Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Плевен

Мнения: 1 364
Имам един плик изсушени манатарки и не знам какво да ги правя. Купих телешко месо, защото съм виждала по заведенията "Телешко с манатарки", но и това не знам как да го направя  Crazy
Как да процедирам с гъбите, след като са сухи?
И как да ги сготвя с телешкото месо?
Цитирай


Мнения: 375
Постави гъбите в съд с вода, те след 15-ина минути ще удвоят обема си и ще са готови за готвене. А относно ястието - задуши нарязаното на хапки месо, когато смени цвета си, прибави 2 глави нарязан лук, вода, сол и го остави да ври. Малко преди да стане готово, прибави нарязаните гъби, няколко лъжици заквасена сметана,  черен пипер.
Цитирай


Мнения: 375
Пропуснах - преди гъбите и сметаната прибави 2 с.л. брашно, разбити в малко вода, за да сгъстиш ястието. Smile
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364
Благодаря Тина   bouquet
Утре ще го правя, така че ще се сдобия и със заквасена сметана.
Цитирай


Мнения: 375
Купи си малка заквасена сметана, остатъка можеш да изполваш по няколко лъжици за супички, или за бързо парфе с кисело мляко.
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 735
И аз имам едно бурканче сушени манатарки, ще пробвам, мерси за рецептата   bouquet
Цитирай

Старата столица

Мнения: 5 363
Постави гъбите в съд с вода, те след 15-ина минути ще удвоят обема си и ще са готови за готвене. А относно ястието - задуши нарязаното на хапки месо, когато смени цвета си, прибави 2 глави нарязан лук, вода, сол и го остави да ври. Малко преди да стане готово, прибави нарязаните гъби, няколко лъжици заквасена сметана,  черен пипер.
Peace + целина Very Happy (Много я обичам в комбинация с телешко Peace)
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Сушените манатарки ги слагам на много ястия, придават страхотен вкус. Нищо не ги правя предварително, просто ги слагам докато се вари ястието, ако е по-течно или ги слагам в тавата за печене, те пак си поемат течност и съответно си пускат аромата.
Цитирай


Мнения: 2 538
Сушените манатарки ги слагам на много ястия, придават страхотен вкус. Нищо не ги правя предварително, просто ги слагам докато се вари ястието, ако е по-течно или ги слагам в тавата за печене, те пак си поемат течност и съответно си пускат аромата.


По същия начин постъпвам и аз.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.