Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

тиквички

  • 18 юли 2007, 11:30 ч.
  • Преглеждания  4 197  Мнения  42  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 935
Момичета, у дома е пълно с тиквички.  Whistling Вече ни омръзнаха да ги ядем пържени и пълнени с ориз и кайма. Какво друго да ги правя?  newsm78 Пробвах да ги сваря като варени картофи, но станаха гадни и ги хвърлих... Помогнете с някое вкусно предложение!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 320
Кюфтета от тиквички, но сложи и малко варени картофи, много копър и сирене.От сварените тиквички става хубав пастет с извара, майонеза и подправки. Крем-супа от тиквички. В рецептурника на бг-мама може би има и други.

# 2
Момичета, у дома е пълно с тиквички.  Whistling Вече ни омръзнаха да ги ядем пържени и пълнени с ориз и кайма. Какво друго да ги правя?  newsm78 Пробвах да ги сваря като варени картофи, но станаха гадни и ги хвърлих... Помогнете с някое вкусно предложение!
Опитала ли си да ги панираш?Много вкусно става  Wink

# 3
  • Варна
  • Мнения: 606
Здрасти,
аз ги правя и по следните начини:

1. Суфле от тиквички:
 - настъргват се на ренде и се оставят с малко сол да си пуснат водата. След като се изцедят добре се прибавя яйце, сирине, 2-3 с.л. брашно, копър и чесън. Пече се при умерена температура. Сервира се охладено със сос от кисело мляко, чесън, копър и сол

2. Кюфтета от тиквички:
Горната смес вместо да се пече на фурна се оформя на кюфтета, овалват се в брашно и галета и се пържат  - най-добре във фритюрник. Също се сервират охладени със сос от мляко, сметана (майонеза), чесън, копър и сол.

3. Салата:
Сваряваш тиквичките. След като се сварят, изцеждаш водата добре и ги пасираш. Прибавя се сол, черен пипер, добре счукан чесън, копър, майонеза, кис. мляко, черен пипер и всичко се размерва.

4. Леко бланшираш цели тиквички, за да омекнат мъничко, издълбаваш ги и ги пълниш със смес от яйце и сирине. Така се пекат. Прави се сос по желание - може да се залеят със сметана и да се запекат леко, а може и с друг вид сос.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 935
Опитала ли си да ги панираш?Много вкусно става  Wink

Е, то между панирането и пърженето май разликата е само в яйцето, нали?

# 5
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
миналата седмица опитах за първи път суфле от тиквички! става божествено   chef само че там рецептата беше не с настъргани тиквички, а нарязани на кръгчета и леко бланширани, освен това се разделяха белтъците от жълтъците и се пече във форма за кекс - става наистина нещо като солен кекс! невероятно е!

тези пълнените с яйца и сирене също съм ги планирала  Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 1 935
Вече ме убедихте за суфлето! Аз него най си го харесах от рецептите на zaek, още преди да прочета какво е писала schneee Simple Smile)

# 7
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
всъщност аз още не съм го готвила  Rolling Eyes но го ядох в една моя приятелка (която ми даде и рецептата) и останах очарована! скоро мисля и аз да го пробвам  Peace

# 8
  • Мнения: 375
Предлагам няколко рецепти, които често правя:

ПРЕДЯСТИЕ ОТ ТИКВИЧКИ

500 г извара смесвам с 1 майонеза, 5-6 скилидки настърган чесън, сол, копър и 2 тиквички, настъргани или нарязани на кубчета, предварително задушени до омекване. Добре е да постои около час в хладилника.

МУСАКА ОТ ТИКВИЧКИ

Прави се като обичайната мусака, но вместо тиквички използвам картофи.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 410
Опитала ли си да ги панираш?Много вкусно става  Wink

Е, то между панирането и пърженето май разликата е само в яйцето, нали?
Яйце, галета, брашно, дори корнфлейкс- зависи от сложеното. Аз правя двойна пикантна панировка. Става...да си оближеш пръстите  chef

# 10
  • на баба си в джанките
  • Мнения: 527
Има и вариант да се мариноват и затворят в буркани(като кисели краставички)...но на мен не ми харесват така-всъщност е въпрос на вкус,де.

# 11
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 379
Аз ги пека на фурна със заливка.
Разрязвам всяка тиквичка на четири, после на резенчета. Слагам глава лук на полумесеци, олио, сол и копър и пека до готовност. После заливам с яйца+кисело мляко+натрошено сирене.
Става много леко и вкусно, особено студено Peace.

# 12
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
сега се сещам, че майка ми правеше нещо като кьопоолу от тиквички, което седеше в хладилника и си мажехме - някой знае ли рецептата  newsm78 (имаше чесън и оцет, а тиквичките бяха настъргани)

# 13
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
Тиквички с ориз. Става бързо, лека храна за лятото е и е вкусно.

# 14
  • Мнения: 704
Ами ако имаш фризер нарежи ги на кръгчета като за пържене ,сложи ги в найлонови пликчета - и във фризера
Зимно време е много приятно да си хапнеш пържена тиквичка Laughing

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт