Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 юли 2007, 15:13 ч.
  • Преглеждания  2 036  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 180
TSH   -           10.58     0.4 - 6.2 mlu/l
LH     -           10.46     0.8 - 10.5 iu/l
FSH   -             2.83     2.0 - 12.0 iu/l
Estradiol-      65.30     70.0 - 250.0 pg/ml
Prolaktin-      34.30       1.2 - 19.5 ng/ml
Testosteron-   0.48       под  0.6 ng/ml

Момичета много ви моля кажете какво мислите за тези разултати. Миналия месец ми правиха двустранна резекция на яйчниците и поставиха диагноза ПКЯ и казаха че имало удебеляване на ципата.Според доктора сега ми остава само да чакам.Според ендокриноложката пък трябва да пия Л Тироксин И Глюкофаж / без да  имам високи нива на кръвната захар/.
Аз обаче искам да разбера и вашето мнение.Ще съм ви много благодарна за това.

Реклама
# 1
  • Перник
  • Мнения: 150
Аз също съм с ПКЯ и пия глюкофаж. Нивото на кръвната ми захар е нормално, но имам инсулинова резистентност, глюкофаж трябва да намали инсулиновата резистентност и да повлияе  за намаляване на теглото, което от своя страна спомага за нормализиране на функцията на яйчниците и възстановяване на овулацията.
Не мога задълбочено да коментирам тези изследвания, но и без да съм специалист виждам, че нивото на ТСХ ти е доста завишено. Напоследък доста се спори за референтните стойности - според някои е до 3, а според други до 5. При теб, ако не се лъжа е около 10. Вероятно ендокриноложката има право. Назначи ли ти ехография на щитовидната жлеза и изследвания на  Т3,  Т4, ТАТ и МАТ. Това ще помогне за установяването на причината за този висок ТСХ.
Приемането на глюкофаж и лтироксин не е противопоказно при бременност. Дори за лтироксина мисля че при бременност се увеличава дозата. Разбира се необходими са консултации с лекар ендокринолог
Кураж  bouquet

# 2
  • Мнения: 553
Ами типичното за ПКЯ е завишено ниво на LH спрямо FSH (нормалното е съотношението им да е около 1:1 през 3-5 ден от цикъла, когато се изследват). Ти не си уточнила кога е правено изследването, но предполагам в началото на цикъла  Rolling Eyes
За TSH ендокриноложката ти е права - височко е и затова ти е предписала еутирокса. Хубаво е да си изследваш и FT4, ТАТ и МАТ, както и да те видят на ехограф за изменения в жлезата.

# 3
  • Мнения: 4 700
Лтироксина ти го е дала най вероятно zаради zавиШения ТСХ. Глюкофаж или метформин дават и при ПКЯ. Има добър ефект и е по добре от противоzачатъчни, които някой лекари иzписват при поликистоzа. И аz като другите бих те посъветвала да си иzследваШ и другите хормони на Щитовидната жлеzа и да си направиШ ехография на жлеzата. Успех.   bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 7 718
Не добро положението, на твое място бих пила лекарствата. Щом са ти правили резекция предния месец има вероятност нещата да се нормализират.
За пролактина изписаха ли ти нещо?

# 5
  • Мнения: 4 700
Оха, аz чак сега видях, че и пролактина ти е висок. Какво ти каzа zа него лекарката. Аz да ти кажа, че с теzи стойности на пролактина мí откреиха аденом на хипофиzата. И първо ми поставиха диагноzа ПКЯ, обаче като вкарах пролактина в норма и съотноШението на ЛХ/ФСХ се оправи. Иначи и на мен искаха да ми правят реzекция. Така че се поинтересувай zа пролактина.  Peace

# 6
  • Мнения: 180
Лекарката каза че повишения пролактин се дължал на повишения TSH и като се оправи едното ще се оправи и другото.

# 7
  • Мнения: 4 700
Лекарката каза че повишения пролактин се дължал на повишения TSH и като се оправи едното ще се оправи и другото.

Ами такова неЩо не съм чувала, което не zначи че не е така. И все пак контролирай си пролактина и виж дали Ще влеzе в норма.  Peace

# 8
  • Мнения: 798
Лекарката каза че повишения пролактин се дължал на повишения TSH и като се оправи едното ще се оправи и другото.

Ами такова неЩо не съм чувала, което не zначи че не е така. И все пак контролирай си пролактина и виж дали Ще влеzе в норма.  Peace

Баш така си е. Имат връзка, в предния дял на хипофизата е разковничето.

# 9
  • Мнения: 4 700
Не отричам. Просто аz нямам проблем с Щитовидната (слава богу), а само с аденома на хипофиzата. И zнам, че Щом има проблем с пролактина се вzемат някакви мерки. Но това, когато няма проблем и с хипофиzата.  Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт