Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
та така мамчета,
трябва ми помощ за агар-агара.
знам, че се вари 2 минути. само това.пробвах 1 път не беше много успешен опит.

искам да желирам бита сметана с кисело мляко за торта. нито киселото мляко, нито сметаната мога да ги варя 2 минути.
предният път сварих агара с малко вода и добавих към другите 2 неща. не се желира.
при варенето на агара той се сгъсти, ама после не желира всичко. Thinking
дозировката си беше наред. Crossing Arms
качеството на агара също. Crossing Arms
идеи, предложения,съвети? Confused
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Какво е агар  newsm78 Аз с желатина съм скарана и май хич не мога да помогна  Blush
Цитирай


Мнения: 8 592
Знам, че за разлика от желатина, агар-агарът се разтваря в гореща вода при температура 95 до 100град. Горещият разтвор е прозрачен. Като се охлади до 35-40град, става като гел, а при нагряване отново се превръща в течен разтвор. Но не знам какво е съотношението агар-агар и течността, която ще се желира.

Виж тук
 И тук!
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
Знам, че за разлика от желатина, агар-агарът се разтваря в гореща вода при температура 95 до 100град. Горещият разтвор е прозрачен. Като се охлади до 35-40град, става като гел, а при нагряване отново се превръща в течен разтвор. Но не знам какво е съотношението агар-агар и течността, която ще се желира.

Виж тук
 И тук!

ама моя горещ разтвор тръгна да се сгъстява  ooooh!
2та линка ги гледах преди да попитам.
но за технологията нищо не пише... Thinking
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
Моля, дайте съвет как да желирам тази бита сметана с кисело мляко, защото искам утре да правя тортата Praynig
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.