Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-548 от 548 отговора
Забележка : ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ И ТРИХОМОНИ : 1.Изолира се в голямо количество Escherichia coli . 2.Изолира се в голямо количество Enterococcus spp. 3.Изолира се Candida albicans в умерено количество . 4.Trichomonas vaginalis -- отрицателен резултат . Микроскопски препарат за влагалищна чистота : Липсват лактобацили, има данни за силно изразена анаеробна B.V. /Clue cells - Gardnerella spp. и други анаеробни видове /, усложнена с голямо количество левкоцити, кандида клетки и псевдохофи.


Моля за вашето мнения, какво означават тези неща. Бих искала да зная преди да отида на преглед. Мерси много
Цитирай


ами... означава, че няма трихомони, но има няколко вида бактерии и гъбички + левкоцити. Поне аз така мисля. Готви се за антибиотици и противогъбични лекарства, и някакви за възстановяване на средата, щом липсват нормалните лактобацили.
Цитирай


От опит ти казвам, че Escherichia coli и Enterococcus spp са чревни бактерии и са нормални за стомаха и червата обикновено може да се заразиш с тях ако се бършиш от дупето напред или ако правите секс там. Не са опасни ако са в умерено количество и дори не се лекуват. Обикновено се появяват когато във влагалището няма лактобацили както е при теб,защото когато липсват се благоприятства развитието на патогенни за влагалището бактерии.

Тъй като при теб количеството на бактериите е голямо ще се наложи лечение с антибиотици, противогъбични и аз ще ти препоръчам ФЛОРАЖИН тъй като той съдържа лактобацили и ще регулира влагалищната среда.

Дано съм ти била полезна и успех в лечението.
Цитирай


Ами и аз ще ти кажа това, което и другите момичета са ти казали. Приготви се за антибиотици и тем подобни. Аз в момента също лекувам последствията от "лоша микробиология". Имам наличие на много дребни бактерии и много левкоцити. Пих една седмица Ципрофлоксацин (това преди да излезе микробиологията) и сега слагам Бенадин във влагалището, на йодна основа е, дано помогне, а след седмица съм на контролна цитонамазка да видим какво е положението.
Успех в борбата с гадинките bouquet
Цитирай


както другите момичета са казали преди мен, ешерихия коли и ентерококи са стомашно-чревни бактерии, които попадат във влагалището при неправилно забърсване, или ако след анален секс, правите "нормален" без мъжа ти да се измие. другата бактерия която са ти открили е Гарднерела която по принцип си я има във влагалището но при срив на имунната система, или недостатъчно лактобацили (както е при теб) започва да се развива неконтролируемо и причинява бактериална вагиноза (бяло течение с неприятна миризма, сърбеж, парене и дискомфорт). освен това наличието на тези бактерии е благоприятна среда за развитието на гъбички, затова и те са те нападнали. искам да ти кажа в никакъв случай да не се отчайваш, всичко това се лекува, но трябва да си търпелива и упорита. гарднерелата се мори лесно, но съм чувала от много момичета че ентерококите и ешерихия коли са много упорити, и понякога са необходими повече от един курс на антибиотично лечение. хубавото е че сега ще вземеш мерки и след лечението непременно си купи Флоражин или нещо друго с лактобацили за възстановяване на нормалната среда! успех и пиши какво ти е изписал лекаря и какво е неговото мнение! 
Цитирай


Благодаря ви момичета. Дано да не е нужно дълго лечение.
Цитирай


Присъединявам се към мненията на момичетата!
Понеже и аз лекувах чревни бактерии, да допълня нещо - освен гореспоменатите начини на пренасяне,  има възможност да се пренасят чрез носене на прашки! Докато не ги излекуваш, по-добре не носи прашки.
По принцип организма сам ликвидира чревните бактерии, но когато той е отслабен от някаква инфекция, тогава не може да се справи сам с тях!
Аз пих Sumamed, с три хапченца ги ликвидирах. Не се тревожи, с адекватно лечение всичко много скоро ще бъде наред! Peace
Успех в борбата с гадините! bouquet
Цитирай


Присъединявам се към мненията на момичетата!
Понеже и аз лекувах чревни бактерии, да допълня нещо - освен гореспоменатите начини на пренасяне,  има възможност да се пренасят чрез носене на прашки! Докато не ги излекуваш, по-добре не носи прашки.
Успех в борбата с гадините! bouquet
Е, т`ва е. Още един проблем прашките могат да докарат.
Цитирай


Аз да попитам на някой да са му откривали Enterococcus spp. но при изследване на стерилна урина?
Досега все чета че тези бактерии се откриват само във влагалищен секрет.
Цитирай


Аз да попитам на някой да са му откривали Enterococcus spp. но при изследване на стерилна урина?
Досега все чета че тези бактерии се откриват само във влагалищен секрет.
На мен ми ги откриха преди години така. Но когато ходиш по малка нужда се виждат в урината парцалчета. едно и също е в урина или в секрет. За кръв се чудя, дали ще се види в кръвна проба newsm78
Цитирай


Може да има такива бактерии в урината, а сигурно ли е, че стерилната урина е взета правилно? След измиване и като се пропусне първата урина, а пробата се взима от средната част?
Наличие на бактерии в урината обикновенно означава цистит, признаците са често уриниране, придружено с пареща болка, но може да бъде и безсимптомно. Ако имаш бактерии в урината непременно ги лекувай.
Цитирай


Аз ще те посъветвам наред с лечението да си вземеш разни имуностимуланти като жен шен, алое и т.н. Ако намериш някакъв вагинален крем с алое специално за целта, действа много добре. Аз си купувам един в чужбина, но може и в Бг да са го пуснали, Bioclin. Него след като свършиш курса със сериозните медикаменти, го ползвай известно време вагинално - той възстановява баланса на влагалищната среда. Като се почувстваш добре, вече може само превантивно мине не мине време след измиване да си слагаш малко само външно. Дано да го има този или аналогичен продукт при вас. Аз бях доста време много зле с тази гарднерела и кандида, а преди това с години не можех да се отърва от кандидоза. Сега от няколко месеца съм като нов човек, бях забравила какво е всичко да ми е нормално. Но аз съчетах лечението с хомеопатично. На най-новото ми изследване флората ми е супер. Препоръчително е и да се храниш целесъобразно и да не прекаляваш с бялата рафинирана захар. Това какво ядем при нисък имунитет дава директно отражение на състоянието на влагалището (както междувпрочем и на стомаха и червата, добрите бактерии били на практика неспособни да се справят със сложната структура на рафинираната захар). Сьщо започни да се миеш само с топла вода без сапун или какъвто и да е препарат. Така и така проблемът е налице и едва ли можеш да влошиш положението. Като се излекуваш и започнат да се възвръщат влагалищните защити, ще си по-малко уязвима без интимни гелове и само с водичка от майката природа. Неслучайно дори при правене на бебе се препоръчва да не се мием непосредствено преди контакт.  Peace

Хайде и скоро да се записваш в отбора!
Цитирай


Моля някой да ми помогне за разчитане на тези резултати
Хламидия :
друго: Тест за АНТИГЕН на Chlamydia trachomatis в ендоцервикална проба
-/ ОТРИЦАТЕЛЕН
Тест за микоплазма - с антибиограма :
друго: НЕ СЕ ИЗОЛИРА уро-генитална микоплазма:
Mycoplasma hominis et Ureaplasma urealyticum.
вагин.,прост.,урет. Микробиол. :
друго: 1/На директната микроскопия се наблюдават епителни
клетки,значително сегментоядрени левкоцити,много лактобактерии и
Грам/-/ средни пръчки.
/Не се изолираха гъби.
2/Не се изолираха гъби.
3/ИЗОЛИРА СЕ в масово количество Escherichia coli - следва антибиограма
вагин.,прост.,урет. Микробиол. :
амикацин= S аугментин= R бисептол= S
гентамицин= S доксициклин= R цефуроксим= S
ципрофлоксацин= S
друго: цефтриаксон - S
Няма проявен фенотип на резистентност.

Цитирай


Доколкото аз успявам да се ориентирам:
Теста ти за наличие на хламидия е отрицателен т.е. нямаш хламидия. Същото се отнася за микоплазма и уреаплазма.

Имаш повишено количество  левкоцити, което е признак на инфекция. Имаш и повечко лактобактерии, но основния проблем е наличие на Е. Коли има и антибиограма т.е. тест към кой антибиотици е чувствителна Е. Коли при теб. Всички изброени антибиотици биха свършили работа остава на доктора да избере подходящ за теб.

Е. Коли е стомашно чревна бактерия, не и е мястото във влагалището, прочети и по-горните постове има добри съвети как да се избягва за в бъдеще.
Цитирай


..........Имаш повишено количество  левкоцити, което е признак на инфекция. Имаш и повечко лактобактерии, но основния проблем е наличие на Е. Коли има и антибиограма т.е. тест към кой антибиотици е чувствителна Е. Коли при теб. Всички изброени антибиотици биха свършили работа остава на доктора да избере подходящ за теб.
........

Не всички изброени антибиотици биха помогнали в нейния случай (в случая на aygyul)- резистентна е към Аугментин и Доксициклин, тоест те не биха помогнали. Другите - да  Peace
Цитирай


Права си skygirl, не съм прочела внимателно, много съм разсеяна напоследък Embarassed
Цитирай


Имаш ли направена антибиограма към микробиологията?
Там най-добре си пише с какъв антибиотик точно да се лекуваш.
Чета,че тук ти препоръчват някакви лекарства - нека лекарят ти и антибиограмата определят какви ще са лекарствата, а не препоръчани по форуми!
Цитирай


stelliana_ да, момичето има направена антибиограма, малко по-внимателно трябва да се чете просто:

.....
3/ИЗОЛИРА СЕ в масово количество Escherichia coli - следва антибиограма
вагин.,прост.,урет. Микробиол. :
амикацин= S аугментин= R бисептол= S
гентамицин= S доксициклин= R цефуроксим= S
ципрофлоксацин= S
друго: цефтриаксон - S
Няма проявен фенотип на резистентност.

Никой не е казвал с какви лекарства да се лекува, с Didka_M просто коментирахме към кои е резистентна бактерията и към кои не, според антибиограмата, не според нас. Лекарят й трябва да прецени с кой от антибиотиците, към които не е резистeнтна, да я лекува  Peace
Цитирай


Здравейте
Ето я и моята история.Преди 2 години ми откриха ентерококи във влагалището.Борбата продължи близо 1 година и ги отстранихме.След това направих цистит и изненада.При вземане на стерилна урина(преди да я дам се почиствам със спирт,след това слагам чисто памуче и уринирам през него)ми откриха е-коли.Излекувахме и ги тях.три месеца бях супеер-без течение.Наложи ми се да пия антибиотик за пневмония.Уж пих и вит Ц и вит Бкомплекс,нооо увиии-пак си хванах гъбичките.Мирормакс ме спаси от тях,но отново съм с ентерококи Crying or Very sad.Обяснението на доктора ми е следното:"Във влагалището има от всички видове бактерии,но  в определена норма.Когато средата там се наруши,което най-често се получава след прием на антибиотици ,бактериите чиято нова среда благоприятсва развитието им ,започват дасе размножават с бясно темпо и вземат надмощие.В моя случай са ентерококите.Искам да ви уведомя,че спазвам стриктна хигиена ,не нося прашки и не практикувам анален секс.Така ,че обяснението на гинеколога ми се струва логично.Когато попитах как да се предпазя в бъдеще ,ако ми се наложи да пия антибиотик ми препоръча да използвам вагиналети Макмирор докато съм на антибиотик.Надявам се поне с тази информация да съм ви помогнала
Цитирай


А при мен, освен антибиотиците ми изписа и Полижинакс.
До колкото разбрах от тези страдат около 60 % от жените.
 #Crazy
Цитирай


 Микробиология  
 
 Забележка : ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ: Не ce изолират аеробни патогенни микроорганизми. Изолира се в малко количество Candida albicans . Микроскопски препарат за влагалищна чистота: Единични има данни за добре изразена анаеробна B.V. /Clue cells - Gardnerella spp. и други асоциирани анаеробни видове /, единични левкоцити, кандида клетки. 9/06/08 г. *-*
 
Цитирай


здравейте...ето и моите резултати от микробиологията:

Микробиология 
 Забележка : ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ Не се изолират аеробни патогенни микроорганизми. Candida spp.--- не се изолира Микроскопски препарат за влагалищна чистота: Много лактобацили, много епителни клетки , голямо количество левкоцити . 28.06.2008 ***
 
 
  за влагалищния секрет го разбрах че нямам нищо....но какво ще кажете за повишените лактобацили, левкоцити и епителни клетки......
За левкоцитите разбрах че като са в повече са признак на инфекция.   Crying or Very sad
ама за другите?

Цитирай


 да ви попитам СПЕШНО ми трябва информация за тази бактерия при малки деца!става въпрос за бебе на 8 месеца.благодаря предварително! bouquet
Цитирай


a moje li da popitam niakoi znae li dali tazi bakteria E. coli deistva li po niakakav na4in na ploda ako si bremenna. i ako da po kakav na4in?
 blagodaria predvaritelno  Smile
Цитирай


Ако е възможно ще ми разясните ли какво означават следните резултати:
 Микроскопия:левкоцити-(-)Lactobacillus spp-(-)"cluc cells"Грам(-)финни кокобактерии.Бактериална вагиноза

Културелно изследване=не се изолира.Кандида=не се изолира.Микоплазми=не се изолира.Уреаплазма=не се изолира

 А също и:
име на теста                                 резултат/единици                          референтни граници
листерия                                       листериен видал
                                                    аглутинационен титър                     1:320
                                                   титър О1.2под1:40
 Благодаря предварително,дано някой успее да ми  помогне преди срещата със специалист.
Цитирай


Аз съм "krisitoo"(бях си забравила паролата).Много се надявах някой да може да ми помогне,защото се преместих в друг град,където още не познавам почти никой и ми е трудно да се ориентирам за лекар Sad
Цитирай


krisi moite rezultati sa absoliutno su6tite samo deto imam i bonus Кандида - Candida albicans 10^5кое/мл  Sad.vav vtornik sam pri ginekologa mi koito t6te mi izpisva lekarstva.ako o6te ne si se orientirala 6te ti pi6a tuk kakvo mi preporu4va
Цитирай


Аз да попитам на някой да са му откривали Enterococcus spp. но при изследване на стерилна урина?
Досега все чета че тези бактерии се откриват само във влагалищен секрет.

По темата с Вагиналните инфекции, има още няколко важни неща.

1. Дори и успешното лечение с антибиотик, понякога е "успешно" за около 3 месеца, след което се налага повторение на лечението. Съвета ми е (ако вашият лекар не ви каже), 3 месеца след лечението да си направите отново микробиологично изследване на влагалищен секрет и отново да посетите лекаря си.
2. Дамският душ е враг в това отношение. Не бива да се ползва нито по време на лечението, нито след това. Той нарушава вътрешната флора, а липсата на естествена такава води до подобни проблеми.
3. Вагиналната инфекция (най-характерни за нея са повишените левкоцити) може да се причини по още няколко причини - ниска хигиена, но забележете - също така и прекомерно ползване на сапун или често измиване. С други думи - нито една от крайностите не е полезна. Smile

Имайте предвид, че най-честите симптоми за бактериална вагиноза са вагинална секреция с неприятна миризма асоциираща се с миризма на мухъл или риба. Количеството на секрецията е доста променливо  и може да има влагалищен или външен сърбеж, който се свързва с тази инфекция. Секрецията се забелязва най-вече преди и след цикъл и след сексуални контакти. Много жени дори нямат никакви симптоми.

Вобще, добре е да посещаваме лекаря си дори и само профилактично и да си правим стандартни изследвания редовно.

Успех момичета!
Цитирайздравейте момичета,
някой може да ми помогне с разчитането на едно микробиологично изследване,ще ви бъда адски благодарна, извинявам се за невежеството, но съм нова в тази материя.
ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ:
Материал за изследване: влагалищен секрет
Микроскопски препарат: ПЕК, Лактобацили масово, Левкоцити значително, коки /-/ отр.
резултат: липсва бактериален растеж, CANDIDA SP./-/отр.
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ 
Цитирай


Да използвам темата и аз да попитам нещо. При посявка на влаг. секрет ми откриха масово pseudomonas aeruginosa. Предполагам, че ще трябва да пия някой от антибиотиците от антибиограмата. Но има ли някой информация за тази бактерия и дали се лекува лесно?
Цитирай


Днес си получих изследването
резултат: липсва бактериален растеж при аеробно култивиране!
микроскопски препарат: значително редуциран брой lactobacillus spp., плоски епителни клетки, грам вариабилни кокобактерии, clue cells, масово сегментоядрени левкоцити. микроскопски данни за анаеробeн колпит!т.vaginalis?
Само не разбрах нищо newsm78, може ли някой да ми помогне? моляяяя
Цитирай


Взимаш си изследването и на гинеколог.
От това, което виждам, има данни за някакви бактерии и възпаление, но няма смисъл да ме слушаш - аз все пак съм лаик.
Дано не е нищо сериозно.
Цитирай


Ходих, но тя нищо конкретно не каза. Изписа ми Гиналгин, Арилин 500 и Лактофлор но това нищо не ми говори за пръв път ги чувам
Цитирай


Имаш  Трихомони-Твагиналис. За това са ти редуцирани лактобацилите-добрите бактерии. За това ти е изписан Арилин-той съдържа метронидазол-най-ефекасен за Трихомони. От къде знам-от опит... Tired Аз в момента съм на Флажил по същата причина.  Tired
Цитирай


Здравейте и от мен Smile
Моля Ви за коментар на следните резултати от изследването :
"ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ: Не се изолират аеробни патогенни микроорганизми . НЕ се изолира  Candida spp..
Mикроскопски препарат за влагалищна чистота : много лактобацили , изобилие от  епителни клетки, голямо количество левкоцити( на участъци до паваж ).
Благодаря ви предварително   bouquet
Цитирай


Здравейте момичета,
Надявам се някой да отговори, защото виждам че не е писано от доста време. Току що си взех моите изследвания : Влагалищна чистота 2-ра степен; Trihomonas vaginalis (-); Candida (-); Laktobacillus spp. - силно редуцирани; не се изолира патогенна бактериална флора; хламидия(сух тест) отрицателен. Ако някой може да помогне че  много съм се шашнала, а кръвните изследвания ще излязат в петък. Решихме да работим за бебе, но ми пуснаха преди това изследвания за хламидия, токсоплазмоза и други явно..... И сега , ако има нещо трябва лечение Sad
Цитирай


Аз мисля,че няма нищо притеснително,нормални резултати.
Цитирай


Не се шашкай  Smile Тези изследвания са ти добре. Успех и с останалите!
Цитирай


Мога ли да помоля за мнение - благодаря предварително


левкоцити - паваж Lactobacillus spp ( ++ ) епителни клетки

Културелно изследване:
1. Банална флора- не се изолира
2. Кандида - не се изолира
3. Микоплазми- не се изолира
4. Уреаплазма- не се изолира

 Hug bouquet
Цитирай


Мога ли да помоля за мнение - благодаря предварително


левкоцити - паваж Lactobacillus spp ( ++ ) епителни клетки

Културелно изследване:
1. Банална флора- не се изолира
2. Кандида - не се изолира
3. Микоплазми- не се изолира
4. Уреаплазма- не се изолира

 Hug bouquet

Добре са Smile
Цитирай


Здравейте,

Намериха ми enterococcus при микробиологично изследване.
Лекарят ми предписа Бисептол - 5 дни, 2 пъти по 2 таблетки, както и Полижинакс - 12 дни по 1 вагинална таблетка. Забравих обаче да попитам следва ли да се лекува с нещо и приятелят ми.

Затова питам - трябва ли да провеждаме едновременно лечение с партньора ми? Ако да, какви лекарства може да приема мъжът?

Благодаря! Smile
Цитирай


здравейте
преди няколко дни правихме микробиология на моят мъж и се оказа, че има ESCHERICHIA COLI и ENTEROCOCCIS FAESALIS. От какво може да са се появили. Разбрах при жените от какво е, но при него не знам
Цитирай


Здравейте момичета,
Надявам се някой да отговори, защото виждам че не е писано от доста време. Току що си взех моите изследвания : Влагалищна чистота 2-ра степен; Trihomonas vaginalis (-); Candida (-); Laktobacillus spp. - силно редуцирани; не се изолира патогенна бактериална флора; хламидия(сух тест) отрицателен. Ако някой може да помогне че  много съм се шашнала, а кръвните изследвания ще излязат в петък. Решихме да работим за бебе, но ми пуснаха преди това изследвания за хламидия, токсоплазмоза и други явно..... И сега , ако има нещо трябва лечение Sad

Изследванията са ти ОК , но е хубаво да обърнеш внимание на лактобацилите! Когато  намалеят , това води до увеличаване на болестотворните бактерии. За да увеличиш лактобацилите можеш да вземеш лактобацил  на таблетки.
Цитирай


здравейте
преди няколко дни правихме микробиология на моят мъж и се оказа, че има ESCHERICHIA COLI и ENTEROCOCCIS FAESALIS. От какво може да са се появили. Разбрах при жените от какво е, но при него не знам


Лоша хигиена и анален секс без презерватив Wink
Ако той има ESCHERICHIA COLI и ENTEROCOCCIS FAESALIS, имаш ги и ти .
Цитирай


Здравейте,

Намериха ми enterococcus при микробиологично изследване.
Лекарят ми предписа Бисептол - 5 дни, 2 пъти по 2 таблетки, както и Полижинакс - 12 дни по 1 вагинална таблетка. Забравих обаче да попитам следва ли да се лекува с нещо и приятелят ми.

Затова питам - трябва ли да провеждаме едновременно лечение с партньора ми? Ако да, какви лекарства може да приема мъжът?

Благодаря! Smile

Естествено , че трябва да се лекувате и двамата ! и като правите анален секс задължително презерватив !
Цитирай


здравейте искам и аз да се включа в темата тьй като имам подобен проблем:( преди няколкомесеца след продьлжителен цистит и микробиологично изследване разбрах че имам е.coli  в урината приятелят ми сьщо си направи такова изследване и при него се оказа че имам сьщата, но в спермата! след серия от антибиотици и инжекции от сорта на аугментин и гентамицин и после лекарства от друг вид като цистистопхроно изследванията са пак положителни!!! сега вероятно отново ще ни изпишат нови лекарства! Моля някой ако се е сбльсквал с такьв проблем да ми даде сьвет с какво и как да се преборим с тази ужасна и трудно унищожима бактерия!!!!
Цитирай


Упоритост му е майката и никакъв секс без презервативи ! особено аналния Mr. Green
Цитирай


това ми е ясно !!! нещо друго ме интересува за лечение???
Цитирай


Здравейте!Няколко пъти съм лекувала бяло течение при различни гинеколози,никой от тях не ми е взимал секрет да ми направят микробиология.Затова този път отидох и направо си казах че искам.Резултатите излязоха ,но общо взето нищо не ми обесниха,затова моля вас за съвет;               
Влагалищен секрет
на микроскопски препарат по Грам се наблюдават
Епителни клетки и Cllu Cells-масово
Млечно кисели бактерии-липсват
Левкоцити-в умерено к-во
Грам вариабилна флора-масово
влагалищна чистота 2-3ст
Gandida(-)отр
G.Vaginalis

Цитирай


Здравейте!Няколко пъти съм лекувала бяло течение при различни гинеколози,никой от тях не ми е взимал секрет да ми направят микробиология.Затова този път отидох и направо си казах че искам.Резултатите излязоха ,но общо взето нищо не ми обесниха,затова моля вас за съвет;               
Влагалищен секрет
на микроскопски препарат по Грам се наблюдават
Епителни клетки и Cllu Cells-масово
Млечно кисели бактерии-липсват
Левкоцити-в умерено к-во
Грам вариабилна флора-масово
влагалищна чистота 2-3ст
Gandida(-)отр
G.VaginalisИмаш Бактериална вагиноза
Според мен може и от това последното -  Gardnerella vaginalis /какъв е резултата?/ и някакви др. бактерии / показват го Грам вариабилната флора - някаква бактерия която не може да се изолира, както и Clue cell  - това са вагинални клетки поктири с бактерии/
БВ се лекува трудно - трябва да си упорита
Вземи и нещо за засилване на Им.С. че  причината за  Gardnerella  може да е и слаба Им.С.
Цитирай


Благодаря за отговора,това е повече отколкото ми каза гинеколожката. За G.Vaginalis ми изписа Азакс и Флажил(хапче).Като  ги изпия ще ми правят нова микробиология и след това ,ако нищо не се е променило ще лекуваме "млечно киселите бактерии"-с влагалищни свещички.
Цитирай


Mlechno kiselite bakterii nqma kakvo da gi lekuvash po skoro trqbva da si gi nabavish. Kupi si
laktobacili na tabletki.
Цитирай


Много благодаря.Извинете ме че съм невежа ,но понеже аз не исках да си слагам глоболи и гинеколожката ми каза ,че тогава искам не искам  ще пахам.Много се радвам,че тука ми обеснявяте подробно.
Цитирай


Млечно киселите бактерии са необходими и при тяхната липса се размножават болестотворните бактерии!
Цитирай


Здравейте, бих искала съвет за нещо, таа ето я и моята история: Преди година имах малко сърбежи и бяло течение и изследването беше с резултат candida albicans>10^5 кл/мл., гинеколожката ми предписа куп неща за, които имаха няколкодневен ефект и после пак същата работа. В крайна сметка почнах да се лекувам сама.Месеци наред Микомакс и какви ли не глобули през определено време и нещата се оправиха. Преди около 4 месеца обаче пак се появи бяло течение средно гъсто, но без всякакви симптом. Отидох отново при гинеколожката и резултата беше отрицателен за candida, проблемът този път беше E.coli>10^5 кл/мл. ( да отбележа, че с партньора ми поддържаме стриктна хигиена, бърша се отпред назад и не правим анален секс, следователно причината беше неизвестна) Изписа ми да пия Аксеф 10 дена( сутрин и вечер), който ми съсипа здравето- гадеше ми се, виеше ми се свят, абе направо си бях недекватна. Успоредно с това, за да избегна появата на гъбички, трябваше да пия Низорал x1 на обяд и да слагам Флуомизин глобули (12 дена) и Полижинакс (12 дена). Разбира се, резултата не беше траен... някой имал ли е подобен проблем?
Цитирай


Здравейте,бих искала ако някой може да ми разясни какво означава това Smile

   
*

Профил   Виж по-долу
Микроскопски препарат по Грам   
3 - 4 левкоцита на зрително поле.Суперфициални епителни клетки.

Trihomonas vaginalis   
( - ) Отрицателен

Candida   
( - ) Отрицателен

Lactobacillus spp.   
Преобладават

Нормални изолати   
Не се изолира патогенна бактериална флора.
Цитирай


marsss
Супер е резултата

ПП.
Суперфициални епителни клетки - означава повърхностни епителни /от МЛ/ клетки, респ. нормални клетки
Цитирай


Благодаря ти много Smile
Цитирай


Току-що си видях резултатите за МБ. Имам леко течение и докторът ми изписа Флуомизин( той каза, че влагалищната секреция ми е обилна  Blush ).Мислех , че са гъбички, но всичко ми изглежда наред според МБ. Чудя се дали да го почна все пак довечера   newsm78 . Пък ако няма нищо изолирано , откъде може да ми е това белезникаво зацапване ?Може би намалените лактобацили са виновни... Направо се обърках  Thinking
 Ето ги и резултатите :
 Микроскопски препарат по Грам 3 - 4 левкоцита на зрително поле.Суперфициални епителни клетки.
   Trihomonas vaginalis ( - ) Отрицателен
    Candida ( - ) Отрицателен
    Lactobacillus spp. Редуцирани
    Нормални изолати Не се изолира патогенна бактериална флора
 
 
« Последна редакция: Вт., 31 Ян. 2012, 19:22 от ponyo »
Цитирай


ponyo

МБ ти е добре.
Според мен изпълни назначението на лекаря си.
Флуомизина има и  антисептично действие. Не е силен препарат
Може да включиш също  Пробиотици и Коластра
Цитирай


Благодаря ти, Денис  bouquet Както винаги си прецизна и бърза с отговора  Hug Точно от това се притеснявах- да не е силен препарата,че не са ми го изписвали досега   Smile
Цитирай


Един въпрос и от мен:
В микробиологията си имам изолирани Превотела и Бактероидес (дано да се пише така  Embarassed)
Могат ли да попречат на забременяването , т.е може ли неуспеха ни до сега да се дължи на тях ?
Аз се лекувах и пуснах нова МБ , ще е готова утре и ще я пусна за коментар  Peace
Цитирай


Един въпрос и от мен:
В микробиологията си имам изолирани Превотела и Бактероидес (дано да се пише така  Embarassed)
Могат ли да попречат на забременяването , т.е може ли неуспеха ни до сега да се дължи на тях ?
Аз се лекувах и пуснах нова МБ , ще е готова утре и ще я пусна за коментар  Peace
Ако са единични и не придизвикват обилно течение - не, но трябва да се лекуваш
Засили и Им.С /Омега 3, Коластра, Пробиотици, Мултивитамини и т.н./
Цитирай


Новата ми микробиология: ваг. с-т единични лактобацили , не се видяха leuc
 t. vaginalis - отр. р-т
не се изолира аеробна флора
не се изолира анаеробна флора
не се изолира кандида
Готвя се за цветна снимка и лекуващия ме док ми каза че имам течение и ми изписа антибиотици (3 вида да ги пия един след друг ) , както и 2 вида глобули и промивки.
На своя глава пуснах МБ при друг лекар . Какво мислите имам ли нужда от лечението на първия лекар ?
Цитирай


Новата ми микробиология: ваг. с-т единични лактобацили , не се видяха leuc
 t. vaginalis - отр. р-т
не се изолира аеробна флора
не се изолира анаеробна флора
не се изолира кандида
Готвя се за цветна снимка и лекуващия ме док ми каза че имам течение и ми изписа антибиотици (3 вида да ги пия един след друг ) , както и 2 вида глобули и промивки.
На своя глава пуснах МБ при друг лекар . Какво мислите имам ли нужда от лечението на първия лекар ?

Според тази МБ всичко е наред  и не се налага лечение

Има ли разлика в направения тоалет преди изследването / напр. да си правила промивка с дамски душ и т.н./

Говори с лекаря си - той най-добре ще те посъветва
Цитирай


Да , имах направена промивка , тъй като бях ползвала глобулите.
Дали това е причината за чистата МБ?
Цитирай


Промивките с какво ги правиш ? ползваш чиста вода или ? По принцип повечето лекари са против промивките .
Цитирай


Да , имах направена промивка , тъй като бях ползвала глобулите.
Дали това е причината за чистата МБ?
Освен, че забравих какво беше при теб, съвсем се обърках Smile
Я разкажи по-подробно и последователно

Правиш МБ - има патоген
Ползваш глобули ? - колко време?
Правиш нова МБ - няма патоген?!

Така ли се получава?
Цитирай


Привет! Искам да помоля по компетентни от мен да ми кажат имам ли нужда да посетя отново гинеколога, според изследванията ми. На прегледа ми изписаха само вагинални свещички- млечна киселина. Каза ми да ги приложа, според изследванията. Отдалечена съм от града и ми се ще да пропусна разкарването, ако има някой, който може да ми разчете правилно резултата. Благодаря предварително!
 MБИ - вл.секрет *
 Профил Виж по-долу
 
 Микроскопски препарат по Грам 3 - 4 левкоцита на зрително поле.Суперфициални епителни клетки.
   
 
 Trihomonas vaginalis ( - ) Отрицателен
   
 Candida ( - ) Отрицателен
   
 Lactobacillus spp. ( - ) Отрицателен
   
 Нормални изолати Не се изолира патогенна бактериална флора.
 
 Kултурелно изследване и заключение *
 
 
Цитирай


Денис , правих МБ при един лекар и ми откриха Превотела и Бактероидес. Лекувах се с антибиотик и глобули.
След като приключи лечението (около 7-8 дни бяха минали) ходих при друг , където ще правя ЦС , той ме гледа и ми каза , че още не съм се изчистила и ми изписа други антибиотици , глобули и промивки с Гинелакта. В деня в който посетих отново първия лекар за да повторим МБ бях си правила промивката. Това е при мен. Питах се дали е възможно промивката да е изчистила всичко и затова МБ да е чиста?
Цитирай


Здравейте, моля ви за коментар и по моите стойности:

МИКРОСКОПСКО ИЗСЛЕДВАНЕ:
Влагалищен секрет:
епителни клетки: норма
Т. vaginalis: /-/
левкоцити: единични
дрождевидни клетки: /-/
количество микроорганизми: норма
Gram (+) микроорганизми: пръчковидни и дълги нишковидни
Gram (-) микроорганизми: /-/
Цервикален секрет: левкоцити единични

КУЛТУРЕЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ:
Влагалищен секрет:
а) кръвен агар: не поражда бактериален растеж
б) среда на Сабуро: не поражда растеж
в) среда на Хром агар: не поражда растеж

ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА РЕЗУЛТАТИТЕ:
а) количество и функция на нормалната флора: норма
б) възпалителен процес: /-/
в) очистителна способност на влагалището: норма

МИКРОБИОЛОГИЧНА ДИАГНОЗА: Sana

ПРЕПОРЪКА ЗА ТЕРАПИЯТА:
а) стабилизиране на мукозния пермеабилитет
б) етиологични средства

Питам вас, момичета, защото не успях да разпитам док - явно не беше в настроение нещо, както и да е...
« Последна редакция: Пет., 03 Февр. 2012, 16:30 от Девора »
Цитирай


 
Привет! Искам да помоля по компетентни от мен да ми кажат имам ли нужда да посетя отново гинеколога, според изследванията ми. На прегледа ми изписаха само вагинални свещички- млечна киселина. Каза ми да ги приложа, според изследванията. Отдалечена съм от града и ми се ще да пропусна разкарването, ако има някой, който може да ми разчете правилно резултата. Благодаря предварително!
 MБИ - вл.секрет *
 Профил Виж по-долу
 Микроскопски препарат по Грам 3 - 4 левкоцита на зрително поле.Суперфициални епителни клетки.   
 Trihomonas vaginalis ( - ) Отрицателен   
 Candida ( - ) Отрицателен
 Lactobacillus spp. ( - ) Отрицателен 
 Нормални изолати Не се изолира патогенна бактериална флора.
 Kултурелно изследване и заключение *
 
МБ ти е добре-нямаш патогени
Млечно киселите бактерии са малко - ползвай свещичките
Може да  приемаш и Пробиотици /пер ос/ - действат добре в тези случаи.
Цитирай


Здравейте, моля ви за коментар и по моите стойности:

МИКРОСКОПСКО ИЗСЛЕДВАНЕ:
Влагалищен секрет:
епителни клетки: норма
Т. vaginalis: /-/
левкоцити: единични
дрождевидни клетки: /-/
количество микроорганизми: норма
Gram (+) микроорганизми: пръчковидни и дълги нишковидни
Gram (-) микроорганизми: /-/
Цервикален секрет: левкоцити единични

КУЛТУРЕЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ:
Влагалищен секрет:
а) кръвен агар: не поражда бактериален растеж
б) среда на Сабуро: не поражда растеж
в) среда на Хром агар: не поражда растеж

ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА РЕЗУЛТАТИТЕ:
а) количество и функция на нормалната флора: норма
б) възпалителен процес: /-/
в) очистителна способност на влагалището: норма

МИКРОБИОЛОГИЧНА ДИАГНОЗА: Sana

ПРЕПОРЪКА ЗА ТЕРАПИЯТА:
а) стабилизиране на мукозния пермеабилитет
б) етиологични средства

Питам вас, момичета, защото не успях да разпитам док - явно не беше в настроение нещо, както и да е...


Според мен е ОК
За оптимална /нормалната/ вагинална флора  -може да трябват малко  лактобацили - но лекаря трябва да се изкаже по въпроса Smile
Цитирай


denis_d , благодаря ти за бързия отговор!  Hug
Цитирай


Денис , правих МБ при един лекар и ми откриха Превотела и Бактероидес. Лекувах се с антибиотик и глобули.
След като приключи лечението (около 7-8 дни бяха минали) ходих при друг , където ще правя ЦС , той ме гледа и ми каза , че още не съм се изчистила и ми изписа други антибиотици , глобули и промивки с Гинелакта. В деня в който посетих отново първия лекар за да повторим МБ бях си правила промивката. Това е при мен. Питах се дали е възможно промивката да е изчистила всичко и затова МБ да е чиста?


Най-вероятно си се излекувала - след толкова медикаменти Smile
Според мен може да се довериш на последната МБ 
Цитирай


Привет! Искам да помоля по компетентни от мен да ми кажат имам ли нужда да посетя отново гинеколога, според изследванията ми. На прегледа ми изписаха само вагинални свещички- млечна киселина. Каза ми да ги приложа, според изследванията. Отдалечена съм от града и ми се ще да пропусна разкарването, ако има някой, който може да ми разчете правилно резултата. Благодаря предварително!
 MБИ - вл.секрет *
 Профил Виж по-долу
 Микроскопски препарат по Грам 3 - 4 левкоцита на зрително поле.Суперфициални епителни клетки.   
 Trihomonas vaginalis ( - ) Отрицателен   
 Candida ( - ) Отрицателен
 Lactobacillus spp. ( - ) Отрицателен 
 Нормални изолати Не се изолира патогенна бактериална флора.
 Kултурелно изследване и заключение *
 
МБ ти е добре-нямаш патогени
Млечно киселите бактерии са малко - ползвай свещичките
Може да  приемаш и Пробиотици /пер ос/ - действат добре в тези случаи.

denis_d  ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!  Smile   Свещичките са Феминела ваги Це, а за пробиотик си взех Пробиен прахчета, преди да прочета отговора ти. Ако е по добре, ще ги сменя с този, който си ми посочила. Всичко добро!
Цитирай


Егита- това, което Денис ти е написала в скоби след Пробиотика не е марка такъв. Това е означение за препарат , който се приема през устата (пер ос на лат.)  Peace , а изборът на пазара е голям  Smile  Hug
Цитирай


Егита- това, което Денис ти е написала в скоби след Пробиотика не е марка такъв. Това е означение за препарат , който се приема през устата (пер ос на лат.)  Peace , а изборът на пазара е голям  Smile  Hug

 Very Happy  Вече и аз ще знам! Значи идва от перорално Smile)))  Благодаря ви! Бъдете здрави!
Цитирай


Здравейте!След като приключих с лечението на БВ,отидох при гинеколожката и тя ми даде "Витажин С"- вагинален крем.Въпросът ми е някой ползвал ли го е  и дали е останал доволен.Защото аз не намерих нищо в нета.Ще съм много благодарна за отговорите ви.
Цитирай


Здравейте!След като приключих с лечението на БВ,отидох при гинеколожката и тя ми даде "Витажин С"- вагинален крем.Въпросът ми е някой ползвал ли го е  и дали е останал доволен.Защото аз не намерих нищо в нета.Ще съм много благодарна за отговорите ви.

Препарата е хубав - ползвай го - възстановява и поддържа естественото /физиологично/ рН на влагалището - като подпомага растежа на естествената микрофлора /лактобацилите/
 
Цитирай


Момичета, моля кажете ми всичко ОК ли е с тази МБ? На мен всичко ми изглежда нормлано, но тези плоски епителни клетки какви са? В смисъл болестотворни ли са или просто са си някакви клетки.

Преобладават lactobacilli;
 <1 Leuco/поле; Плоски епителни клетки
Резултат   
Не се изолират аеробни бактерии Candida sp.(-)отр.


 
Цитирай


Момичета, моля кажете ми всичко ОК ли е с тази МБ? На мен всичко ми изглежда нормлано, но тези плоски епителни клетки какви са? В смисъл болестотворни ли са или просто са си някакви клетки.

Преобладават lactobacilli;
 <1 Leuco/поле; Плоски епителни клетки
Резултат   
Не се изолират аеробни бактерии Candida sp.(-)отр.


Супер е
Плоските епителни клетки са нормални клетки от покривния епител на цервикса /шийката на матката/
Цитирай


denis_d, благодаря ти за отговора Hug
Цитирай


момичета ето моята нова микробиология:
ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ
На микроскопски препарат по Грам се наблюдават епителни клетки-масово
млечно кисели бактерии-масово
левкоцити-в умерено к-во
грам отр.полиморфна ф-ра -оскъдно
Вл.чистота.2-3 ст.
Кандида албиканс(-)отр.
Не се изолира патогенна бактериална флора
Моля за вашето мнение.Мисля си ,че съм излекувала G.vaginalis,но  ще се радвам да видя вашето мнение.
Цитирай


момичета ето моята нова микробиология:
ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ
На микроскопски препарат по Грам се наблюдават епителни клетки-масово
млечно кисели бактерии-масово
левкоцити-в умерено к-во
грам отр.полиморфна ф-ра -оскъдно
Вл.чистота.2-3 ст.
Кандида албиканс(-)отр.
Не се изолира патогенна бактериална флора
Моля за вашето мнение.Мисля си ,че съм излекувала G.vaginalis,но  ще се радвам да видя вашето мнение.

Да  - супер си Smile
Добре е да пиеш нещо за Им.С защото Гарднерелата напада /и се развива/ при понижена Им.С / то важи и за другите патогени, но в по-голяма степен за нея/ Понякога тялото може и само да се пребори, но има случаи в които и не успява.
Имай го предвид и вземай мерки от време на време.
Не е страшно - не се притеснявай
Просто следи за симптоми - обилен сивкав секрет с миризма на развалена риба

За Им.С - Мултивитамини, Омега3, Коластра, вит.Д, Японски гъби, и т.н.
 
Цитирай


Благодаря!Мисля да пробвам с коластра,нали последно време много я хвалят.
Цитирай


И аз искам да попитам за моите изследвания:

Влагалищна чистота - III ст. Соор /+/, Трих /+/

Само това пише. На преглед съм чак на 07.03., а тези положителни стойности ме притесняват.
Цитирай


И аз искам да попитам за моите изследвания:

Влагалищна чистота - III ст. Соор /+/, Трих /+/

Само това пише. На преглед съм чак на 07.03., а тези положителни стойности ме притесняват.

Имаш Соор / вагиналната кандидоза - Candida albicans , най-често/ - гъбички и Trichomonas vaginalis - трихомони
Трябва да се лекуваш
от Trichomonas vaginalis - и двамата с половинката.
След лечението пусни отново МБ

Добре е да вземаш нещо за Им.С -  гъбичките може да са съпътстващи Трихомоните, но може причината за тях да е и слаба  Им.С

« Последна редакция: Вт., 21 Февр. 2012, 19:39 от denis_d »
Цитирай


denis_d, благодаря.  bouquet
Цитирай


Здравейте момичета, включвам се във вашата тема със следния въпрос- лекаря ми изписа промивки с гинелакта 3% млечна киселина, като на рецептата пише по 1 кап. на вечер, но не е уточнено капачката по дамския душ или по шишенцето на киселината се мери. Трябва да правя промивки докато свърши шишенцето (200мл. )..
Моля ако някой има опит в промивките с този препарат да пише.
Цитирай


Прочети си указанията в опаковката Smile няма как да става дума за капачката на дамския душ Smile
Цитирай


Прочети си указанията в опаковката Smile няма как да става дума за капачката на дамския душ Smile

В указанието на шишенцето пише по 50мл дневно Smile а самото шишенце е 200мл...
Цитирай


Сега искаш да ти изчисля дозата или ??  Mr. Green
Цитирай


Имах изписано такова лечение. Моята доза беше по една капачка от гинелакта в един дамски душ , по веднъж дневно  Peace
Цитирай


Niq_23, благодаря, че сподели дозата за твоето лечение. И аз досега слагах по една капачка от тази на шишенцето, но тя е толкова малко, че като гледам ще имам още за 2 седмици процедури с дамски1 душ.
Troy, разбира се, че мога да си изчисля сама дозата, търсих съвет от опит, получих го от Niq_23

Цитирай


Маце няма как да става за капачката на дамския ти душ или каквото и да било друго Smile
Цитирай


Здравейте.
Аз имам един въпрос свързан с цитонамазка и резултата от нея, следващата седмица ми предстои нова цито, и сега се загледах в старата ми такава, която е от една година вече  Crazy
Та след нея не са ми предписвали никакво лечение, а тя гласи:
Пап- 1 и 2
Минимални промени- дисбактериоза със сапрофити.
Та сега се боря с едни гъби, и мисълта ми е дали още тогава като правих тази цито не е трябвало да взема някакви мерки?
Благодаря предварително  Hug
Цитирай


 Деситка - явно още тогава е имало лек нарушен баланс на влагалищната среда. Дори и да не са изолирани патогенни микроорганизми, естествената бариера на влагалището е нарушена и ставаш податлива на инфекции  Peace . На мен миналият месец не ми изолираха МО, само редуцирани лактобацили излязоха на микробиологията . А лекарят не ми изписа нищо допълнително за възстановяването им  Naughty, аз след съвети от форума открих пробиотиците  Smile . Те са именно за подкрепа на имунната система и за възстановяване на нормалния баланс на микроорганизмите в стомашно-чревния тракт ( оттам и подтискане растежа на гъбички  Peace ).А за пробиотиците вече си говорихме в другата тема  Wink .
Цитирай


Благодаря ти Пони  Hug
Цитирай


Моля ви за мнение за микробиологията ми:
Изолирани микроорганизми: 1. Липсва микробен растеж, 2. Candida spp. -  не се изолира.
Микроскопски препарат: Полимикробна смес от коки и полиморфни бактерии, лактобацили, масово сегментоядрени левкоцити, плосък и парабазален епител.
От микроскопския препарат на контролното изследване има данни за анаеробна инфекция.
Сега чакам резултата и от Цитонамазката...дано не е нещо страшно, че мнг съм се притеснила. Преди три месеца си правих микробилогия и пихме хапчета Флажил (аз и партньора ми), като аз слагах и глобули. Тогава имах и оскъдни лактобацили /слагах глобули и от Флоражин/.
Явно още не съм се излекувала...а вече искаме бебче. Гинеколожката ми каза, че не било нужно партньора ми да се изследва,че най-вероятно аз съм му предала ако е бил заразен тези бактерии...през тези три месеца се пазихме /само с презерватив/. Сега си мислех,че всичко е наред, а то пак....скоро май няма да видим мечтаните две чертички.....Sad((
Посъветвайте ме....трябва ли и той да се изследва и страшно ли е микробиологията ми ?
Цитирай


Проблема не е в това ,че имаш лактобацили , а в това ,че са в недостатъчно количество Wink
Това са полезни бактерии и когато са в незначително количество води до увеличаване на болестотворните бактерии . 
Няма нужда и партньора ти да се изследва, просто трябва да взема същите лекарства които ще предпишат на теб и никакъв секс докато се лекувате.
Цитирай


Да, разбрах че лактобацилите трябва да са в повече...преди 3 месеца ми бяха оскъдни лактобацили, а сега пише само лактобацили...но мен ме притеснява това, че минахме едно лечение с флажила аз и партньора ми и сега след три месеца аз не съм се изчистила и пак имам много левкоцити и анаеробна инфекция. През тези три месеца сме се пазили, само с презерватив и сега незнам, ако пак започна да примемам лекарства, дали и моя човек трябва наново и той да се трови.
Притеснява ме да няма нещо друго...да не би да имаме хламидии...преди две години моя човек се лекува от тях, а аз не бях прихванала от него (което беше адски странно  Rolling Eyes), а сме заедно вече 6 години. охххх незнам, споделете ако имате подобен проблем и дано не е нещо страшно, че да не може да си имаме бебче....Sad((
Цитирай


Да, разбрах че лактобацилите трябва да са в повече...преди 3 месеца ми бяха оскъдни лактобацили, а сега пише само лактобацили...но мен ме притеснява това, че минахме едно лечение с флажила аз и партньора ми и сега след три месеца аз не съм се изчистила и пак имам много левкоцити и анаеробна инфекция. През тези три месеца сме се пазили, само с презерватив и сега незнам, ако пак започна да примемам лекарства, дали и моя човек трябва наново и той да се трови.
Притеснява ме да няма нещо друго...да не би да имаме хламидии...преди две години моя човек се лекува от тях, а аз не бях прихванала от него (което беше адски странно  Rolling Eyes), а сме заедно вече 6 години. охххх незнам, споделете ако имате подобен проблем и дано не е нещо страшно, че да не може да си имаме бебче....Sad((

За Хламидията пусни Иг.А и Иг.Г
Цитирай


Здравейте отново Smile
Гинеколожката ми предписа отново същата терапия от преди 3 месеца,но аз и казах,че сме приемали Флажила и съответно тя ми каза само аз да си слагам глобулите 10 дена, без да пием таблетките и след това пак Флоражина /за набавяне на нужните лактобацили/. Демек, терапията при мен се повтаря....незнам, обаче дали ще има ефект и този път...Sad. Възможно ли е два пъти едни и същи лекарства да приемам...файда ще има ли от това или само си се тровим...
denis_d, тестовете за хламидията кръвни ли са? Мога ли да отида в Цибалаб и да кажа искам тези изследвания да ми направите? Без да ме е изпратил някой доктор? /Sorry за леко тъпия въпрос, но не съм си правила такива досега, а в Цибалаб съм ходила, но по предписние от предишната ми гинеколожка/. И ако сега започна с глобулите от Флажила, ще трябва да изчакам да свърша с тях ли, че тогава да си направя изследването за хламидии?
Цитирай


kras4e

Да, можеш да си ги пуснеш в Цибалаб - взема се кръв от вената.
Казваш, че искаш да си направиш кръвен тест за Хламидия Трахоматис - Иг.А и Иг.Г
/Иг. е имуноглобулин/

Пиши какъв е резултата
Дано да нямаш Smile

ПП. За терапията - няма проблем да се повтори -Флажила може да се използва 2-3 пъти в годината, но не повече


Цитирай


denis_d,
благодаря ти за изчерпателния отговор Smile
Ще си пуснем Иг.А и Иг.Г, а това Иг.М за какво е? Не трябва ли и за него да пуснем изследване? Или не е нужно?
И още един въпрос - Мога ли сега да започна с глобулите на флажила или първо да си пусна изследването за хламидия? Мисълта ми е, ще даде ли отражение на изследването, ако съм приемала Флажил?

Цитирай


denis_d,
благодаря ти за изчерпателния отговор Smile
Ще си пуснем Иг.А и Иг.Г, а това Иг.М за какво е? Не трябва ли и за него да пуснем изследване? Или не е нужно?
И още един въпрос - Мога ли сега да започна с глобулите на флажила или първо да си пусна изследването за хламидия? Мисълта ми е, ще даде ли отражение на изследването, ако съм приемала Флажил?Пуска се или Иг.А или Иг.М
По-добре да е Иг.А - това са антитела на лигавиците, а на нас това ни трябва - Хламидията поразява първо лигавиците
Цитирай


Блгадораря ти, denis_d
Ще си пусна тогава Иг.А и Иг.Г.
Дано всичко е наред.....
Цитирай


Здравейте! =))) Искам и аз да ви попитам нещо. Вече близо година ходя по мъките и то не бяха гъбички, анаеробни инфекции, чудеса... Само веднъж по време на лечението на партньора ми беше изписано лечение с Флажил, което да провежда заедно с моето. С течение на времето проблемът при мен не отшумя и за последно отново ми откриха анаеробна инфекция и се лекувах с глобули флажил. В момента чакам резултати от контролен преглед. Въпросът ми е партньорът ми трябва ли отделно да си направи изследвания, независимо дали при мен всичко е наред? И ако да, какви? Благодаря предварително!
Цитирай


Лечението се провежда при двамата а не само при теб Wink ако само ти си се лекувала, е просто безмислено.
По принцип не е необходимо и двамата да си правите изследвания , но задължително и двамата трябва да вземате лекарствата!
Много от заболяванията се пренасят от мъжът без той да има каквито и да било симптоми.
Цитирай


Благодаря! И аз така предполагах... а ако сега аз съм се излекувала и при мен няма нищо, има ли вариант той все още да носи някаква инфекция, защото при последното мое лечение не му бяха предписали нищо на него, и пак да ми я предаде и тн, и тн...?
Цитирай


Безмислено е да се лекува само единия партньор Smile   
Обикновено при такива ситуации се лекуват и двамата партньори, като секса е  забранен докато не се излекувате и двамата  Peace
 Лично за мен излекуването ти е под съмнение .
Цитирай


Здравейте,
пуснах си въпросните хламидии Иг.Г и Иг.А и ето ги резултатите:
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Chlamydia trach. IgA   9   AE   <9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach. IgG   7   АЕ   < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Моляяя ви, кажете какво означава това 9 за Иг.А...значи ли, че имам??? Пише, че е гранично, но какво точно значи??? За Иг.Г е ясно,че е отрицателно, но за Иг.А???
Цитирай


Zver4eko,
на твоя въпрос (сякаш аз съм го задала) Smile В момента правим точно това...декември месец се лекувах от анаеробна инфекция с Флажил 3х1 + Глобули, като и партньора ми пи тогава от таблетките 3х1...ходих да ме видят пак преди две седмици и пак анаеробна инфекция....този път гинеколожоката ми каза, само аз глобулите да си слагам без да пия хапчетата, а той нищо да не приема. И след лечението от 10 дни да наблегна много на Флоражина /лактобацилите/, че от там идвал целия ми проблем. Та на въпроса, който и аз и зададох Трябва ли и моя човек да ходи да се изследва? Тя ми отговори така: Сигурна ли си,че искаш и него да мъчим? Аз съм 80% сигурна,че на него му няма нищо и че от тебе е дошъл проблема, заради липсата ти на лактобацили. Каза,че мъжете по-трудно задържали такива разни инфекции и че при еакулация изхвърляли по-лесно...което ми стана странно... newsm78.
Та беше убедителна и сега единствено ще го карам да ходи да си пуска за хламидиите тестовете....но истината е,че жените все си носим разни такива инфекции цял живот...въпроса е да не стане нещо по-лошо и да създаде проблем....а и честно казано, аз вече незнам дали да вярвам на докторите ни за жалост...... Sad
Цитирай


Здравейте,
пуснах си въпросните хламидии Иг.Г и Иг.А и ето ги резултатите:
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Chlamydia trach. IgA   9   AE   <9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach. IgG   7   АЕ   < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Моляяя ви, кажете какво означава това 9 за Иг.А...значи ли, че имам??? Пише, че е гранично, но какво точно значи??? За Иг.Г е ясно,че е отрицателно, но за Иг.А???

Означава, че си била заразявана с хламидия 
Лекувала ли си се? - Може да е било и преди 7-8 год.
Цитирай


Не, никога не съм се лекувала от хламидии. Моя човек се лекува преди 2 или 3 години беше, но аз не пих хапчета тогава...тогава гинеколожката ми направи някакъв тест, ама не беше кръвен мисля и си спомням,че изчаках 10-15 мин. пред кабинета и резултата беше готов - отрицателен и тогава тя каза, няма нужда да се лекуваш....
Цитирай


denis_d,
това значи ли,че сега трябва да се лекувам???
Моя приятел ще го изпратя тия дни и той да си пусне тези изследвания, че незнам дали той е ок сега...
Цитирай


Не, никога не съм се лекувала от хламидии. Моя човек се лекува преди 2 или 3 години беше, но аз не пих хапчета тогава...тогава гинеколожката ми направи някакъв тест, ама не беше кръвен мисля и си спомням,че изчаках 10-15 мин. пред кабинета и резултата беше готов - отрицателен и тогава тя каза, няма нужда да се лекуваш....

Задължително се лекуват и двамата партньори, ако е установена Хламидия при единия

Според мен трява да се лекувате - Хламидията е още в теб.
Консултирай се с лекар от клиника по стерилитет

ПП. Няма нужда той да пуска изследване - твоя резултат е притеснителен.
Ако лекаря каже, че трябва да се лекуваш - АБ ще се назначи и на двамата
Хламидията е страшно коварна, крие се много умело и нанася големи поражения
Цитирай


Е това направо ме притесни...но ще се консултирам както казваш....а защо смяташ,че съм заразена, като пише че Иг.Г е отрицателно, а другото гранично....не разбирам Sad
Цитирай


Е това направо ме притесни...но ще се консултирам както казваш....а защо смяташ,че съм заразена, като пише че Иг.Г е отрицателно, а другото гранично....не разбирам Sad
Защото резултата ти е граничен.
Ако не си била заразявана - резултатите, щяха да са  2-3-4,... нещо  от този порядък
Цитирай


При моя приятелка е така и се оказа, че вирусът е в латентно състояние в организма и се проявява само понякога
Цитирай


След влагалищен секрет моите резултати
....поне това което разчитам
Staph.aur/+/Cand.albican
Ясно е че не са добри ,но ме притесни и това ,че под всеки евентуален антибиотик за лечение са написали "R"
Цитирай


Благодаря, kras4e, моят лекар каза почти същото, уви, днес, след резултати от изследване след излекуваните анаероби са цъфнали гъбички... Затворен кръг, направо се отчайвам! Отново попитах дали има нужда и партньорът да се изследва или да му предпише нещо и този път лекаря ми се изсмя и каза, че сега нямало нужда... не видях логиката му, но нямах избор, освен да му повярвам.
Цитирай


Help, какво  става.. моля  някой да  ми обясни... Имам силно  течение от  години, още  преди  да почна  да  водя полов  живот, правих си  изследване на  влагалищен секрет и дрън...  нищо не излиза, а лекуващата мми лекарка  не е  в България. Някакви  идеи какви  други  изследвания  трябва  да се  правят след  тези  резултати?
Микробиология :
Вид материал :
Вагинален секрет   Микроскопски материал :
Културелно изследване:
1. Банална флора
2. Кандида
3. Микоплазми
4. Уреаплазма
5.   Състояние :
1. не се изолира
2. не се изолира
3. не се изолира
4. не се изолира
Цитирай


При моя приятелка е така и се оказа, че вирусът е в латентно състояние в организма и се проявява само понякога
Ти продължаваш да вярваш в Дядо Коледа  Laughing
Хламидията не е вирус а е бактерия, така че забрави за латентно състояние и разни подобни Smile
Хламидията или си я имаш или не и това че нямаш симптоми не значи ,че не боледуваш  Mr. Green
Цитирай


Help, какво  става.. моля  някой да  ми обясни... Имам силно  течение от  години, още  преди  да почна  да  водя полов  живот, правих си  изследване на  влагалищен секрет и дрън...  нищо не излиза, а лекуващата мми лекарка  не е  в България. Някакви  идеи какви  други  изследвания  трябва  да се  правят след  тези  резултати?
Микробиология :
Вид материал :
Вагинален секрет   Микроскопски материал :
Културелно изследване:
1. Банална флора
2. Кандида
3. Микоплазми
4. Уреаплазма
5.   Състояние :
1. не се изолира
2. не се изолира
3. не се изолира
4. не се изолира

Това течение има ли някаква миризма ?
Цитирай


Да , но  в  рамките  на нормалното , все пак е  сескрет  от  тялото. От чудене се  изследвах и за  хламидия  на  стерилна урина -  днк  тест в Германия и  той е отрицателен ... А  освен  това течение  то  всъщност  проблемът  мие  че  цикълът винаги ми   бил  нередовен  и  прескача с месеци, физически някакви  изменения  нямам на  органите и  с  изследването  трябваше  да се  покаже какво да е  лечението, ама  явно  няма да е  с това...
Цитирай


При моя приятелка е така и се оказа, че вирусът е в латентно състояние в организма и се проявява само понякога
Ти продължаваш да вярваш в Дядо Коледа  Laughing
Хламидията не е вирус а е бактерия, така че забрави за латентно състояние и разни подобни Smile
Хламидията или си я имаш или не и това че нямаш симптоми не значи ,че не боледуваш  Mr. Green

Това не е вярно.
Точно това е характерно за нея и това я прави трудно откриваема / понякога дори за Им.С на тялото/ 
Сегменти от нея се крият в клетъчните мембрани  - Това е патогена който умее много добре да се 'крие и чака удобен момент за да атакува'


Ето ви и опростена катринка за сложния жизнен цикъл на Хламидия трахоматис.
 
Цитирай


Help, какво  става.. моля  някой да  ми обясни... Имам силно  течение от  години, още  преди  да почна  да  водя полов  живот, правих си  изследване на  влагалищен секрет и дрън...  нищо не излиза, а лекуващата мми лекарка  не е  в България. Някакви  идеи какви  други  изследвания  трябва  да се  правят след  тези  резултати?
Микробиология :
Вид материал :
Вагинален секрет   Микроскопски материал :
Културелно изследване:
1. Банална флора
2. Кандида
3. Микоплазми
4. Уреаплазма
5.   Състояние :
1. не се изолира
2. не се изолира
3. не се изолира
4. не се изолира

Ако няма открит патоген, една от причините може да е ИР / или диабет, захарен/
Или СПКЯ - високи нива на естрогените
Цитирай


Denis, както сама си написала това е жизнения цикъл(инкубационне период) на хламидията Smile Това ,че няма проявления при  някои хора не значи ,че не е активна и ако тези хора водят полов живот те ще заразят и партньора си .Докато при други заболявания ,които имат ясно изразена латентна форма не настъпва заразяване .
Пример херпес  Wink можеш да заразиш партньора си само когато имаш наличен херпес .
Цитирай


Denis, както сама си написала това е жизнения цикъл(инкубационне период) на хламидията Smile Това ,че няма проявления при  някои хора не значи ,че не е активна и ако тези хора водят полов живот те ще заразят и партньора си .Докато при други заболявания ,които имат ясно изразена латентна форма не настъпва заразяване .
Пример херпес  Wink можеш да заразиш партньора си само когато имаш наличен херпес .

Не ми се спори / и не ми се обеснява/  .  Нищо от това, което ти твърдиш - аз не съм написала

И жизнен цикъл и инкубационен период  са  различни неща :
 Инкубационен период е времето от заразяването  до появата на първите признаци  /клинични/ /за Хламидията: 7- 14  до 30 дни/
 Жизненият цикъл на Хламидията е 72 часа. 
Цитирай


На мен също не ми се спори Smile и ми се струва ,че или не си ме прочела правилно, или просто говорим за две различни неща!
 Латентната фаза е характерна за вируси, не за бактерии!Няма да обяснявам че вирусите са за цял живот, а бактериите не .... В тази фаза вируса е неактивен , но при спад на имунната система се активира отново!Докато при хламидията , заразата си е активна по всяко време , независмо къде се скрила Wink
 
Цитирай


На мен също не ми се спори Smile и ми се струва ,че или не си ме прочела правилно, или просто говорим за две различни неща!
 Латентната фаза е характерна за вируси, не за бактерии!Няма да обяснявам че вирусите са за цял живот, а бактериите не .... В тази фаза вируса е неактивен , но при спад на имунната система се активира отново!Докато при хламидията , заразата си е активна по всяко време , независмо къде се скрила Wink
 

И това не е вярно - при Сифилиса - причинен от  т.н. "бледа спирохета“ или Treponema pallidum  /Бактерия, Грам (-)/ - през латентната фаза на сифилиса няма симптоми, но бактерията е все още в организма
При Туберкулозата - ТБЦ /Туберкулозен бактерий на Кох/ - бактериите са в латентна фаза  във всеки един от нас Smile

Латентна - означава скрита, безсимптомна фаза


ПП. И за да сме точни Хламидия трахоматис е нещо средно между бактерия и вирус   / и затова е и толкова опасна/


Това беше - последно- няма да споря
Цитирай


Латентна фаза не значи безсимптомно, а в ''заспало'' състояние (dormant virus), един вид имаш вируса ,но в момента не е активен и само чака удобен момент за да се активира отново. Та  такова ''заспало'' състояние при хламидията няма ! Имаш ли я подлежи на лекуване, независимо дали имаш симптоми или не и това ,че нямаш външни прояви , не значи че нямаш вътрешни ...просто заболяването е такова ,че може да е само с вътрешни прояви. Моя приятелка която е хирург ми е казвала , как по време на перации откриват хламидия за която пациента дори не е подозирал. Докато вирусните заболявания се лекуват( по скоро само облекчават) в активната фаза Wink
Цитирай


Здравейте...пише ви едно много отчаяно момиче. За сигурно вече 3-ти път лекувам ту гъбички, ту анаеробна инфекция. Минах през много дози флажил, полижинакс и какво ли още не. Сега за пореден път се боря с анаеробите и лекарят ми не изписа нищо на партньора, каза само да практикуваме секс стриктно с презерватив и да не практикуваме орална любов, защото анаеробните бактерии от устата му можели да се прехвърлят върху мен. Въпросът ми е дори и да се излекувам, на което вече гледам доста скептично, дори и той да се изследва и да се излекува, как изобщо след това можем да се предпазим от повторно заразяване?
Цитирай


При микробиологично изследване ми откриха enterococcus faecalis умерено количество. Предписаха ми Ципрофлоксацин 500 за 5 дни. Посъветва ме моя партньор също да ги пие или да отиде на уролог и оттам да се изследва и той. Ние предпочетохме да ги пие и той, без да ходи на лекар...Каза ми като изпия антибиотика, като минат 2-3 дни да отида пак да видим дали съм се отървала от бактерията.
1. Според вас 2-3 дни след приема на антибиотик достатъчни ли са за контролна микробиология или трябва да изчакам повече...?
2. След като приключим приема на антибиотик трябва ли и партньорът ми да се изследва, защото ако при мен са изчезнали къде е гаранцията, че и той се е изчистил?
3. По време на лечението можем ли да правим секс с презерватив?
4. Успоредно с лечението хубаво ли да правя вагинални промивки или не е желателно?

Дано се изчистим бързо, защото този антибиотик направо ме скапва  Tired
Цитирай


Урина :
   spec.gr.= 1020           pH= 6.5                  prot.= 0                 
   Glu= /+/ положителен     ket.= 0                  urob.= N                 
   bili= 0                  blood= 0                 
    Седимент: 10 - 12 левкоцита, 2 - 3 еритроцита, лактобактерии, плоски епителни клетки
molq za razasneniq ako ima razbirashti
Цитирай


Урина :
   spec.gr.= 1020           pH= 6.5                  prot.= 0                 
   Glu= /+/ положителен     ket.= 0                  urob.= N                 
   bili= 0                  blood= 0                 
    Седимент: 10 - 12 левкоцита, 2 - 3 еритроцита, лактобактерии, плоски епителни клетки
molq za razasneniq ako ima razbirashti

спесифик гравити ти е ОК, pH, уробилиноген, билирубин също.
Имаш глюкоза което може да значи гестационен диабет.
Цитирай


здравейте , имам едно питане което ме гложди тази сутрин ...  обикновенната микробиология и култура откриват ли гонорея , или трябва специално изследване ??? Thinking
Цитирай


здравейте , имам едно питане което ме гложди тази сутрин ...  обикновенната микробиология и култура откриват ли гонорея , или трябва специално изследване ??? Thinking

Да, откриват - гонококи
Цитирай


Вмъквам се да питам за моята микробиология:

Микроскопски препарат по Грам - 10 - 12 левкоцита на зрително поле.

Trihomonas vaginalis - ( - ) Отрицателен

Candida - Дрожди и хифи

Lactobacillus spp. - Силно редуцирани

Нормални изолати - *

Kултурелно изследване и заключение - Candida albicans=10/4.

Доколкото сама разчитам имам гъби  ooooh!,но много ли са? Не знам как се разбира!
Правих и хормони, защото М не ми идва. Това са хормоните:

FSH - 2.04 mUI/ml
Progesteron - 9.08 nmol/L
Estradiol - 2016.00 pmol/L

Това са границите -  FSH : Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 ) Овулационен пик ( 3.4 – 33.4 ) Лутеална фаза ( 1.5 – 7.7 ) Менопауза ( 23 – 134.8 ) Бременност ( 0 – 0.9 ) Мъже ( 1.4 – 12.4 ) * * Progesteron Фоликуларна фаза ( 0.6 – 4.7 ) Овулационен пик ( 2.40 – 9.4 ) Лутеална фаза ( 5.3 – 86.0 ) Менопауза ( 0.30 – 2.5) Мъже ( 0.7 – 4.3 )    Бременност : І-во тримесечие ( 35.68 – 286.20 ) ІІ-ро тримесечие ( 81.25 – 284.29 ) ІІІ-то тримесечие ( 153.91 – 1343.55) * * Estradiol : Фоликуларна фаза ( 46 - 607 ) Овулационен пик ( 315 - 1828 ) Лутеална фаза ( 161 - 774 ) Менопауза ( < 18.4 - 201 ) Бременност (789 - >15 781 ) Мъже ( 28 - 156 ) Момичета ( 22 – 99.1 ) Момчета ( 18.4 – 73.4 )

Всички изследвания са правени в един ден, 41 ден от Ц. Док назначи и кръвен тест за бременност, който е отрицателен. Видя се киста и ми предписа "Дуфастон" 2х1 за 5 дни.
Цитирай


Вмъквам се да питам за моята микробиология:

Микроскопски препарат по Грам - 10 - 12 левкоцита на зрително поле.

Trihomonas vaginalis - ( - ) Отрицателен

Candida - Дрожди и хифи

Lactobacillus spp. - Силно редуцирани

Нормални изолати - *

Kултурелно изследване и заключение - Candida albicans=10/4.

Доколкото сама разчитам имам гъби  ooooh!,но много ли са? Не знам как се разбира!
Правих и хормони, защото М не ми идва. Това са хормоните:

FSH - 2.04 mUI/ml
Progesteron - 9.08 nmol/L
Estradiol - 2016.00 pmol/L

Това са границите -  FSH : Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 ) Овулационен пик ( 3.4 – 33.4 ) Лутеална фаза ( 1.5 – 7.7 ) Менопауза ( 23 – 134.8 ) Бременност ( 0 – 0.9 ) Мъже ( 1.4 – 12.4 ) * * Progesteron Фоликуларна фаза ( 0.6 – 4.7 ) Овулационен пик ( 2.40 – 9.4 ) Лутеална фаза ( 5.3 – 86.0 ) Менопауза ( 0.30 – 2.5) Мъже ( 0.7 – 4.3 )    Бременност : І-во тримесечие ( 35.68 – 286.20 ) ІІ-ро тримесечие ( 81.25 – 284.29 ) ІІІ-то тримесечие ( 153.91 – 1343.55) * * Estradiol : Фоликуларна фаза ( 46 - 607 ) Овулационен пик ( 315 - 1828 ) Лутеална фаза ( 161 - 774 ) Менопауза ( < 18.4 - 201 ) Бременност (789 - >15 781 ) Мъже ( 28 - 156 ) Момичета ( 22 – 99.1 ) Момчета ( 18.4 – 73.4 )

Всички изследвания са правени в един ден, 41 ден от Ц. Док назначи и кръвен тест за бременност, който е отрицателен. Видя се киста и ми предписа "Дуфастон" 2х1 за 5 дни.


Имаш Кандида - лекувай се.
Е2 показва, че има киста, която не е  лутеална - което е добре
Прогестерона е нисък - ако имаше бременност щеше да е висок / това е пояснение за теб, за да може и сама да си разчиташ изследванията Smile/
Няма страшно - Дуфастона е добро решение, дано кистата бързо да изчезне.

ПП. Незная колко е голяма кистата, но е добре да я следиш на УЗ /Дуфастона може и да е малко за да я накара да претърпи обратно развитие/
Цитирай


Добро утро  Smile
Денис, гледаха ме на УЗ вагинален и ми видяха кистата. Първоначално док се колебаеше дали не е е някаква бримка от червата, киста или извънматочна бременност. Но изследванията показаха, че не е най-лошото. Пих Дуфастон 5 дни 2х1 и на втория ден след спирането на хапчетата вече съм с Ц. Сигурно трябва да се е махнала. Док ме вика пак след като свърши Ц и имам 2-3 чисти дни. Аз не съм му казала, че ми излязоха резултаите от микробиологията и имам гъби. Знам само, че трябва и двамата с ММ да се лекуваме, но по това значи ли, че този месец няма да може да бебеправим?
Цитирай


Добро утро  Smile
Денис, гледаха ме на УЗ вагинален и ми видяха кистата. Първоначално док се колебаеше дали не е е някаква бримка от червата, киста или извънматочна бременност. Но изследванията показаха, че не е най-лошото. Пих Дуфастон 5 дни 2х1 и на втория ден след спирането на хапчетата вече съм с Ц. Сигурно трябва да се е махнала. Док ме вика пак след като свърши Ц и имам 2-3 чисти дни. Аз не съм му казала, че ми излязоха резултаите от микробиологията и имам гъби. Знам само, че трябва и двамата с ММ да се лекуваме, но по това значи ли, че този месец няма да може да бебеправим?

Колко голяма беше кистата?
Може да са нужни 2-3 МЦ докато изчезне / зависи от големината и вида и/
Трябвало е да покажеш МБИ и да ти назначи лечение  - понякога лечението включва и М. фаза
Цитирай


Здравейте!
Ще се радвам, ако някой може да разчете резултатите от микробиологията ми:
Редактирам се - това минусче след бактерията какво точно означава? Дано е за добро..

Микробиология
Забележка: Кандида не се изолира
Име на теста (изследването)   Резултат           Единици                             Референтни граници
Влагалищен секрет   Изолира се Escherichia coli ESBL ( - )    Не се изолира патогенна флора
Стандартна антибиограма   *                                          
Amoxicillin clavulanic acid ( AUGMENTIN )   S   
Cefuroxim ( ZINNAT ) S
Cefprozil ( ZEFZIL )   S                                      
Trimetho/sulfa   S
Ciprofloxacin   S                      
Moxifloxacin (AVELOX)   S      
Ceftibuten(Cedax)   S      

S-чувств; I-интермедиерен; R-резистентен
« Последна редакция: Пет., 29 Юни 2012, 20:38 от taamaraa »
Цитирай


Моля ако някой може да ми разчете резултата, че съм чак четвъртък на доктор, а не обичам да съм в неведение.
MБИ - вл.секрет    

*
   Профил    Виж по-долу
   Микроскопски препарат по Грам    

3 - 4 левкоцита на зрително поле.Суперфициални епителни клетки.
      
   Trihomonas vaginalis    

( - ) Отрицателен
      
   Candida    

( - ) Отрицателен
      
   Lactobacillus spp.    

( - ) Отрицателен
      
   Нормални изолати    

*
      
   Kултурелно изследване и заключение    

Микроскопски данни за бактериална вагиноза - Gardnerella vaginalis - значително количество.
Цитирай


Здравейте, бихте ли ми помогнали в разчитането на резултатите?
Птидох на лекар, защото имах БТ. При вземането на секрета и опит да се вземе цитонамазка се появи кръв, затова се отложи цитонамазката. Притеснена съм, защото това или е заради непрецизна работа от лекаря или проблем, който имам без да знам.

Микроскопски препарат по Грам      1-2 левкоцита на зрително поле.                                                      Суперфициални епителни клетки
Trihomonas vaginalis                          Отрицателен
Candida                                              Отрицателен
Lactobacillus spp.                               Редуцирани
Нормални изолати                             Не се изолира патогенна бактериална флора
Цитирай


 
Моля ако някой може да ми разчете резултата, че съм чак четвъртък на доктор, а не обичам да съм в неведение.
MБИ - вл.секрет    

*   Профил    Виж по-долу
   Микроскопски препарат по Грам    
3 - 4 левкоцита на зрително поле.Суперфициални епителни клетки.      
   Trihomonas vaginalis    
( - ) Отрицателен      
   Candida    
( - ) Отрицателен      
   Lactobacillus spp.    
( - ) Отрицателен      
   Нормални изолати    
*      
   Kултурелно изследване и заключение    
Микроскопски данни за бактериална вагиноза - Gardnerella vaginalis - значително количество.

Имаш Гарднерела - трябва да се лекуваш.
Внимавай да не ти се понижава Им.С  - защото тогава Гарднерелата се развива
Цитирай


 
Здравейте, бихте ли ми помогнали в разчитането на резултатите?
Птидох на лекар, защото имах БТ. При вземането на секрета и опит да се вземе цитонамазка се появи кръв, затова се отложи цитонамазката. Притеснена съм, защото това или е заради непрецизна работа от лекаря или проблем, който имам без да знам.

Микроскопски препарат по Грам      1-2 левкоцита на зрително поле.                                                      Суперфициални епителни клетки
Trihomonas vaginalis                          Отрицателен
Candida                                              Отрицателен
Lactobacillus spp.                               Редуцирани
Нормални изолати                             Не се изолира патогенна бактериална флора


Резултата е добре
Понякога се случава за прокървиш при вземане на материал за цитонамазка - не го мисли, нали лекаря не ти е казал, че има проблем с шийката/ ерозио и т.н./?!
Цитирай


Резултата е добре
Понякога се случава за прокървиш при вземане на материал за цитонамазка - не го мисли, нали лекаря не ти е казал, че има проблем с шийката/ ерозио и т.н./?!

Благодаря за отговора. Не, не е казал, че имам проблем с нея.
Цитирай


здравейте,
някой може ли да ми каже какво означават моите резултати,че съм при гинеколог чак другата седмица Sad
Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни)   Не се изолират      
Изследване за Candida   Не се изолира Candida spp.   
Микроскопски препарат за влагалищна чистота:
изобилие от лактобацили,
голямо количество левкоцити,
малко количество епителни клетки.
благодаря предварително
лек ден Smile
Цитирай


Здравейте,момичета. А колко имах нужда от форум като този и от мнение от някой минал по моя път или по компетентен. Аз съм си и доста притеснителна,но моите мъки започнаха от края на март,та чак досега. И вече се отчайвам.отидох на преглед пуснаха ми микробиология, резултатите от микробиологията накратко :
1. Не се изолира микробен разтеж.
2. Candida spp. - Не се изолира.
Бактериурия: бакт./ml (сигнификантна,съмнителна,несигнификантна)
Микроскопски препарат: Паваж от сегментоядрени левкоцити,Анаеробни коки и кокобактерии,намален брой лактобацили,единични съмнителни за T.vaginalis, плоски епителни парабазални клетки.Касае се за анаеробен колпит.
Назначиха ми : Флажил 3х1 перорално и една опаковка вагинално.

Около 4 дни след лечението настана някакъв кошмар, болки ниско в корема  и парене,щипане ,сърбеж, болки във влагалището...Не се седеше на едно място...
Понеже гинеколожката при която бях не се трогна мн мн, се наложи да отида при друг .  От прегледа се оказа,че имам двустранен аднексит и най-вероятно гъбична инфекция (не ми прави микробиология,защото бях мн зле) Направо ми назначи Тубоцин(ужасен антибиотик), Макмирор (вагинални гл.) и Нистатин перорално. Имах донякъде облекчение,до 3-4 дни след като свърших Макмирор глобулите....вече се бях прибрала в моя роден град и отидох на преглед да видя как съм се повлияла и защото дикомфорта отдолу се появи отново. Казаха ми,че не ми е минало от Тубоцина и си имам възпаление на тръбите и е хубаво да вляза в отделение,  аз на своя глава потърсих второ мнение в моя град и се оказа,че ми няма нищо на тръбите. Но най-големият ми проблем идва отдискомфорта (пари,щипе и боли) след тази микробиология не ми правиха друга, изписваха ми на око,  слагах Полижинакс, Гино-певарил и Гиназол(вагинален крем) за това време от нито едното не получих облекчение ,а напротив....имам силно зачервяване и симптомите си ги имам всеки Божи ден. Сега ходих на преглед в Сф, здрава съм,нямам аднексит, но си имам явно някаква инфекция, не се търпи....пуснахме микробиология днес, не знам как ще издържа до петък, казаха да се обадя и утре за всеки случай,да ми кажат резултата(ако е станал),защото съм с оплаквания и какво да слагам по телефона....Ако някой може да ми даде съвет как да си облекча състоянието през това време....Чудя се дали не правя някаква алергична реакция към тези глобули,та така се зачервява,но и без тях как да си седя така с тези болки и парене. Бих помолила някой да откоментира какво мисли, а като излезе резултата ще го напиша....мн съм притеснена!!!
Цитирай


здравейте,
някой може ли да ми каже какво означават моите резултати,че съм при гинеколог чак другата седмица Sad
Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни)   Не се изолират      
Изследване за Candida   Не се изолира Candida spp.   
Микроскопски препарат за влагалищна чистота:
изобилие от лактобацили,
голямо количество левкоцити,
малко количество епителни клетки.
благодаря предварително
лек ден Smile

Нямаш кандида, но това голямо кол-во левкоцити може да показва др.някакво възпаление
Цитирай


in_a_sense  ....
Консултирай се и с дерматолог / те са и алерголози/
 
Ще чакаме да споделиш какво е казал лекаря
Цитирай


Момичета, плаче ми се ,сега се обадих за резултата,още не съм си взела изследването,че в момента няма как да отида...Уговорка имах да се обадя,казаха ми ,че няма нищо и урината и микробиологията са напълно чисти,но аз си имам паренето,щипането и някак от сутринта като,че ли съм някак подпухнала....Сега ще излезе,че все едно съм някаква луда и си измислям...
Цитирай


Микробиология
Забележка:  няма
Име на теста: посявка на материал генит. с-ма     
Резултат: Не се изолира патогенна флора. Отрицателно за CANDIDA.

Този резултат какво означава?  newsm78
Цитирай


Микробиология
Забележка:  няма
Име на теста: посявка на материал генит. с-ма     
Резултат: Не се изолира патогенна флора. Отрицателно за CANDIDA.

Този резултат какво означава?  newsm78

МБ ти е чиста - нямаш патоген / микроорганизъм, който би причинил болестотворен процес -  възпаление и т.н./ нямаш и Кандида  /патоген/- това са гъбички
Браво Smile
Цитирай


Благодаря ти много  Smile
Цитирай


Микробиология
Забележка: Кандида не се изолира
Име на теста (изследването)   Резултат           Единици                             Референтни граници
Влагалищен секрет   Изолира се Escherichia coli ESBL ( - )    Не се изолира патогенна флора
Стандартна антибиограма   *                                         
Amoxicillin clavulanic acid ( AUGMENTIN )   S   
Cefuroxim ( ZINNAT ) S
Cefprozil ( ZEFZIL )   S                                     
Trimetho/sulfa   S
Ciprofloxacin   S                       
Moxifloxacin (AVELOX)   S     
Ceftibuten(Cedax)   S     

Изписаха ми първия антибиотик - Аугментин. Изпих два блистера, подобрение нямам ..течението си продължава, имам още един блистер, но честно казано, не мисля да го пия ..
Някой друг в подобна ситуация ? .. Не мога да изпия всички лекарства от антибиограмата ...
Цитирай


Микробиология
Забележка: Кандида не се изолира
Име на теста (изследването)   Резултат           Единици                             Референтни граници
Влагалищен секрет   Изолира се Escherichia coli ESBL ( - )    Не се изолира патогенна флора
Стандартна антибиограма   *                                         
Amoxicillin clavulanic acid ( AUGMENTIN )   S   
Cefuroxim ( ZINNAT ) S
Cefprozil ( ZEFZIL )   S                                     
Trimetho/sulfa   S
Ciprofloxacin   S                       
Moxifloxacin (AVELOX)   S     
Ceftibuten(Cedax)   S     

Изписаха ми първия антибиотик - Аугментин. Изпих два блистера, подобрение нямам ..течението си продължава, имам още един блистер, но честно казано, не мисля да го пия ..
Някой друг в подобна ситуация ? .. Не мога да изпия всички лекарства от антибиограмата ...

Ешерихия коли е много гадна и много упорита - лекувай се.
Пий и екстракти от червена боровинка, както и ПроБ
Цитирай


Много благодаря за включването : ))
Разбрах, че е упорита ... но самата мисъл отново и отново да пия антибиотици ...
Цитирай


и анален секс само с презерватив Smile а след голяма нужда -бърсането само отпред назад Wink
Цитирай


Момичета имам нужда от вашето мнение.

Преди три месеца бях на лекар и ми направи микробиология, имах гъбички. лекувах ги и бях добре.
Преди седмица, две бях на море и получих някакъв сърбеж и зачервяване. Взех едно хапче микомакс и две глобули, външно се мазах с Клотримазол( мисля че така се казваше). За 3 дни бях добре.
Като се прибрах в къщи, веднага отидох на лекар( бях вече добре). пак ми направи микробиология и ми излезнаха много неща. Оскъдно количество коки, дрожди и пак гъбички. Лекарката ми каза, че е много вероятно да е от водата по морето, заради тръбите с фекалии който се изсипват там.
До тук добре, предписа ми хиляди антибиотици+ лекарството за гъбички.

Само че аз се разчетох из интернет и сега разбрах че микробиологията отчита само бактерии, а не по сериозни неща, като хламидии и т.н.. И сега малко съм се филмирала с тези хламидии Sad.

Искам да ви попитам, при преглед лекарите ли ви казват да отидете да си направите излседване за хламидии или не? Имам предвид възможно ли е при преглед + микробиология да се види че има нещо и след това да се назначи изследване за хламидии?

В момента се чувствам добре, ама не съм...супер странно.
И сега се чудя дали да не отида и на друго място да се изследвам, ама толкова много пари дадох за частен преглед....уфффф

И имат ли коките нещо общо с хламидиите, някъде четох такова нещо и сега съм яко притеснена Sad.

Цитирай


Здравейте на всички Smile Вчера си взех изследванията от микробиологията И пишеше следното  : Срещу кандида- единични дрожди Smile Изписаха ми Дифлукан 3 капсули през 12 часа + гино-преварил (който са 3 свещички) вечер преди лягане,на партньора ми изписаха само 2 капсули дифлокан Smile  Въпроса ми е до колко време мога да се отърва от тези гъбички и дали предписаното ми лечение е добро Smile
Цитирай


Момичета имам нужда от вашето мнение.

Преди три месеца бях на лекар и ми направи микробиология, имах гъбички. лекувах ги и бях добре.
Преди седмица, две бях на море и получих някакъв сърбеж и зачервяване. Взех едно хапче микомакс и две глобули, външно се мазах с Клотримазол( мисля че така се казваше). За 3 дни бях добре.
Като се прибрах в къщи, веднага отидох на лекар( бях вече добре). пак ми направи микробиология и ми излезнаха много неща. Оскъдно количество коки, дрожди и пак гъбички. Лекарката ми каза, че е много вероятно да е от водата по морето, заради тръбите с фекалии който се изсипват там.
До тук добре, предписа ми хиляди антибиотици+ лекарството за гъбички.

Само че аз се разчетох из интернет и сега разбрах че микробиологията отчита само бактерии, а не по сериозни неща, като хламидии и т.н.. И сега малко съм се филмирала с тези хламидии Sad.

Искам да ви попитам, при преглед лекарите ли ви казват да отидете да си направите излседване за хламидии или не? Имам предвид възможно ли е при преглед + микробиология да се види че има нещо и след това да се назначи изследване за хламидии?

В момента се чувствам добре, ама не съм...супер странно.
И сега се чудя дали да не отида и на друго място да се изследвам, ама толкова много пари дадох за частен преглед....уфффф

И имат ли коките нещо общо с хламидиите, някъде четох такова нещо и сега съм яко притеснена Sad.МБ не засича всички бактерии
Много често Хламидията / пак бактерия/, Уреаплазма, Микоплазма и т.н. може да се съпътстват от др. патогени - най-често гъбички или едноклетъчни паразите / като Трихомонас вагиналис/
И тъй като те протичат скрито - симптомите показват наличие на гъбъчки и в последствие се установява и другия патоген / и то ако лекаря е добър и предположи и др. патоген/
Така че, ако искаш да си сигурна, че  нямаш някой патоген - трябва да си пуснеш специално изследване за него.

За Хламидия трахоматис: Иг.А и Иг.Г
За Микоплазми и уреаплазми - ЦС  и т.н.

 
Цитирай


Здравейте на всички Smile Вчера си взех изследванията от микробиологията И пишеше следното  : Срещу кандида- единични дрожди Smile Изписаха ми Дифлукан 3 капсули през 12 часа + гино-преварил (който са 3 свещички) вечер преди лягане,на партньора ми изписаха само 2 капсули дифлокан Smile  Въпроса ми е до колко време мога да се отърва от тези гъбички и дали предписаното ми лечение е добро Smile

Отговора - дали ще се излекуваш, не е толкова прост Smile - има доста фактори, които влияят, вкл. и твоята ИмС, или ако си с ИР и т.н.
Може да се излекуваш и за времето, докато трае лечението, но може да продължи и по-дълго , ако лечението се окаже  слабо и неподходящо за теб/вас

След лечението направи МБ
Никакъв секс докато трае лечението
Цитирай


а за изследване на МБ трябва ли задължително да се ходи на гинеколог ? извинявай за глупавия въпрос
Цитирай


а за изследване на МБ трябва ли задължително да се ходи на гинеколог ? извинявай за глупавия въпрос
Да трябава -   http://bialotechenie.net/mikrobiologichno-izsledvane/

Цитирай


Моята микробиология:

Enterococus Faecalis- оскъдно количество, Candida nonalbicans( 10 на втора степен).

Заключение:

7-8 левкоцита на поле, оскъдно количество лактобацили, дрожди, коки

Има и антибиограма.
Цитирай


Моята микробиология:

Enterococus Faecalis- оскъдно количество, Candida nonalbicans( 10 на втора степен).

Заключение:

7-8 левкоцита на поле, оскъдно количество лактобацили, дрожди, коки

Има и антибиограма.

Имаш Кандида, както и Ентерококус фекалис  - Бактериална вагиноза
Лекувайте се / включи и ПроБ./
Цитирай


Денис много ти благодаря.

Искам да те питам нещо, защото виждам че разбираш, а аз от толкова четене се обърках тотално.

Микробиологията ми е на влагалищен секрет, ти ми обясни че не се откриват всички бактерии.
Сега чета за цервикалния секрет, явно той открива бактериите от същия тип като влагалищния секрет + трихомони и ако искам допълнително може да се изледва за хламидии, уреоплазма и микоплазма. Добре ли съм разрала?

Исками се да си направя пълни изследвания, за да проверя повечето от  тези неща, само че незнам точно кое изледване да си направя на влагалищен секрет отново или направо да действам с цервикалния секрет?

 bouquet
Цитирай


pisankata

С МБ изследване може да се засекат следните патогени

най-често /анаеробнои бактерии/:
1.  Gardnerella vaginalis, 
2.  Bacteroides spp.; Prevotella spp.;Peprostreptococcus spp.;Veillonella spp. и др.
по-рядко срещани анаеробни бактерии
3..Mobiluncus spp.; Atopodium vaginae.
4.  Както и редица условно патогенни Gr/-/ или Gr/+/  бактерии от ендогенната  флора: E.coli ;  Klebsiella spp. ; Proteus spp.; Enterococcus spp. ; S.aureus ; Str. Agalactiae и др.
 Trichomonas vaginalis - паразит
 Гонореята също се засича с МБИ, но може да се пусне и отделно

За останалите трябват специални изследвания, така че може да си пуснеш:
Хламидия Трахоматис
Микоплазми и Уреаплазми
Цитирай


Демек имаш предвид, вече като съм направила микробиология на вл. секрет, няма нужда да правя на цервикален секрет, защото открива едни и същи бактерии?
Направо да действам със специалните изследвания за хламидии и т.н....?
Цитирай


Демек имаш предвид, вече като съм направила микробиология на вл. секрет, няма нужда да правя на цервикален секрет, защото открива едни и същи бактерии?
Направо да действам със специалните изследвания за хламидии и т.н....?

Не прочетох правилно

Правиш
МБИ на влагалищен секрет
МБИ на цервикален секрет
 и специфичните изследвания за др. патогени

ПП
напр. изследването за микоплазми и уреаплазми се прави като се взема цервикален секрет и веднага се поставя във специална хран. среда
« Последна редакция: Четв., 16 Авг. 2012, 19:45 от denis_d »
Цитирай


Мерси, точно това исках да разбера, дали цервикалния секрет открива други бактерии от влагалищния и демек дали да си правя всичко или да не давам пари излишно.

Благодаря ти  Hug.
Цитирай


От опит ти казвам, че Escherichia coli и Enterococcus spp са чревни бактерии и са нормални за стомаха и червата обикновено може да се заразиш с тях ако се бършиш от дупето напред или ако правите секс там. Не са опасни ако са в умерено количество и дори не се лекуват. Обикновено се появяват когато във влагалището няма лактобацили както е при теб,защото когато липсват се благоприятства развитието на патогенни за влагалището бактерии.

Тъй като при теб количеството на бактериите е голямо ще се наложи лечение с антибиотици, противогъбични и аз ще ти препоръчам ФЛОРАЖИН тъй като той съдържа лактобацили и ще регулира влагалищната среда.

Дано съм ти била полезна и успех в лечението.
Благодаря за информацията. Peace
А нещо не може ли да се пие за профилактика против гъбички и подобни...? newsm78
Цитирай


А нещо не може ли да се пие за профилактика против гъбички и подобни...? newsm78

Пробиотици, Имуностимулатори - но те не са Панацея - ще помогнат само да се подтисне развитието на патогени, които естествено могат да се срещнат в човешкото тяло

Напр. Гарднерела - влагалище
Цитирай


А нещо не може ли да се пие за профилактика против гъбички и подобни...? newsm78

Пробиотици, Имуностимулатори - но те не са Панацея - ще помогнат само да се подтисне развитието на патогени, които естествено могат да се срещнат в човешкото тяло

Напр. Гарднерела - влагалище
Гъбички в стомаха? А какво може да помогне?
Благодаря. Peace
Цитирай


Здравейте, моля за съвет ...Преди седмица си правих микробиологично изследване и резултатите са :

3-4 левкоцита на зрително поле.Супрфициални епителни клетки

Trihomonas vaginalis - отрицателен

Candida- отрицателен

Lactobacillus spp - отрицателен

нормални изолати
Микроскопски данни за бактриална вагиноза незначително количество

Според гинеколога всичко е наред щом бактериалната вагиноза е в незначително количество и ми изписа само вагинални глобули Флуомизин.
Но ме притесни факта , че каза че лактобацилите ми били добре , а от това , което чета отрицателен резултат означава , че изобщо нямам такива , нали момичета ?  Да отида ли на преглед при друг гинеколог ? Не трябва ли да взимам и антибиотик за тези бактерии?
Цитирай


Здравейте, моля за съвет ...Преди седмица си правих микробиологично изследване и резултатите са :

3-4 левкоцита на зрително поле.Супрфициални епителни клетки

Trihomonas vaginalis - отрицателен

Candida- отрицателен

Lactobacillus spp - отрицателен

нормални изолати
Микроскопски данни за бактриална вагиноза незначително количество

Според гинеколога всичко е наред щом бактериалната вагиноза е в незначително количество и ми изписа само вагинални глобули Флуомизин.
Но ме притесни факта , че каза че лактобацилите ми били добре , а от това , което чета отрицателен резултат означава , че изобщо нямам такива , нали момичета ?  Да отида ли на преглед при друг гинеколог ? Не трябва ли да взимам и антибиотик за тези бактерии?

Не, няма нужда да ходиш при др. АГ
Флуомизин ще убие патогените и влагалището само ще нормализира средата си.
Може след Флуомизин-а да използваш някакъв пробиотик /вагинално/

Няма нужда от АБ

Цитирай


Благодаря ,Денис, а какъв пробиотик би ми препоръчала ?
Цитирай


Благодаря ,Денис, а какъв пробиотик би ми препоръчала ?
Не мога да препоръчвам Smile
Говори с лекаря си
Цитирай


Привет на всички  bouquet

И аз скоро си правих МБ, искаме да започнем с бебеправенето, но уви... намериха ми бактерии. Започнах да пия АБ и още 100 лекарства и ще продължа (в цикъл съм сега) с Генофит, че само той остана  Sad тук никъде не прочетох някой да го ползва и се замислих, че най вероятно не е ефикасен. Някой има ли лични наблюдения за него. newsm78  И като чета колко са упорити тези гадинки... Crying or Very sad
Цитирай


Привет на всички  bouquet

И аз скоро си правих МБ, искаме да започнем с бебеправенето, но уви... намериха ми бактерии. Започнах да пия АБ и още 100 лекарства и ще продължа (в цикъл съм сега) с Генофит, че само той остана  Sad тук никъде не прочетох някой да го ползва и се замислих, че най вероятно не е ефикасен. Някой има ли лични наблюдения за него. newsm78  И като чета колко са упорити тези гадинки... Crying or Very sad

Да не е Гинофит-антибактериалния гел?
Добър продукт е - разработен е от АГ / Швейцария/
Цитирай


Да Генофит гел с млечна киселина. Много се надявам наистина да е ефикасен Smile
Цитирай


Момичета в началото на годината лекувах БВ и от тогава до сега се чуствам чиста.От два дни някакво течение ми се появи и незнам какво е, няма мирис засега.Възможно ли е от настинка да е така
Цитирай


Трудно би получила течение от настинка Wink Отиди на лекар и си направи микробиология.
Цитирай


Привет на всички. Да се похваля, че МБ е ок освен че АГ ми каза че трябва да слагам още лактоб. Но гадната бактерия съм я  #2gunfire И вече имам зелена светлина за бебеправене.  Praynig Laughing 
Цитирай