Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора


Мнения: 237
Здравейте мами!

Мисля от следващата седмица да започна да давам по малко месно пюре, но имам няколко въпроса и нужда от съвет.

1. С кое месо е най-добре да се започне - мислех си със заешко или пуешки. А после  и пилешкото. Вие кое дадохте първо?

2. Как е по-добре да започна - с домашно или готово месно пюре. Синът ми яде домашни зеленчукови - картоф и тиквичка предимно. Предпочитам да му правя в къщи местните пюрета, но нямам домашно месо, трябва да купувам. Дали месото от големите хипермаркети - особено в летните жеги- ще е достатъчно прясно и качествено за да се дава на бебе? А ако дам готово пюре - кое бихте ми препоръчали, може и от българските. Ние ядем картоф тиквичка, тиква и ориз, утре ще дам броколи.

3.За домашно правеното пюре - не ми се занимава всеки път да варя по малко месо, смятам да го сваря, пасирам и замразя. А после как да го прибавя към зеленчуците? Да го размразя ли предварително и как точно?

Извинявайте за многото въпроси, но това месо ми е голям проблем и разчитам на вас!

Поздрави!  bouquet
Цитирай

вече в собствен дом

Мнения: 1 083
Аз започнах с пилешко, след това пуешко, заешко, телешко.
До преди 1 месец си приготвях пюретата вкъщи, вкл. и месните.Купувах пилешки гърди, нарязвах на парченца и замразявах в пликчета. Когато правех пюрето просто си изваждах по едно пликче, което беше достатъчно за 1 порция. Така процедирах и с пуешкото. Заешко и телешко съм купувала от готовите пюрета. Синът ми най-много харесваше месните на Гербер. На Ганчев въобще не ги искаше. Гадеше му се от тях.
Вече сме на детска кухня. За събота и неделя засега купувам готови пюрета. Peace
Цитирай

София

Мнения: 11 060
1. С кое месо е най-добре да се започне - мислех си със заешко или пуешки. А после  и пилешкото. Вие кое дадохте първо?-Започнах с пилешко.

2. Как е по-добре да започна - с домашно или готово месно пюре. Синът ми яде домашни зеленчукови - картоф и тиквичка предимно. Предпочитам да му правя в къщи местните пюрета, но нямам домашно месо, трябва да купувам. Дали месото от големите хипермаркети - особено в летните жеги- ще е достатъчно прясно и качествено за да се дава на бебе? А ако дам готово пюре - кое бихте ми препоръчали, може и от българските. Ние ядем картоф тиквичка, тиква и ориз, утре ще дам броколи. - Давала съм само домашни пюрета-включително и месните. Добре свареното месо се пасира идеално. Купувала съм месо от магазина-и моето не е било домашно. След като месото поври 5-10 минути в първата вода я изхвърлям и след това го варя в друга.


3.За домашно правеното пюре - не ми се занимава всеки път да варя по малко месо, смятам да го сваря, пасирам и замразя. А после как да го прибавя към зеленчуците? Да го размразя ли предварително и как точно?-Купувам само охладено или прясно месо. По времето на пюретата, го режех на малки парченца и го замразявах така. Когато ми трябваше месо, вадех от фризера колкото парченца ми трябваха, оставях ги да се размразят и ги слагах да се варят преди зеленчуците. След това добавях и тях и когато всичко се свареше добре-пасирах месото и зеленчуците заедно.
Цитирай


Мнения: 237
МНого много благодаря   bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 408
1. Аз, по съвет на педиатъра ги въведох в този ред: заешко, пуешко, пилешко и  доста по-късно телешко, свинско, агнешко;
2. Давах купешки, домашни зеленчукови започнах да правя в 7-ми месец, а месни - 2-3 месеца по-късно;
3. Когато започнах да правя и домашни - винаги купувам охладено месо, разфасовам на порции за едно готвене и слагам в камерата, после направо го слагам да се вари, понякога го вадя по-рано да отпусне. Пробвах и сварено да замразявам, но не ми хареса вкуса след това.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 518
1. Въведох първо пуешко, пилешко, заешко, телешко. Предстои ми риба, свинско и агнешко.
2. Въпрос на избор е според мен дали да е домашно или готово. Аз ги въвеждах в домашно приготвени. Също съм купувала месата.  Готови пюрета дъщеря ми не ядеше с охота, да не кажа, че изобщо не харесваше, но тези, които съм давала са ХИП, Гербер, Ганчев и Хаме. Може би последните бих ги препоръчала най-много, но е въпрос на вкус според мен.
3. Купувах охладени меса, когато е възможно. Варях определено количество месо, после пасирах с част от бульона в който е варено и замразявах във формички за лед. Когато давах месно пюре просто прибавях 1 кубче от ледарката в горещите, пасирани зеленчуци.
Цитирай

София

Мнения: 4 623
Започнах с готово пюре на Хип. Месото беше пуешко. В последствие въведох пилешко, заешко, телешко и накрая свинско Peace
Яна не ядеше домашни пюрета и не съм правила.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Птиче месо - пуйка или пиле. Аз започнах с пуйка. Купешко, вкъщи не можеш да направиш толкова гладка консистенция, а и в готовите е дозирано добре количеството месо.
Цитирай

В.Търново

Мнения: 1 986
  Аз въведох месото този месец и започнах с пилешко-на Сънвал и ХИПП/после мисля да правя домашни/;засега давам 2 пъти седмично месни пюрета,чудех се колко време се въвежда един вид месо преди да се премине към друг ThinkingМисля да продължа с пуешко,после заешко и т.н.
Цитирай


Мнения: 237
Много много ви благодаря!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Страшни сте Smile Другата седмица почваме да хапваме и ние Smile

Само още един въпрос - колко е порцията месо за едно готвене, за да знам на какви парченца да го разделя???

Хубав и усмихнат ден!!!
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Започнах с пуйка, следваше заек и пиле. Започнах с купешки пюрета, а после започнах аз да си ги готвя.
Аз лично сги нарязвам месото на хапки колкото орех, всяка хапка завивам в домакинско фолио и така замразявам във фризера. Така става лесно отделянето, като вадиш от фризера. Готвя винаги сурово месо със съответните зеленчуци или с ориз. В началото слагах по една хапка от месото, а от половин месец, като навърши 11 започнах да давам по 2 хапки месо.
Цитирай

Бургас

Мнения: 406
Започнах с пилешко месо! Захраних с купешко на Ганчев, а след това купувах пил. гърди варях ги, пасирах ги и ги замразявах във формичка за лед!
По- късно въведох пуешко, заешко и телешко- давах готови пюрета.
Тези дни ще давам риба- домашно приготвена !
Цитирай


Мнения: 65
Сварени пилешки гърди с малко бульон в блендера -става гладка каша.Поставих ги в торбички за лед-по съвет на педиатърката едно кубче е достатъчно за едно хранене.Размразявам го и към пюрето-готово зеленчуково или домашно.
Цитирай

в сърцето на мъжа си!

Мнения: 1 081
Бих те посъветвала първо пилешко или заешко. За купешките пюрета също не можеш да си сигурна какво месо използват, така, че ако ти се прави прави. Аз смятам да варя, после пасирам и замразявам във формики за лед, досега със зеленчуковите така процедирам, не е имало проблем.
Цитирай


Мнения: 1 483
Аз започнах с телешкото по съвет на педиатърката(заради хемоглобина).Обаче ми беше казала да почна с купешките месни пюрета.
Отскоро давам и пилешко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора