Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Бг-мама

Мнения: 1 250
Това е иска ми се да направя днес , но нямам рецепта.
 Hug Hug
Цитирай


Мнения: 8 603
Погледни тук, катето 2 го е кръстила баница, пък аз така правя тутманик. Embarassed
Имам и още една много вкусна рецепта на Милица от Тоника за тутманик, но ще мога да я напиша, като се прибера вкъщи. Лесна е и много вкусна, но не помня точно пропорциите.
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 250
labrex , да ти кажа преди да пусна темата си мислех да ти пиша на лични с въпрос за рецептата , защото винаги се отзоваваш с рецепти не само в моите теми  Love Love Love
Цитирай


Мнения: 8 603
labrex , да ти кажа преди да пусна темата си мислех да ти пиша на лични с въпрос за рецептата , защото винаги се отзоваваш с рецепти не само в моите теми  Love Love Love

 Very Happy Радвам се, обичам да помагам, когато мога. Е, не трябва човек да прекалява все пак. Ще напиша довечера рецептата на Милица, пробвай я някой път, не се втасва по пет пъти и много хубаво мирише на мляко и масло. Love
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Ето от мен.

Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 250
Морена благодаря и на теб  Hug Вчера правих твоя чийз кейк и да кажа ,че няма такова изкушение просто се топи в устата  Mr. Green
Понеже днес много бързах и почнах веднага първата рецепта за баницата ,но ще пробвам и твоя тутманик непременно  Hug
Цитирай


Мнения: 1 378
Аз правя мързелив тутманик. Няма да съжаляваш, ако го изпробваш.

Ето и рецептата:

Обикновен бърз тутманик

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
4-5 с.л. олио
150 г сирене
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб (или бакпулвер)
щипка сол
щипка захар
щипка червен пипер или ким

Разбиват се добре киселото мляко, яйцата, олиото, натрошеното сирене и солта и захарта.
Постепенно се прибавя брашното, пресято със содата. ( Аз содата я слагам в киселото мляко).
Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Тутманикът се пече 20-30 минути в гореща фурна.
По желание се наръсва се с червен пипер (или ким) и се поднася с изцедено мляко или айран.
Още топъл може да се поръси с настърган кашкавал.
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 250
Ето това стана по първата рецепта и е страшно вкусно  Laughing

Цитирай


Мнения: 1 378
Изглежда много вкусно eat
Цитирай


Мнения: 8 603
Ето това стана по първата рецепта и е страшно вкусно  Laughing

Така и изглежда - страшно вкусно! smile3501 Само да не трябваше да се пече във фурна в тоя пек...............

Ето и рецептата за тутманик на Милица Божинова:

за тестото:
4 яйца
1 с.л. олио
няколко капки оцет
щипка захар
щипка сол
мая
1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.ч. пресно мляко
брашно

за плънката:
сирене и краве масло

Замесва се тесто от изброените продукти /аз обикновено оставям един жълтък за намазване/. Тестото се дели на четири части и се разточват четири кори, не тънки. Всяка се намазва обилно с масло, ръси се с натрошено сирене, навива се на руло, усуква се и се навива на охлювче. Четирите охлювчета си пълнят една голяма тава. Оставя се да втаса в тавата, маже се с жълтък, може да се наръси със сусам и се пече.
 Веднъж нямах краве масло, намазах със свинска мас и пак беше страшно вкусно.


Цитирай

Пловдив

Мнения: 400
http://www.bgphoto.net/photos/698/o633209472059375000.jpg

Ето, този тутманик направих тази сутрин. Рецептата е от баба ми и винаги става много вкусен.  Ако все още не си се спряла на рецепта и проявяваш интерес към моята ще ти я напиша.
Цитирай


Мнения: 1 378
http://www.bgphoto.net/photos/698/o633209472059375000.jpg

Ето, този тутманик направих тази сутрин. Рецептата е от баба ми и винаги става много вкусен.  Ако все още не си се спряла на рецепта и проявяваш интерес към моята ще ти я напиша.

Иска ли питане?! Давай бързо рецептата   bouquet
Цитирай


Мнения: 2 083
Лелеее страхотно изглеждат тези тутманици Very Happy
Зечова,по коя рецепта го направи?Извинявай,ама не разбрах Embarassed
Eli And,давай и твоята рецепта Wink
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 250
Дес, ето по тази :


Необходими продукти:
За тестото
-около 1кг брашно
-1пак.мая/30г./
-1 с.л.сол
-1 с.л. захар
-1 яйце
-около 400г хладка вода
-2-3 с.л.олио

За плънката:
-3-4 яйца
-сирене или извара по желание

-сгорещено олио за поръсване на корите

Приготвяне:

Маята се разтваря в хладката вода с 1с.л.захар,1с.л.сол и 3-4 сл.брашно.Оставя се на топличко да бухне.През това време брашното се изсипва в тава и се оформя кладенче в което сипваме маята, яйцето, олиото.Замесва се тесто.Втасва.Офомят се питки от тестото.Остават се да втасат.
След това питките се разточват на кори с големина на тавата, в която ще бъде баницата.Реди се ред кора, поръсва
се със сгорещена мазнина, слага се от плънката/разбитите яйца и сирене/ пак кора, мазнина, плънка до свършване на корите.Отгоре се маже с малко от плънката/аз лично я поръсих и с малко газирана вода/.Нарязва се на ромбове или квадрати по желание оставя се да втаса и се пече в умерена фурна
Лабрех я е дала в първия си пост ,само дето аз накрая навих на руло и рязах таке че да се получат ттуманиците  Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 083
Много ти благодаря Hug
Тези дни ще я пробвам и ще се похваля Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора