Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 1 907
жилава е и тлъста,искам да я изпека цялата във фурната
Цитирай


Мнения: 8 573
Май мисията е невъзможна! Very Happy Мисля, че без да я свариш предварително, няма да се получи.
Цитирай

Варна

Мнения: 136
А з първо сварявам кокошката  и после я пека като я поливам с бульон и я завивам с фолио.  chef
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Сваряваш я в тенджера под налягане за около 40-50 мин.от началото на свиркането . Вадиш я от нея след като се е охладила напълно - да не ти се разпадне ако се е попреварила . Пипиросваш и запичаш във фурната . Няма по-лесен начин , старо животно е и е жилавка . Пуйка съм пекла във фолио увита като бонбон - час на едното крилце полегнала , час на другото и е ставала мозък , но с кокошката не се получава - остава си като гьон . Дано съм била полезна.
Цитирай

София

Мнения: 356
Пекох веднъж /при това за пръв път/ домашна кокошка. Първо я сварих, ама за много кратко време /има няма 5- 10 мин/. После във фурната я изпекох на бирена бутилка.
Добре, че в мазето намерих от старите бирени бутилки, че кокошката беше доста голяма - тавата беше на дъното на фурната и пак почти опираше в грила на тавана. По рецепта се печеше 1,5 час, но аз за по - сигурно я пекох 2 часа. Стана супер.
 Ползвах за идея тази рецепта, но и тук из форума имаше тема
Цитирай


Мнения: 506
Цяла не съм пекла, но нарязана пека, като наредя парчетата в тава, сипвам вода - около 1 см., слагам сол, червен пипер и чубрица, завивам с фолио и пека 3 часа, като след първия час намалям фурната на средна мощност /моята фурна не е с градуси, а със степени, така че не мога да кажа на колко градуса - в началото я пускам горе и долу на 4 - най-силната степен, а като мине 1 час - намалям на 2/.
Ако е цяла, може би малко трябва да се увеличи времето - може би 3 и 1/2 часа и да се увеличи и малко личеството на водата в тавата. От време на време отварям малко фолиото от едната страна, за да мушна месото с вилица и да видя до каква степен е опечено.
Цитирай


Мнения: 528
Задължително трябва да я свариш предварително,но едва ли ще стане в тенджерата под налягане - по принцип кокошките са големи и трудно ще се събере вътре Mr. Green
И пак задължително след като я свариш да я увиеш хубаво във фолио- иначе - жалко за месцето - сухо и за нищо не става
По принцип като имам домашна кокошка я разфасовам и приготвям нещо готвено с месото- с картофи яхния, с опиз или пиле каша
Стават вкусни манджички - няма нищо общо с купените изкуствени пилета
Цитирай


Мнения: 9 728
Аз имам същия проблем - домашна кокошка!Вече сготвих една жилава,дето я варих 1.30h и после я пекох 2h,но без фолио.
Фолио ще си купя,че имам още 5 парчета за готвене,но тенджера под налягане - нямам.Колко време е удачно да я варя в обикновена тенджера и после колко да я пека под фолиото??
Цитирай

София

Мнения: 19 731
С фолио на много слабо - 100 градуса - 4-5 часа.
Ако обичате по-екзотични неща, сложи освен др. подправки и малко канела /месото става по меко/.
Успех  Wink
Цитирай


Мнения: 1 907
ау отчаях се вече с тая домашна кокошка,сега като се прибера от работа трябва в тия жеги да я варя 15 ч и после да я пека и върви обяснявай,че домашните кокошки стават перфектни за манджа,ама не и за цяло печене ooooh!
Цитирай


Мнения: 9 728
И аз това си мислех,че с тези домашните кокошки,само сумати ток ще изгорим и 5 часа като работи печката у нас,става такава жега....,ама какво да правя,няма да я хвърлям! Tired
Цитирай


Мнения: 533
М-да,без варене ще си остане на подметка  ooooh!
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
а ако пилето е домашно и искам да го изпека цялото, пак ли трябва да варя  newsm78 (sladurka , извинявай, но е подобно и не ми се пуска нова тема)
Цитирай


Мнения: 1 907
а ако пилето е домашно и искам да го изпека цялото, пак ли трябва да варя  newsm78 (sladurka , извинявай, но е подобно и не ми се пуска нова тема)
темата не е подобна,същата е Laughingи да,прочети по-горе,трябва да ги варим тия жилави кокошки няма как
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
еееее, ама то пилето нали е по-крехко! зависи от възрастта му  Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора