Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2 096
Много обичам пълнени чушки,правя често и най-вече безмесни,но ми винаги ми стават прекалено пълни с ориз Thinking Искам да ви попитам как ги пълните?Аз съм яла при свеки,например,ама вътре в самата чушка оризът си седи един такъв със сосче,а моят е по сух.Дали ако сложа ориз не до горе на чушката ще се получи?А не рискувам ли така да да ми излезе оризът и да не остане вътре в чушката? Малеееее ама звуча май като абсолютен аматьор,а по принцип готвя от години и близките ми харесват моите манджи,ама аз съм критична към повечето от тях Embarassed Blush

# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз не пълня чушките до горе и не ми излиза ориза. Покривам ги с капачетата им. След като ги напълня ги поливам със зехтин и настърган домат.

# 2
  • София
  • Мнения: 11 160
Когато правиш плънката недей я оставя на котлона, докато оризът поеме всичката вода, а го сваляй малко преди това. И при пълненето не ги тъпчи много.

# 3
  • София
  • Мнения: 4 293
Дес виж тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=134667.80
Има доста мнения и подробности за приготвянето както на соса за пълнените чушки, така и за самото приготвяне на чушките  Peace
Дано ти е от полза  Blush

# 4
  • Мнения: 2 096
Mного ви благодаря  bouquet
А ориза в какво сътно шение с водата гот правите за плънката?
Сега ще видя темата.....

# 5
  • София
  • Мнения: 4 293
Mного ви благодаря  bouquet
А ориза в какво сътно шение с водата гот правите за плънката?
Сега ще видя темата.....


1 чаша ориз и 3 чаши вода, като не слагам трите чаши веднага докато задушавам плънката.
Примерно едната чаша докато плънката е на котлона. Останалите две чаши вода ги добавям в тавичката където пека чушките.

# 6
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Обикновено ги правя 1 1/2 чаша ориз. Докато задушавам слагам 2ч. вода, след това в тавата още 2 чаши.

# 7
  • BG
  • Мнения: 4 546
1 чаша ориз и 3 чаши вода, като не слагам трите чаши веднага докато задушавам плънката.
Примерно едната чаша докато плънката е на котлона. Останалите две чаши вода ги добавям в тавичката където пека чушките.
и аз така правя

# 8
  • Мнения: 1 930
Дес,аз да ти кажа пък въобще не задушавам плънката,чушките по принцип си пускат водичка,а и като залееш и тях самите с малко вода си се сварява ориза перфектно! Аз задушавам лука,малко чушки на парченца,червен пипер слагам и тогава слагам и ориза да се позапържи,дърпам от огъня и слагам каймата,връщам пак малко на котлона колкото каймата да не е съвсем сурова и махам.Добавям доматите,чубрица и джоджен,пълня чушките,стоплям отделно 1 и 1/2 ч. ч. вода и заливам PeaceСос и аз не съм правила,но сега ще погледна...таа чушките си стават перфектни,хем ориза е сварен и със сосче,хем не е разварен Peace

# 9
  • Мнения: 2 096
Ей ама страшни сте бе мадами Grinning,много ви благодаря.Аз ги направих моите чушки,още не сме ги опитали де,а и междувременно спретнах онзи бял сос с топено сиренце,който ухае превъзходно,ммммммммммммм.......................

# 10
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
Аз си правя отделно сос:
брашно, кис. мляко и яйце - заварявам на котлона, и после го добавям към чушките. Стават много хубави. Осен това дупча предварително самите чушки с вилица.

# 11
  • LIMASSOL/CYPRUS
  • Мнения: 500
Аз си правя отделно сос:
брашно, кис. мляко и яйце - заварявам на котлона, и после го добавям към чушките. Стават много хубави. Осен това дупча предварително самите чушки с вилица.
И аз така!Стават мноого сочни!Ммммммм....

# 12
  • София
  • Мнения: 21 993
Аз си правя отделно сос:
брашно, кис. мляко и яйце - заварявам на котлона, и после го добавям към чушките. Стават много хубави. Осен това дупча предварително самите чушки с вилица.
И аз ги правя така.  Peace
Това е сосът, който най-много харесвам, но не слагам яйце , а само сол, черен пипер и магданоз /в соса/. И аз дупча чушките и когато ги залея със соса само ги разклащам.
Не го варя, слагам го 10-15 мин преди да са готови.
Правя само печени.
Вътре ориза става по-кашкав  и сочен, ако са варени в тенджера.

# 13
  • BG
  • Мнения: 4 546
аз правя сос от прясно мляко, масло и брашно и изсипвам в тавата с чушките около 20ина минути, преди да го извадя. готвеното кисело мляко в къщи не е на почит, този сос най-ни харесва

# 14
  • София
  • Мнения: 134
и за ги правя като вас с тази разлика,че след като напълня кушките им слагам капаче от кората на домати и така сместа не излиза.вътрешността на доматите слагам в плънката.това е от мен чао и успехи



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт