Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 289
Ето какво ми дойде на главата. Синът ми е на 4г, ходи на детска градина от есента. Едва от скоро започна да влиза в детската градина без много сълзи и почти смирен, минаха 10тина дни и нещата отидоха в друга посока. Станал е агресивен, удрял, щипел, взима играчките на децата и ги хвърля като очаква да им види реакцията. На мен ми го разказва и се кикоти, като ми обяснява как били викали децата... специално за играчките ooooh! а агресията ми я преразказват госпожите. Казват ми, че много се е променил, неспокоен, не винаги заспива на обед.
 В мое присъствие никой не е удрял, нарочно го водя на детска площадка и го оставям да играе, а аз наблюдават отстрани и всичко е нормално. Той по принцип си е по-емоционало дете, но не е бил агресивен.  Имало е случаи, когато е удрял, но се е случвало инцидентно.
Връщам лентата назад ... преди месец беше нахапан на две места по ръката и крачето, от някакво момиченце, също така го  бяха  и бутнали, беше му обелено коляното. Настъпиха промени и в детската, събраха децата в една сборна група, госпожите му излязоха в отпуска... дали всичко това му се е събрало и сега да избива Thinking. Искам съвет от вас как да постъпя. Много му говоря, той ми обещава и после пак същото Confused приемам литература, книжки и съвети всякакви  Hug

# 1
  • София
  • Мнения: 957
Проблемът с агресията е доста сложен и причините могат да бъдат много и различни. Не зная сама ли гледаш малкия, но ако не, помоли тати да се намеси.

Ако е възможно той да го взима от градината и да разговаря с него, да наложи някакви граници и подходящи наказания ако бъдат прекрачени. Ти от своя страна може да обещаеш награда ако ги спази.

По принцип промените действат негативно върху някои деца и те реагират на вътрешната си тревожност и неувереност с агресия. Агресията е симптом, знак за нещо, което става в детето. Неувереност или усещане за надмощие, за липса на ясни и здрави граници и др. Сборните групи действат доста негативно на някои деца, те усещат, че реда е друг или по точно, че липсва вече познатия ред и стават малко неконтролируеми.

Ако може накратко - Разговори ( например за това, че не е забавно да дразниш и удряш, защото боли - физически и сърцето.....), поставяне на ясни правила, последствия при прекрачването им, похвала при спазването им, ограничаване на филми или друго с агресия - дори анимация, повече спорт и движение, насърчаване да споделя чувства, уважение към детето, зачитане на желания, които не нарушават наложените граници, липса на агресия у дома, игра с връсници ако се види, че по-големите деца насърчават детето да е агресивно, постепенно научаване на нови модели за решаване на конфликтите с другите деца - чрез говорене.

Успех!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт