Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

смолян

Мнения: 176
здравейте!
моля за помощ.вчера от село баба на мъжа ми изпрати пуйка.казват че месото е било много вкусно и диетично.никога не съм готвила пуешко.искам да я сготвя цяла в фурна.дали ще стане,дали няма да е сурова.и как се готви.
моля помагайте. Embarassed newsm17
« Последна редакция: чт, 19 юли 2007, 14:00 от красофифа »
Цитирай


Мнения: 531
ами готви се като кокошка
Ама цяла пуйка? ShockedАми то си е доста голямо животно!
Ако ще я приготвяш цяла - първо задължително трябва да я свариш,после я напълни с ориз,дробчета,воденичка и гъбки и във фурната обвита с фолио!
Лично аз бих я разфасовала на части Така  ще имаш дълго време вкусно месо
Ако отделиш бялото месо - от него стават разкошнш пържолки на скара
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Мисирката се слага  цяла в тавата. Може предварително да се напълни с плънка от ориз и дреболиите. Посолява се и се намазва добре с разтопено масло,  олио. Залива се с 2-3 чаши вода или бира. Тавата добре се покрива с алуминиево фолио и се пече 2 часа и половина в гореща  фурна. После махаш фолиото и печеш още малко за зачервяване. Добър апетит!  Smile Smile Smile
Цитирай


Мнения: 2 938
абе хора пишете на български  ooooh!
аз отворих темата,че ми стана интересно какво е това месирка  Mr. Green пък то била най-обикновенна пуйка  35 35 35
Цитирай


Мнения: 784
Отдели няколко кокалчета и за супа - става разкошна. Звездев беше казал, че пуешкия бульон бил "краля на бульоните".
Лично аз предпочитам месото от пуйка сготвено на някаква манджичка- яхния, с картови, със зеле и т.н. Печено ми идва много сухо.
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Ето ти няколко рецепти за мисирки  Laughing

Пълнена пуйка

обещаната плънка за пуйка 
Цитирай


Мнения: 1 929
Имам рецепта за пълнена пуйка на фурна! Приговям я за Нова година. Прави се с кисело зеле. Но мисля, че няма да имаш проблеми, ако я сготвиш и с прясно зеле и добавиш малко лимонтозу.   Става по-вкусно.  Peace
Ако имаш  търпение до утре... ще я напиша. В момента нямам тази възможност.  Та въпросната рецепта е трудоемка, но за сметка на това е ефектна. Ако има интерес към нея, утре ще я напиша!   chef
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
абе хора пишете на български  ooooh!
аз отворих темата,че ми стана интересно какво е това месирка  Mr. Green пък то била най-обикновенна пуйка  35 35 35
някъде ги наричат и ФИТКИ, а пък мъжкия е ФИТОН
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
При мен на село пуяка винаги се е казвал Бинго . Люпила съм много пуйчета . Пеушката супа е царица на всички супи . Не се лишавайте ако имате възможност да хапнете. Пуйката се разфасова - от гърдите се оформят пържолки или шишчета , от бутчетата и маншоните след сваряване -  с ориз , или със зеле , или яхния , от всички дреболии и кокалчета - супа , непременно със застройка от жълтъци , кис. мляко и брашно.            Може да се изпече и цяла , но ще отнеме  около 3-4 ч. във фурната . Омазва се цялата с масло и подправки , увива се като бонбон в няколко слоя фолио , да няма пролука от никъде . Поставя се в тава , налива се 3 пръста вода и се пече час и половина на едното крило и толкова на другото. Тавичката да не остава суха , доливай . Дали се е изпекла се проверява с шишче - бодва се през гърди , бутчета - ако влиза леко - готова е. И през фолиото се препича коричка - не е нужно да се пече допълнително.
Цитирай


Мнения: 75
Правих миналата година за Деня на благодарността печена пуйка-тук това е традиция.
Видях рецептата от предаване по ТВто.
2 пак.масло се оставят на стайна температура да омекнат.Към него се слагат различни подправки-мащерка,черен пипер,риган,настърган чесън и каквото се сетиш.Разбърква се и се слага в хладилника да стегне.След това се реже на тънки парченца и маслото се намушква под кожата на пуйката,а където не може се маже отгоре.Прави се пълнеж по желание и се пече 4-5 часа,като последния час се залива със соса от тавата.
Стана невероятна вкусотия.Месото се разпадаше и беше много сочна Very Happy
Цитирай

Silicon Valley

Мнения: 216

Това е от миналата година, не я варя предварително ами си позволявам 3-4 4аса пе4ене и предварително я пълня с хлебна плънка( традиционна за деня на благодарността) зашивам и в пе4ката след 2-3 4аса, отварям фолиото и пробождам най-дебелата 4аст около бута, до кокала ако пусне 4ист бульон- запи4ам отгоре и вадя ако е още кървав затварям и продължавам_ в тавата слагам 2-3 пръста вода/бульон   Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.