Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 480
Здравейте,

Имам около килограм зелен фасул и съм в чуденка как да го сготвя.
Досега съм го приготвяла само по един начин, а именно: нарязан на парченца с една глава лук, също толкова чесън, доматен сок, червен пипер, моркови, много магданоз и копър, олио и вода на око (да покрие фасула). Вари се, докато остане на мазнина. Става много вкусно, но искам да опитам и нещо друго. Дайте идеи!
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278

попарен и после всяка шушулка по отделно панирана.
сервира се с лимонов сок или с подлучено кисело мляко.

на салата: сварен, без да се разварява. нарязан на подходящи парчета.
2-3 стръка пресен лук или малка глава стар лук, сол, лимонов сок, малко квасена сметана или кисело мляко. ако е с кисело мляко се добавя и малко олио.

  bouquet
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Салата от зелен фасул:
- сварен зелен фасул (за предпочитане тънкия тъмнозелен)
- пресни домати
- чесън
- зехтин
Залива се със сок от кисело мляко + заквасена сметана + горчица + копър
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз зеления фасул го правя винаги с картофи - слагам и чесън и доматено пюре.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Сготви супа със зелен фасул и прясно мляко или паниран! И на двата варианта се добавя много копър! Peace
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 982
на мусака - просто замести картофките със зеления фасул, предварително попарен и нарязан на по-дребно.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
Идеите за салатките са страхотни!   bouquet
Мусаката също ми звучи интересно, а за паниран определено не съм чувала, така че и това ще се пробва! Благодаря за идеите!  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 843
  Може да направиш и градинарска супа.   Very Happy   Някои пък го панират, но на мен     не ми харесва...  Naughty
Цитирай


Мнения: 293
Аз го правя или на салата-сварявам го,сол,олио,оцет, ситно нарязан чесън и копър.
Или на манджа:сварявам го смесвам го с доматен сок,запържвам брашно добавям сместа и бъркам докато се получи като яхния и добавям чесън.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Аз много го харесвам като гарнитура. Сварявам го, но не много, да си запази свежия цвят. Отцеждам водата, слагам бучка масло, сол и бял пипер, разбърквам и готово.
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 718
  Може да направиш и градинарска супа.   Very Happy  
Как се прави  newsm78
Цитирай


Мнения: 1 843
 Ами слагаш всякакви зеленчуци - грах, зелен фасул, картофи, моркови, тиквички, също може спанак и други зелени неща по твой вкус, накрая се настъргва сирене или вече готово се подправя с кисело мляко. Застройва се се по желание с яйце. Подправките са като за обикновена постна супа.   Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.