Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

София

Мнения: 390
Това ми е питанката Smile Нямам фурна в момента,имам няколко котлета сьомга и се чудя може ли да се опече на грил тиган или в микровълнова която няма грил newsm78 . И в някаква марината трябва ли да я кисна? Никогаш не съм правила никаква риба и ще съм много благодарна на съвети всякакви Smile
Цитирай


Мнения: 236
Не я слагай в микровълновата. На грил тиган можеш да я направиш. По принцип сьомгата е вкусна и без марината. Сол и после лимон. Успех!
Цитирай

София

Мнения: 390
Значи осолена я мятам на грила (с малко зехтин намазан ли да е ?) и после лимон?
Простете ,че като малоумна питам, ама без най-подробни разяснения не ме бива
много в кухнята Smile
Цитирай


Мнения: 236
Да,осоляваш, може много лекичко да я намажеш с малко зехтин и я мяташ на тигана. Можеш да провериш дали е готова, като я боцнеш лекичко с виличка. Рибите много бързо се приготвят. После я сервираш с лимон, най-добре истински. Ако намериш лайм /зелени лимончета/ , става още по-добре. Освен сол, можеш да й сложиш и малко черен пипер. Това, обаче, е въпрос на вкус. Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 7 580
Аз слагам котлетите във фолио, овкусени с черен пипер, сол и естрагон. Поръсвам със зехтин. Върху филето слагам филийка лук и филийка домат. Завивам и пека. На финала може да се отвори фолиото за да се запече малко.
Цитирай


Мнения: 236
Аз слагам котлетите във фолио, овкусени с черен пипер, сол и естрагон. Поръсвам със зехтин. Върху филето слагам филийка лук и филийка домат. Завивам и пека. На финала може да се отвори фолиото за да се запече малко.
И аз съм пробвала само, че рибата ми стоеше някак "задушена". Не съм се сетила да я запека след това. newsm78
Цитирай

София

Мнения: 390
Аз слагам котлетите във фолио, овкусени с черен пипер, сол и естрагон. Поръсвам със зехтин. Върху филето слагам филийка лук и филийка домат. Завивам и пека. На финала може да се отвори фолиото за да се запече малко.
Ама това във фурна ли? Щото с такава екстра не разполагам в момента Smile
Ще я приготвя на грила, пък каквото стане. Благодаря ви   bouquet
Цитирай


Мнения: 236
Пиши какво е станало.  bouquet  chef
Цитирай

София

Мнения: 7 580
Във фурна го правя. Но може и в грил, мисля.  newsm78 Няма причина да не стане и в грил
Цитирай


Мнения: 236
Във фурна го правя. Но може и в грил, мисля.  newsm78 Няма причина да не стане и в грил
За сьомга конкретно ли говориш? Аз обичам така приготвена пъстърва, бяла риба, но с домати и лук сьомгата не си ли губи характерния вкус? /Не, че аз едно време не опържих една сьомга във фритюрника, де. ooooh!/
Цитирай

Sofia

Мнения: 345
Не мога да се стърпя да не  споделя  моята рецепта за сьомга, но е за фурна. Научих я от една индийка.  Котлетите се овкусяват с лимон, сол и зехтин. Отгоре се намазват с малко мед и се пекат. Става разкошна. 
Цитирай

София

Мнения: 7 580
За сьомга конкретно ли говориш?

Да, за сьомга. Според мен не се губи. Всъщност това за пръв път го опитах в ресторант. От там си "преписах" рецептата. А и всички, на които съм я предлагала много я харесват.
Цитирай


Мнения: 236
Тогава ще пробвам!
Цитирай

София

Мнения: 7 580
Надявам се да ти хареса.  Hug
Цитирай

София

Мнения: 390
Не мога да се стърпя да не  споделя  моята рецепта за сьомга, но е за фурна. Научих я от една индийка.  Котлетите се овкусяват с лимон, сол и зехтин. Отгоре се намазват с малко мед и се пекат. Става разкошна. 
  И аз съм пробвала сьомга с мед,ама пусто нямам фурна,иначе не бих се двоумила Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора