Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

варненка от София

Мнения: 4 586
В нашето семейство гъбите са на почит и честичко приготвям по различен начин, ето един вариант на гъбени кюфтета:

1 кг гъби,
2-3 глави лук,
3 средно големи картофа, сварени,
3 филии бял хляб,
2 яйца,
прясно мляко,
масло, черен пипер, сминдух, магданоз, вегета

Гъбите се измиват и настъргват на ренде. Заедно със ситно нарязания лук се задушават в маслото. Ако пуснат водичка се задушават докато поизври водата, а останалата вода се отцежда. Към охладените гъби се добавят жълтъците, настърганите картофи, накиснатите филии в млякото, подправките. Омесват се и се оставят да престоят около половин час.
От така приготвената смес се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и после в разбитите на сняг белтъци. Пържат се в сгорещено олио. Могат да се поднесат със сос от кисело мляко и копър и чесън.

Ето и снимки на готовите кюфтета:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=49
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=57

Да ви е сладко!
« Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 21:59 от marulka_s »
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
marulka ние също обичаме гъбки и ще ги пробвам тези твои кюфтенца, но кажи как правиш тези Аладушки - изглеждат ми много апетитно  Laughing
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
marulka ние също обичаме гъбки и ще ги пробвам тези твои кюфтенца, но кажи как правиш тези Аладушки - изглеждат ми много апетитно  Laughing

Надявам се да ти харесат, малко са играчка тези кюфтенца, но пък си заслужавам.
А аладушките ги има във форума ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51225.0;all/, също са много вкусни и най-вече бързо стават.
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
мерси   bouquet
Цитирай

на брега на Дунав

Мнения: 1 566
Страшно обичам гъби и ги ям под всякаква форма. Само на компот дето не съм ги правила още   35 и очевидно и на кюфтенца  Mr. Green. Непременно ще се пробва рецептата. Благодаря много   bouquet
Цитирай


Мнения: 1 380
Ако имах гъби, щях веднага да ги започна. Изглеждат много апетитно  eat
Цитирай

София

Мнения: 809
Имам гъби. Почвам ги. newsm44
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Имам гъби. Почвам ги. newsm44

Няма да съжаляваш, наистина.
Цитирай

София

Мнения: 7 622
И аз си записвам рецептата. Непременно ще я пробвам.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
И аз ще пробвам  Peace
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Скъпа ми марулка newsm51 много благодаря за рецептата.Направих кюфтетата от пролетни манатарки.Беше нещо върховно .Още веднъж  smile3525
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Скъпа ми марулка newsm51 много благодаря за рецептата.Направих кюфтетата от пролетни манатарки.Беше нещо върховно .Още веднъж  smile3525

Радвам се, че са ти харесали.
Тъкмо се чудех, няма ли някой да се престраши да ги направи вече  Whistling
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 504
В нашето семейство гъбите са на почит и честичко приготвям по различен начин, ето един вариант на гъбени кюфтета:

1 кг гъби,
2-3 глави лук,
3 средно големи картофа, сварени,
3 филии бял хляб,
2 яйца,
прясно мляко,
масло, черен пипер, сминдух, магданоз, вегета

Гъбите се измиват и настъргват на ренде. Заедно със ситно нарязания лук се задушават в маслото. Ако пуснат водичка се задушават докато поизври водата, а останалата вода се отцежда. Към охладените гъби се добавят жълтъците, настърганите картофи, накиснатите филии в млякото, подправките. Омесват се и се оставят да престоят около половин час.
От така приготвената смес се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и после в разбитите на сняг белтъци. Пържат се в сгорещено олио. Могат да се поднесат със сос от кисело мляко и копър и чесън.

Ето и снимки на готовите кюфтета:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=49
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=57

Да ви е сладко!

Мерсиии! Много вкусни изглеждат, а и със сигурност са такива! Peace Ще ги пробвам.
Цитирай


Мнения: 1 380
Кюфтетата определено са си играчка. Запържих гъбите с лука, докато изври водата. Не задуших умишлено, че щях да чакам извирането до утре. Сега чакам да изстине сместа и да бъркам каймата.
Но не ми се ще да слагам хляб. Никога не слагам, защото после поемат повече мазнина, а мъжът ми има гастрит и ако ще пържа, то поне да не е е толкова мазно. За сметка на него ще сложа повече картофи. Предполагам, импровизациите са позволени  Wink
Но все пак да питам. Натопените в прясно мляко филиите изцеждат ли се или?
После ще се отчета   chef
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Разбира се, че са позволени импровизации. Аз също не задушавам докрай гъбите, защото нали след това минават още една термична обработка. Филиите се изцеждат, да.
Надявам се да ви харесат.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора