Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 14 981
Както ми е тръгнало напоследък...  ooooh! Тази вечер - пак проблем.
Не, че е за първи път, но сега просто се оляха.   Stop
В близост до нас има приватизирана фабрика, която наскоро пак май смени собственика си. Няколко нощи ми се стори, че вкъщи мирише на нещо много неприятно, но все си мислех, че нещо насън съм си въобразила. Мъжът ми потвърди и каза, че във въпросната фабрика нощем горят пластмаси или нещо подобно и на това се дължи гадната миризма. Повярвах му и забравих.
Но тази вечер, към 22 часа целият ни апартамент се оказа погълнат от гаден миризлив и задушлив пушек. Излизайки на терасата, устанивих, че целият район е обгазен и то много сериозно. От комина на въпросната фабрика бълва гъст дим, който се разнася из целия квартал.
Хванах телефона и започнах да звъня по разните инстанции.
Първо звъннах на Пожарната. Говорих с тях, даже няколко пъти. Накратко, оказа се, че проблемът не е техен. Щом няма огън, нищо не можели да направят. Ама имало пушек, ама се задушаваме... Не ги интересувало! Тяхната работа била да гасят пожари и толкоз. Ако комини бълват отровен дим, не ги засягало.  Shocked
След това звъних в Полицията. И оттам нищо не могат да направят. Поне бяха любезни да ми дадат действащ телефон на Гражданска защита, защото от Справки и това не успяха да направят.
Четвъртата инстанция беше въпросната ГЗ. И там човекът беше много любезен, но единственото което ме информира беше, че бил сам и щял само да се обади на директора на...  (фабриката? ГЗ? newsm78 - не разбрах) да видел дали не може да направи нещо.
Толкоз. Сега седим вкъщи, кашляме, мръщим носове от гадната миризма и чакаме. Чакаме вятърът да издуха гадния пушек и да вкара малко чист въздух. Друг, освен дядо Господ явно няма да помогне.
За какво си получават заплатите въпросните 4 служби, обаче, не ми стана много ясно. Малък проблем, елементарен, но... Няма решение.
Утре или отново ще горят отпадици или ще пратят някой да ме посъветва да си държа устата затворена, или и двете. Защото моето име, адрес и телефон ги записаха. Кой е собственикът, позволил си да ни трови - никой не казва. Нито вярвам, че ще се вземат някакви мерки тази наглост да престане.
Ъъъъ, къде беше темата за примирението и гена? Колко къча трябва да хвърли човек във въздуха, преди да си седне на задните части и да се примири, че е нищожна прашнка в Безкрая? Или поредната тъпа овца за стригане...

# 1
 • Мнения: 656
Не си пробвала само в РИОКОЗ...

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 8 383
От такива случки ми става тъжно, много ътжно и ми се отщява да живея тук Confused
Поздравявам те за упоритостта - малко хора биха се трогнали да звънят и биха си седяли на задните части, чакайки смирено да "мине".
Желая ви скоро да дишате чист въздух Praynig

# 3
 • Мнения: 14 981
...

# 4
 • София
 • Мнения: 6 317
И сега? Само ще си прехвърлят топката докато се издушавате ли? Отвратително!

# 5
 • Мнения: 4 111
Как' Сийке, съчувствам ти и напълно те разбирам. За съжаление със заглавието на темата ти могат да се дадат безкрайно много примери. И тук въпросът е не как да избягаме от България, а какво да направим, че да се стегнат нечии задници. Не знам отговора. Много пъти съм се питала. Оправдавах ги с комунизма, с беднотията, с манталитета. Но не е само това... Правилно си постъпила, добре е да те последват и други. Последното, което трябва да се направи е да се мълчи. Много от нас, които не са в България им пука. Наистина е така. И пак се питам: Как?

# 6
 • Мнения: 4 554
В Агенция за закрила на детето обади ли се.
Нямам очила в къщи и загубвам редовете при толкова дълги постинги.
Най добре си продайте жилището.

# 7
 • Ямбол
 • Мнения: 22 951
Върти ми се на мен идея да има тема, в която да запишем(кой колкото знае) телефони, адреси и служби, където да можем да сигнализираме за подобни случаи.
За корупция, за измами, за обгазяване, за нарушени права по какъвто и да е повод.

# 8
 • Мнения: 4 554
Искам да ги стигнем хамериканците.
Гледам Ханимал планет. Зоополицията заминава на проверка и я
извършва по сигнал, че зад вратата на ап. 163 в Бруклин куче скимтяло тревожно.

# 9
 • Мнения: 214
Как Сийке. За съжаление нищо не можеш да направиш. Службите които се занимават с обгазявания на населени места и задушливи димове са РИОКОЗ (бившето ХЕИ) и РИОСВ (Регионалните инспекции по околната среда и водите). Това са инстанциите към които можеш да се обърнеш и които имам по закон правомощия за намеса в такива случай. Но тук има едно голямо "НО" и всички нарушители го знаят това "НО". Просто тези служби не работят след 17.30 ч. и нямат дежурни след този час. Затова след като падне мрак идва ред на нарушителите да си правят каквото искат защото много добре знаят че няма кой да ги хване. Ако тази фабрика гори тези пластмаси само вечер мога само да ти съчувствам. Няма кой да намериш послед нощ да хукне да ги проверява какво горят.

# 10
 • Мнения: 14 981
Но тук има едно голямо "НО" и всички нарушители го знаят това "НО". Просто тези служби не работят след 17.30 ч. и нямат дежурни след този час. Затова след като падне мрак идва ред на нарушителите да си правят каквото искат защото много добре знаят че няма кой да ги хване. Ако тази фабрика гори тези пластмаси само вечер мога само да ти съчувствам. Няма кой да намериш послед нощ да хукне да ги проверява какво горят.

Знам. Нали въпросната фабрика се намира под носа на на РИОСВ? Ама познай дали сутринта кабинетът на Пенка Начева смърди на нещо друго, освен на ароматизатор?  Mr. Green
Между другото, Волф, Агенцията за закрила на детето е добра идея. Просто в района има няколко детски домове, като единият е точно в съседство на въпросната фабрика. Със сигурност и децата там са обгазени. Съмнявам се обаче ръководството на дома да се оплаче някъде. Нощно време и те спят обикновено...  Whistling

# 11
 • под дъгата
 • Мнения: 630
Ужасно, но факт! За съжаление, хората в такива случаи, за да бъдат чути, опират я до 'Частен случай', 'я до 'Господари на ефира' или поне до Валя Ахчиева...

# 12
 • Мнения: 656
... или поне до Валя Ахчиева...
Имам особено мнение за нея, след като гледах едно нейно предаване за радиоактивния йод...
Ако държиш мога да ти напиша на лични впечатленията си, защото те са негативни.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 601
Много гадна работа CloseСамо не се отказвай,съберете се повече хора/предполагам,че не само вие сте обгазни/и вдигнете "панаир"до небесата.Когато сте повече хора имате по-голям шанс да ви се обърне внимание.Дано ги хванат гадовете дето тровят народа Twisted EvilУспех Peace

# 14
 • София
 • Мнения: 3 245
А Господарите, новините, М. Цветков?

Не че съм им фенка, ама вземи го запиши с камера това и им се обади. Забелязвам, че като се намеси медия, нещата стават малко по-лесно.

Иначе по темата - много кофти това. Съчувствам ти.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт