Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Петиция
С присъединяването на България към страните членки на Европейското семейство, обществото е изправено пред тревожните сигнали за упадък на моралните ценности и общоприетите устоите на социалния живот на съвременното поколение, както и на девалвацията на семейния модел при отглеждане на деца. Наблюдаваните тенденции са предпоставка за станалите ежедневие, актове на насилие и дори убийства, извършвани от малолетни и непълнолетни лица. Семейството напълно е загубило своята роля във възпитанието и отглеждането на деца и е заместено от модерните напоследък форми на съжителство на т.нар. „семейни начала”. Трудно е да бъдат изброени многобройните причини за промяна на обществената нагласа и отношението на хората към така „уважавания” от нашите родители традиционен за обществото ни брак.

Цялата петиция на този линк.

http://www.bsm-bg.org/e107_plugins/petition_plug/petition_sign.php

# 1
 • на север
 • Мнения: 875
не разбирам каква е ролята на тази петиция?!? как могат да се задължат хората да сключват брак, ако не искат. аз живея по този упаднал според моралните ценности и общоприетите устои начин и детето ми се расте в една хармонична и щастлива за него среда. това, че семейството е изгубило ролята си във възпитаването на децата е факт, но проблемът далеч не се свежда до сключването на брак.

# 2
Еднократно финансово подпомагане от страна на държавата на новобрачните партньори, при сключван на първи брак;
Тогава съм съгласна да се омъжа за "мъжа ми". LaughingИли трябва да кажа "гаджето"(хихи-като нямаме брак).
Това за семейството е страшно тъпо.Има омъжени хора,които травмират децата си,и неомъжени на които децата са щастливи.Омъжването не прави една двойка хармонична и отдадена на детето си.Човек е такъв какъвто е,и един брак не може да промени възгледите му,как да се гледат деца...Все едно утре се омъжвам за "гаджето ми"и хоп започвам да възпитавам детето си по друг начин...Тъпо ми се вижда.
ПП:А оркестъра на сватбата дали ще ми го платят(или поне заDJ)???ХИХИХИ newsm44

Последна редакция: пн, 09 юли 2007, 21:43 от Nassi74

# 3
 • BG
 • Мнения: 4 546
моралът не виждам какво общо има с бракът. двете неща ми се струват доста различни. няма да подкрепя петицията.

# 4
 • София
 • Мнения: 345
Един подпис или данъчни облекчения не могат да направят никого отговорен родител.

# 5
 • Мнения: 4 700
Един подпис или данъчни облекчения не могат да направят никого отговорен родител.

Toчно така.  Peace

А след подписа е много трудна и болеzнена раzдялата, ако се наложи такава. Не съм против браковете, аz самата съм омъжена. Но не бих се омъжила само, zа да получа данъчни облекчения.  Naughty

# 6
 • София
 • Мнения: 1 273
Съгласна съм, че заради така нареченото съжителство „семейни начала”, загубиха самотните родители. Но
Еднократно финансово подпомагане от страна на държавата на новобрачните партньори, при сключван на първи брак;
е невероятно тъпо.  ooooh! Евентуално, може да пуснат някакъв младоженски кредит, какъвто са теглили родители те ми. И при всяко дете са приспадали суми. Но да ти дават пари за да сключиш брак... Tired

Аз съм твърдо за брака.  Peace Но както е казала  Rina77 :
Един подпис или данъчни облекчения не могат да направят никого отговорен родител.

# 7
 • Мнения: 433
И аз съм против така поставената постановка на проблема.  То ако с финансови стимули се създаваха отговорни родители...

Аз самата се разведох, за да може детето ми да расте в спокойна хармонична среда. Да са живи и здрави всички мои приятели от мъжки пол и най-вече - любовниците ми през тези 16 години. Детето израстна спокойно, усмихнато и без да липсва мъжка подкрепа и закрила около него. Баща му не се сещаше и за ЧРД да се обади  #2gunfire

Не е точно това начина...

Последна редакция: пн, 09 юли 2007, 23:52 от bilkata

# 8
 • София
 • Мнения: 573
Сори, ама няма да подкрепя подобна петиция.
Смятам, че отношенията с партньора ми са в пъти по-патриархални, от хиляди със сключен брак.
Дреме ми дали държавата дава пари на някого да се жени, това нито ще го направи по-добър съпруг, нито по-добър родител. Не аз, с моите "семейни начала" допринасям за упадъка на обществото и насилието в семейството.

# 9
 • София, Люлин
 • Мнения: 471
И аз  мисля с мен обществото да стане малко по-упаднало
Мисля че синът ми ще е щастлив да има майка и баща които да го обичат и подкрепят, а не двама подписали, бракувани или каквито и да са, които да се зъбят един на друг...................макар че вече сме 11 години заедно и ако ми платят една сватбичка от 300-400 души няма да откажа..............и медения месец после да платят............и на детето университета........и още едно кратко списъче имам.
Може ли с пари да се очаква че ще се купи отговорност............

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 550
Последно как да наричаме автора на тази тема?!Тук с едно име,в друг подворум с друго newsm78
Тази петиция е глупава,а и доводите към нея са първо неверни,второ глупави,трето не се сещам ама ще се сетя! newsm08
Да ме извинява автора ама някаква сензация ли търсеше с подобна тема?

# 11
 • Мнения: 16 139
Какви облекчения, бе, санкции требет тука- ергенски данъци да се събират, другарски съдилища...
Аз също съм омъжена, но не виждам смисъл в подобно начинание. По отношение наличния морален упадък на населението в цялост има по- добри методи- ограничение достъпа и цензура на ТВ предавания и филми и интернет /хич не е прекалено, просто е наложително/, подпомагане на семействата за организиране свободното време на децата /след училище, по време на ваканцията- преди имаше доста големи и разнообразни възможности в тази насока, сега всичко е платено от личния джоб/, данъчни облекчения /основно отпадане ДДС/ за детски храни, книги, облекло, лекарства и т.н.- може да се направи много и то реално в насока изграждане на здрава ценностна система и морал поне в мнозинството.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт