Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 юли 2007, 21:53 ч.

белите ли плодовете? защо? кои?

  • 2 526
  • 25
  •   1
Отговори
  • по пътеката
  • Мнения: 3 109
това ми е питанката! да си сверя 4асовника, понякога се съмнявам, 4е правя добре като беля или не беля сътоветните плодове? а зелен4уците ?

# 1
  • Мнения: 506
Беля само тогава, когато кората на съответния плод или зеленчук е много твърда и не може да се дъвче. Например някои сортове ябълки имат много жилави кожи - тях ги беля. И понякога краставиците също са с по-твърди кори - само тогава. Иначе краставицата с кората има съвсем друг вкус, а като я обеля, все едно че й махам всички вкусови качества - не мога да разбера какво точно ям. Като се замисля май само патладжаните беля. Понякога като сме на село когато зреят прасковите и като си откъсна някоя узряла праскова и ме мързи да вляза вътре да си я измия, започвам по малко да си я беля, докато я ям, защото ме дразнят власинките по кората, но това са единични случаи.

# 2
  • Мнения: 3 623
Краставиците винаги ги беля - май е някякъв навик, а и имаме морско свинче което с удоволствие си хапва коричките Laughing  Виж ябълките, крушите никога не ги беля много обичам техните корички  Wink Прасковите също не беля

# 3
  • София
  • Мнения: 4 294
Зависи от плода, дали позволя да се обели кората или не Peace

Ябълки, круши беля. Банан също - не мисля че някой яде банана с кората. Киви, портокали, мандарини, грейпфурти също.

Зеленчуци - беля краставиците. Не обичам да ям необелена краставица - независимо дали е на салата или на таратор. Патладжаните и тиквичките също, въпреки че някои предпочитат тиквичките да ги пържат така с кората.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 437
Беля всички плодове и зеленчуци купени от магазина,заради препаратите, с които пръскат всичко,а и до колкото знам нитратите се концентрират точно там.Хапваме с кората, когато продуктите са домашно производство,което за съжаление не се случва често. Confused

# 5
  • Мнения: 4 546
беля цитрусите, ябълките, мъхнатите праскови понякога.
от зеленчуците . моркови, краставица, понякога домати /има едни с много дебела ципа/

# 6
  • по пътеката
  • Мнения: 3 109
да кажа защо питам в детайл! при нас много проблемати4но стои убеждаването на хората, 4е плодовете могат да се ядат с кората, 4е краставици и домати могат и да не се белят! 4е могат да се дават на малки деца плодове и зелен4уци без да са белени и сурови!много от плодовете не ги дават като 4ерници, буса, аз не я беля, но за нея я беля и давам скрито, прасковите и кайсиите , докато не презреят не дават, сливите пак се белят, абе вси4ко минава под обелването! просто загубих ориентация кое е полезно и кое вредно да се яде с кората!от тези, които принципно кората им е ядлива!не знам и доколко ве4е е полезно да се ядат с кората, нали са обработвани и тн!
цитрусовите, дини , пъпеши, киви, банани са ясни!

# 7
  • Мнения: 4 700
Чела съм, че в корите има най много от полеzното.  Но пък от друга страна, всичко, което е пръскано с препарати е хубаво да се обели zаради високото съдаржание на отрови в кората. Беля това, което купувам от нормалните магаzини. Това, което от двора на село си го хапваме с кората. Знам дали, кога и с какво е пръскано.  Peace

# 8
  • Мнения: 27 525
Ябълки и крущи беля, защото съм убедена, че имат химикали по кората си. Ако са от село и ги знам, не беля. Зеленчуци беля всички, които се белят, разбира се. По принцип всичко беля и то доста дълбоко, заради некачествената стока днес.  Sad

# 9
  • Мнения: 780
Задължително беля краставици / при това са ми домашно отгледани / - някак не мога да я преглътна с кората . Ябълки и круши беля рядко . От другите плодове и зеленчуци - което се бели - беля

# 10
  • Мнения: 867
 Задължително беля всички зеленчуци, като преди това ги кисна във вода половин час, за да паднат част от нитратите.
 Беля и плодовете.

# 11
  • София
  • Мнения: 4 294
....много от плодовете не ги дават като 4ерници, буса, аз не я беля, но за нея я беля ......
Извинявай за въпроса, но какво представляват тези два плода  newsm78  Embarassed

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 9 547
За Тери беля всичко,но за себе си не.Краставици и домати задължително беля.

# 13
  • Мнения: 527
....много от плодовете не ги дават като 4ерници, буса, аз не я беля, но за нея я беля ......
Извинявай за въпроса, но какво представляват тези два плода  newsm78  Embarassed
Черницата е дърво с много тъмни,почти дребни плодчета-ако е засадена близо до тротоар и капе,асфалта става на черни петна...не си ли виждала GrinningМного е вкусна.Другото и аз не знам какво е.
Беля крушите и ябълките,краставиците-зависи от кората.Патладжаните да,тиквичките-не.

# 14
  • Мнения: 1 409
Краставиците винаги ги беля - май е някякъв навик, а и имаме морско свинче което с удоволствие си хапва коричките Laughing  Виж ябълките, крушите никога не ги беля много обичам техните корички  Wink Прасковите също не беля


 Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт