«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

»скам бебе
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 581 отговора

при моите любими

ћнени€: 303
«абележка : ¬Ћј√јЋ»ў≈Ќ —≈ –≈“ » “–»’ќћќЌ» : 1.»золира се в гол€мо количество Escherichia coli . 2.»золира се в гол€мо количество Enterococcus spp. 3.»золира се Candida albicans в умерено количество . 4.Trichomonas vaginalis -- отрицателен резултат . ћикроскопски препарат за влагалищна чистота : Ћипсват лактобацили, има данни за силно изразена анаеробна B.V. /Clue cells - Gardnerella spp. и други анаеробни видове /, усложнена с гол€мо количество левкоцити, кандида клетки и псевдохофи.


ћол€ за вашето мнени€, какво означават тези неща. Ѕих искала да зна€ преди да отида на преглед. ћерси много
÷итирай


ћнени€: 712
ами... означава, че н€ма трихомони, но има н€колко вида бактерии и гъбички + левкоцити. ѕоне аз така мисл€. √отви се за антибиотици и противогъбични лекарства, и н€какви за възстанов€ване на средата, щом липсват нормалните лактобацили.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 167
ќт опит ти казвам, че Escherichia coli и Enterococcus spp са чревни бактерии и са нормални за стомаха и червата обикновено може да се заразиш с т€х ако се бършиш от дупето напред или ако правите секс там. Ќе са опасни ако са в умерено количество и дори не се лекуват. ќбикновено се по€в€ват когато във влагалището н€ма лактобацили както е при теб,защото когато липсват се благопри€тства развитието на патогенни за влагалището бактерии.

“ъй като при теб количеството на бактериите е гол€мо ще се наложи лечение с антибиотици, противогъбични и аз ще ти препоръчам ‘Ћќ–ј∆»Ќ тъй като той съдържа лактобацили и ще регулира влагалищната среда.

ƒано съм ти била полезна и успех в лечението.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 225
јми и аз ще ти кажа това, което и другите момичета са ти казали. ѕриготви се за антибиотици и тем подобни. јз в момента също лекувам последстви€та от "лоша микробиологи€". »мам наличие на много дребни бактерии и много левкоцити. ѕих една седмица ÷ипрофлоксацин (това преди да излезе микробиологи€та) и сега слагам Ѕенадин във влагалището, на йодна основа е, дано помогне, а след седмица съм на контролна цитонамазка да видим какво е положението.
”спех в борбата с гадинките bouquet
÷итирай


ћнени€: 268
както другите момичета са казали преди мен, ешерихи€ коли и ентерококи са стомашно-чревни бактерии, които попадат във влагалището при неправилно забърсване, или ако след анален секс, правите "нормален" без мъжа ти да се измие. другата бактери€ ко€то са ти открили е √арднерела ко€то по принцип си € има във влагалището но при срив на имунната система, или недостатъчно лактобацили (както е при теб) започва да се развива неконтролируемо и причин€ва бактериална вагиноза (б€ло течение с непри€тна миризма, сърбеж, парене и дискомфорт). освен това наличието на тези бактерии е благопри€тна среда за развитието на гъбички, затова и те са те нападнали. искам да ти кажа в никакъв случай да не се отчайваш, всичко това се лекува, но тр€бва да си търпелива и упорита. гарднерелата се мори лесно, но съм чувала от много момичета че ентерококите и ешерихи€ коли са много упорити, и пон€кога са необходими повече от един курс на антибиотично лечение. хубавото е че сега ще вземеш мерки и след лечението непременно си купи ‘лоражин или нещо друго с лактобацили за възстанов€ване на нормалната среда! успех и пиши какво ти е изписал лекар€ и какво е неговото мнение! 
÷итирай

при моите любими

ћнени€: 303
Ѕлагодар€ ви момичета. ƒано да не е нужно дълго лечение.
÷итирай


ћнени€: 2 357
ѕрисъедин€вам се към мнени€та на момичетата!
ѕонеже и аз лекувах чревни бактерии, да допълн€ нещо - освен гореспоменатите начини на пренас€не,  има възможност да се пренас€т чрез носене на прашки! ƒокато не ги излекуваш, по-добре не носи прашки.
ѕо принцип организма сам ликвидира чревните бактерии, но когато той е отслабен от н€каква инфекци€, тогава не може да се справи сам с т€х!
јз пих Sumamed, с три хапченца ги ликвидирах. Ќе се тревожи, с адекватно лечение всичко много скоро ще бъде наред! Peace
”спех в борбата с гадините! bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 370
ѕрисъедин€вам се към мнени€та на момичетата!
ѕонеже и аз лекувах чревни бактерии, да допълн€ нещо - освен гореспоменатите начини на пренас€не,  има възможност да се пренас€т чрез носене на прашки! ƒокато не ги излекуваш, по-добре не носи прашки.
”спех в борбата с гадините! bouquet
≈, т`ва е. ќще един проблем прашките могат да докарат.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 484
јз да попитам на н€кой да са му откривали Enterococcus spp. но при изследване на стерилна урина?
ƒосега все чета че тези бактерии се откриват само във влагалищен секрет.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 251
јз да попитам на н€кой да са му откривали Enterococcus spp. но при изследване на стерилна урина?
ƒосега все чета че тези бактерии се откриват само във влагалищен секрет.
Ќа мен ми ги откриха преди години така. Ќо когато ходиш по малка нужда се виждат в урината парцалчета. едно и също е в урина или в секрет. «а кръв се чуд€, дали ще се види в кръвна проба newsm78
÷итирай

MA

ћнени€: 820
ћоже да има такива бактерии в урината, а сигурно ли е, че стерилната урина е взета правилно? —лед измиване и като се пропусне първата урина, а пробата се взима от средната част?
Ќаличие на бактерии в урината обикновенно означава цистит, признаците са често уриниране, придружено с пареща болка, но може да бъде и безсимптомно. јко имаш бактерии в урината непременно ги лекувай.
÷итирай

в нечие сърце

ћнени€: 340
јз ще те посъветвам наред с лечението да си вземеш разни имуностимуланти като жен шен, алое и т.н. јко намериш н€какъв вагинален крем с алое специално за целта, действа много добре. јз си купувам един в чужбина, но може и в Ѕг да са го пуснали, Bioclin. Ќего след като свършиш курса със сериозните медикаменти, го ползвай известно време вагинално - той възстанов€ва баланса на влагалищната среда.  ато се почувстваш добре, вече може само превантивно мине не мине време след измиване да си слагаш малко само външно. ƒано да го има този или аналогичен продукт при вас. јз б€х доста време много зле с тази гарднерела и кандида, а преди това с години не можех да се отърва от кандидоза. —ега от н€колко месеца съм като нов човек, б€х забравила какво е всичко да ми е нормално. Ќо аз съчетах лечението с хомеопатично. Ќа най-новото ми изследване флората ми е супер. ѕрепоръчително е и да се храниш целесъобразно и да не прекал€ваш с б€лата рафинирана захар. “ова какво €дем при нисък имунитет дава директно отражение на състо€нието на влагалището (както междувпрочем и на стомаха и червата, добрите бактерии били на практика неспособни да се справ€т със сложната структура на рафинираната захар). —ьщо започни да се миеш само с топла вода без сапун или какъвто и да е препарат. “ака и така проблемът е налице и едва ли можеш да влошиш положението.  ато се излекуваш и започнат да се възвръщат влагалищните защити, ще си по-малко у€звима без интимни гелове и само с водичка от майката природа. Ќеслучайно дори при правене на бебе се препоръчва да не се мием непосредствено преди контакт.  Peace

’айде и скоро да се записваш в отбора!
÷итирай
ћол€ н€кой да ми помогне за разчитане на тези резултати
’ламиди€ :
друго: “ест за јЌ“»√≈Ќ на Chlamydia trachomatis в ендоцервикална проба
-/ ќ“–»÷ј“≈Ћ≈Ќ
“ест за микоплазма - с антибиограма :
друго: Ќ≈ —≈ »«ќЋ»–ј уро-генитална микоплазма:
Mycoplasma hominis et Ureaplasma urealyticum.
вагин.,прост.,урет. ћикробиол. :
друго: 1/Ќа директната микроскопи€ се наблюдават епителни
клетки,значително сегменто€дрени левкоцити,много лактобактерии и
√рам/-/ средни пръчки.
/Ќе се изолираха гъби.
2/Ќе се изолираха гъби.
3/»«ќЋ»–ј —≈ в масово количество Escherichia coli - следва антибиограма
вагин.,прост.,урет. ћикробиол. :
амикацин= S аугментин= R бисептол= S
гентамицин= S доксициклин= R цефуроксим= S
ципрофлоксацин= S
друго: цефтриаксон - S
Ќ€ма про€вен фенотип на резистентност.

÷итирай

MA

ћнени€: 820
ƒоколкото аз усп€вам да се ориентирам:
“еста ти за наличие на хламиди€ е отрицателен т.е. н€маш хламиди€. —ъщото се отнас€ за микоплазма и уреаплазма.

»маш повишено количество  левкоцити, което е признак на инфекци€. »маш и повечко лактобактерии, но основни€ проблем е наличие на ≈.  оли има и антибиограма т.е. тест към кой антибиотици е чувствителна ≈.  оли при теб. ¬сички изброени антибиотици биха свършили работа остава на доктора да избере подход€щ за теб.

≈.  оли е стомашно чревна бактери€, не и е м€стото във влагалището, прочети и по-горните постове има добри съвети как да се изб€гва за в бъдеще.
÷итирай


ћнени€: 268
..........»маш повишено количество  левкоцити, което е признак на инфекци€. »маш и повечко лактобактерии, но основни€ проблем е наличие на ≈.  оли има и антибиограма т.е. тест към кой антибиотици е чувствителна ≈.  оли при теб. ¬сички изброени антибиотици биха свършили работа остава на доктора да избере подход€щ за теб.
........

Ќе всички изброени антибиотици биха помогнали в нейни€ случай (в случа€ на aygyul)- резистентна е към југментин и ƒоксициклин, тоест те не биха помогнали. ƒругите - да  Peace
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 581 отговора