Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 929
Веднъж със съпругът ми хапнахме Стек ...ама не помня как се казваше - Хавай ли беше, Екзотик ли беше.... Ястието беше с месо върху пържена филийка, АНАНАС и кашкавал...  Беше адски вкусно! Та въпросът ми е някой знае ли как се приготвя това или нещо подобно! Въпросът е рецептата да има АНАНАС.  Hug
Цитирай


Мнения: 335
Начуквам и овкусявам с черен пипер и сол-свински или телешки пържоли.Слагам ги в тавичка с малко вода и мазнина.Като се поизпекат отгоре се слага по 1 резен ананас от компот,1парче кашкавал и се запича.Аз така ги правя и всички ги харесват.Сервират се върху панирана филийка
Цитирай

Пловдив

Мнения: 377
Това ни е една от любимите рецепти вкъщи, записвала съм я от Бон Апети. Предполагам, че ще се получи и със свинско или телешко месо, но може би ще трябва месото да е предварително сварено. Thinking

Пиле "Начев"
Гост: д-р Бисер Начев
17/2/2007

Списък на необходимите продукти:

(за 2 порции)
2 пилешки пържоли от бут
60 г топено сирене
50 г кашкавал
4 скилидки чесън
2 шайби консервиран ананас
2 с. л. зехтин
2 с. л. майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
зелен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
 
1. Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер.
2. След това се овалват в смесените майонеза и горчица. 
3. На дъното на глинени гювечета се слага по 1 с. л. зехтин и по една шайба ананас.
4. Върху тях се поставят овкусените пържоли.
5. Месото се покрива с парченца топено сирене.
6. Добавят се скилидките чесън и ястието се пече 20 минути при температура 180 градуса, без фурната да се затопля предварително.
7. Пет минути преди да е готово, ястието се изважда от фурната и отгоре се слага тънък лист кашкавал. Връща се във фурната, за да се запече кашкавалът и е готово за сервиране.

Аз заливам пържолите и с малко от сока от ананаса.
Цитирай

София

Мнения: 154
тук е моят вариант - супер семпъл. Ништо не пречи да добавиш панираната филийка отдолу Wink:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=187327.0
Цитирай


Мнения: 1 929
 Hug Едно голямо БЛАГОДАРЯ момичета.  Love
Тази събота мисля да комбинирам и трите рецепти! Ще го кръстя "Стек а ла БГ МАМА" Ще видим какво ще се получи! После може да ви кликна за резултата и отзивите Wink.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.