Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 921
Звъни една лелка и ми се легитимира, че е от статистиката. Иска данни къде работя, какво е работното ми време, кой е работодателя ми,  #Crazy ще се запишели и личните ми данни.  #Cussing out Каза дори кой е живял преди тук /прочете 2 имена на жени, които не са живяли в квартирата със сигурност-ние сме първите наематели след собствениците/. Когато и казах, че това е защитена информация и не желая да си казвам данните, ми се развика, че не е от някоя частна фирма и т.н., а от статистика! Каква е тая статистика дето работи след 19:00, а? Казах и, че е мое право да откажа и се прибрах.
Какви са тия? Нова мода за проучване кой кога отсъства, че да го окрадат ли?
Нека варненки да кажат минавали ли са тия дни да им звънят?
Живея до Майчин дом.

# 1
 • Мнения: 6 154
Ми да се легитимира, че е от статистиката тогава  Close
Как пък не  ще си даваш данните на сульо и пульо Crazy

# 2
 • София
 • Мнения: 1 986
Твое право е да не даваш информация за себе си. Hug
А статистиката наистина работи след 19 часа, ако трябва да се правят някакви анкети. Но не работят точно статистиците, а доброволци, които се наемат за точно определена работа.
Трябвало е да изслушаш лелята каква информация иска и за какво точно ще й служи.

# 3
 • Мнения: 4 111
Тази работа ми намирисва. Майка ми преди време правеше подобни анкети за някой лев повече, но такива данни не се взимат! А за работното време - може да е след 19 ч.

# 4
 • по пътеката
 • Мнения: 3 109
 ох, варна пак ще пропищи от статисти4ки и обири за статистиката  доста ще се извършат! нищо не даваш и това е!

# 5
 • Мнения: 1 921
Трябвало е да изслушаш лелята каква информация иска и за какво точно ще й служи.
Тя изреди доста неуверено: какво работя, къде /т.е. фирмата/, от колко време, работно ми време, личните ми данни. Искаше да влезе, въпреки че щяло да отнеме 2 минути. Честно казано след като чух "работно време" и ми кипна чайника и нищо повече не чух.  Crazy

# 6
 • Мнения: 2 657
да бе, да ....
ще влиза....
един плаж на другия ден можеше да си направи у вас...

я ги зарежи тия #Cussing out
при баща ми беше минала такава, питала за собствеността на апартамента...АЗ ОБАЧЕ проверих в общината - няма никакви подобни "проверки" ...според мен и със статистиката е така - НЯМАТ ПРАВО НА ИНФО ОТ ЛИЧНАТА ТИ КАРТА! нито инфо за имуществото ти!
не си длъжна да даваш такова

# 7
 • Мнения: 1 172
Като се съмняваш в някой, директно казвай, че не можеш да си сигурна кой е и защо те безпокои и възнамеряваш да повикаш полиция преди да продължите нататък разговора.
Ако ще  и да се разсърди. 

# 8
 • Мнения: 1 172
Ми да се легитимира, че е от статистиката тогава  Close
Как пък не  ще си даваш данните на сульо и пульо Crazy
Дори и да види някаква карта/ документ, как може да е сигурна, че той е валиден  и наистина съществува такова дружество/агенция/институция/фирма, провеждаща  проучването/анкетата? Аз лично не бих се доверила на никой, който ми висва на вратата, че и нахално ми иска данни. Пък ако ще и 20 карти да ми покаже.

# 9
 • Мнения: 1 447
Mоята майка работи точно това. В статистиката, казва се НСИ- Национално статистическо бюро или ТСБ- Териториално статистическо бюро. Имат си карти, които се показват при посещението им. На картите им пише името и къде работят, т.е. ТСБ - Варна , в твоя случай. И това не е чудно че е дошла точно по това време. За провеждане на анкетите няма точно работно време, как ще те намери от 9 до 17 4аса, например. Естествено че ще дойде в 19, когато вероятността да намери хората е по-голяма. Могат дори да ходят в събота или неделя по къщите. Хората имат право да отказват да дават информация. Тогава се прави друга представителна извадка от хора и се пробва с тях. Искам само да споделя, от личните ми виждания , че това е много неблагодарна работа. Хората не се доверяват лесно. А майка ми дори ги пита и колко пари получават и колко харчат. Т.е. статистиката прави съпостявяне на приходите в семейството  с разходите. Майка ми не е доброволец в статистиката, а е на постоянен трудов договор и обикаля не само в гада в който работи а и в близките села. Доброволци се наемат обикновено за преброяване на населението, което се прави 1 път на няколко години.
Та, аз не се съмнявам , че това е била служителка на статистиката, особено ако е искала и да се легитимира. Другия път погледни какво пише на картата й.

# 10
 • Мнения: 4 111
cherry , никой няма намерение да обиди майка ти. Но жената, която е правила анкетата е задавала твърде съмнителни въпроси, не мислиш ли? И не допускаш ли, че е възможно да не е от НСИ???

# 11
 • Мнения: 1 921
Благодаря на cherry за разясненията.
Съгласна съм, че е трудно и унизително хората да те гонят от вратата, но след два обира и едно нападение, мисля че имам право да съм мнителна и да отказвам съдействие.

# 12
 • На верандата, под ореха
 • Мнения: 4 402
Сори! Надолу!  Grinning

# 13
 • На верандата, под ореха
 • Мнения: 4 402
В студентските си години съм била анкетьорка и мога да кажа, че работата е доста гадна. При първото тряскане на вратата се разревах. Даже получих страх от кучета, което никога преди това не е било - една госпожа отвори, а двата и добермана скочиха отгоре ми и ме гониха по стълбите.  ooooh!
Но после се научих да ми тряскат вратата в носа, а аз да се усмихвам и да пожелавам "Приятен ден!"  Laughing Въобще полезна работа.  Mr. Green
Тогава реших да съм по-толерантна с хората, които ми звънят на вратата и искат да питат или да продадат нещо. Реших, но не съм, защото и мен ме е страх!

Още нещо - тази работа като всяка друга си има своите трикове. Ако си облечен добре, ако си възпитан и усмихнат, ако кратко и ясно обясниш, за какво точно идваш и, че ще бъдеш много бърза - хората се съгласяват да сътрудничат /повечето/. Все пак не им искаш пари.

# 14
 • Мнения: 1 447
Както казах по-горе, всеки има право да откаже да бъде анкетиран. А и ако ви се сторят съмнителни въпросите, може пък и вие от своя страна да попитате каква е целта на анкетата, защо точно това се пита и т.н.
Някой каза, че в крайна сметка никой не ви иска пари, напротив, за някои анкети даже се плаща на анкетираните някаква малка сума, като стимул да продължат да правят тази анкета, тъй като анкетата е месечна в продължение на 3 месеца например, те дават подробна информация. Но хайде да не изпадам в подробности сега.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт