Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 14
Здравейте,

Преди няколко дена си взех от белия Клатроник , в рецептите които идват с машината се използва брашно тип 405, 550 и 1050. Аз обаче не успях да намеря такъв тип брашно. По магазините има само 350, 500( това е навсякъде) и 700 . Поради това в момента правя тесто за пица с тип 350.

Та въпроса ми е, какво означава типа на брашното и как могат да се заменят. Примерно , мога ли да заменя 405 с 350 ( както всъщност направих за тестото за пица и нещо не ми харесва както става в момента) или пък 550 с 500 ( за рецептите за бял хляб) .

Благодаря предварително Smile))
« Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 20:29 от qwerty1234 »
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Здравей
Можеш да погледнеш тук: http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?p=7416&sid=33fbcd … 18c9d4c5e5e92587e
Един от постингите е цяла статия копирана, аз всъщност нея търсех, а попаднах на този форум. Дано да ти е от полза. Аз също много съм се чудила преди кое число какво означава, но не си го слагам много, понеже доста рядко се занимавам с нещо тестено.
Цитирай


Мнения: 1 378
qwerty1234, здравей и честита машинка.
Не се бой, ползвай си брашното тип 500 (бяло брашно), без да се притесняваш. Не те съветвам да правиш хляб по рецептите в книжката, защото явно има голяма разлика между немските и нашите брашна.
Универсалните пропорции са 300мл течност: 500гр бяло брашно. Но това са само груби пропорции. Наблюдавай тестото в началото - трябва да се получи гладка и еластична топка, да се отлепя от стените на контейнерчето, не много твърда, но не и да  се разлива по дъното.
Ето тук http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.0 и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.40 можеш да видиш споделени рецепти.

А тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22004.0 , както и в продължението на темата можеш да се самообразоваш на тази тема  Wink

Успех  Peace
Цитирай


Мнения: 14
Мерси за линковете и съветите. До сега се старах да спазвам максимално грамажите на продуктите , така както са публикувани в книжката на фурната, но не се получава. Най-фрапиращия случай беше последния - тестото за пица , което след приключване на програмата беше станало прекалено рядко - с балончета , та трябваше да го доомесвам на ръка с още брашно. Иначе беше вкусно Smile Smile

 cheers
Цитирай


Мнения: 1 378
Направих само първия си хляб по рецептите на книжката - пълен провал. Рядко тесто, което все пак се надигна, после обаче горната кора спадна. Корите станаха да си счупиш зъбите с тях. За цвета - коментарите са излишни.
И все пак ентусиастите вкъщи го харесаха  Laughing
Аз обаче  Naughty

Ей го  Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.