Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
 Голям проблем ми е сиренето за детето.Купя една бучка, чакам да се обезсоли минимум два дни ConfusedСлед това въпреки постоянното сменяне на водата се смива бързо, друг не яде от неговото сирене.Миналата неделя от зор правих питка и соленки за да не го изхвърля.
 Купувала съм обезсолено сирене извън БГ от турски магазин.Страхотно улеснение е.Едва ли няма в нашата държава.Знае ли някой дали го продават в България?
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Не съм виждала по магазините обезсолено сирене - ние си купуваме прясно, когато ни се яде безсолно - има едно на Хелиос, ако не се лъжа, на опаковката пише Свежо сирене.
А иначе за обезсоляването от майка ми знам един номер - във водата, в която го накисваш, слагаш малко кисело мляко - примерно 1-2 лъжици, не мога да кажа точно. Така сиренето не става лигаво толкова бързо.
Дано да съм успяла да ти помогна поне малко.
Цитирай


Мнения: 1 378
И аз обезсолявам в една тенджерка, като видя, че свършва сиренето в нея, взимам нова бучка, вадя другата в чинийка и така имам винаги не толкова солено сирене. Винаги така го консумираме сиренето. Но и аз не съм виждала по магазините.
Сега си спомням, че бях чела някъде друг метод. Слагаш бучка във вода и в МВ. Да заври водата и се обезсолявало бързо. Но не съм го пробвала.
Цитирай

София

Мнения: 7 613
Не съм виждала обезсолено сирене по магазините.
Биляна, а защо слагаш цялата буца де се обезсолява? Аз режа на филийки и слагам в една кутия с капак 1-2-3 филийки. Така първо се обезсолява по-бързо и второ - не се смива от дългото стоене
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Отдавна не съм обезсолявала сирене,но навремето правех гъст айран(1:1) и слагах сиренето в него.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Lady Charm , не съм се сетила ConfusedОстаналата част от буцата в съд без вода ли я държиш?Ще опитам Love

 cath, пробвах в МВ-та, но стана ужасно гадно.И мисля, че от високата температура сиренето не запазва всички съставки.


 natka, това свежо сирене твърдо ли е?
 
Цитирай

София

Мнения: 7 613
Lady Charm , не съм се сетила ConfusedОстаналата част от буцата в съд без вода ли я държиш?Ще опитам Love

Останалата част от буцата я съхраняваш както си съхраняваш сиренето по принцип. Аз го съхранявам в кутия със саламура. Правя си саламурата сама - вода + сол
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Били, що не пробваш просто да залееш сиренето с по-топла саламура, не да го печеш цялото в МВ.
В саламурата ако сложиш кисело мляко незнам колко по-бързо става, но аз друга саламура незнам. Мама навремето така правеше, а сега с това неузряло сирене, дето го ядем просто няма нужда. А за детенцето пробвай така, залей с топла вода, после смени водата с размито кисело мляко, пък дано да стане по-бързо.
А свежото сирене на Хелиос аз лично не го харесвам. Обожавам прясно сирене, но това не е такова. Има вкус на гумирано сухо мляко. Мое мнение  Peace
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
natka, това свежо сирене твърдо ли е?
Не е толкова твърдо като узрялото сирене, малко по-меко е от повечето сирена.
А свежото сирене на Хелиос аз лично не го харесвам. Обожавам прясно сирене, но това не е такова. Има вкус на гумирано сухо мляко. Мое мнение  Peace
Наистина стои малко гумено, но останалите около мен го харесват и бях решила, че аз съм капризна, понеже съм свикнала на домашно приготвено сирене. Пак си е въпрос на вкус, де - имам приятелка, която го обожава, а тя също яде предимно домашно. Може и други фирми да имат прясно сирене, но в Габрово само това съм виждала. Дано пък да има други, по-сполучливи.

Между другото, някъде бях чела, че при накисването на сиренето във вода, доста намалявали полезните съставки в него, но не мога да се сетя къде го четох, за да дам цялата статия, за съжаление.
Цитирай

София

Мнения: 975
Този проблем ме тормозеше и мен. за съжаление не знам някъде да се продава обезсолено сирене. От сирената на пазара съм доволна само от "Маджаров" не се смива и троши и предполагам, че е добре узряло. За детето купувам от него, скъпичко ни идва, ако хапваме всички от него близо 7,00лв е кг
Цитирай

София

Мнения: 742
Има едно сирене,на което пише,че не съдържа холестерол.То е обезсолено
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Има едно сирене,на което пише,че не съдържа холестерол.То е обезсолено
Сирената без холестерол са пък най-големия боклук. Пълни са с хидрогенизирана мазнина  ooooh! и сухо обезмаслено мляко.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
                            Благодаря за отговорите HugЩе се възползвам от съветите ви!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.