Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 юли 2007, 10:34 ч.
  • Преглеждания  3 612  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 357
Снощи импровизирах с налични съставки и според мен и мъжо се получи нещо доста вкусно.

                               Вкусни печени картофки в гювече
рецепта за една порция /грамажите са приблизителни, може да добавите или премахнете по ваш вкус/:
  4-5  средни на големина картофа - сварени;
  50 гр.  сирене;
  1-2  щипки къри;
  1-2  щипки рустикана (подправки от мелничка), ако нямате такива по ваш вкус - чубрица, копър, червен пипер, естрагон, босилек, розмарин, сол ;
  4-5 капки Унисос
  50 мл.  прясно мляко;
  10-20 мл.  вода;
  50 гр.  сирене;
  1/2  домат; 
  50 гр.  кашкавал;
  сол на вкус, но ако слагате от готовите смесени подправки, те имат сол и внимавайте да не стане солено.
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета и се смесват в гювечето с натрошеното сирене и част от кашкавала, нарязан на кубчета или настърган. Добавят се подправките, унисоса, солта и домата нарязан на парченца. Изсипвате млякото и водата и слагате във фурната, предварително загрята до 250 гр. Печете около 20-25 мин. под капак като отвреме на време разбърквате. На финала добавяте останалия кашкавал и оставяте да се запече без капака на гювечето.
Ако желаете може да добавите и Мръвка Simple Smile

Добър Апетит!

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 10:40 от Мамичка Яничка

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 393
Звучи ми много вкусно тая вечер моя може да го зарадвам с нещо подобно ама мръвката при него е задължителна  Laughing

# 2
  • София
  • Мнения: 2 198
Става и със сметана за готвене. Ако обичате маслини - също придават готин вкус. Аз слагам и яйце накрая, за 1-2 минути максимум. Въобще това картофите и гювечетата и особено комбинацията между двете е голяма работа!

# 3
  • Мнения: 4 373
Ако гювечетата се сложат в гореща фурна, няма ли да се спукат?!
Ще го пробвам, имам и Рустикана  chef

# 4
  • София
  • Мнения: 431
Ако гювечетата се сложат в гореща фурна, няма ли да се спукат?!
Ще го пробвам, имам и Рустикана  chef
И аз знам , че гювечета се слагат в студена фурна, за да не се пукнат. Аз преди време така си пукнах големия гювеч  Sad

# 5
  • Шумен
  • Мнения: 4 364
и аз ще ги направя , звучат ми вкусно

# 6
  • София
  • Мнения: 21 283
Ще го направя, звучи вкусно   bouquet

# 7
  • СОФИЯ
  • Мнения: 3 886
Чудесна рецепта  Peace

# 8
  • Мнения: 2 548
звучи чудесно
още утре ще пробвам
 Hug

# 9
  • област Софийска
  • Мнения: 1 680
Ако гювечетата се сложат в гореща фурна, няма ли да се спукат?!
Ще го пробвам, имам и Рустикана  chef
И аз така знам. Глинените съдове - само в студена фурна. Също и тези от йенско стъкло. newsm10

# 10
  • Smallville
  • Мнения: 993
Аз правя подобни гювечета,но винаги слагам картофите сурови и пека повече на по ниски градуси :peace
И да-гювечетата се слагат в студена фурна

# 11
  • ДОБРИЧ
  • Мнения: 178
Ще го направя, звучи вкусно   Peace

# 12
  • Мнения: 4 373
Направих ги снощи, много добре се получиха.
Сложих и лионска наденица, че ми се подмяташе из хладилника, която беше и печена, облизахме си пръстите  bouquet

# 13
  • Мнения: 357
Аз винаги слагам гювечетата в предварително загрята до към 200 градуса фурна и до сега не съм имала проблем.

Радвам се, че са ви харесали!

# 14
  • На една звезда
  • Мнения: 4 453
Мамичка Яничка, благодаря за рецептата!  bouquet Тъкмо се чудих какво да готвя за вечеря.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт