Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 юли 2007, 12:25 ч.

Сушени манатарки

  • 5 077
  • 8
  •   1
Отговори
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Имам един плик изсушени манатарки и не знам какво да ги правя. Купих телешко месо, защото съм виждала по заведенията "Телешко с манатарки", но и това не знам как да го направя  Crazy
Как да процедирам с гъбите, след като са сухи?
И как да ги сготвя с телешкото месо?

# 1
  • Мнения: 375
Постави гъбите в съд с вода, те след 15-ина минути ще удвоят обема си и ще са готови за готвене. А относно ястието - задуши нарязаното на хапки месо, когато смени цвета си, прибави 2 глави нарязан лук, вода, сол и го остави да ври. Малко преди да стане готово, прибави нарязаните гъби, няколко лъжици заквасена сметана,  черен пипер.

# 2
  • Мнения: 375
Пропуснах - преди гъбите и сметаната прибави 2 с.л. брашно, разбити в малко вода, за да сгъстиш ястието. Simple Smile

# 3
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Благодаря Тина   bouquet
Утре ще го правя, така че ще се сдобия и със заквасена сметана.

# 4
  • Мнения: 375
Купи си малка заквасена сметана, остатъка можеш да изполваш по няколко лъжици за супички, или за бързо парфе с кисело мляко.

# 5
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 618
И аз имам едно бурканче сушени манатарки, ще пробвам, мерси за рецептата   bouquet

# 6
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363
Постави гъбите в съд с вода, те след 15-ина минути ще удвоят обема си и ще са готови за готвене. А относно ястието - задуши нарязаното на хапки месо, когато смени цвета си, прибави 2 глави нарязан лук, вода, сол и го остави да ври. Малко преди да стане готово, прибави нарязаните гъби, няколко лъжици заквасена сметана,  черен пипер.
Peace + целина Grinning (Много я обичам в комбинация с телешко Peace)

# 7
  • варненка от София
  • Мнения: 4 664
Сушените манатарки ги слагам на много ястия, придават страхотен вкус. Нищо не ги правя предварително, просто ги слагам докато се вари ястието, ако е по-течно или ги слагам в тавата за печене, те пак си поемат течност и съответно си пускат аромата.

# 8
  • Мнения: 2 538
Сушените манатарки ги слагам на много ястия, придават страхотен вкус. Нищо не ги правя предварително, просто ги слагам докато се вари ястието, ако е по-течно или ги слагам в тавата за печене, те пак си поемат течност и съответно си пускат аромата.


По същия начин постъпвам и аз.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт