Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Ще заведете ли детето си на заведение, в което се разхождат бездомни кучета и котки?

Опции:

 • Земята
 • Мнения: 1 426
Понеже в клюкарника се завихри една темичка - как една майка сритала бездомно кученце в заведение в Пловдив пред очите на детето си: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208597.0
 и понеже в "Нашият дом" пък се вихрят едни други темички за крайностите при спазването на чистотата и личната хигиена:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=203530.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205843.0
Та реших да поразпитам майките как биха реагирали, ако из градината на заведението, към което са се запътили, се разхождат бездомни кучета и котки и чакат за манджа.
Стана ми интересно, доколко майките се притесняват, че децата им могат да пипнат глисти, тения или още нещо и дали любовта към всяко живо същество би надделяла над този страх.

# 1
 • Ямбол
 • Мнения: 21 931
Не намирам подходящ отговор сред дадените.

Има една пицария в Ямбол, която доста често посещаваме, защото сме доволни от обслужване, вкусни пици и приятна обстановка(има лятна градина на открито). Забелязала съм да се въртят котки около масите, но това не ми пречи заведението да ми е сред любимите и не спирам да ходя там. Не храним котките, но ги показвам на дъщеря ми, която сега се впечатлява от всякакви животни. Не й разрешавам да ги пипа, то аз и домашната котка на майка ми не й давам да пипа.

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 179
Не мога да гласувам по анкетата, защото няма опция, която да съответства на моето мнение. Специално за заведение - нямам нищо простив да се мотка някое и друго животно там, защото моя щиглец много хубаво се храни, когато поделя храната с някое животинче  Laughing, научила съм я да не пипа животните, и само им подхварля залчета, обаче за едно залче на кучето, тя изяжда две, така че за мен е добре дошло... не виждам какво общо има с хигиената, освен ако персоналът на заведението не дава на животното да облизва посудата и приборите...
Не мога да кажа, че бездомните животни ме умиляват, даже напротив в повечето случаи са ми неприятни, но сме намерили начин да си бъдем полезни едни на други  Laughing

# 3
 • Варна
 • Мнения: 9 570
Чак в заведението да се разхождат, не бих одобрила. Но иначе - те са същества като всички нас. Кое ни дава право да ги ритаме, бием, убиваме и т. н.
Мисля, че детето ми ще стане по-добър човек, ако вижда от мен любов към животните, отколкото ако расте в стерилна среда и лошо отношение към тях.
Да не говорим, че в парковете и градинките е пълно с опикано и из....но от хора, което може да доведе до не по-малко сериозни здравословни проблеми.
Моето задължение е да внимавам и да се опитвам да опазя детето си, като не му позволявам да пипа каквито и да е изпражнения и боклуци, което не винаги е възможно, разбира се.
Насаждането на омраза и страх не е сред приоритетите на възпитанието, което се опитвам да изградя.

# 4
 • Мнения: 13 418
Чак в заведението да се разхождат, не бих одобрила. Но иначе - те са същества като всички нас. Кое ни дава право да ги ритаме, бием, убиваме и т. н.
Мисля, че детето ми ще стане по-добър човек, ако вижда от мен любов към животните, отколкото ако расте в стерилна среда и лошо отношение към тях.
Да не говорим, че в парковете и градинките е пълно с опикано и из....но от хора, което може да доведе до не по-малко сериозни здравословни проблеми.
Моето задължение е да внимавам и да се опитвам да опазя детето си, като не му позволявам да пипа каквито и да е изпражнения и боклуци, което не винаги е възможно, разбира се.
Насаждането на омраза и страх не е сред приоритетите на възпитанието, което се опитвам да изградя.
Peace

# 5
 • София, център
 • Мнения: 3 448
Ние нашата по заведения почти не сме я водили, но за сметка на това едва ли има котка или куче из махлата, които да са останали непогалени от нея.
Ако примерно хукне към видимо болно животно, ще я възпра от пряк контакт, но иначе й разрешавам да ги гали.
Ако са домашни животни, преди това питаме собственика дали може да ги пипа.
Но това явно й е наследство от мене.
Аз, навремето си непрекъснато сюрпризирах нашите с различни домашни любимци, старателно изкъпани, сресани, с вързана панделка и неясен произход.

# 6
 • Мнения: 15 043
Точно на въпроса ти- обичам животните и друг път съм го казвала, но нека всеки си знае мястото. Ако отивам и то с децата си на открито заведение да хапнем по нещо и от далеч забележа, че около масите се навъртат бездомни кучета и котки просто няма да седна там. Ще опитам да си намеря друго място за хранене. Пък и в жегите предпочитам вътре- има климатик и със сигурност няма да пуснат там такива "клиенти".  Laughing
Ако обаче след като седна и ни донесат поръчката, забележа, че около масата се навърта такова животно никога не бих го сритала, както даваш пример с такава ситуация от друга тема. Още по- малко ще го направя пред децата си. /Защо ли "още по- малко"- никога няма да го направя- и с тях и без тях/. Дори съм мятала по някое парче, големия син- също, от яденето. Няма да направя проблем от това.

Последна редакция: пн, 23 юли 2007, 13:00 от Judy

# 7
 • Велико Търново
 • Мнения: 6 125
Гласувах с опция номер 4-точно ми покрива разбиранията!

# 8
 • София
 • Мнения: 6 317
Моят отговор го няма. Не бих завела детето си на такова място, защото то се страхува от кучета.

# 9
 • София
 • Мнения: 2 197
Ще нахраня кучето или котето, но ще се опитам да я опазя да не го пипа все още, защото тя не разбира от какво трябва да се пази. Обичам кучетата. Никога не ме е било страх от бездомните кучета. Никога не ме е хапало куче. Винаги ги галя и им давам храна. искам и дъщеря ми така да прави. Да, страх ме е от болестите, които те могат да и предадат, но си мисля, че може да ги прихване и от човек с не дотам добра хигиена (когато ходя до тоалетна в заведение непрекъснато виждам жени, които не си мият ръцете, след като са използвали тоалетната, така че зарази може да пипне навсякъде).  Засега детето ми не се страхува от животните по улиците. Надявам се така да си остане.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 503
Гласувах с втора опция. Не ритам животни, но и не сядам на една маса с тях.

# 11
 • Белгия/София
 • Мнения: 27 528
Предпоследната опция, ако, разбира се, не говорим за глутници  Grinning

# 12
 • софия
 • Мнения: 33
Гласувах с 2ра опция.Определено не считам,че там където се предлага храна трябва да се разхождат кучета и котки.Определено бих се замислила за хигиената и на заведението.

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Не съм била досега в заведение, в което да съм се засичала с бездомни кучета и котки. Ако попадна на такова и тези животни ме подразнят, бих намерила по-цивилизован начин да се справя с тях от ритниците. Най-малкото заради примера, който бих дала на детето си.

Аз самата имам куче и подозирам, че не съм достойна да приема дори 20% от форумките у нас на гости.  Simple Smile

# 14
 • Мнения: 3 403
  Flutter Каква връзка има хигиената на заведението с бездомните животни? Обикновено те се навъртат около външните маси именно защото са гладни. Ако преценя, че мога да им подхвърля малко от храната си - го правя, но без да го пипам и без да разрешавам да се пипа /той не че посяга де/. И по принцип животно навън не пипам. Ако видя, че животното е видимо болно или агресивно ще напусна заведението, но това не би ме спряло да отида във въпросното заведение втори път - то няма вина в случая /масите са навън, а не вярвам някой управител на заведение да разреши влизането на бездомни животни вътре в заведението/  PartyЕл. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт