Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Преварен зехтин

  • 10 юли 2007, 12:34 ч.
  • Преглеждания  18 888  Мнения  29  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 597
ЗДравейте,
моля кажете ми как се преварява зехтин?
Направо в канче и на котлона или на водна баня?
Благодаря ви Heart Eyes

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 964
на водна баня

# 2
  • Мнения: 1 179
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ВОДНА БАНЯ! Веднъж го преварихме направо на котлона и подпалихме къщата, не се шегувам  Mr. Green

# 3
  • София
  • Мнения: 1 597
благодаря ви Simple Smile Simple Smile Heart Eyes

# 4
  • София
  • Мнения: 1 273
А защо ще го преваряваш?
Зехтина не се преварява, така му се губи ефекта и ценните съставки.
Има много теми по този въпрос тук във форума.

# 5
  • Мнения: 91
ние го преварявахме на водна баня newsm78

# 6
  • Мнения: 217
Да, на водна баня и с ОТВОРЕНА капачка за всеки случай

# 7
  • BE, 2260
  • Мнения: 5 540
Обяснете по-подробно, моля.
И каква марка зехтин ползвате?
Цялото шише ли слагате на котлона? Колко време се преварява?

# 8
  • София
  • Мнения: 1 494
А защо ще го преваряваш?
Зехтина не се преварява, така му се губи ефекта и ценните съставки.
Има много теми по този въпрос тук във форума.

Това важи за директната консумация на зехтина, в случая не говорим за такава.

# 9
  • София
  • Мнения: 1 494
Обяснете по-подробно, моля.
И каква марка зехтин ползвате?
Цялото шише ли слагате на котлона? Колко време се преварява?

Аз лично съм ползвала екстра върджин, защото такъв купуваме за домакински нужди. Превараявам около 100 мл на доза - сипвам в керамично съдче, после на водна баня в по-голяма от съджето тенджер за 10-15 минути. Има за доста време, после правя пак, цял литър ми се вижда множко. Правила съм няколко пъти по 100 мл. преди да минем на козметика (след годинката).

# 10
  • София
  • Мнения: 1 273
А защо ще го преваряваш?
Зехтина не се преварява, така му се губи ефекта и ценните съставки.
Има много теми по този въпрос тук във форума.

Това важи за директната консумация на зехтина, в случая не говорим за такава.

А за какво  друго, го ползвате освен за мазането на бебо, този зехтин? Защото той не се преварява и за мазане!

# 11
  • BE, 2260
  • Мнения: 5 540
мерси Simple Smile

# 12
  • София
  • Мнения: 1 494
А защо ще го преваряваш?
Зехтина не се преварява, така му се губи ефекта и ценните съставки.
Има много теми по този въпрос тук във форума.

Това важи за директната консумация на зехтина, в случая не говорим за такава.

А за какво  друго, го ползвате освен за мазането на бебо, този зехтин? Защото той не се преварява и за мазане!


Под "директна консумация" разбирам използване за храна (за възрастни и по-големи бебета естествено Laughing). В този смисъл казах, че топлинната обработка унищожава някои от ценните като храна съставки. Като козметика, както е в случая - със сигурност знам, че за бебета се преварява, може би заради стерилизацията. Мажех бебето със зехтин за да не му е суха кожата и за да не използвам за тези цели химия, частичната загуба на витамини (не всички витамини и минерали, които съдържа зехтина се губят при топлинна обработка) не ме е притеснявала толкова и едва ли е жизненоважна за кожата на едно бебе.

# 13
  • в сърцето на мъжа си!
  • Мнения: 1 081
Най-добре на водна баня, колкото количество ти е нужно. Аз не използвах, много беше мазно и бебето се изрина.

# 14
  • София
  • Мнения: 1 494
А защо ще го преваряваш?
Зехтина не се преварява, така му се губи ефекта и ценните съставки.
Има много теми по този въпрос тук във форума.

Това важи за директната консумация на зехтина, в случая не говорим за такава.

А за какво  друго, го ползвате освен за мазането на бебо, този зехтин? Защото той не се преварява и за мазане!


Под "директна консумация" разбирам използване за храна (за възрастни и по-големи бебета естествено Laughing). В този смисъл казах, че топлинната обработка унищожава някои от ценните като храна съставки. Като козметика, както е в случая - със сигурност знам, че за бебета се преварява, може би заради стерилизацията. Мажех бебето със зехтин за да не му е суха кожата и за да не използвам за тези цели химия, частичната загуба на витамини (не всички витамини и минерали, които съдържа зехтина се губят при топлинна обработка) не ме е притеснявала толкова и едва ли е жизненоважна за кожата на едно бебе.

И да допълня, може би съм чела нещо такова, каквото току-що намерих като статия в този сайт:

"Тъй като кожата на бебетата има склонност към изсъхване и образуване на корички, препоръчва се тези места (гънки, свивки на кожата и т.н.) да се намазват с бебешки крем ( бебешко олио), който овлажнява кожата и има особено добър ефект веднага след къпане. При намазването, кремът (олиото) трябва добре да попие, за да не възпрепятства естественото дишане на кожата. Най-добре е да използвате за целта преварен чист зехтин, който не се окислява и не създава благоприятна среда за развитие на микроорганизмите. "

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт