Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 юли 2007, 18:44 ч.

Към доктор Слънчева

  • 704
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 136
Предварително се извинявам, ако темата ми не е за тук и моля модераторите да я премястят или изтрият, ако смятат че е наложително.

Искам да се обърна към доктор Слънчева в качеството и на завеждащ "Неонтология" към Майчин дом - София.

Уважаема доктор Слънчева,
моля да обърнете внимание на персонала /акушерките/ , които се грижат за бебета на 7-мия етаж  в Следродова клиника на  Майчин дом.
За седемте ми дни престой в клиниката с изненада установих, че вместо да помогнат на родилките в първите дни след раждането, те нямат никакъв интерес към работата си, дори някои от тях си позволяват груб тон на елементарни въпроси. Не получих никакви конкретни съвети за кърменето, няма и кой да ти обърне внимание.  Конкретен и не единствен по рода си пример , който се случи с мен беше, че попитах как детето ми приема изписания му антибиотик, а получих отговор "За какво ти е да знаеш?". За смяна на шишето за вода, ми бе отговорено "После!" , а аз се попитах - кога е това "после"...  Неприятен за мен факт беше и че разполагам с 50-60 минути за да накърмя бебето си, а ако не го занеса в бокса до това време започват да го търсят. Съгласна съм, че следва да има някакъв ред, но бебето не е машина за сукане, а в първите два дена кърменето ми отнемаше доста време, тъй като срещах трудности със засукването, но се справих сама.  Мога да ви онагледя отрицателното си мнение с още много "битовизми"...
Да не говорим, че липсваше каквато и да било информация за здравословното състояние на детето ми. Първоначално само ми съобщиха, че е на антибиотици, а след като поставих редица въпроси, единствено ми казаха, че е с инфекция, по вероятност майчино - фетална. Все пак си мисля,  като гледах какви грижи полагат за моето бебе персонала, че може и да става въпрос за вътрешно - болнична инфекция.  Считам, че на една майка би следвало да се дават сведения за състоянието на детето й.
Убедих се, че лекарите в неотнологичното отделение са професионалисти, но същото не мога да кажа за акушерките и мисля, че е редно да вземете мерки.

 

# 1
  • Мнения: 5 760
Здравейте и много Ви благодаря за информацията. Искрено Ви уверявам, че ще направя всичко възможно това да не е практика на 7 етаж. Ще говоря със акушерките и лекаря отговарящ за етажа по всичките проблеми повдигнати от Вас и се надявам, че в бъдеще няма да има огорчени майки. Още веднъж много благодаря!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт