обикновена постна супа.   Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт