Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора

Тук-там

Мнения: 983
Момичета искам да направя грис с прясно млеко , но не знам никакви пропорции. Ако някой може да ми помогне, хиляди благодарности Hug
Цитирай


Мнения: 1 749
Когато правех на малката слагах на 1 литър прясно мляко почти 2/3 чаена чаша.
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
1 л. мляко
2 к.ч грис
1 ч.ч захар
1 ванилия

млякото се разрежда с 2 ч.ч вода и се вари, грисът се прибавя на тънка струя при непрекъснато бъркане, вари се 10 мин.
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Млякото заедно с водата трябва да е 1л. нали, а не към литъра да прибавя още две чаши вода. Мерси  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 749
Към 1 л. се прибавя водата.
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Страхотни сте момичета. Мерси!
Цитирай

София

Мнения: 4 676
С 1л. мляко , обаче става огромно количество готовият грис ... прецени все пак колко ще изядете  Very Happy
Цитирай

UK

Мнения: 17
Незнам дали сте яли карамелизиран грис.Преди да сложите млякото изсипете захар да се карамелизира(около 1/2 ч.чаша).Става страхотен.Успех. Wink 
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Ами то на самата опаковка е посочена пропорцията...

Незнам дали сте яли карамелизиран грис.Преди да сложите млякото изсипете захар да се карамелизира(около 1/2 ч.чаша).Става страхотен.Успех. Wink 
Много идейно. Ще се пробва скоро Peace.
Цитирай

花見

Мнения: 1 534
Незнам дали сте яли карамелизиран грис.Преди да сложите млякото изсипете захар да се карамелизира(около 1/2 ч.чаша).Става страхотен.Успех. Wink 
Oбожавам грис и бих искала да пробвам този вариант. Първо карамелизираме захарта, след което добавяме млякото?
Цитирай

на едно място

Мнения: 100
Аз редовно правя грис на синчето,но винаги в по-малки дози,например около 250-300мл пр.мляко+3(4)с.л.захар(на вкус) ги затоплям на котлона,после към тях прибавям предварително смесения с вода грис(4-5 равни с.л.грис с около 100мл вода) и бъркам постоянно до леко сгъстяване.Слагам една ванилия.Разсипвам веднага на порции.След изстиване се сгъстява доста,имай го предвид.
Цитирай


Мнения: 484
Изпробвана рецепта за грис
-1л.прясно мляко
-1ч.ч.захар
-1/2 ч.ч.грис
-1ванилия
Млякото се сварява, прибавя се захарта и към него се прибавя на тънка струйка гриста.Бърка се на огъня до сгъстяване.Отстранява се от огъня слага се ванилията и се разлива в десертни купички.
Успех Hug


Цитирай

花見

Мнения: 1 534
Изпробвана рецепта за грис
-1л.прясно мляко
-1ч.ч.захар
-1/2 ч.ч.грис
-1ванилия
Млякото се сварява, прибавя се захарта и към него се прибавя на тънка струйка гриста.Бърка се на огъня до сгъстяване.Отстранява се от огъня слага се ванилията и се разлива в десертни купички.
Успех Hug


И аз го правя така, без да добавям вода  Peace
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Хареса ми идеята с карамелизирания грис.   bouquet
Цитирай


Мнения: 506
А някой правил ли е "фалшив" хайвер от грис? Знам, че се сварява грис и след като изстине, се смесва с олио, лимонов сок и настърган лук. Аз съм се опитвала 2-3 пъти да го направя по различни пропорции и не се получава - изчаквам гриса да изстине, но след като му добавя другите неща и го разбъркам, става много рядък - като че ли се пресича от нещо и се разрежда. Има ли някаква тънкост?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора