Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 282
Хареса ми изпълнението на питката с тези ромбове,но нищо не разбрах.Може ли някой да я преведе и обясни по подробно. http://www.cook-talk.com/forum/index.php?act=recipes&CODE=03&id=2460
« Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 13:57 от pepika »
Цитирай


Мнения: 16
питката iсигурно е хубава но линка lне е в ред yнещо. Sad
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
http://www.cook-talk.com/forum/index.php?act=recipes&CODE=03&id=2531
това ли имаш впредвид?
Цитирай


Мнения: 172
Пепика мога да ти преведа само продуктитезащото другото не съм сигурна дали ще ти го преведа правилно.Аз си го разбирам за себе си но не мога да го напиша.     
30 гр. мая или 1+1.5 мая на прах
1/4 чаша топла вода
1 чаша горещо мляко
200 гр. краве масло
1 ч. л. сол/за тук не съм сигурна че е така/
4-5 чаши брашно
3 разбити яйца                                                                                         
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 691
Ето превод Smile
Маймунски хляб

30 гр прясна мая или 1 пак + 1 1/2 ч.л. суха
1/4 водна чаша топла вода
3 с.л. захар
1 водна чаша горещо мляко
200 гр краве масло
1 равна ч.л. сол
4-5 водни чаши бяло брашно (количеството е ориентировъчно, може да се наложи да се добави още 1 чаша)
3 разбити яйца

Дълбока кръгла форма за печене, подмазана с масло.

Маята се разтваря в топлата вода, добавя се захарта и се разбърква. В гомяма купа се слагт половината от маслото, солта и горещото мляко. Оставя се да поизстине.
В купата с млякото и маслото се сипва маята и 2 чаши пресято брашно. Прибавят се яйцата и се разбива до еднородна маса. Постепенно се прибавя останалото брашно, така че да се получи меко, но не лепкаво тесто. Прехвърля се върху поръсена с брашно повърхност и се меси около 8-10 минути до гладко и еластично тесто. Оформя се на топка, прехвърля се в намазана с масло купа и се овалва така, че цялото тесто да се омазни. Покрива се с навлажнена кърпа и се оставя на топло за около 1 час (тестото трябва да удвои обема си). Тестото се премесва още веднъж и се разделя на  две части. Разтапя се вторапа половина от маслото и се охлажда малко. Всяка топка тесто се разточва на кора с дебелина около 7 мм и се реже на ромбове със страна около 7 см.
Ромбовете се овалват в разтопеното масло и се подреждат в подмазаната форма така, че да се застъпват. отгоре се полива с останалото масло. Формата се покрива с влажна кърпа и отново се оставя да втаса, докато увеличи обема си.
15 минути преди печенето фурната се нагрява до 190 градуса. Пече се 45 минути.
След изпичането готовият хляб трябва да постои във формата 5 минути.
За да извадите хляба от формата, внимателно обърнете формата върху голяма кърпо. Отгоре покрийте с плоска чиния и отново обърете.

Това си заслужава да се опитга - звучи много добре!
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
имаше рецепта на питка Хризантема, направена по подобен начин, даже изглеждаше по-добре.

виж разтърси се из форума... Peace
Цитирай


Мнения: 8 573
Ето превод Smile
Маймунски хляб

Това си заслужава да се опитга - звучи много добре!

Не знам за горния, но маймунският хляб на Марабу си заслужава да се опита, страшно е вкусен.


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.