Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 юли 2007, 10:25 ч.

почивка от нои с дете

 • 5 426
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 158
Интересуваме да ли някой е ходил на почивка от нои с дете и как стоят нещата.

# 1
 • Мнения: 16 209
Как стоят нещата- ами това първо не е "почивка". По НОИ, т.е. в базите на "ПРО" ЕАД ходят хора, страдащи от определени хронични заболявания, тъй като основното там е рехабилитация и лечение на тези заболявания.
Принципно при наличието на такова заболяване се ходи в тази фирма /Говоря за "ПРО"/ и от там ще Ви кажат какви документи са необходими да приготвите, за съответното заболяване какви бази могат да Ви предложат. Цените са ниски, но и по принцип целта е не почивка, както вече писах. Оставям на страна болната тема за "връзките" и изкарване на несъществуващи заболявания с цел- ползване на привилегии, една от които е ползване базите на "ПРО" по "тънки" цени.
За какви заболявания се интересувате? Имайте предвид, че записванията започват още от м-ц февруари- март, като в началото "добрите" места се запълват бързо.

# 2
 • Мнения: 1 981
Judy , така е, но жената нямаше да пита ако не е масово разпространено ходенето по тези места с цел почивка за по-евтино и издействането на такава с връзки чрез ДжиПита и с познати в НОИ.
Факт!
Друг е въпроса каква е целта на тези рехабилитационни центрове....

# 3
 • Мнения: 3 378
Не виждам нищо лошо в това да се попита и от никъде не става ясно, че се говори за връзкарско и неправомерно облагодетелстване  Twisted Evil

Аз съм ходила 2 пъти през НОИ, макар и без деца. Трябва да имаш няколко типа документа: 1) медицинска документация, доказваща заболяване, изискващо санаториално лечение; 2) направление от личен лекар, че ти препоръчва съответното лечение; 3) резервация от съответния санаториум; 4) служебна бележка от работодател, че те осигурява.

За 1) предполагам за всяко заболяване е различно. Аз си имах документи, доказващи операции и цветна снимка. За получаване на 2) отиваш при джипито и му казваш, че искаш да ти даде направление за санаториум. Той също може да те разпита за документи и пр, но няма проблеми да ти издаде направлението и без документация, защото така или иначе от НОИ ще проверят документите. 3), или резервацията, може да се направи по няколко начина. Можеш да звъннеш директно в санаториума и да ти я пратят по факса, или да идеш до централата на ул "Васил Левски" и там да резервираш. А за номер 4, взимаш бланката от сайта на НОИ (за съжаление не знам точното УРЛ) или пък се разкарваш до сградата на НОИ за нея, и даваш на работодател да я попълни.

С цялата документация от 1,2, 3 и 4 отиваш в НОИ, стая 110. Там преглеждат документите, и ако всичко е наред, ти дават един документ, с който после отиваш на почивката/лечението.

# 4
 • Мнения: 1 981
от питането на авторката се разбира единствено ходене с цел почивка...
ако иде реч за възстановяване след заболяване всичко казано от теб, Гризката не подлежи на коментар...

# 5
 • Мнения: 158
Не го правете на проблем аз съм ходила в продължение на 5 години но тогава нямахме деца и затова питам сега дали може с дете запозната съм с всички документи и обстоятелства как стоят.Но понеже всеки казва че заминава на почивка от НОЙ а не да се лекува и аз затова така зададох въпроса.

# 6
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 973
добре де...
Значи всяка една почивка по НОИ е свързана с лечебни процедури, лекуващи даденото заболяване?

Ето сега моя казус. Искам да пратя нашите на почивка ч/з НОИ. Те са пенсионери и естествено, че си имат болежки. НО не това ще бъдето водещото, а самата смяна на мястото, климата и отдиха. Т.е може и без каквито и да са процедури. Дали би била възможна такава почивка ч/з НОИ се пита в задачката?  Rolling Eyes

# 7
 • Мнения: 158
Зависи Шани от заболяването аз като съм ходила на по НОИ колко са болни през деня куцат и се оплакват че всичко ги боли я вечер в заведенията ела ги виж все едно са здрави като камък. Всеки играй и се весели до сутринта и после болни били.Това е нашата държава който може да се уреди що не използва а болните да му мислят.

# 8
 • Мнения: 16 209
Значи пътят вече е очертан- отивате в "ПРО" ЕАД-то, казвате си болежките и от там ви дават списък с документите, които следва да си набавите /не са толкова много/. Казват за тези болежки какви места у нас се предлагат и какви процедури вървят там.
Писах вече, че за да отидете въобще или поне на по- добро място се ходи в "ПРО" още през февруари- март.
"Почивката" не е правилният начин да се обозначи това ходене. Има хора, които ще се впрегнат, като си зададете въпроса така там. А на процедурите какъв им проблемът? Ако хората наистина имат страдания това няма да им навреди- масаж, бани и т.н.

# 9
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 973
Джуди, така е. Права си. Кой се отказва от лечебни процедурки.  Flutter Само казах, че не ТЕ са водещото в желанието им.
Благодаря Ви момичета   bouquet  bouquet

# 10
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 724
Това "ПРО" ЕАД какво е всъщност, че не схванах?
Как стои въпросът, ако не сме от София? Къде да отида, какво да направя?
Съпругът ми е инвалид с 80 % намалена работоспособност, със заболяване на опорно- двигателната система.

# 11
 • Мнения: 158
Влез http://www.noi.bg/ и там в отдел профилактика и рехабилитация.

# 12
 • Мнения: 16 209
Това "ПРО" ЕАД какво е всъщност, че не схванах?
Как стои въпросът, ако не сме от София? Къде да отида, какво да направя?
Съпругът ми е инвалид с 80 % намалена работоспособност, със заболяване на опорно- двигателната система.

Това е ЕАД на НОИ и от там се организират и провеждат лечението и рехабилитацията в специални те санаториуми у нас.
Във всеки областен град следва да има представителство на фирмата. Питай в ТП на НОИ в твоя град къде се помещават.

# 13
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 973
http://www.bgholiday.com/pro/home.nsf?Open

Една юзърка ми го прати на ЛС, но мисля, че тук му е мястото. Тарталета, обади се на вашия регионален тур-оператор към Про!
Късмет  Peace

# 14
 • Мнения: 109
Относно главния въпрос в темата - дали може по НОИ с дете. Сестра ми води племеника ми, когато беше на 3 години, но тя беше негов придружител и като такъв плащаше нещо, и нямаще право на легло. Можеше да ползва легло, но трябваше да плаща на общо основание. НО детето беше на санаториум, със съответните процедури, не на почивка.
Аз също исках да бодя дъщеря си и набавих малко инфо. За всяко заведение е различно: дали може с дете или не: трябва да си набележиш мястото и да звъниш да питаш. Аз доколкото си спомням миналата година на три различни места децата ползваха три различни намаления - от 30 до 60%. Така че, може, но зависи.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт