Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора


Мнения: 957
Знам една рецепта , която е унгарска и е страшно вкусна. Претърсих форума и не намерих подобна тема, така че ще се радвам ако унгарски мами споделят рецептите ,които готвят и са любими на семействата им   newsm64
Ето я и моята рецепта:
 
ПИЛЕ СЪС СУШЕНИ СЛИВИ  newsm57

1 пиле
2-3 глави лук
500 гр. сушени сливи без костилки
1 ч.л. червен пипер
2-3 с. л. доматен сок
1 равна ч. л. канела
олио
сол
захар (доста, трябва да е колкото сладко ,толкова и солено)

Сливите се накисват от предната вечер във вода. Пилето може да се свари и обезкости предварително (аз правя така) ,но може и да се запържи в мазнината . Задушава се лука с малко вода, като поомекне се добавят другите неща , задушава се още 10 мин. и готово cook
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
не знам дали е унгарска, но си е редовно ястие от кухнята на баба ми, откак се помня сме го готвили!може да е отишло в унгария от бг градинари, на4алото на 20 век, може те да са го взели от там, не споря, но е едно е  вярно вкусно е!  chef bowuu  bouquet
Цитирай


Мнения: 957
Ха и при нас е стара семейна рецепта и със сигурност е пренесена от Унгария, може да се окажем роднини newsm78
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
колко му е! наистина дано пробват мамите и си кажат мненията, ние си я знаем каква е  вкуснотийка! как сме брояли сливите и разпределяли по равно! хахахха деца сме били! Party Laughing
Цитирай


Мнения: 957
Никой не иска да пише тук Crossing Arms, от къде си marsy?
Цитирай


Мнения: 4 380
Савина, това звучи много вкусно. Обичам сини сливи. Обаче нищо не разбрах от обясненията ти. Rolling Eyes Това пиле напарчельосано ли е? Сварено или пържено? Пържи се вече нарязано на парченца или как? На колко големи парчета? Ако го свариш предварително (цяло ли?), накъсваш ли. нарядваш ли...колко големи са късовете? И на какво прилича в крайна сметка? На манджичка? Тези сливи цели ли?

Като пишете рецепта толкова ли е трудно да се обясни като хората? newsm78 Ние си нямаме унгарски корени. И снимки не си пуснала за да видм поне на какво мяза. Как искаш да се престраши човек да прави като не знае как? newsm78
Цитирай


Мнения: 957
1.Зависи как си свикнала да готвиш, аз винаги сварявам пилето цяло (не го пържа), само бутчета или само гърди, обезкостявам и ползвам бульона, не ме карай да ти пускам снимки на варено пиле  или на нарязан лук или на сини сливи:xarms:
2.След като не пиша да се режат сливите , значи че са цели.   Crossing Arms
3. За лука няма ли да попиташ, защото съм пропуснала да кажа че се режат на правилни 12-ъгълници  Mr. Green
4.Става гъсто, като картофена яхния и е по-просто, затова не сметнах за необходимо да обяснявам повече.  Crossing Arms
Цитирай


Мнения: 4 380
Не просто не си обяснила елементарно НИЩО по рецептата си, но се държиш и вулгарно когато човек те попита. #Crazy
Ами за кво въобще си прави труда да пускаш теми бе момиче? Crossing Arms
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
рецептата не е никак сложна, а обяснението беше ясно и първия път. Вкусни са тези манджи със сини сливи, ще пробвам и това Smile

на мен обаче би ми се искало повече от унгарската кухня.
Цитирай


Мнения: 957
xenia има ли тема в която да не се заяждаш, в темата "Испанска кухня" ти беше много елементарно, тук ти е много сложно, човек не може да ти угоди. Съжалявам, че съм ти прозвучала вулгарно, дадох всичко от чувството си за хумор. tooth
Цитат
Ако го свариш предварително (цяло ли?), накъсваш ли. нарядваш ли...
Ти задаваш тъпи въпроси, как искаш да ти отговарям, според теб ще се промени ли вкуса ако пилето е цяло или на парчета...
 
тити , знам още само една , но всъщност не съм сигурна дали е унгарска,  ще я пусна по-нататък.
Цитирай


Мнения: 4 380
Цитат
Ти задаваш тъпи въпроси, как искаш да ти отговарям, според теб ще се промени ли вкуса ако пилето е цяло или на парчета...

Представи си, да. И то много. В една непозната рецепта ВСИЧКО е от значение. Така не се пишат рецепти. Това че ти не можеш да обясниш, не означава че за мен е сложно. Сложно ми е да чета мислите на другите. И особено ми е сложно когато на елементарни въпроси получавам вулгарна грубост.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
На мен също ми допада, ще го пробвам. Изглежда бързо, лесно и вкусно.
Цитирай


Мнения: 1 378
Тези сушени сливи без костилки продават ли се някъде? Досега съм купувала с костилки и не съм обръщала внимание има ли изчистени. Ако няма - как се чистят? При сушените сливи костилката не е ли залепнала за плода?

И още един въпрос - сладни ли яденето после?
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
айде, едно рамо от мене! аз  нарязвам на порции пилето обикновено, бут4ета, кълка и гърди , правя го по следния на4ин, 4е да не се занимавам много! нарязвам на  едро лука, пове4ко даже става по интересно! леко задушавам порциите  в олио, да се леко запържат, след което слагам лука  и се задушава, доливам вода до уваряване на пилето, привавям доматите, подправките, слагам бахар допълнително 1/2 зърна , сливите цели( така ги оби4аме) измити с вряла вода и на много тихо си къкри до поизвиране на водата!ако го искате с пове4е сос4е,  във по-голямо коли4ество размивате лъжица брашно и внимателно го размивате с бульона! това е!
сливите може и да са цели, те се раздуват от варенето и костилката предполагам не е проблем на никой да си махне! успех!
Цитирай


Мнения: 957
cathie, сладни доста, както писах в рецептата трябва да е колкото солено ,толкова и сладко. Ако не намериш сливи без костилки сложи с костилки, но трябва да сложиш малко повече от 1/2 кг.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора