Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора

София

Мнения: 1 919
Момичета, у дома е пълно с тиквички.  Whistling Вече ни омръзнаха да ги ядем пържени и пълнени с ориз и кайма. Какво друго да ги правя?  newsm78 Пробвах да ги сваря като варени картофи, но станаха гадни и ги хвърлих... Помогнете с някое вкусно предложение!
Цитирай

София

Мнения: 300
Кюфтета от тиквички, но сложи и малко варени картофи, много копър и сирене.От сварените тиквички става хубав пастет с извара, майонеза и подправки. Крем-супа от тиквички. В рецептурника на бг-мама може би има и други.
Цитирай
Момичета, у дома е пълно с тиквички.  Whistling Вече ни омръзнаха да ги ядем пържени и пълнени с ориз и кайма. Какво друго да ги правя?  newsm78 Пробвах да ги сваря като варени картофи, но станаха гадни и ги хвърлих... Помогнете с някое вкусно предложение!
Опитала ли си да ги панираш?Много вкусно става  Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Здрасти,
аз ги правя и по следните начини:

1. Суфле от тиквички:
 - настъргват се на ренде и се оставят с малко сол да си пуснат водата. След като се изцедят добре се прибавя яйце, сирине, 2-3 с.л. брашно, копър и чесън. Пече се при умерена температура. Сервира се охладено със сос от кисело мляко, чесън, копър и сол

2. Кюфтета от тиквички:
Горната смес вместо да се пече на фурна се оформя на кюфтета, овалват се в брашно и галета и се пържат  - най-добре във фритюрник. Също се сервират охладени със сос от мляко, сметана (майонеза), чесън, копър и сол.

3. Салата:
Сваряваш тиквичките. След като се сварят, изцеждаш водата добре и ги пасираш. Прибавя се сол, черен пипер, добре счукан чесън, копър, майонеза, кис. мляко, черен пипер и всичко се размерва.

4. Леко бланшираш цели тиквички, за да омекнат мъничко, издълбаваш ги и ги пълниш със смес от яйце и сирине. Така се пекат. Прави се сос по желание - може да се залеят със сметана и да се запекат леко, а може и с друг вид сос.
Цитирай

София

Мнения: 1 919
Опитала ли си да ги панираш?Много вкусно става  Wink

Е, то между панирането и пърженето май разликата е само в яйцето, нали?
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
миналата седмица опитах за първи път суфле от тиквички! става божествено   chef само че там рецептата беше не с настъргани тиквички, а нарязани на кръгчета и леко бланширани, освен това се разделяха белтъците от жълтъците и се пече във форма за кекс - става наистина нещо като солен кекс! невероятно е!

тези пълнените с яйца и сирене също съм ги планирала  Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 919
Вече ме убедихте за суфлето! Аз него най си го харесах от рецептите на zaek, още преди да прочета какво е писала schneee Smile)
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
всъщност аз още не съм го готвила  Rolling Eyes но го ядох в една моя приятелка (която ми даде и рецептата) и останах очарована! скоро мисля и аз да го пробвам  Peace
Цитирай


Мнения: 375
Предлагам няколко рецепти, които често правя:

ПРЕДЯСТИЕ ОТ ТИКВИЧКИ

500 г извара смесвам с 1 майонеза, 5-6 скилидки настърган чесън, сол, копър и 2 тиквички, настъргани или нарязани на кубчета, предварително задушени до омекване. Добре е да постои около час в хладилника.

МУСАКА ОТ ТИКВИЧКИ

Прави се като обичайната мусака, но вместо тиквички използвам картофи.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 410
Опитала ли си да ги панираш?Много вкусно става  Wink

Е, то между панирането и пърженето май разликата е само в яйцето, нали?
Яйце, галета, брашно, дори корнфлейкс- зависи от сложеното. Аз правя двойна пикантна панировка. Става...да си оближеш пръстите  chef
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Има и вариант да се мариноват и затворят в буркани(като кисели краставички)...но на мен не ми харесват така-всъщност е въпрос на вкус,де.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Аз ги пека на фурна със заливка.
Разрязвам всяка тиквичка на четири, после на резенчета. Слагам глава лук на полумесеци, олио, сол и копър и пека до готовност. После заливам с яйца+кисело мляко+натрошено сирене.
Става много леко и вкусно, особено студено Peace.
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
сега се сещам, че майка ми правеше нещо като кьопоолу от тиквички, което седеше в хладилника и си мажехме - някой знае ли рецептата  newsm78 (имаше чесън и оцет, а тиквичките бяха настъргани)
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Тиквички с ориз. Става бързо, лека храна за лятото е и е вкусно.
Цитирай


Мнения: 529
Ами ако имаш фризер нарежи ги на кръгчета като за пържене ,сложи ги в найлонови пликчета - и във фризера
Зимно време е много приятно да си хапнеш пържена тиквичка Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора