Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 83
Здравейте, чудя се честно ли е. Довършваме чисто новото си жилище, което строителят ни предаде на шпакловка и замазка, които бяха направени учудващо добре. Наехме майстори да боядисат с латекс. Разбрахме се за цена 4.50 лв. на квадратен метър. След като боядисаха 3 ръце на таваните и 1 на стените се оказа, че всичко става на петна. Те се оправдаха, че е виновен строителят - шпакловката не била в ред. Строителят пък ми каза, че те са объркали нещата  - вероятно грунда не е нанесен равномерно и затова попива на места, а на места - не. Кои е крив и кой прав аз не мога да кажа, но в резултат на допълнителни дейности сметката ми набъбна със 700 лева за ново грундиран, боядисвне и т.н. (новата шпакловка отделно). Да не споменавам, че естествено и материали купуваме 2 пъти. Чудя се какво да правя. Мисля, че е най - справедливо да платя половината. Вие какво бихте направили? Предварително благодаря за отговорите.

# 1
 • София
 • Мнения: 1 655
Хм, да не сме съседи Simple Smile И при нас имаше този проблем, обяснението за грунда беше същото. Според мъж ми, когато е оставил грунда да изсъхне добре, тези отлепяния на замазката и петната са спрели да се получават. А дали е възможно замазката да не е било достатъчно изсъхнала, да е имало прекалено много влага в нея... Понеже ние си го боядисвахме и си го оправихме. Не знам в случая дали имат вина и вашите майстори, явно често се получава този петнист ефект.

# 2
 • Мнения: 83
И аз незнам кой е виновен, но според офертата трябваше да им платим 1000, а сега ни искат 2100 лв Shocked! Колкото до грунда, това което ми казваш е интересно. Те въобще не го чакаха да съхне. Нанасяха латекс непосредствено след грундирането. ooooh!

# 3
 • Varna, Bulgaria
 • Мнения: 464
Аз скоро боядисах новия апартамент, който също беше на шпакловка. След нанасянето на грунда изчакахме 1 седмица-за да изсъхне добре и след това боядисахме с 2 ръце боя-покри се и стана добре-не е имало петна.
Единствения ни проблем беше, че когато майстора подготвяше стените за грунд(шкурене или козметика-както казва майстора на тази подготовка) на едно място се появи мъх, който беше в резултат на остатъчна влага от шпакловката(която беше направена 4 месеца преди това).
След като изчистихме този проблем и изсъхна петното, грундирахме и боядисахме.
Аз си мисля, че или причината е в нанасянето на боята непосредствено след грунда, или на места шпакловката не е била изсъхнала, в резултат на което са се появили тези петна.
При двете ситуации за мен са отговорни майсторите -бояджии, тъй като те самите е трябвало да преценят дали шпакловката е достатъчно изсъхнала,за да се боядисва вече! Но си мисля,че едва ли ще се пребориш за сметката, поне поискай някаква отстъпка, ако не да платиш наполовина.

# 4
 • Мнения: 98
Струва ми се, че определено е тяхна вината.
1.ТЕ трябва да преценят изсъхнала ли е шпакловката
2.ТЕ трябва да преценят изсъхнал ли е грунда
 ooooh!
Целия апартамент съм си го боядисвала сама. Дори за петната по тавана от старо наводняване намерих цаката с един препарат на Боро. Толкова са и майстори майсторите ни.

п.п.Аз им платих и за повторното лепене на плочки на пода да банята ми, а трябваше просто да ги изхвърля Crossing Arms

# 5
 • гр. Русе
 • Мнения: 497
 Не не бих платила!!!
А и така както описваш вината си е изцяло тяхна. не са изчакали.

# 6
 • Мнения: 83
Благодаря за отговорите. Така бях набрала. Стените са шпакловани миналия август, така че не ми се вярва да не бяха изсъхнали. В края на краищата им платих 1500, а не 2100, както искаха Shocked. Изумена бях обаче, че не спориха. Така приключи одисеята, а и нашите "търговски взаимоотношения". Сега си търся плочкаджии. Дано имам повече късмет! Wink

# 7
 • Мнения: 15 766
Естествено, че си е тяхна вината и не си длъжна да им плащаш повторно.
Що се отнася до този проблем, който се е получил. Това не би трябвало да става ако шпакловката е изсъхнала добре (поне 2дни, най-добре е да се остави 3-4дни). Също така грунда се изчаква да изсъхне, различните марки имат различно време за съхнене. Най-добре е ако не се бърза да се грундира на единият ден и да се боядисва на следващият.
Също добър ефект се получава вместо грунд, да се нанесе бял, разреден латекс с вода 1:1. Понякога е по-добър и от грунда.
Стените задължително се минават също 2ръце, независимо дали с бял или цветен латекс. От 1ръка няма как да се получи идеално равномерен цвят.

# 8
 • София
 • Мнения: 1 655
Кокиче, при вас най-горния слой от шпакловката с колор кит ли беше?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт