Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 юли 2007, 12:26 ч.
  • Преглеждания  39 568  Мнения  535  Онлайн  1
Отговори
Реклама
# 1
  • Мнения: 10 592
Мама Цоцоланка или някой друг ако знае,какво съдържа това брашно "Селски хляб"?Много се запалих от тези хвалебствия тук!
Никога не съм ползвала смеси на Техра,както вече писах,но много ги хвалите и искам да ги пробвам!Къде се намират,само в Метро ли?То и до Метро ще идем,ама в неделя.

# 2
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Записвам се да следя темата...

# 3
  • Мнения: 220
клик  bouquet

# 4
  • Иринополис
  • Мнения: 612
пльос и аз тука

# 5
  • Видин
  • Мнения: 5 455
Мама Цоцоланка или някой друг ако знае,какво съдържа това брашно "Селски хляб"?Много се запалих от тези хвалебствия тук!
Никога не съм ползвала смеси на Техра,както вече писах,но много ги хвалите и искам да ги пробвам!Къде се намират,само в Метро ли?То и до Метро ще идем,ама в неделя.

Имам един пакет донесен от съпружеството и го премятам от шкаф във шкаф и не мога да се наканя да го направя още. Мирише много ароматно. Ето му състава :
пълнозърнесто пшенично брашно "Грахам"
слънчогледови ядки
малцово брашно
аромати
Панотех "Грахам"

Това е.

# 6
  • Мнения: 10 592
Значи Селския хляб е е дин вид Грахам,но със семки и аромати?Аз помислих,че е бял основно с някакви леки примеси и на други брашна.Ще го потърся.
Какви ли са тези "аромати"?! newsm78 И малцовото брашно не ми е ясно.

# 7
  • Иринополис
  • Мнения: 612
Отчет:
хляба изглежда много добре ( особено в сровнение с вчерашния), cathie, в твоя чест е с пукната коричка, като изстине ще видя каква е хавата и вътре.Ако мога е снимам. Обичам ви  Hug

# 8
  • Мнения: 11 612
Кога Лео пусна нова тема, кога я изписахте...Страшни сте!

# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 890
Запис и аз.  Laughing Тъкмо сега колегите ядат от прясно изпечения хляб. Така като гледам, ще свършат бързо машинките в нашето МЕТРО.

# 10
  • София
  • Мнения: 4 012
pina, пакетите на Техра ги има и във всеки от големите маркети - Била, Хит и т.н. Аз лично не съм привърженичка на готовите им, именно заради това, че има и още нещо кой знае какво (споменатите аромати). А основната идея при закупуването на машинката беше именно да знам какво има в хляба ми! Предпочитам сама да си правя смески от различни брашна и да добавям напр. ленено семе, белени слънчогледови семки, тиквени семки, трици, сусам, овесени ядки, разни сухи подправки.. всичко, което ми хрумне.

Честито на всички новосдобили се с така ценните машинки! Пожелавам само вкусни и ароматни произведения да излизат от тях!  Hug

# 11
  • Мнения: 10 592
Sisssi,то аз затова и попитах какво е съдържането на Селски хляб - помислих,дали не мога сама да го докарам като омешам това онова.Явно няма да мога,затова реших,че мога да си купя да пробвам.
Сигурна съм,че в тези готови смеси има всякакви чудесии - химикали!Тези аромати - надали някой е ходил по баирите да събира билки и да суши,та да ги сложи в брашното - ще са порастнали в някоя лаборатория! Tired
Ама то всичко е такова вече. Tired

# 12
  • Видин
  • Мнения: 5 455
pina, пакетите на Техра ги има във всеки от големите маркети - Била, Хит и т.н. Аз лично не съм привърженичка на готовите им, именно заради това, че има и още нещо кой знае какво (споменатите аромати). А основната идея при закупуването на машинката беше именно да знам какво има в хляба ми! Предпочитам сама да си правя смески и да добавям напр. ленено семе, белени слънчогледови семки, тиквени семки, трици, сусам, овесени ядки, разни сухи подправки.. всичко, което ми хрумне.

Именно!
Аз и затова го прехвърлям този пакет и все го отлагам за друг път, докато накрая не го изядат молците  Laughing.
Колкото да ароматите във въпросният Селски хляб, най-силно се усеща аромата на чубрица.
Аз слагам в някои хлебчета шарена сол - 1-2 ч.л. и става страхотно ароматно хлебче. Дуго, което съм добавяла от тревите е сушен магданоз, копър, целина, босилек (разкош!).
В диетичните магазини има пакетирани брашна  - оризово, от елда, соево. Напоследък във всеки хляб добавям по някое от тези брашна - около 50 до 100 гр. Стават си екстра!

# 13
  • София
  • Мнения: 4 012
pina, всъщност аз няколко пъти съм използвала от тях и резултат не е нещо особено. Сигурна съм, че ти можеш да направиш далеч по-добри комбинации и да постигнеш перфектен вкус! Знам ти възможностите! Wink

# 14
  • Мнения: 11 612
Няма да споря на тема добавки в брашната......За мен вече нищо не е чисто - от водата и въздуха до пържолата в чинията.....За хляба и смесите.....Ако не си си произвел сам подправките - е същата работа и с тях като при добавките. Екологично чисти храни има само при родителите ми на село...И брашното,което те мелят в частна мелница - то е най-чистото за мен, защото на място, пред теб ти даваш своето жито и взимаш своето брашно! Всичко останало е лъжа и измама! Спрях да се втелявам на тема добавки....хубаво е да е чисто и натурално, но....когато спрях да чета някой етикети - по спокойно живея...Само да кажа - не че не се стремя и не спазвам някои принципи, но съм умерено натурална! И в този ред на мисли смятам да си взема брашно от село......но ако не стане - няма да е трагедия!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт