Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

За черното брашно

  • 15 март 2005, 10:49 ч.
  • Преглеждания  1 705  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 76
Някой може ли да ми каже как се меси черно брашно. Меся го като бялото, слагам всичко необходимо,но все не се надига и седи като клисаво.Моля помогнете

Реклама
# 1
Честно да си призная идея нямам Embarassed . С "черно" брашно единствено съм правила хляб с машината и е ставал и то много хубав.
Примерна рецепта за такъв хляб с машината е:
вода 1 чаша
сухо мляко 2 с.л
масло 2 с.л
кафява захар 2 1/2 с.л
сол 1 1/4 ч.л
"кафяво" брашно - 3 чашки
суха мая 1 1/4 ч.л
Програма 2 (за имащите машина Wink  Grinning )

# 2
  • София
  • Мнения: 1 909
Honda, мерси (ле-ле, колко бързо схващам, че за мене иде реч -  от 2 думи).

В упътването на моята машина пише, че черният хляб става по-плътен и не се надува. За да се надуе трябва да се смеси с най-малко 3 части бяло брашно.

# 3
Цитат на: Raya
Honda, мерси (ле-ле, колко бързо схващам, че за мене иде реч -  от 2 думи)....
Wink  Grinning Знам аз, че си досетлива. Абе и на мене първо това ми мина през ума дали не се месеше с бяло брашно, ама не - поне в тая рецепта  Confused  Grinning

# 4
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Черното брашно много зависи от какво точно е и на каква фирма е. Ако е с голямо съдържание на трици и баластни вещества е тежко и не се надува. Трябва задължително да се омеша с бяло.
Последното, което си купувах беше на фирма Техра (пълнозърнесто ръжено брашно в кафеникава опаковка) и като че ли е ней- доброто, на което съм попадала. Това на Софмел, трябва да се меша 1:1 с бяло.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 909
В брашното на Техра има някаква добавка. Не запомних точно - нещо-си Грахам. Утре ще отида да видя специално. И аз исках да купя от него, но тази добавка ме спря. Видя ми се съмнителна - защо не пишат какво съдържа, ами "тайната рецепта на пра-баба ми"... Иначе са изброени брашната вътре - пшенично, ръжено, не-знам-какво-си.

# 6
Според мен си зависи от брашното.
Поне при мен, разлика няма между един черен и един бял хляб, освен, че черното е "по-зърнесто".
Дори го правя с еднакви пропорции както и с бяло.
Аз го меся само в машината, а после го оформям на две малки хлебчета и пека във фурната, но скоро мъж ми беше правил хляб в машината и си беше станал също така добре издут, както обикновеният (че аз не съ правила черен само в машината)

# 7
  • София
  • Мнения: 76
Какви са тези машини за хляб? Досега не бях чувала,заместват месенето ли?

# 8
  • София
  • Мнения: 1 909
Цитат на: Versavia
Какви са тези машини за хляб? Досега не бях чувала,заместват месенето ли?


Ето тук се обсъждаха машините за хляб. Има и снимка.

Машина за хляб

# 9
  • София
  • Мнения: 76
Благодаря

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт