Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 юли 2007, 11:54 ч.
  • Преглеждания  5 839  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 6 039
Здравейте!

Да се включа и аз с една рецепта, която ми хрумна онзи ден. За съжаление няма снимка, тъй като бързичко се изяде.

Продукти:
Картофи
Чесън - 2,3 скилидки - нарязани на ситно или с преса за чесън
Копър
Сол


Приготвяне:
Сваряваме картофите, предварително обелени и нарязани на кубчета.
След като ги сварим, в тенджерката, в която сме ги варили (изплакваме я и я подсушаваме) сипваме олио и запържваме картофките до златисто. Хубаво е тенджерката да е дълбока, за да не пръска мазнината.
Към края на пърженето прибавяме сол на вкус, чесъна и копъра. Разбъркваме хубаво и сервираме.
Много върви със сос от кисело мляко, копър и чесън, в случай че не сложите чесън на самите картофки! Crazy

Добър апетит  Hug Hug Hug

Реклама
# 1
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
Правя ги така, но с масло. Ако са пресни картофи - върви и лимонов сок.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 021
Това не са ли картофи соте?  newsm78

# 3
  • София
  • Мнения: 3 268
Аз ги правя малко по-различно и стават страшно вкусни.Като се сварят ги отцеждам в гевгир.В дълбока тенджера разтопявам половин малка опаковка масло,добавям 3-4 скилидки необелени чесън и след около минута 1 пълна супена лъжица галета и запържвам за около 30 секунди.Изключвам котлона и изсипвам в тенджерата картофите.Слагам капака и стръсквам хубаво.Сервират се веднага.

# 4
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363
В една приятелка ядох такива картофки-бяха чудни!Само че,тя ги беше поляла накрая с гъбен сос.Но и с мляко сигурно ще са много вкусни.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 644
Това не са ли картофи соте?  newsm78
Да,картофи соте са!Много ги обичам ,ама отдавна не се бях сещала да правя, благодаря ЛУРДЕС ,че ми ги припомни  bouquet

# 6
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
Аз ги правя малко по-различно и стават страшно вкусни.Като се сварят ги отцеждам в гевгир.В дълбока тенджера разтопявам половин малка опаковка масло,добавям 3-4 скилидки необелени чесън и след около минута 1 пълна супена лъжица галета и запържвам за около 30 секунди.Изключвам котлона и изсипвам в тенджерата картофите.Слагам капака и стръсквам хубаво.Сервират се веднага.
   И така стават много вкусни!

# 7
  • София
  • Мнения: 393
Стават много вкусни така картофките аз редовно правя  Peace

# 8
  • Мнения: 6 039
Това не са ли картофи соте?  newsm78
Да,картофи соте са!Много ги обичам ,ама отдавна не се бях сещала да правя, благодаря ЛУРДЕС ,че ми ги припомни  bouquet

  bouquet  bouquet  bouquet

# 9
  • област Софийска
  • Мнения: 1 686
Обожавам ги. Това с галетата на stefani6 ми се видя интересно, трябва да се пробва!

# 10
  • Мнения: 803
супер са
аз слагам малко червен черен пипер и стават леко пикантни

# 11
  • София
  • Мнения: 3 268
Обожавам ги. Това с галетата на stefani6 ми се видя интересно, трябва да се пробва!
Много е важн да се сервират топли,веднага след приготвянето.Сваряването може да стане предварително,но запържването с галета и масло става преди сервиране.

# 12
  • Мнения: 146
Това не са ли картофи соте?  newsm78
Да, и аз мисля, че са картофи соте.

# 13
  • Мнения: 3 377
Звучат апетитно

# 14
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 657
Да, и аз ги направих. Много са вкусни. Само че ги направих с масълце.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт