«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 ърмене
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора

¬идин

ћнени€: 196
  ѕо-точно плодовете. —игурно тр€бва да се изб€гват разхлабващите (круши, сини сливи,пъпеш,дин€) и да се набл€га на запичащите (€бълка,банан и др.). ћоже и да греша (ако е така поправете ме). Ќ€кой може ли да ми даде повече инфо за зипичащи и разхлабващи храни (плодове). ѕедиатърката мисли,че разтройството се дължи по-скоро заради н€кое зъбче, обаче аз си мисл€, че е от жегата. ƒавам хидрасек. ≈нтерола дори не го близва. —ъщо така педито каза да давам лечебна хумана, обаче моето дете никога не се е хранило от шише (и сега дори не ползва биберон - вода, сок - пие от чаша). ѕрескачам едно хранене като през това време е само на кърма.
    ¬ие имате ли нещо да добавите за разтройството. ћол€ пишете  bouquet
    Ѕлагодар€ ви от сърце  Hug
    ќще нещо се сетих. ƒа не би да прекарва н€какъв летен вирус. ќбаче н€ма никакви други симптоми - нито кашл€, нито има температура, зачервено гърло, повръщане.  ¬ много добро състо€ние е. —ега прохожда и много се радва, че ходи сам nuts „увала съм че малките кърмачета по-леко прекарват настинки и други подобни. “ака ли е?
÷итирай

—офи€, ћладост 2

ћнени€: 8 093
Ћечебната хумана може да € даваш вместо каша - на опаковката си пише как се приготва като каша.
ѕюре от моркови е класика в случаи на разстройство. ћожеш да даваш и дренки или компот от дренки (още н€ма пресни зрели май).
јко ще даваш €бълка за разстройство, тр€бва да е печена, не сурова.
ћо€та дъщер€ също получаваше за н€колко дена разхлабване и подсичане при изникване на зъбче - щом всичко друго му е наред, едва ли е вирус (не ти пожелавам да ви се случва в момента, но понеже е неминуемо, по-нататък като пораснете и ви пипне н€кой ден летен гастровирус, ще разбереш каква е разликата Laughing).
„естити ходещи крачета Love
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 057
ќт личен опит:

Ќай-добре зат€га оризът, после печена €бълка и препечена филийка (също и картоф)

Ќе бива да даваш както си написала сливи и круши, а също и сокове (аз давам оризена вода  при такива случаи). ѕри мен разхлабващо действат и зеленчуковите супи, тъй, че и т€х изб€гвай (не знам точно от кой зеленчук се получава, но винаги когато направ€ зел.супа с картоф, морков, тиквичка, зелен боб и грах и положението се отича...

—ъщо мисл€, че не е вирус, от зъбите е.
÷итирай

√ермани€

ћнени€: 6 772
ќризът действа запичащо, при малките - оризова вода. “ова е първото, което са ми препоръчвали и съм правила. ѕри все€дните кърмачета следват сухари.
÷итирай

¬идин

ћнени€: 196
Ѕлагодар€ ви за отговорите  bouquet  bouquet  bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 809
   «вездичката, здравей!

   ѕри разстройство е добре да се изб€гват плодовете, т.к.плодовата захар раздрисква.
   јко искаш можеш да даваш печени €бълка, банан, а моркови -  под формата на супа ћоро би тр€бвало да имат най-гол€мо въздействие.
   »зб€гваш също така и млечните продукти, излючение прави кърмата разбира се - аз също бих се "подложила" на запичаща диета, за да помогна максимално на кърмачето си.
   јко €де бисквитки, солети, сухари - давай, колкото иска.
   јко пие сокчета, Hipp предлага ORS 200 - прилича на сокче от моркови, съдържа и оризова вода+електролити(ако не се лъжа).

   » само още нещо да добав€...
   ѕри всички пробили вече 45 зъбчета (и трите дечица имам предвид  Wink) никога нито едно от т€х не е било с разтройство, (сополи, зачервено гърло и т.н. заради зъбчето) - просто при пробиването на зъбчетата имунната защита на организма спада и детенце "лепи" вируси по-лесно.

   Ѕързо оздрав€ване жела€!  Hug
÷итирай

¬арна

ћнени€: 522
—амо кърмиш и всички останали хранени€ са безмлечна оризова каша - ’ип, ћилупа.

ўе се циментирате на момента.

 ашите уж при разстройство са с обезмаслено мл€ко, €бълки, банани - което не намирам за удачни и децата прав€т едни странни зелени акита от т€х.

“и спираш да €деш млечните за н€колко дни, н€ли кърмиш, набл€гаш на ориз, картофи, месо, зат€гащи продукти.

Ќ€ма нужда от много илачи.
÷итирай


ћнени€: 4
јми вода може ли да се пие?ј зеленчуците........
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 327
јми вода може ли да се пие?ј зеленчуците........
“р€бва да се пие вода, за да е се обезводни от диари€та детето. јко по принцип не пие вода, тогава се кърми максимално често. ’идратин алфа са прачета против обезводн€ване, много са хубави.
ќт зеленчуците само картоф и морков са подход€щи при разстройство.
÷итирай
тъпо аз искам какви продукти не тр€бва да се €дат и какви тр€бва
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 134
—поред педиатърката ми, при разстройство бебето/детето тр€бва да се остави само на кърма, ако не достига, може да се допълни и с лечебна каша за разстройство /обикновено съдържа банан или морков/. Ѕезмлечната оризова каша, ко€то —нежи препоръчва, също ми се струва добра иде€.
¬сичко друго, дори сухар или печена €бълка, провокират отново разстройството, тъй като лигавицата е разранена и не може да заздравее с другата храна, пък било то и сухар. ¬€рвам, че педиатърката ми е права, защото в началото си позвол€вах да дам сухар например, и разстройството започваше отново с пълна сила.
—лед като детето се стабилизира /т.е. нормално ако/, е добре да се захрани с ориз, печени/сварени картофи, печен морков и печена €бълка в продължение на 2-3 дни. —урови плодове/зеленчуци не са подход€щи. —лед това се минава на нормална храна.
— тази диета съм овлад€ла 2-3 сериозни разстройства, затова € препоръчвам.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора