Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 414
Ще правим парти по случай рождения ден на мъжа ми. За другите неща намерих безценни съвети тук, но за тортата съм  newsm78 Някой може ли да сподели хубав крем за торта (ще използвам от готовите блатове - какао съм купила). Иска ми се да направя като кремовете на тортите на сладкарница Неделя...такива мазнички и плътни...някой има ли идея за рецепта за подобен крем? Ще съм благодарна на всякакви съвети, в тортите хич ме няма  Mr. Green Благодаря предварително  Hug
Цитирай


Мнения: 8 605
Наскоро я препоръчвах - вкусната торта на Пела!
Цитирай


Мнения: 1 380
Лично аз от всички кремове най-много обичам яйчено-ваниловия. Ето го:

•   1л. пр. мляко
•   5 жълтъка
•   1ч.ч. захар
•   5 големи с.л. брашно или 6 обикновени супени, но с връх
•   1-2 ванилии
•   ½ пакетче масло


Сварява се 1л. прясно мляко. Разбиват се 5 жълтъка с 1ч.ч. захар и 6 с.л. с връх брашно. Към сместа се прибавя малко от млякото до получаване на рядка кашица. Сместа се изсипва във врящото мляко и се вари при непрестанно бъркане до получаване на средно гъст крем. Като се свали от огъня, към крема се прибавят 1 ванилия и ½ пакетче масло.
Към поизстиналия крем внимателно могат да се прибавят разбитите на сняг белтъци. Така кремът става по-въздушен и лек.

Цитирай

Варна

Мнения: 414
labrex, cathie , мноого благодаря...има няколко дни до РД и ще пробвам и двата варианта. Днес ще направя крема на cathie   bouquet
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
аз също правя ячно-ванеления крем! най-вкусен ми е! ако искаш, може да добавиш и какао и да стане кафяв! може да измислиш нещо и с два цвята  Peace
Цитирай

София - Слънчев бряг

Мнения: 763
 И един по-лесен начин - крем на д-р Йоткер за студено разбиване, разбит както си трябва плюс една кофичка течен шоколад, може да се добави и едно разбито масло и ванилия, ядки или каквото ти дойде наум.
Цитирай


Мнения: 484
Ето рецептата на моя любим крем.

Крем "Смес"

-3яйца
-1л.прясно мляко
-7-8 с.л.брашно
-1ч.ч.захар
-2 ванилии
-парченце краве масло/колкото кибр.кутиика/

Прясното мляко се сварява като предварително се отделя 1ч.ч.от него
Жълтъците се отделят от белтъците.
Жълтъците се разбиват със захарта хубаво добавя се брашното и отделеното прясно мляко студено.Сместа се разбива хубаво и се прибавя към врящото мляко.Слага се на котлона и се вари до сгъстяване при постоянно бъркане/да не загори/
След като се махне от котлона се прибавят маслото и ванилиите.Разбърква се и се оставя да изстине.
Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към вече изстиналият крем.
Десертни купички се пълнят до половината с крем.Другата половина се оцветява с какао и се допълват купичките
Отгоре се поръсват с шок.пръчици и се слагат в хладилник.

Снимки:


Цитирай


Мнения: 1 380
Мда, това е почти моят крем и със същото лесно приготвяне, даже по-лесно ми се вижда.
Както става ясно, кремът може да се направи с 3, 4, 5 и 6 яйца.  Досега такива рецепти съм срещала. Явно на литър мляко има 10 единици общо (жълтъци, супени лъжици брашно). Ако жълтъците са 5, то с.л. са 5.
Другите съотношения както следва са - 4:6, а сега виждам и 3:7-8. Доста икономично. И добре за хора, които не бива да ядат много яйца. Моите родители например доста ограничават яйцата. Ще предложа рецептата и на мама.
Благодаря bouquet
Цитирай

на втория етаж

Мнения: 248
Аз правя млечно-маслен крем за моите торти.Първо сварявам обикновен крем ванилия -прясно мляко.захар,яйца,брашно и ванилия.Пропорциите всеки си ги знае,само слагам малко повече брашно,да стане по-гъстичък.Оставям го да се охлади добре.Отделно разбивам маргарин -малка опаковка 250гр. с пудра захар,докато побелее сместа.
И идва най-важния момент - смесването на двата крема.Към масления прибавям една по една лъжици от млечния.Разбърквам леко докато се поеме,после следващата лъжица.Ако се смесят наведнъж може да се пресече.
Става много вкусен,хем плътен,хем не е толкова мазен като само масления.Може да се оцвети по желание или да се ароматизира.Пробвала съм с кокосови стърготини,вкусно.
 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.