Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте пак от мен,
Искам да питам... И аз като човек с кисти, нали трябва да ги моря с противозачатъчни.Но понеже не съм пила до сега , освен 1 мес. регулон и то беше април или май. Не помня точно.Тогава нямах тези проблеми.
Миналия мес. доктора ми изписа 'Ясмин' - някой пил ли ги е , или сега да ги пие.? Трябваше да ги почна първия ден от МЦ, в случая мин. сед. във вторник... Но ме притеснява това, че все още се окапвам Embarassed, болят ме гърдите и съм се изринала цялата - направо отвратително #Crazy
Кажете според вас това нормално ли е? Хапчетата се базират главно на естроген и прогестерон.

Моля ви дайте ми малко повече инфо, и ако е нормално това, поне ако някоя от вас е преживяла пъпките - как да ги махна?...

Благодаря   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 334
Здрасти пак, душко!
Радвам се, че си почнала лечение  Peace Знаеш, че ще е продълвително, нали?
Болки в гърдите, зацапване и пр. са от гадни те странични ефекти на хапчетата, може да те тормозят месец-два Sick Обаче това с пъпките малко ме хвърли в музиката .... сигурна ли си, че са от тях?  newsm78
Търпение ти желая, мило момиче. Всичко ще бъде наред! Hug
Цитирай

USA

Мнения: 141
Противозачатъчните обикновено ми носят няколко (броя ги на пръстите си) ясно изразени ярки пъпки по лицето и нищо повече.
Не ги пипам, чакам и след време пъпките изчезват. Сега, последният път, пак се повтори същото. Гърдите също са чувствителни.

Не пипай пъпките. Няма да се доказваме по красота, след като сме се захванали с лечение. Нека всичко друго да ти е наред.
Когато успееш, пъпките ще ти се струват само едно красиво носталгично минало...
Стискам ти палци.
Цитирай

Стара Загора, Бургас, София / Дружба2

Мнения: 336
С Ясмин нен съм пробвала. Пиех Logest  и не съм имала абсолютно никакви странични ефекти.
Иначе пъпките наистина звучат станно.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 54
Аз съм пила Ясмин.Бях страшно доволна - нямах никакви странични ефекти.Даже поотслабнах лекичко, краката не ми отичаха/ а аз имам голям проблем с това/ и лицето ми се изчисти от всякакви пъпки.Но аз го пих за предпазване от бременност, а не за лечение.
Цитирай
Здравейте,момичета,
Надявам се докато ме е нямало всяка да се е похвалила с нещо хубаво. Честито на успелите и сили да продължат на тези, които не са...
 аз малко пак се бях позагубила.
Почти няма промяна в състоянието ми, но съм решила да ги пия тези хапчета, каквото и да ми струва, стига накрая да има ефект.
Лошото е , че МЦ не ми е нормален /сега само прокапа за ден два/ и сега и се чудя дали да го приема за нормално или не. Съвсем се обърквам.Гърдите пак си ме болят /те просто не спират/, това вече го приех за нормално, но пъпките се поизчистиха. Вие какво мислите по въпроса?
Дали да продължа както съм решила или да ги спра?

Нямам идея как ще е за напред, но... Доктора каза, че след 3 месечен прием всичко щяло да се нормализара... Но аз не искам да продължа да ги пия и след това, освен ако не се налага. Посъветвайте ме, Моля Ви
Цитирай

USA

Мнения: 141
Продължи да ги пиеш.
Иначе как ще разбереш дали ще постигнеш нужния ефект.
Цитирай

София

Мнения: 1 334
Здрасти   bouquet!
Гърдите болят, да, нормално. Кой месец ти е вече? Трети?  newsm78 Писах ти вече, че тия неща стават бавно (да се чете изчистването на кистите, нормализиране, изчезване на страничните ефекти и пр). Не спирай хапчетата.


Доктора каза, че след 3 месечен прием всичко щяло да се нормализара
  ДА-ДА!!  #Cussing out

Бе я да питам нещо. Ти прави ли хормони? И това, което пиеш (Ясмин, нали?) на база резултатите от хормоните ли ти е дадено?
Цитирай
За ефекта - добре. В смисъл, за това и аз мисля да продължа да ги пия, нали трябва да разбера дали ще се изчистят тези неща.
Въпросът е в цикъла! Много ме притеснява. Никога не е бил такъв...
Цитирай
правих хормони
 ето резултатите:

LH - 8.52 - mlU/ml - 2.4 - 12.6
FSH - 4.23 - mlU/ml - 3.5 - 12.5
естрадиол - 210 -  pg/ml - 12.5 -166
пролактин - 285.9 - мlU/ml - 127 - 637
тестостерон - 2.31 - nmol/l - 0.22 - 2.9

глюкоза 6.16 - mmol/l - 2.7 - 6.2       
от 23.05.07 хапчетата ги започнах на първи ден от цикъла, утре започвам 2-ра опаковка

И моля те не ми се карай. Никога не съм пила такива неща, нормално е да задавам глупави въпроси мисля. Ако ставам досадна, моля извинете ме. Зная, че има хора с къде къде по-големи проблеми от моя, но и този си ми стига за сега.
Ако ви е неприятно да ги задавам, само ми кажете и спирам...
Цитирай

София

Мнения: 1 334
Чааакаааай!!!!
Миличка, не се карам  Hug Hug Неее, ниакак даже  bouquet Никакви каранки  Hug Ох, грешно си ме разбрала. Извинявай, не съм искала да те стряскам или да звуча грубо.  Embarassed Нали не си сърдита вече?? (подмазваческа муцунка)
Никак не са ти тъпи въпросите, мила. Противозачатъчните са нож с две остриета
Не искам да пиша наизуст и затова те  питах пак за хормоните, защото и мен ме притеснява цикъла ти. Бива да е намалял, обаче чак да стане само ден-два  newsm78
Правилно, почвай новата опаковка (наистина ти казвам че 3 месеца няма да дадат траен резултат). Ще е необходимо време ..
П. П. Съотношението LH/FSH ти е 2. 014 , нормата е около 1 доколкото помня
Моето предложение е 6 месеца хапчета и контролни (+ прогестерон)  Sad
« Последна редакция: пн, 06 авг 2007, 22:31 от arcana »
Цитирай
Не знам 1-2-ри ден изкарах с по 2 ежедневни , а днес /3-ти ден/ изкарах с една. За това съм го ударила на сдух и вече не знам. Сън не ме лови. Нещо не е наред. Освен да ходя на преглед...?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 193
Нели,аз като пия противозачатъчни също ми става изключително оскъден цикълът.Понякога ми тече само кафяво/извинявай за обяснението/.До 2 дни всичко приключва,но ако много се тревожиш,потърси друг лекар,щом твоят го няма.
Цитирай
Благодаря ви,  Hug
трябваше да знам дали само при мен така се получава, защото наистина е странно.
Моят доктор си е тук, но мисля да му се обадя сега след като ми свърши и втората опаковка и да направим един профилактичен, за да видя как е положението. Обещавам да кажа какво се случва.
Цецинка, това което ми каза звучи успокоително и много ти благодаря. Поне знам, че не е единичен случай и се вписва в категория нормално. Благодаря ти Hug  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.