Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 юли 2007, 09:01 ч.
  • Преглеждания  15 192  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 395
Как се приготвя мюсли?
Попарва ли се?
Искам да го консумирам с кисело мляко.
Но се чудя дали да го сложа веднага в киселото мляко или трябва да го обработя предварително.
Благодаря предварително!  bouquet

Реклама
# 1
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Слага се направо в киселото мляко, без никаква педварителна обработка. След 10-тина минути е готово за ядене.

# 2
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Аз си приготвям мюслито от вечерта,като го обърквам с кисело мляко,4-5 сл в 1 кофичка кисело мляко.Имам и друг начин,с малко вода го сварявам леко,след това прибавям прясно мляко и го варя почти до готовност,махам съда от котлона,прибавям 1 ябълка и 1 банан на малки парчета и малко канела и оставям за 1 час,след което разпределям в купички.В къщи се избиваме за това,никога не ни стига,така приготвено.

# 3
  • London, baby
  • Мнения: 797
Аз го приготвям от вечерта с кисело мляко, за да може хубаво да омекне, или другият вариант е с прясно мляко в микровълновата за няколко мин. и омеква много бързо Simple Smile

# 4
  • Мнения: 375
Накисвам ги от вечерта във вода заедно със стафиди и сурови слънчогледови семки. На сутринта добавям 1 настъргана ябълка или някакъв друг плод, лъжичка мед и консумирам. Може и без мед, защото стафидите дават сладост. Правя го и с овесени ядки. Това е закуската ми, като кача някой килограм.Simple Smile 

# 5
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
Не варя никога. Слагам го директно в кисело или прясно мляко, добавям и мед или сладко по избор.

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 9 334
С кисело мляко си ги правя от предния ден,а с прясно само го затоплям и след 30 минутки са готови.

# 7
  • weltweit
  • Мнения: 6 144
Аз си варя овесените ядки във вода за 4-5мин . После консумираме гарнирани по желание - с мед, сирене, плодове. Ако е корн флейкс само добавям топло прясно мляко да омекнат. В кисело мляко не ми харесват осоебно, сурови са и хрупкат доста. Пък и като се свари овесената ядка във вода пуска едно такова като слуз (извиянвам се за сравнението, ама си е слуз) , която била много полезна за стомаха Thinking

# 8
  • Габрово
  • Мнения: 800
Аз си смесвам с кисело мляко, но оставям да престои половин час или повече, защото всичко омеква и ми е много вкусно. Не добавям мед или нещо друго, понеже си купувам готови смеси с повечко видове ядки и сушени плодове и си е достатъчно сладко.
С прясно мляко съм пробвала само веднъж, но явно нещо не уцелих пропорцията. Някой може ли да ми каже на колко мляко колко мюсли трябва да сложа?

# 9
  • София
  • Мнения: 3 415
Слагам го в киселото мляко и не чакам,директно си го хапвам.Но е въпрос на вкус. Hug

# 10
  • София
  • Мнения: 384
Аз си приготвям мюслито от вечерта,като го обърквам с кисело мляко,4-5 сл в 1 кофичка кисело мляко.
И аз го приготвям така. Слагам и една лъжичка мед.

# 11
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 617
Постоянно има в хладилника кофичка кисело мляко с мюсли. Не варя никога; когато се накисне достатъчно е съвсем нормално да се яде така.

# 12
  • София
  • Мнения: 21 695
Освен с кисело и прясно мляко /по вече описаните начини/, аз често и си го пека:
разбърквам го със смес за кремкарамел/2-3 яйца+4-5с.л захар+ 1-2 ч.ч прясно мляко/
добавям плод /сливи,ябълки,круша или банан - но само 1 вид плод/
Изсипвам в тавична намазана с масло и поръсена с галета и пека на 160-180 градуса около 15-20 мин. отгоре леко се запича и хваща карамелена коричка.
Ако ти трябва диетичен сладкиш -това е.
Много е вкусно.

ПП.Ако е с ябълка - слагам канела, ако е с праскови или кайсии-бадемова есенция, иначе -ванилия.
Есенцията е 1-2 капки, не повече.
Плодовете режа на лентички.

# 13
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Имам и друг начин,с малко вода го сварявам леко,след това прибавям прясно мляко и го варя почти до готовност,махам съда от котлона,прибавям 1 ябълка и 1 банан на малки парчета и малко канела и оставям за 1 час,след което разпределям в купички.В къщи се избиваме за това,никога не ни стига,така приготвено.

Това прекрасно се връзва със счукани ядки Naughty

# 14
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 293
Аз го ям само с кисело мляко. Напоследък слагам само корнфлеЙкс и добавям в киселото мляко малко от сухо степче за аромат и подслаждане.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт