Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NL

Мнения: 4 358
Отново ми се разпаднаха кюфтетата  #Cussing out
Каймата е домашна,слагам от Фикс малки тайни на Маги,лук и яйце,овалвам в галета и пържа.
Къде греша  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 293
Не знам защо ти се разпадат аз слагам и хляб. newsm78
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Не знам защо ти се разпадат аз слагам и хляб. newsm78

Да и хлаб слагам понякога,дали не е от каймата  Rolling Eyes или трябва да е много нагорещена мазнината  Rolling EyesАма свекървата и тя прави от нея кюфтета и не се разпадат така  #Cussing out
Цитирай

София

Мнения: 69
Пробвай да сложиш в каймата два белтъка и така да я омесиш. После я остави в хладилника за десетина минути да се стегне, преди да започнеш да пържиш. За да станат сочни кюфтетата, като ги правиш на топки си потапяй леко пръстите в оцет и така ги овалвай. Гарантирам ти страхотен резултат!
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Пробвай да сложиш в каймата два белтъка и така да я омесиш. После я остави в хладилника за десетина минути да се стегне, преди да започнеш да пържиш. За да станат сочни кюфтетата, като ги правиш на топки си потапяй леко пръстите в оцет и така ги овалвай. Гарантирам ти страхотен резултат!

 Hug Hug Hug Мнооого благодаря!
Цитирай

Близо до гората...

Мнения: 464
Възможно е да се разпадат ако няма по-тлъсто месо или малко сланина в каймата. Ако месото е чисто-няма да стане. Peace
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
аз слагам или яйце, или малко кисело мляко в каймата. зависи също и как обръщаш кюфтетата. в моя тиган, кюфтетата , които са в центъра, се разпадат или развалят доста, ако се опитам да ги обърна на мястото им. затова обръщам първо кюфтетата, които са покрай стените на тигана, избутвам централните в края и тогава ги обръщам. кюфтето някак се плъзва по страната на съда , а не да го повдигам цялото. и така се запазва.
и също- не добавям нови кюфтета, докато не извади всички от предния тиган. /това в някаква готварска книга го бях чела/
« Последна редакция: нд, 22 юли 2007, 17:31 от herelina »
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Възможно е да се разпадат ако няма по-тлъсто месо или малко сланина в каймата. Ако месото е чисто-няма да стане. Peace

Абсолютно вярно, както и зависи от какво месо е, ако е само телешко например, пак стават ронливи.
Цитирай


Мнения: 4 747
Възможно е да се разпадат ако няма по-тлъсто месо или малко сланина в каймата. Ако месото е чисто-няма да стане. Peace

Явно проблема не е в самата кайма, щом на свекърва и не се разпадат от същата, а в приготвянето на каймата.

Моята все е домашна, винаги слагам на 1кг кайма 2 яйца, 2-3 с л кисело мляко с щипка сода за хляб, обърквам вътре и 3-4 лъжици галета - слагам, докато поема млякото (това вместо хляб - по-вкусни са ни така), може и 50-60мл бира, но тогава още 1-2 лъж. галета, подправките и много меся.  Почивка 1 час в хладилник и пак омесване. Едва тогава на кюфтета, овалвам в брашно и пържа. Не залепват, не се разпадат и на мястото на всяко извадено без проблем добавям ново.

Така че - наблегни на месенето на каймата.
Цитирай

София

Мнения: 3 537
За домашна кайма винаги слагам - яйце, хляб, 2-3 суп.лъж. кисело мляко+ 1/2 лъжичка сода, сол,черен пипер, кимион и чубрица.Винаги стават суперски кюфтета Very Happy   chef
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Възможно е да се разпадат ако няма по-тлъсто месо или малко сланина в каймата. Ако месото е чисто-няма да стане. Peace

Явно проблема не е в самата кайма, щом на свекърва и не се разпадат от същата, а в приготвянето на каймата.

Моята все е домашна, винаги слагам на 1кг кайма 2 яйца, 2-3 с л кисело мляко с щипка сода за хляб, обърквам вътре и 3-4 лъжици галета - слагам, докато поема млякото (това вместо хляб - по-вкусни са ни така), може и 50-60мл бира, но тогава още 1-2 лъж. галета, подправките и много меся.  Почивка 1 час в хладилник и пак омесване. Едва тогава на кюфтета, овалвам в брашно и пържа. Не залепват, не се разпадат и на мястото на всяко извадено без проблем добавям ново.

Така че - наблегни на месенето на каймата.

Каймата е свинска само,определено не е от мазните.Може би си права,утре ще пробвам пак ама като я оставя месена в хладилника.
Благодаря  Hug
Цитирай


Мнения: 776
Аз също не ползвам фикса на Маги
 Слагам яйце , хляб. ситно нарязан лук. подравки. понякога и 1-2 с. л.к. мляко
Цитирай


Мнения: 506
Може да е заради галетата, опитай следващия път с хляб вместо галета.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.