Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 юли 2007, 15:02 ч.

Моля за рецепта за тутманик

  • 65 133
  • 16
  •   1
Отговори
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 720
Това е иска ми се да направя днес , но нямам рецепта.
 Hug Hug

# 1
  • Мнения: 10 194
Погледни тук, катето 2 го е кръстила баница, пък аз така правя тутманик. Embarassed
Имам и още една много вкусна рецепта на Милица от Тоника за тутманик, но ще мога да я напиша, като се прибера вкъщи. Лесна е и много вкусна, но не помня точно пропорциите.

# 2
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 720
labrex , да ти кажа преди да пусна темата си мислех да ти пиша на лични с въпрос за рецептата , защото винаги се отзоваваш с рецепти не само в моите теми  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 3
  • Мнения: 10 194
labrex , да ти кажа преди да пусна темата си мислех да ти пиша на лични с въпрос за рецептата , защото винаги се отзоваваш с рецепти не само в моите теми  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

 Grinning Радвам се, обичам да помагам, когато мога. Е, не трябва човек да прекалява все пак. Ще напиша довечера рецептата на Милица, пробвай я някой път, не се втасва по пет пъти и много хубаво мирише на мляко и масло. Heart Eyes

# 4
# 5
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 720
Морена благодаря и на теб  Hug Вчера правих твоя чийз кейк и да кажа ,че няма такова изкушение просто се топи в устата  Mr. Green
Понеже днес много бързах и почнах веднага първата рецепта за баницата ,но ще пробвам и твоя тутманик непременно  Hug

# 6
  • Мнения: 1 394
Аз правя мързелив тутманик. Няма да съжаляваш, ако го изпробваш.

Ето и рецептата:

Обикновен бърз тутманик

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
4-5 с.л. олио
150 г сирене
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб (или бакпулвер)
щипка сол
щипка захар
щипка червен пипер или ким

Разбиват се добре киселото мляко, яйцата, олиото, натрошеното сирене и солта и захарта.
Постепенно се прибавя брашното, пресято със содата. ( Аз содата я слагам в киселото мляко).
Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Тутманикът се пече 20-30 минути в гореща фурна.
По желание се наръсва се с червен пипер (или ким) и се поднася с изцедено мляко или айран.
Още топъл може да се поръси с настърган кашкавал.

# 7
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 720
Ето това стана по първата рецепта и е страшно вкусно  Laughing

# 8
  • Мнения: 1 394
Изглежда много вкусно eat

# 9
  • Мнения: 10 194
Ето това стана по първата рецепта и е страшно вкусно  Laughing

Така и изглежда - страшно вкусно! smile3501 Само да не трябваше да се пече във фурна в тоя пек...............

Ето и рецептата за тутманик на Милица Божинова:

за тестото:
4 яйца
1 с.л. олио
няколко капки оцет
щипка захар
щипка сол
мая
1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.ч. пресно мляко
брашно

за плънката:
сирене и краве масло

Замесва се тесто от изброените продукти /аз обикновено оставям един жълтък за намазване/. Тестото се дели на четири части и се разточват четири кори, не тънки. Всяка се намазва обилно с масло, ръси се с натрошено сирене, навива се на руло, усуква се и се навива на охлювче. Четирите охлювчета си пълнят една голяма тава. Оставя се да втаса в тавата, маже се с жълтък, може да се наръси със сусам и се пече.
 Веднъж нямах краве масло, намазах със свинска мас и пак беше страшно вкусно.


# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 400
http://www.bgphoto.net/photos/698/o633209472059375000.jpg

Ето, този тутманик направих тази сутрин. Рецептата е от баба ми и винаги става много вкусен.  Ако все още не си се спряла на рецепта и проявяваш интерес към моята ще ти я напиша.

# 11
  • Мнения: 1 394
http://www.bgphoto.net/photos/698/o633209472059375000.jpg

Ето, този тутманик направих тази сутрин. Рецептата е от баба ми и винаги става много вкусен.  Ако все още не си се спряла на рецепта и проявяваш интерес към моята ще ти я напиша.

Иска ли питане?! Давай бързо рецептата   bouquet

# 12
  • Мнения: 2 097
Лелеее страхотно изглеждат тези тутманици Grinning
Зечова,по коя рецепта го направи?Извинявай,ама не разбрах Embarassed
Eli And,давай и твоята рецепта Wink

# 13
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 720
Дес, ето по тази :


Необходими продукти:
За тестото
-около 1кг брашно
-1пак.мая/30г./
-1 с.л.сол
-1 с.л. захар
-1 яйце
-около 400г хладка вода
-2-3 с.л.олио

За плънката:
-3-4 яйца
-сирене или извара по желание

-сгорещено олио за поръсване на корите

Приготвяне:

Маята се разтваря в хладката вода с 1с.л.захар,1с.л.сол и 3-4 сл.брашно.Оставя се на топличко да бухне.През това време брашното се изсипва в тава и се оформя кладенче в което сипваме маята, яйцето, олиото.Замесва се тесто.Втасва.Офомят се питки от тестото.Остават се да втасат.
След това питките се разточват на кори с големина на тавата, в която ще бъде баницата.Реди се ред кора, поръсва
се със сгорещена мазнина, слага се от плънката/разбитите яйца и сирене/ пак кора, мазнина, плънка до свършване на корите.Отгоре се маже с малко от плънката/аз лично я поръсих и с малко газирана вода/.Нарязва се на ромбове или квадрати по желание оставя се да втаса и се пече в умерена фурна
Лабрех я е дала в първия си пост ,само дето аз накрая навих на руло и рязах таке че да се получат ттуманиците  Grinning

# 14
  • Мнения: 2 097
Много ти благодаря Hug
Тези дни ще я пробвам и ще се похваля Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт