Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 юли 2007, 11:43 ч.

Условия и ултиматуми - нормално ли е?

 • 4 311
 • 69
 •   1
Отговори
Здравейте, искам да разбера мнението на жени и мъже по един въпрос, който много ме тормози. С мъжа, с който живея 2 години разговаряме за възможността да имаме дете. Той е над 40 годишен, има дете от преден брак.

Отношението му към плнирането на бъдещо наше дете е следното:
"Аз съм съгласен да имаме дете, но от сега те предупреждавам, че ти ще си го гледаш. Смятам, че гледането на детето е работа на майката и не искам да поемам сам отговорността за него. Нямам намерение да замествам майката. Аз ще бъда до теб, ще ти помагам, но няма да те замествам. Имам още малко време живот (?!) и искам да го прекарам спокойно."

Аз работя нормална средностатистическа работа и като на всяка такава работа-понякога се налага да се поработи по-до късно (до 19 часа). Също така е възможно да се отиде в командировка-примерно веднъж на 2 месеца за 2 дни.  Поставя ми се следния ултиматум: "Аз дете от детска градина няма да взимам, ти ще ми гарантираш отсега, че ти ще имаш 100 % отговорността да го взимаш и да го гледаш. Очаквам от теб в 17.30 да си пред детската градина всеки ден без изключение. Ако ти се налага поради работа да те няма-ще си смениш работата. Аз дете сам няма да гледам, докато ти си на работа или в командировка. Ще го гледам за да си почиваш, да излезеш с приятелки или на пазар/фризьор и т.н., но не и ако си ангажирана с работа."

Когато му обяснявам, че не е нормално да се поставят подобни ултиматуми и че не може един баща да отказва да поема грижите за детето, когато жената е ангажирана с работа (рядко) - съм обвинена, че съм сбъркана, че съм от поколението неориентирани еманципирани жени, които погрешно очакват мъжа да поема сам грижите за детето. Обяснява ми се, че човечеството от хилядолетия е изградило един правилен модел и той няма да мръдне на милиметър от това. Готов е да се разделим, но не и да приеме, че е нормално и естествено един баща да си гледа понякога детето, макар и за цяла нощ докато ме няма.

Аз го обичам и ценя много негови качества и затова ми е трудно да го зарежа, опитвам се да му обясня, че не може да се отива в крайности и че той също трябва да се нагоди към мен, както аз към него. Отговорът е - аз съм наясно със себе си и с това какъв живот искам да живея, ако ти не можеш да ми го осигуриш-значи не трябва да сме заедно. Излиза, че аз струвам колкото времето докато съм на работа или в командировка и нищо друго, освен това, не е важно за него!

Моля ви да споделите какво според вас показва това поведение и нормално ли е един мъж предварително да се отнася така към евентуално създване и отглеждане на дете.

# 1
 • София
 • Мнения: 342
Решението е просто:
1. Раждате си здраво и право детенце.
2. Наемате си жена да го гледа, докато Ви няма, а след време и да го взема след детската градина.

Това май Ви решава проблема.

Само като се роди да не вземе Тати да не ти дава да го гледаш, а само той да иска   Peace

# 2
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 650
Само не можах да разбера...
Условията си във вид на ултиматум, в писмен вид ли ти бяха представени...?
Че нещо прекалено гладко, точно и ясно ми изглеждат формулирани...

# 3
 • Мнения: 1 431
Съвсем нормално е. Всичко "може". Недей очаква големи промени от човек над 40 години.

# 4
Всякак са ми представени, това е най-идиотското. Той има дар слово и това ми го говори дори по-обстоятелствено, но също така и ми го е писал многократно.  Shocked

# 5
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 650
Защо не вземеш да сканираш писмения вид на ултиматума, а...?
Ей така лееекичко да го направиш наше достояние...
И какво...? Той иска подписване на договор за чувства... ?!
Силен, достатъчно силен шут в трибуквените меки части на тялото, които обикновено се идентифицират с мястото, върху което седим...
Ама не от него към теб... Ти го изритваш като мръсен уличен помияр... На улицата...! Съвсем ултимативно...!П.С. Дар словото нещо не ми се вписва в "картинката"...

# 6
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 186
ако наистина така стоят нещата а ти си го харесваш - приемаш или като не ти изнася намираш друг
аз считам за разлика от Експрес, че човека има право да си каже мнението
и че има право на мнение - независимо дали на нас ще ни хареса, ще го одобрим или не
чест му прави, че не те лъже
че не те будалка, а после както повечето млади мъже - да те зареже да се оправяш както исакш
има изисквания - ти решаваш дали те удобвлетворяват или не и дали би рискувала да имаш дете - пък каквото сабя покаже...щото може да се окаже пък че ще изпълни всичко дето искаш
както ск много мъже се оказва, че обещават...а няма какво да ти дадат в действителност или се оказва, че видш ли вече не искат, не могат и т.н. и т.н.
реск бащата да не си глреда детето винаги има
виж прецени как се държи с другото си дете и ще разбереш ЕВЕНТУАЛНО как ще е с вашето
но само евентгуално защото е минало време откакто е бил баща за пърлви път и сега вече др чове...но все пак е ориентир

# 7
 • Мнения: 1 431
И аз смятам че човека има право да си каже мнението. Това че мнението му не ти харесва - не го прави ненормално. Със сигурност е много по-нормално да каже човек, че ще помага, но няма да се грижи за детето сам и няма да го вземе от градина, отколкото да каже че иска дете и после да зареже жената бременна или с бебе ('щото и такива елементи има).
Ти си познаваш човека - ти трябва да знаеш доколко може да се разчита на думите му.
Какво ще правиш по-нататък си зависи само от теб. Жена за гледане е добър вариант ... ако можете да си го позволите. Смяна на работа също е вариант. Смяна на мъжа също е вариант.
И пак да кажа - аз не бих разчитал човек над 40 години да си промени мнението по толкова сериозен въпрос.

# 8
 • Мнения: 16 648
Че тогава за какво ти е този мъж до теб щом сама ще си гледаш детето, ама ще ти се мотае и някой в краката, който да ти мърмори.
Да си хваща шапката и да си ходи в такъв случай.

# 9
Между другото-ето какво ми написа по повод на това, че не съм съгласна да приемам ултиматумите и за това, че не споделям точно тези разбирания:

И въобще никакво бъдещо дете не е проблемът в нашата връзка. Най-важният проблем е, че не ме уважаваш, че не ме признаваш. Аз съм много по-голям от тебе и с много по-голям кръгозор, толкова голям, че напълно разбирам какво ми говориш и защо много твои връстнички мислят като теб и кълват във форумите, вместо да забършат праха или да кажат на мъжа си, че е най-умния, когото са срещали. Това, че разбирам вашите изкривявания, не значи, че ги приемам, напротив, знам, че те ще ви разрушат живота, както и живота на онези мъже, които толкова хвалите. Никой не е по-голям от природата и историята и аз съм достатъчно мъдър, за да го знам, а ти и твоите приятелки - достатъчно незрели и истерично самовлюбени, за да не го разбирате. Вместо мисъл, че и друг се сеща за същото в русите ви главици и ви казва: завалийките, и се опитва да ви върне в хилядолетната реалност, където някога ще се върнете като изоставени майки или неврастенични стари моми, вие се нахвърляте към разумните хора, наричате ги идиоти, смятате, че светът почва и свършва с вас и че вие ще правите новия световен ред. Експериментално животно ви е и мъжът и евентуалното ви дете, но всичко рано или късно си идва на мястото - и се разпада. Ако бяхте само заблудени - добре, но вие сте и истерични, и агресивни, вие искате да смажете всичко около вас, мутанти такива, вместо да погледнете с усмивка на заблудите си и да се примирите с истинското си предопределение на този свят, което ще ви направи спокойни и блажени. Вие никога няма да имате щастие и покой, а хората около вас ще бъдат най-тъжните хора на света. Запази този мой нахвърлян емоционален постинг и си го прочети горко след няколко години, когато в мозъка ти като в гнила, но неузряла круша се прокрадне мисълта, че суетата не ти е оставила и грам щастие в безвъзратно отлитащия си живот.

# 10
 • Мнения: 1 431
"Веселяк" е тоя твоя. Да не би да е силно вярващ?

# 11
 • Мнения: 1 904
Ако наистина ти е написал такова нещо, зарязвай го тутакси. Колкото и положителни качества да намираш в него, струва ми се, че са родени само в твоята фантазия. Думите на този човек звучат като проповед на протестанстки пастор от Средновековието. Зад тях виждам един самовлюбен мъж на средна възраст, за когото всяка гледна точка, различна от неговата, задължително е глупава. След като сравнява мозъка ти с "гнила, но неузряла круша", ти с кой акъл все още си при него, че и дете искаш да му раждаш!
Утре ще говори по същия начин на детето ти!
Премисли добре, но според мен най-добре бягай далеч от такива "грижовни" мъже.
   bouquet 

# 12
"Веселяк" е тоя твоя. Да не би да е силно вярващ?

не, изобщо не е вярващ, просто ораторства и си защитава тезите до дупка

# 13
 • в ябълковата градина
 • Мнения: 1 663
Аз останах без думи след това изказване. Така силно смърди на комплекси.
Много ми е любопитно кои са положителните му качества, че да опонират на всичко това, което изглежда е.

И той кога има време да пише такива романи?

Аз не мога да приема общуване чрез ултиматуми. Това е толкова израз на безсилия и отчаяние.

# 14
 • София
 • Мнения: 17 744
Нито мога да казвам кое е нормално и кое не, нито да те посъветвам как да постъпиш. Мога единствено да кажа как АЗ бих постъпила. Бих отпрашила с 200 Crazy Може и да не ти се вярва, но все още има и свестни мъже! Не мога да кажа, че се срещат под път и над път, малко на късмет е да ги срещнеш, но ги има! Не се страхувай.

Общи условия

Активация на акаунт