Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 032
здравейте кулинари,
споделете някоя рецепта за шницели.
Благодаря ви!
Цитирай

София

Мнения: 920
Шницели от кайма

Объркваш каймата с подправки - чубрица, черен пипер, сол и каквото там се сегиш подходящо. Оформяш шницелите и за да можеш да ги изпържиш ги овалваш последователно в яйце, галета, брашно и пак яйце.


Виенски шницел

Телешко месо нарязано на тънки големи парчета се начуква хубаво (можеш да го правиш през найлонова толбичка - не се наранява месото и НЕ ПРЪСКА И ОМАЗВА). Подправяш ги със сол и черен пипер и отново яйце, галета, брашно и яйце и пържиш. Можеш да направиш малки цепнатини по ръба на месото - за да не ти се огъва докато го пържиш.


Това са двата вида шницели които правя аз. Дано ти допаднат.
Цитирай

Добрич,сега Ямбол

Мнения: 1 071
Аз ще ти кажа една мързелива рецепта за шницели:
500 гр  кайма
4 яйца 4 супени лъжици брашно
подправки
Забъркваш всичко да стане на рядка като каша смес.Загряваш мазнината,гребеш с черпака от сместа и изсипваш в тигана,като сплескваш шницела отгоро за да се разстели.
Това е.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Виенският шницел: първо в брашно, а след това яице, галета. Отново яице и галета. По този начин се получава хубавата коричка. И както е казано по-горе, трябва да е много тънко нарязано и счукано телешкото месо.

Може за шницелите да използваш и сусам вместо галета.
Цитирай


Мнения: 3 032
Благодаря ви момичета!
Тия дни ще пробвам рецептите Razz !
Весели мигове в кухнята Razz
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.