Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора


Мнения: 506


Патладжаните се обелват и се нарязват по дължина на парчета с дебелина около половин см. Може да се изпържат, но аз ги посолявам и ги нареждам в две тави и ги слагам да се пекат във фурната. По някое време сменям местата на тавите - гоната отива долу, а долната - горе. Така не стават толкова мазни като при пърженето. Като станат готови ги изваждам и ги оставям да изстинат. През това време смесвам извара със счукан чесън и копър. Може да се направи и с равни количества извара и натрошено сирене. На всяко парче патладжан в единия край сипвам по една лъжичка от тази смес и навивам на рулце. Нареждам в чиния и оставям в хладилника да се стегнат поне за 1-2 часа. След това си ги хапваме заляти с кисело мляко и с домати за гарнитура.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Супер звучи и изглежда - ще се пробва.
Цитирай

sofia

Мнения: 2 534
Ей, благодаря , че ми припомни този тип рулца , бях ги забравила , ще пробвам с тази плънка
Цитирай


Мнения: 527
Приятно изглежда ,а ще е и доста вкусно! Smile
Хайде на патладжана !!!
Цитирай

Варна

Мнения: 997
Аз искам да попитам нещо-като ги печеш в фурна слагаш ли олио,към плънката може да се добави синьо сирене,знам че и с пармезан се вързва, който обича,но я дайте идея с какво да заменя изварата или синьото сирене,че въобще не сме им фенове.Само със сирене ще стане ли newsm78
Цитирай

София

Мнения: 4 282

Патладжаните се обелват и се нарязват по дължина на парчета с дебелина около половин см. Може да се изпържат, но аз ги посолявам и ги нареждам в две тави и ги слагам да се пекат във фурната. По някое време сменям местата на тавите - гоната отива долу, а долната - горе. Така не стават толкова мазни като при пърженето.

Ама никаква мазнина ли не слагаш в тавата  Thinking
Аз ще ги пробвам задължително, защото много обичам патладжани. Но ще сложа малко олио на дъното на тавичката, и после ще ги обърна по време на печене. Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Страхотна рецепта,още тези дни ще ги приготвя.  bouquet
Цитирай

в епицентъра

Мнения: 181
Много удобно е да се използва в случая грилтиган! Naughty
Цитирай


Мнения: 506
Забравих да кажа, че в тавата сипвам малко олио - колкото да се разлее по цялото дъно, не повече, и като наредя осолените парчета патладжан, върху всяко парче капвам по малко олио.
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Това ще се пробва задължително  Peace . Снощи разрязах един патладжан на две , в едната половина изрязах капаче и го издълбах . Напълних с яйце, сирене , малко хляб и магданоз , запуших с капачето и сложих да се опече . Стана доста вкусно .
Цитирай

София

Мнения: 393
 smile3501 ще ги пробвам
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Уау, звучи супер вкусно и лесно, тия дни обезателно ще се пробва, мерси за рецептата   bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 867
Рецептата ми е любима-само аз ги мажа с гъст  сос от майонеза, кисело мляко и чесън. Мезе трепач е.
Цитирай


Мнения: 6 051
Забравих да кажа, че в тавата сипвам малко олио - колкото да се разлее по цялото дъно, не повече, и като наредя осолените парчета патладжан, върху всяко парче капвам по малко олио.

аз не разбрах като ги посолиш, оставяш ли ги да се отцедят или направо ги редиш в тавата и слагаш да печеш? и колко долу-горе време ги печеш?
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Забравих да кажа, че в тавата сипвам малко олио - колкото да се разлее по цялото дъно, не повече, и като наредя осолените парчета патладжан, върху всяко парче капвам по малко олио.

 Знаех си аз - правилно съм се ориентирала  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора