Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Семейни отношения
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Пи6а със свито гърло.....
Майка ми е малтретирана,но6тес след побой е била на косъм от загуба на окото си,благодарение на съседитесе е отървала жива.Дълга е историята,ба6та ми наистина има психи4ни проблеми и не осъънава какво прави.
Проблема е 4е аз съм в 4ужбина и сега не мога да помогна  Sad
Ходила е на лекър,исках да има медицинско,но не са дали,казали са в съдебна медицина, а тя е с крьвоизлив и в тия жеги сестра ми не зна е къде да я заведе*тя е сама със 5 годи6ен племенник*, а зет ми е на път,моряк е .
Въоб6те на никого не пожелавам това,6а6нала съм се!
ПОМАГАЙТЕ!!!
Цитирай

Варна

Мнения: 8 717
Ами да я заведе в Съдебна медицина, къде другаде? Оттам сигурно ще я насочат какви стъпки да предприеме по-нататък.
Цитирай


Мнения: 2 361
След като си извади медицинско от съдебен лекар, да подаде оплакване в полицията!
Съжалявам за случващото се!  Sad Надявам се да се справите!
Цитирай

София

Мнения: 900
Анимус? Център Надя?
Имат горещи телефони, но не знам какво означава това, в смисъл доколко те информират какви стъпки да предприемеш.
Цитирай


Мнения: 2 361
http://www.animusassociation.org/

http://www.centrenadja.hit.bg/

Не оставяй нещата така! Има хора, които са готови да помогнат! Имаш подкрепата ми! Hug
Цитирай

Софее

Мнения: 575
Да се обърне към някоя от неправителствените организации. Там ще получи безплатна консултация с адвокат и ще й помогнат стъпка по стъпка какво да направи. Най - добре да вкарате баща ти за лечение, щом е психично болен.
Надявам се всичко да се оправи Crying or Very sad Но в никакъв случай не оставяйте нещата така.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 252
За кой град става въпрос?
Цитирай


Мнения: 2 644
Нека да се обърне към полицията и да поиска закрила по Закона за защита срещу домашното насилие. Нека каже, че има опасност за живота и и да поиска заповед за незабавна защита. Тя се издава от съда и въз основа на нея баща ти може да бъде веднага да бъде отстранен от жилището, в което живеят и да му се забрани да приближава за определен срок жилището, местоработата и въобще местата, на които ходи майка ти. След това ще се насрочи дело и на него вече ще се вземе окончателно решение, съответно може да се издаде заповед за защита. Добре е да има удостоверение от съдебен лекар.

Ето чл.4 от Закона за защита срещу домашното насилие:

Чл. 4.
(1) В случай на домашно насилие пострадалото лице има право да се обърне към съда за защита.
(2) В случаите, когато са налице данни за пряка и непосредствена опасност за живота или здравето на пострадалото лице, то може да подаде молба до полицейските органи за налагане на спешни мерки съгласно чл. 76 от Закона за Министерството на вътрешните работи. Органите на Министерството на вътрешните работи изпращат в съда молбата заедно с обяснението на извършителя, ако такова е дадено, и съставения протокол за наложените мерки, като посочват обстоятелствата за незабавна съдебна защита.
(3) По искане на пострадалото лице всеки лекар е длъжен да издаде документ, в който писмено да удостовери констатираните от него увреждания или следи от насилие.

Цитирай

Варна

Мнения: 2 944
Отвратително...най-тъпото е, когато видиш някой да измъчва майка ти, а да не можеш да помогнеш...момичетата преди мен са дали много адекватни съвети...дано се оправи бързо  bouquet  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 339
и аз бих посъветвала да се опре на Закона за домашното насилие-след приемането му в повечето полицейски участъци взимат доста насериозно оплакванията на жертвите. Добре е майка ти да се обади в Анимус- освен подкрепа, ще и дадат и адекватна информация какво може да направи оттук нататък. Ако тя не желае се обади поне ти. Много съжалявам за случващото се!
Цитирай

в едно миланско село

Мнения: 4 026
Пи6а със свито гърло.....
Майка ми е малтретирана,но6тес след побой е била на косъм от загуба на окото си,благодарение на съседитесе е отървала жива.Дълга е историята,ба6та ми наистина има психи4ни проблеми и не осъънава какво прави.Проблема е 4е аз съм в 4ужбина и сега не мога да помогна  Sad
Ходила е на лекър,исках да има медицинско,но не са дали,казали са в съдебна медицина, а тя е с крьвоизлив и в тия жеги сестра ми не зна е къде да я заведе*тя е сама със 5 годи6ен племенник*, а зет ми е на път,моряк е .
Въоб6те на никого не пожелавам това,6а6нала съм се!
ПОМАГАЙТЕ!!!

мани тая работа, утре Ще я убие и Ще мине с психологи4ните проблеми. моми4етата са ти дали конкретни съвети, аз не съм в България, за да го направя. но от гледната то4ка на 4овек, извървял този път с баЩа алкохолик, гореЩо ти препоръ4вам да намерите на4ин да отдале4ите майка ви от тази ситуация преди да е станало късно.  Hug
Цитирай
Благодаря на вси4ки  Hug
Постоянно говоря с тях в БГ и да се прибера.....няма много да направя...няма кой да ми гледа бебо, а не искам да го забърквам.
Дано никой не попада на на6е място и на врага си не го пожелавам.
feiam,какво стана с майка ти,ба6тати не я ли търси?
Моя е казвам преди след подобни историй 4е 6те я намери и убие ,а после и себе си и му вярвам!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.