Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 юли 2007, 17:48 ч.
  • Преглеждания  100 855  Мнения  155  Онлайн  1
Отговори
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
Момичета, едва ли само мен ме мързи да готвя дълго и продължително. Предлагам всеки да сподели своите мързеливи рецепти, нещо, което се приготвя в рамките на 30-40мин.  Да си направим нещо като мързелив справочник  Grinning Вие допълвайте, а аз от форума успях да издиря и да приложа линкове към тези мързеливи рецепти :


Мързеливи тиквичкиhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=198372.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=198431.msg4204883#msg4204883

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189224.msg3972520#msg3972520

Мързеливи кюфтетаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=202278.msg4452691#msg4452691

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=203840.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98611.msg1733832#msg1733832

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112222.msg2038815#msg2038815

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=104647.0

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.30.html

Бързи шницели http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176633.0

Мързеливо зеле http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141815.0

Млинhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=200155.0

Щрудел от хлябhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg315#msg315

Баница

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122983.msg2263105#msg2263105

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188916.msg3907562#msg3907562

ЯЙЦА
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94677.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209596.0

Пълнени чушкиhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170094.0

Мързеливи вареникиhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=104241.0

Мързеливи палачинкиhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17014.msg781232#msg781232

Мързеливи летни ястия на фурна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106907.0;all

Бързо готвене http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=56648.0;all

Мързеливи хлебчетаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=11149.0

Парфеhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107417.0;all

Шарлота http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209411.120

Супиhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=162020.0;all


 

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 16:04 от Unknown_lady

Реклама
# 1
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
честно казано и аз мислех да пускам подобна тема!

на мен най-мързеливи са ми миш-машът и разни пържени неща с яйца (зеленчуци или колбаси), кренвирши с кашкавал, пица....   chef

# 2
  • Мнения: 16 358
гювечета на микровълнова-слагам разни остатъци от ядене, например картофче, месце или др подобно, остатъци от хладилника- топено сирене, кашкавал и др, домат или лютеница, най-отгоре 1-2 яйца и всичко в микровълновата-всеки път се получава супер!
много ми е мързелива и тенджерата под налягане

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 867
Пъстърва на фурна2-3 пъстърви се изчистват,слагат се в йенска тава с капак,  пълнят се със смес от копър, чесън и масло,един лимон се изцежда отгоре,  малко водичка  и се пекат 20 минути, остават сама но мазнина.

Скумрия на фурна с доматискумрии според броя на хората се изчистват. Настъргват се 2-3 домата. На дъното на йенска тавичка се слагат доматите, дафинов лист, чесън,1 ч.л захар, отгоре се нареждат скумриите, слага се зехтин или олио-3-4 с.л. Пекат се около 30-40 минути!
 
Тиквички с ориз и копър2-3 тиквички на колелца се нарязват.
В намазнена тава се реди първи ред тиквички, наръсват се с ориз5-6 с.л /суров,измит/, копър и чесън, втори ред тиквички. Отгоре се наръсват 5-6 с.л.олио, 1 чаша вода.
Пече се във фурната, когато е готово се разбива 1 яйце, 1с.л. брашно и 1 купичка кисело мляко, изсипва се отгоре и се запича!

Рецептите отнемат около 10 минути за подготовка до слагането им във фурната.

# 4
  • Мнения: 4 112
Ще напиша едни мързеливо ядене - импровизирах го тази вечер и мъжът ми много го хареса.

Свинско месо - около 1 кг, чисто. Нарязвам го на кубчета. Гъби - обикновени печурки в тарелка, нарязвам на шайби. 1 глава чесън, нарязвам на тънки филийки. 1 опаковка стъргани домати (не пюре), 3 печени чушки от буркан, нарязани на ивици и 3 чаши вода. Подправки - сол, черен пипер, универсална подправка на Маги, зехтин. Всичко това слагам в тавата, пека си го към час и половина, разбърквам през 30 мин. Подготовка - 15 мин.

Последна редакция: ср, 25 юли 2007, 09:02 от Лилянчо

# 5
  • Мнения: 1 388
Много хубава идея   bouquet

Ето го и моя мързелив тутманик.   Става за половин час  Peace

# 6
  • Русе
  • Мнения: 402
В неделя по Бон Апети Любо Нейков приготвя едни тиквички на фурна. Направих ги и ми харесаха.  Ще напиша рецептата, а ако някой има код направо да я пусне в оригинал, ако иска.

Тиквичките се нарязват на тънки лентички и се подреждат на 1 ред в намазана с олио тавичка. Върху тях се слага 1 ред домати на кръгчета, след това 1 ред натрошено сирене и така докато свършат продуктите. Отгоре се залива със смес от яйца, сирене, чесън и копър. Пече се до готовност. Тази рецепта аз малко си я перефразирах по мой вкус, но оригиналната е почти същата. Става много бързо.

# 7
  • София
  • Мнения: 393
Аз ще се включа с един мързелив сладкиш, с който шашнах едни познати които дойдоха на гости. Лесен бърз и подходящ зя жегите. Значи 2 пакета бишкоти, 1 литър прясно мляко, 2 пакета пудинг на доктор Йоткер( 1 карамел и 1 шоколад), шоколадови пръчици за поръсване отгоре. Начина на приготвяне е 1 ред бишкоти и пудинга шоколад, 2 ред бишкоти и отгоре пудинга карамел, като изстине поръсвам с пръчиците и слагам в хладилника. Идеята на 2 та различни пудинга е да е цветен сладкиша. Аз често го правя и бързо свършва.

Темичката е наистина страхотна   bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 1 211
мързеливо и вкусно- гъбени картофи.
картофи около 1.5кг само се белят и режат на 4,
гъби , около 500г само се измиват добре.
лук- около 1/2 кг на 4етвъртинки.
1 топено или пушено сирене нарязано,
няколко цели скилидки 4есън, сол или пикантина  и 4ерен пипер.
вси4ко това се слага в гюве4/йена  с 1 чаша вода и се забравя във фурната около час два. след това тръгвате на поход да търсите мляскащ в ъгъла съпруг, нежно прегърнал съда с манджата.
отнема около 5-10 мин докато се метне във фурната.

# 9
  • Мнения: 4 112
Unknown_lady, на линка за мързеливи лятни ястия на фурна излизат палачинки?

Би ли дала, ако обичаш, истинския линк, че се интересувам.  Hug

# 10
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Почти всички видове ястия с миди и скариди, макарони, спагети, торлю гювеч, кексове, грис халва, гаридакия. Доста рецепти съм дала в Рецептите на Teopr.

# 11
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
гювечета на микровълнова-слагам разни остатъци от ядене, например картофче, месце или др подобно, остатъци от хладилника- топено сирене, кашкавал и др, домат или лютеница, най-отгоре 1-2 яйца и всичко в микровълновата-всеки път се получава супер!
много ми е мързелива и тенджерата под налягане


заинтригува ме с тези гювечета на микровълнова  Rolling Eyes с капака ли ги печеш и на каква степен  newsm78 колко време  newsm78 разбъркваш ли  newsm78 изпича ли се равномерно  newsm78 ползваш ли функцията грил  newsm78 само по едно ли слагаш  newsm78  Blush извинявай, но не съм приготвяла гювечета там и ми се ще да пробвам  Rolling Eyes

# 12
  • Мнения: 3 831
Мързеливо пиле Mr. Green
Тарелка пилешки гърди
4 големи глави лук нарязани на шайби
кутийка майонеза
черен пипер
соев сос

В йенски( така ли се пише  Embarassed) съд с капак, започва нареждането.
Намазвате дъното с майонеза и слагате ред пилешки гърди(аз лично ги цепя на три още в сурово състояние),нареждате няколко шайби лук и мажете с майонеза. Гърди, лук, майонеза и т.н Горния пласт завършва с майонеза и поливам дискретно със соев сис. Черния пипер и солта са в минимални количества и по лична преценка. Слагам капака и във фурната на 200 градуса за 45-50 минути, като към края намалям градусите.
Става разкош, пилето се топи  Peace

# 13
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
сетих се и аз са едно мързеливо пиле със сметана

правят се порции от суровото пиле! (но според мен все пак е добре малко да се свари), нареждат се в тавичка, сол, черен пипер, и две кофички големи! заквасена сметана! пече се, докато стане готово месото! става хубаво (на мен ми беше твърде прехвалено и си представях нещо още по-божествено  Rolling Eyes)

# 14
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
Unknown_lady, на линка за мързеливи лятни ястия на фурна излизат палачинки?

Би ли дала, ако обичаш, истинския линк, че се интересувам.  Hug
Оправих го, щракни на линка пак Peace

# 15
Утре ще ви пусна моята бърза и оближи пръсти баница. Щом и свеки ме похвали и рецепта иска Mr. Green

# 16
  • Мнения: 9 896
Утре ще ви пусна моята бърза и оближи пръсти баница. Щом и свеки ме похвали и рецепта иска Mr. Green

Що чак утре? newsm78 Като знам какъв фен съм на баниците, ще има да я мисляяяяя............ Днес тичах да си купя готова,защото не ми се включваше фурна в тая горещина. Пък и щом имаш такава височайша похвала, явно ще да е вкусна. Ами, ще чакам до утре  Cry, само да не вземеш пък да забравиш!?

# 17
  • Мнения: 4 112
Аз съм фен на месните мързеливи ястия на фурна. Моля за идеи  Praynig
В линка по-горе бяха почти само постни с изключение на нещо си с кайма. Вкъщи е на почит пилешкото и свинското. Изчерпах се вече, измислям си, засега се получава, но ще бъда много доволна на още рецепти.  Simple Smile

# 18
  • София
  • Мнения: 1 211
картофите с гъби и сметана в гюве4, слагаш и пиле или праse- това е пробвано- бива Simple Smile
в баницата, дето 4акаме, Wink слагаш и мръвки на дребно

сега сериозно Simple Smile
една лесна манджа с прасешко (с всякакво става )в тава, но аз я правя в йена с капак или в гюве4а:
1 кг месо на хапки леко запържено да се запе4ати , 5-6 моркова на шайби4ки, 5 гл. лук, 5-6 4ервени 4ушки пе4ени , 1 4аша грах замразен/консерва -вси4ко в йената. заливат се със смес от- 1 сл. захар, 1 ч.л. сол, 1 ша4а доматена салца/пюре, 2 4аши вода. 4ер пипер, дафинов лист, 4ервен пипер и вси4ко дето оби4ате като тревуляк. за юбравяш го във фурната и като си спомниш е готово.

мързелива муска , защото се спетява от рязането и запържването  Simple Smile измислено от една дружка поради непоносимост към комбинацията- запържена кайма с домати. аз тотално се влюбих във вкуса. необходимости:
картофи на тънки филийки около 1.5кг
лук 2 ГЛАВИ на кръг4ета
морков на тънки колелца
2 кайми от 250г. нама4кват се с ръка в голяма купа с 2 4аши студена вода (аз врътвам с тела за айца)  да се разбият бу4иците- в каймата се слагат зелении, 4евен пипер и подправки и в намаслена тава се реди не особено прилежно  -картоф, лук, морков, полива се малко от каймяната 4орба Simple Smile и така докато свърши. ако е необходимо се долива вода и се пе4е. който иска заливка, аз не ям и затова стържа кашкавал.


 
 

# 19
  • Мнения: 4 112
harmony_broken, много благодаря! И двете ще се пробват!    bouquet

Развесели ме  Hug

# 20
  • Мнения: 4 112
Здравейте!
Ще споделя една вчерашна импровизация – успешна!
2 тарелки обезкостени пилешки бутчета (около 13-14 броя) нареждам плътно в тавата, от двете страни слагам сол, черен пипер и универсалната подправка на Маги. Слагам около 100 г червено вино и чаша вода. Отгоре слагам 2-3 големи глави лук, нарязани на едро, след това моркови 4-5, също нарязани на едри шайби. Посолявам. Поливам с всичко с 400 г готварска сметана и допълвам вода (1-2 чаши). Покривам тавата с фолио, пека така 1 час, след това махам фолиото и пека още около час и половина. Разбърках 2-3 пъти за това време.
Стана много вкусно. От мазнина няма нужда, сметаната си има мазнина. Ако държите, може да добавите малко зехтин. Да ви е сладко!

# 21
Утре ще ви пусна моята бърза и оближи пръсти баница. Щом и свеки ме похвали и рецепта иска Mr. Green

Що чак утре? newsm78 Като знам какъв фен съм на баниците, ще има да я мисляяяяя............ Днес тичах да си купя готова,защото не ми се включваше фурна в тая горещина. Пък и щом имаш такава височайша похвала, явно ще да е вкусна. Ами, ще чакам до утре  Cry, само да не вземеш пък да забравиш!?


Ето веднага пускам рецептата, за днеска остана защото вчера не си бях в къщи пък тефтера у нас.
Продукти за 2 кори готови за баница - аз купувам Бела
За плънката:
4 яйца
1ч.ч кисело мляко
3 с.л брашно
1 бакпулвер
сирене колкото обичате  - да се получи гъстичко.
Разстилам корите. Хващам по 2 намазвам с олио може и масълце на сложиш.Ръся от плънката. Завивам на руло. Така се процедира  докато свършат продуктите. Реди се като вита баничка.Като я навия цялата отгове пак съсвем леко намазвам с олио. Пека на предварително загрята на 250 градуса фурна.
Тази плънка прави баницата стегната, пълна и абе направо ммммммммм.
Да ви е сладко.  chef
Ако някой може да ме научи как да публикувам снимки, че имам да пише. Тенкс  bouquet

# 22
  • Мнения: 4 112

Ако някой може да ме научи как да публикувам снимки, че имам да пише. Тенкс  bouquet


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825 - тук е обяснено подробно. С "две думи" - трябва да качиш снимката в интернет, след това да и вземеш адреса (с десет бутон - копиране адреса на изображението) и след това да копираш този адрес между тези тагове img със скоби [] и /img със същите скоби.

# 23
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363
Обичам готвенето в гювеч,когато ме мързи.Вярно,че по-бавно става,но поне изсипвам всичко и го оставям да се готви само Wink
Харесвам и едно пиле с топено сирене.В йенска тенджерка слагам пилешки бутчета или пилешки филенца.Режа една щафетка топено сирене на колелца и го нареждам и него между пилето.Сол и черен пипер.Вода-съвсем малко,колкото да не е без хич.Печеш и ядеш!Става стра'Отно Laughing

Сетих се и за една баница-и тя от(за) мързеливите Grinning
1/4 кисело мляко, 1/4кг сирене, 14 с.л. брашно, 4 с.л. олио, 2 яйца, 1/4л. сода(разбива се в млякото).
Всичко се смесва много добре,хубаво се разбърква и се изсипва в намаслена тавичка.Пече се в предварително загрята фурна.
Става много бързо Peace

Последна редакция: пт, 27 юли 2007, 15:17 от Ted_Ka

# 24
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 251
Леле, каква супер полезна темичка! Браво на авторката!   bouquet

# 25
  • София
  • Мнения: 393
Ето едни бързи лесни и вкусни яйца:
10-12 рулца от раци нарязани на по 3 парченца
4-5 яйца
2 супени лъжици кетчуп
1/2 настъргана краставица
Загрява се малко олио в тиган и се разбъркват продуктите и готово.
 Това с краставицата звучи странно и аз в началото гледах с недоверие ама как да обидя мъжкото и като опитах си облизах пръстите. Всъщност рецептата е творение на приятеля ми  Hug

Надявам се да ви хареса ако някой се престраши да пробва де  Joy

# 26
  • Мнения: 9 896
1/2 настъргана краставица
Загрява се малко олио в тиган и се разбъркват продуктите и готово.
 Това с краставицата звучи странно

В китайските манджи има пържени краставици, на мен ми харесват. Действително е малко необичайно, защото го нямаме в нашата кухня, но е вкусно. Grinning

# 27
  • Мнения: 2 093
гювечета на микровълнова-слагам разни остатъци от ядене, например картофче, месце или др подобно, остатъци от хладилника- топено сирене, кашкавал и др, домат или лютеница, най-отгоре 1-2 яйца и всичко в микровълновата-всеки път се получава супер!
много ми е мързелива и тенджерата под налягане


заинтригува ме с тези гювечета на микровълнова  Rolling Eyes с капака ли ги печеш и на каква степен  newsm78 колко време  newsm78 разбъркваш ли  newsm78 изпича ли се равномерно  newsm78 ползваш ли функцията грил  newsm78 само по едно ли слагаш  newsm78  Blush извинявай, но не съм приготвяла гювечета там и ми се ще да пробвам  Rolling Eyes
Гледам че въпросът ти е останал само въпрос Mr. Green та да си кажа аз....
Значи аз винаги приготвям гювечета в микровълнова - много бързо става.Аз слагам всичко каквото имам вътре и дори яйцата не ги добавям накрая,а най отгоре върху всичко.Слагам в микровелето и нито бъркам,нито пипам нещо - вадя и сервирам Peace
А също така - с капака ги пека,всичко си се изпича равномерно,слагам само по едно,не ползвам функцията грил,при мен всяко едно се пече за около 5-7 минути.Може и по малко ама аз обичам яйцата да не са ми лигави Grinning

Дано съм била полезна Peace

# 28
  • Мнения: 4 112
Дес, 5-7 минути на колко вата?


harmony_broken, в момента пека мързеливата мусака, ама тя не е мързелива много де. Има рязане, кълцане... Пека от 1 час и като гледам още 1 час ще отиде. Ще пиша после. Няма начин да не стане вкусна, мирише много хубаво.

Iva_q, рецептата за яйцата ми харесва и ще я пробвам тези дни!

# 29
  • Мнения: 2 093
ДА ти кажа честно микровълновата ни е много стар модел и няма нагласяне на мощност Embarassed Обаче ако ще пробваш ти препоръчвам да сложиш на максимална мощност и да печеш по малко минутки например 3-4,провери какво е положението и ако трябва сложи на още няколко.За мен е готово когато яйцето е готово,защото аз слагам вътре само неща които не изискаюват много готвене - лютеница,сирене,колбас,кашкавал,домат и чушка пресни.За себе си го правя даже без колбас и става нещо чудесно,като миш маш в гювече Grinning

# 30
  • София
  • Мнения: 1 211
harmony_broken, в момента пека мързеливата мусака, ама тя не е мързелива много де. Има рязане, кълцане... Пека от 1 час и като гледам още 1 час ще отиде. Ще пиша после. Няма начин да не стане вкусна, мирише много хубаво.

леле, лилянчо , защо толкова дълго, да не е тройна доза , а Simple Smile какво ги кълцаш, давай по мързеливичко - на колелца, нали туй е идеята. аз с една приставка на рендето я правя за 5-10 минути.

сетих се , 4е сред мързеливите ястия , особено внимание следва да отдадем на тортата с мюсли на сладка хапка.   chef

# 31
  • Мнения: 4 112
harmony_broken, час и половина я пекох, рязах всичко на шайби, настърках накрая мнооого кашкавал и стана страхотно! Тъкмо вечеряхме и бързам да те похваля за хубавата рецепта!   bouquet

Дес, така ще направя, както казваш, но нямам гювечета  Embarassed , в скоро време ще си купя, че по-мързеливо и бързо ядене не бях чувала.

Много ви благодаря, момичета! Страхотна темичка!
Ако някой се сети нещо да пише!  Hug

# 32
  • Варна
  • Мнения: 4 260
Не знам това ядене, което ще напиша колко е мързеливо, но определено става бързо и много вкусно  Peace
Рецептата е от книгата "Те готвят"

Лекарско пиле

Продукти:
700-800 г пилешко бонфиле
400 г заквасена сметана
5-6 с. л. зехтин
1 с. л. люто къри
черен пипер, сол на вкус

Нарязва се бонфилето на малки парченца, пържи се в зехтина, докато побелее. Прибавя се сметаната, кърито, черния пипер и солта. Оставя се захлупено на тих огън 25 минути.
За гарнитура по избор катрофено пюре или ориз.

Аз го правих с ориз, както е дадено в книгата. Направих го като канапе, а отгоре сложих месото със соса.   chef

# 33
  • Мнения: 4 112
Iva_q, току-що опитахме омлета. На мен ми хареса. Вярно е, че има екзотичен вкус, все едно съм яла в китайски ресторант. Мъжът ми не беше много очарован, но си го изяде без възражения.  Mr. Green
На него му дай свинска пържолка и не го мисли.

# 34
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
Страхотни рецепти сте дали, браво   bouquet Аз продължавам да допълвам линковете на първата страница, така че поглеждаЙте и там. Добавих и рецептата за лесна и ефектна шарлота на mari_eta .

# 35
  • Мнения: 1 388
Докато постна тук, постнах на още две места, без да мога да изтрия постингите си  Laughing

Ето ги моите супер мързеливи яйца.
И пак.

# 36
  • Русе
  • Мнения: 402
[..... Добавих и рецептата за лесна и ефектна шарлота на mari_eta .
[/quote]

Къде е тая шарлота? Аз ли нещо не виждам newsm78, три пъти прелистих страницата и пак нищо.

# 37
  • Мнения: 157
От една далечна роднина научих моята мързелива мусака

Запържваш лука, подправките и там, каквото обичайно си слагате в мусаката, нарязват се картофите /може и на по-едро/.
Слагат се при каймата с малко водичка, сол на вкус и .... готово.
Цялата процедура се прави в тенджера, на мен ми е вкусно, даже и повече, отколкото на фурна.
Време за приготвяне - около половин час /колкото картофите да се сварят/.

# 38
  • Мнения: 4 112
Тази мусака в тенджера я прави майка ми от край време. Вкусно е. Добавя и чесън.

# 39
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
[..... Добавих и рецептата за лесна и ефектна шарлота на mari_eta .

Къде е тая шарлота? Аз ли нещо не виждам newsm78, три пъти прелистих страницата и пак нищо.
[/quote]

Като щракнеш на линка ШАРЛОТА, на стр.7 , второто мнение е неЙно, има и снимка на шарлотата за да се добие представа как изглежда. Аз изрових и рецептата на mari_eta и я копвам направо тук:
Имах много прясно мляко и реших да го употребя.
Използвах три различни пудинга на д-р Йоткер - ягода, ванилия и карамел. Всеки от тях се сварява на крем с по 500 мл. пр. мляко. Разтворих 2 желатина на д-р Йоткер и ги разпределих по равно в трите крема. После ги излях един по един в обляна със студена вода кексова форма. Отгоре наредих обикновени бисквити, които служат за основа при обръщането. Метнах за една нощ в хладилника и готово.

# 40
  • Мнения: 4 112
Днес пригорвих много мързеливо пиле с гъби и картофи - нищо особено, но много вкусно. Първо нареждам в тавата 5 средно големи картофа, нарязани на едро - посолявам, слагам чер пипер и подправка за пиле, след това редя отгоре гъби от тарелка, нарязани на шайби, отгоре отново ръся сол, чер пипер и подправка за пиле. Цяло пиле го разрязвам напречно от едната страна, където е бялото месо и го "разчеквам" в тавата. От двете страни го ръся със същите подправки, малко зехтин, половин бира и 1-2 чаши вода. Подготовка 15 минути, печене 45 минути - за 1 час вкусотия. Това с "разчекването" го предложи мъжа ми и пилето се опече много по-добре и по-бързо, отколкото като е цяло.

# 41
  • Мнения: 2 549
Една много мързелива рецепта с риба...и много вкусна.
Филе от бяла риба (хек) се осолява и поръсва с черен пипер, слага се в намазнена тавичка....върху рибата се слагат колелца лук (не полумесеци, а целите колелца), а най-отгоре се маже с малко майонеза. Като се изпече не се усеща, че има майоноза, става много приятно! Пече се 30-40 минути на 180 градуса.

# 42
  • Мнения: 7 474
90% от рецептите ми са мързеливи Laughing, на някои даже си пише  Embarassed 
Тук има доста добри идеи   bouquet

# 43
  • София
  • Мнения: 3 260
Моите мързели ястия са принцеси с кайма или с яйце и сирене, готова супа, в която слагам нарязани картофи и сварявам 20-на минути.
Но ме притеснява, че при мързеливите ястия се използват продукти, които не са подходящи за малки деца.
Малкия трябва да мине на обща храна, но когато правя от готовите супи не смея да му давам.
И в рецептите в тази тема се използва лютеница, майонеза, които също не са подходящи за дете на годинка.
Нямате ли някоя мързелива рецепта, която да става бързо и да е подходяща за малко дете?

# 44
  • Мнения: 4 112
В нашите рецепти има много подправки, които можеш да избягваш. Не са всички рецепти с майонеза и лютеница! В първият постинг на авторката има много рецепти. Препоръчвам да готвиш на детето със зехтин.

# 45
  • München
  • Мнения: 2 567
Много полезна тема! Благодаря за идеите!   bouquet

# 46
  • София
  • Мнения: 393
Включвам се с един лесен и бърз ориз със зеленчуци  Laughing

 Купувам един пакет замразени зеленчуци ( по избор защото ги сменям има с царевица броколи и какво ли още не), 1 1/2 чаена чаша ориз и накъсано пилешко месо, слагам вода 3:1, в тенджера на котлона слагам малко олио и горните продукти и оставям за около 20 - 25 мин като от време на време разбърквам.

# 47
  • München
  • Мнения: 2 567
Това със замразените зеленчуци ме подсети за мойто мързеливо. Слагам ги в тавичка, посипвам обилно сос Бешамел, настърган кашкавал и бум във фурната  Peace

# 48
  • Мнения: 16 358
дес, благодаря че си отговорила за гювечетата
и аз слагам всичко накуп, най-отгоре яйце, и за около 5 минути е готово, без грил, на максимална или една степен под максимална мощност, задължително с капак отгоре
много вкусно става Peace
замразените зеленчуци ги задушавам в мазнина и ги добавям към ориз, сварен в оризоварката

# 49
  • до канала
  • Мнения: 518
В момента дори го готвя моята бърза манджа.
10 пиперки се нарязват на дребно запържват се /задушават се/докато омекнат около15мин.Свалят се от огъня и при тях 1 коф.кисело мляко/от по-гъстото/и една майонеза разбърква се и е готово.

# 50
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
В момента дори го готвя моята бърза манджа.
10 пиперки се нарязват на дребно запържват се /задушават се/докато омекнат около15мин.Свалят се от огъня и при тях 1 коф.кисело мляко/от по-гъстото/и една майонеза разбърква се и е готово.
Към тях може да се добави и малко сварено и накъсано бяло пилешко месо, ще стане супер.

# 51
  • Мнения: 11 612
Мами, влях се в редиците на работещите с нерегламентирано работно време.......

Мама я няма в къщи, но децата искат да ядат, мама и тати като се приберат от работа и те гладни.....Но аз нещо нямам никакви идеи за манджи за работещи мами.....

Моля, за помощ! Ще се радвам за всякакви рецепти(бързи или почти бързи), трикове, малки тайни за бързо и вкусно справяне с готвенето......

Благодаря от сърце!

# 52
  • Journeys end in lovers meeting.
  • Мнения: 3 036
ами не съм в БГ, но си готвя все едно, че съм, та ако прецениш, че ти вършат работа, добре  Hug пиле с картофи и бира като хич нямам време, мусаката и пълнените чушки (тиквички, патладжани), кюфтетата по чирпански или пържени/печени -  и те ми влизат в тая категория, защото предварително си замразявам смес, ама това при съветите ще го сложа  Mr. Green всякакви видове паста (вкъщи се яде на поразия), мразя готовите сосове, но да настържа или нарежа малко шунка, задуша с чесън в зехтин и да кипна с доматен сос ми отнема не повече от половин час (пастата се вари през това време). сосове всякакви - правя и с риба тон или аншоа (опитвам се риба поне веднъж седмично да ядем), с кайма също става бързо и т.н. омлетите и миш-маша - то е ясно  Grinning скара най-различна с картофки - я на фурна, я пържени. супи - правя по много, има за цяла седмица - боб, леща, пилешка, топчета, постничка с картофки, тиквички, зелен фасул и каквото още имам и т.н. ... аламинутни са ми всички с пиле о типа яхния - с грах, зелен фасул, картофки, праз и т.н. кебап правя със свинско, не е винен, а селски един такъв, бабешки  Grinning това се сещам в момента като готови ястия + баници разни, стават бързо и позволяват вариации  Simple Smile

моята рецепта за справяне с натоварен график е в приготвянето предварително - примерно купувам един голям пакет кайма (около 2 кг) и през уикенда правя смес в голяма тенджера - със задушен лук, морковки и чубрица. разделям си я на порции и я държа в камерата. тази смес като добавя ориз е за пълнене или за супа топчета и кюфтета по чирпански, като сложа картофки е за мусака, с разнообразни подправки и руло Стефани ще стане и т.н. също гледам винаги да имам в хладилника определени зеленчуци - картофи, моркови, лука е ясен, тиквичка/патладжан, чушки, праз - тези, защото са обичани у нас, при теб може да са други, от тях все нещо става  Grinning за супите - през уикенда обикновено правя две - сега са леща и пилешка (тази по изключение днес я правих), може боб и друга постна или топчета, но гледам да ги има - засищат, полезни са, а си оползотворявам всякакви останали по малко продукти с тях. и стават бързичко, удобни са за претопляне  Peace кори и/или бутер тесто също имам винаги - следки и солени баници, тестени закуски, пици - всичко става с него. и вчно държа големи пакети със сириъл или мюсли - закуската е осигуурена с прясно мляко  Party ами това се сещам за момента, моята тайна е в пазаруването на определени неща и ползването на едно нещо за много работи, успех на теб  Hug

# 53
  • BG
  • Мнения: 4 546
всичко в гювеча/гювечетата

обелени картофи се режат ан големи шайби и се редят на дъното на тавата. отгоре се редят порции пиле/рибаива се малко прасно мляко/вино, поръсва се със сол и босилек и се пече под фолио. запича се накрая за 10ина минути.

яйца по панагюрски

омлети с каквото има

пица с готово тесто

сирене/кашкавал пане

скара

месо на фурна - печено

една голяма купа зеле нарязвам на робота, една голяма купа моркови. съхранявам в хладилник до няколко дни, покрито с опаковъчно фолио. като ми потрябва - смесвам си по малко и овкусявам. гарнитура към скара или пък салата към яденето.

всичко, което пека във фурната го пека с фолио. така не се притеснявам, че ще изгори и не вися постоянно пред печката. само запичам накрая вече и отгоре.





# 54
  • Мнения: 5 876
Ох, и аз ще следя. Simplyaven, можеш ли да кажеш каква смес замразяваш? С полусварения ориз ли?

Яйца пържени
Яйца по панагюрски
Омлет
Картофи варени, обелени и после запечени с малко масло и подправки
Рататуй (запича се едронарязан лук плюс доста чушки, патладжан и тиквички, като се изпече хубаво, се полива с доматен сок и мащерка и се пече още мъничко)
пилешки филенца с някакъв зарзават - задушени в тиган

Май това е, чакам още идеи. С предварително замразена част също става.

# 55
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
Ами аз преди време бях пуснала такава тема - за улеснение на всички, които са заети или ги мързи Mr. Green Ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209178.msg4535831#msg4535831
Ако някоЙ иска, да допълва.

# 56
  • Мнения: 11 612
Ще ги прегледам тези идеи за бързи манджи утре на бистър акъл,че тази вечер успях само да измисля за вечеря - месо от буркан +лютеница Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 57
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Здравейте!

Изненадана съм, че спагетите и производните им не са включени за сега. Спагети със сос Болонезе(кайма, домати, зеленчуци), Карбонара(бешамел, (бекон или шунка) или няколко вида сирена са сред най-бързите ми манджи.

Друго обичано от нас бързо ястие, което е много подходящо и за неочаквани гости е така нареченият "Стейк Антоанета"(давала съм тук рецептата и преди и даже със снимка) .Пилешко(но може и друго месо) се запържва в малко олио+ 1 с.л масло(за вкус) до зачервяване, изважда се и в същият тиган се разтопяват настъргано синьо сирене(по желание може и топено) и сметана(аз слагам течна готварска, но  може и заквасена). По-лекият вариант е да сложите мляко вместо сметана, но тогава прибавете малко размито брашно за да се сгъсти. Сервирайте с гарнитура от картофи(варени, пюре или пържени), като залеете месото със соса. За по-смелите предлагам, преди да залеете със соса, да сложите върху месото половин праскова от компот или колело от ананасов компот! Страхотно е!

За любителете на по-екзотично предлагам: Пилето на крал Притхвираджа - много бързо и вкусно!

# 58
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
Омлети, принцеси с кайма, пици, гюве4ета, кренвирши с кашкавал, спагети, миш-маш ...

# 59
  • usa
  • Мнения: 3 491
Каши и крем супи. Каша със сирене, мляко, и малко червен пипер. Каша от консервиран грах (смлян или намачкан) и мляко. Каша от запържени печени чушки и мляко. Каша от гъби.
Кашите изискват не повече от 5 минути бъркане, докато се сгъстят, и са готови.

# 60
  • usa
  • Мнения: 3 367
..готвя накуп уикенда..за моето сем. 30 минути да се изпекат картофите са много време което не дават..та от вратата са на масата и само топля..
ако много сме го закършили:
-сандвичи с фъст.масло и сладко и с масло от бадеми и сладко / печени сандвичи всякакви видове
-студена вечеря-кашкавал,домати чери,авокадо на парчета,кремвирш (гнус,ма ядат)

*винаги имам сварени спагети /равиоли/ тортелини за всеки случай

# 61
  • Мнения: 4 496
Едно БЪРЗО ПИЛЕ по рецепта от Перфектната вечеря.

500 гр пилешки гърди
1 главичка лук
1 ч.ч бира
сол,кимион,олио
Пилешките гърди се измиват,нарязват се на хапки и се слагат в йена.Към тях се прибавя нарязания на ситно лук,сол,олио и кимион на вкус.Оставя се 20-тина минути.Залива се с бирата и се слага в МФ за 30 минути.По желание може да се полее с някакъв сос.
Приятен апетит!  chef

# 62
  • Journeys end in lovers meeting.
  • Мнения: 3 036
Ох, и аз ще следя. Simplyaven, можеш ли да кажеш каква смес замразяваш? С полусварения ориз ли?
Яйца пържени
Яйца по панагюрски
Омлет
Картофи варени, обелени и после запечени с малко масло и подправки
Рататуй (запича се едронарязан лук плюс доста чушки, патладжан и тиквички, като се изпече хубаво, се полива с доматен сок и мащерка и се пече още мъничко)
пилешки филенца с някакъв зарзават - задушени в тиган

Май това е, чакам още идеи. С предварително замразена част също става.

Aнда, аз го добавям после ориза - малко постоял във вода - 15-20 минутки, не повече, от майка и баби си го знам това, той после бързо увира в яденето, а и не се разварява  Peace и така сместа става и за мусака примерно, или руло Стефани -  в които няма ориз  Simple Smile

# 63
  • Мнения: 7 474
Ами аз преди време бях пуснала такава тема - за улеснение на всички, които са заети или ги мързи Mr. Green Ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209178.msg4535831#msg4535831
Ако някоЙ иска, да допълва.

Ще ги слея, защото са еднакви  Wink

# 64
  • България
  • Мнения: 295
Нарязвам чушки и ги изпържвам после чуквам яйца и ги разбърквам .Скумрия на скара или с доматен сос хвърлям във фурната за 30 мин и готово .Сандвичи ,принцеси ,тостери .Пилешки те дробчета също стават бързо ,спагети . Засега само това се сещам.

# 65
  • В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце
  • Мнения: 2 099
И аз да споделя едно мързеливо лятно постно хапване. По принцип не съм въобще кулинарка, но това като го направих на мъжа ми искаше няколко вечери поред само това да яде  Grinning Може да я знаете, но все пак:

Вземате пресни картофи. Без да ги белите ги измивате (изтърквате) много добре, така че кората да блесне Simple Smile След това ги нарязвате на половина, хоризонтално (да станат на 2 сплескани половинки), слагате в тава, обърнати с вътрешната част надолу. В тавата слагате олио-толкова, че да стигне почти до половината на картофите. Посолявате отгоре картофките и печете. Пече се докато корите станат златно-розови.
Добър апетит! Simple Smile

# 66
  • София
  • Мнения: 721
Ей това е точно за работещи мами http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=222284.0

 Peace

# 67
  • Journeys end in lovers meeting.
  • Мнения: 3 036
това ми звучи супер  Grinning благодаря за рецептичката!

аз се сетих и за любимите ми едновремешни домати с ориз, като им добавя по някоя наденичка/кренвирш/ останало печено от скарата или просто шунка/салам и вечерята е готова  Wink

# 68
  • София
  • Мнения: 2 211
Голямо кюфте

Омесва се кайма за кюфтета и се разстила в кръгла тава. Слага се във фурната и като се позапече, доливам водичка или бира, намазвам със салца и отгоре поръсвам кашкавал /ако не е много солена каймата/. Понякога чукам и яйца. Като се изпече нарязвам като торта и поднасям със салата.


Спаначено суфле

5 яйца
1/2 ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
замразен спанак
черен пипер
сол

Забърквам смес от продуктите, която пека в намаслена тава, поръсена с галета.


Пиле със сметана

1п пилешки бон филенца
1 малка заквасена сметана
чесън
розмарин
черен пипер

Нареждам филенцата в тава поръсвам подправките. Разреждам сметаната с вода, заливам отгоре и пека във фурната.

# 69
  • София
  • Мнения: 503
Ето и едно бързо ястие за любителите на царевица  Wink
Загрявам масло или маргарин в тефлонов тиган и слагам какъвто изостанал колбас имам в хладилника - става и със сурово пилешко. Когато се запържи хубаво слагам консерва царевица и покривам с капак за да се задуши малко. Добавям червен и черен пипер, къри и малко лют червен пипер. Когато поизври водата от консервата слагам кашкавал и бъркам пет минути докато се разтопи и омеша с останалото. Това е любимата бърканица на мъжа ми, а и ми отнема не повече он 15тина минутки  Sunglasses
И едно вкусно пилешко:
Една тарелка бяло пилешко месо нарязано на дълго топвам в майонеза и после в предварително счукани на едро солени бисквитки Чизи. Редя в тавичка с мъъъничко вода и пека половин час.

# 70
  • Мнения: 11 612

За това кюфте доста ласкави отзиви имаше преди време във форума......

# 71
  • Мнения: 1 017
Яйца по панагюрски;
Гювече с каквото има в хладилника;
Пилешки гърди запечени във фурна с малко бира и картофки соте - стават учудващо бързо (първо ги сварявам нарязани на кубчета, след това ги запържвам с малко подправки);
Таратор.

# 72
  • Пловдив, мила моя майно льо...
  • Мнения: 150
Всичко това, което ще прочете тук, се приготвя за около половин час. Тук не броим предварителното сваряване на картофите (в една от рецептите). Няма да има точни мерки, защото всичко се прави на око и на вкус. Езикът на рецептите е умишлено разговорно-диалектен, за да се предаде максимална близост до евентуалния читател, както и да се избегне елитарния изказ на майстор-готвача (като например онзи пръдльо, дето е 1,50... абе по БТВ дето готви).

Пица

БрАшнуту съ фърга в иднъ гулямъ купъ. Пляскъми вътри кисилу мляку, ама аку нямъ можи и вудъ. Взимами сода каустик... таковъ беее, бикарбонат (дет гу пийм за кисилини и махмурлук) и рътвами една дозъ. Посли бърками с вилицътъ (можи и с шпатулътъ). Кат замязъ на разтвор за шпакловкъ - тутову йе! Взимами празну шише от биръ, шпакловкътъ я млатвами в тъвътъ и разточвъми. Ей, дъ ни забраа - тъвътъ я мажим с оливу и посли поръсвами брАшну. Кат разточим шпакловкатъ е лесну - взимами сирини, къшкавал, салам, маслини, гъби (аку има де), чушки, думати, лютиницъ (ама думашна... ама можи и купешка). Мажим всичку тува връз шпакловкътъ, бийм идин шут на тъвът във фурната и чаками петнайс минути. Посли йе готову!

Салата (картофена)

Картофите се варят докът се нацвъкат. Посли им съ маща кафявуту, дет съ бели. Взима съ идин млат и съ млати, докът станът на нищу! Кат станът на нищу им съ рътва: май... мъюнезъ (цялуту чуду, или квот е останълу), лук (ама не цялата глъвъ), зеленийки и тревуляци (тва магданоз, тва чубрица, тва квот има) И посли съ гледа кво ощи има в хладилника. Аку има мляку - дубре. Мириши съ и аку нийе развалену - ръгва съ и то в бъркоча. Да йе около два пръста, да ни йе повичи, щот шъ стани на чорбъ. Пак дзяпами кво има в хладилникъ. Кво има тук, бе да му ... маматъ? Аааа! Сиринье! Можи! Ръгва съ и то! Посли бръквами в пакетъ със султа и взимами две големи щипки (между палицъ и пукъзалицъ). Кат ръгним и султа - гутоу! Посли саму бърками с вилицъта, ама можи и с отверткъ, и тва е!
Жина! Дай ся бира!


Омлет с картофи (май няма друго име)


Бръквами в турбътъ и вадим един гулям къртоф. Белим го внимателну, да остани повече от негу. Кат гу убелим гу режим на филии (да мяза на пържини къртофи, дет ги праат по кръчмити). Пържим гу с оливу. Кат ни хареса как изглежда - фъргами яйца (три броя) в тиганя. Ама първу сме ги разбили, та да стани нещу кат жълта помия. Те таз помия фъргами смелу и безотгуворну в тиганя. Палим цигара и кат я допушим - готову йе! Ръсим със соль, ама можи и с магданозец... Аку съ ви малки чиниити - сгъвъти кръглото от яйца и картофи в тиганя на две. То заприличва на полукръг. Тогава влиза в чинията. Ама аку ви е многу малка - сгъвати още веднъж.

Тва е! Посли пак!

# 73
  • под тепетата
  • Мнения: 2 123
Много съм впечатлена, яд ме е че съм пропуснала миналото издание  #Cussing out
 Ако може линк към него , че да го дам на любимия да си готви по него като ме няма  Joy

# 74
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 655
Бях любопитна, да го прочета, но е неразбираемо.

Не изисква ли голямо усилие да пишеш така?

# 75
  • Пловдив, мила моя майно льо...
  • Мнения: 150
Бях любопитна, да го прочета, но е неразбираемо.

Не изисква ли голямо усилие да пишеш така?
За някои думи - да Simple Smile

# 76
  • Мнения: 2 097
Цитат
Взима съ идин млат и съ млати,

Това смила ли е?  Crazy

# 77
  • Мнения: 4 496
Цитат
Взима съ идин млат и съ млати,

Това смила ли е?  Crazy
Тц,май е онова,с дупките,дето се мачкат картофи с него... newsm78
Гулям зор,дукът гу пручитъ туй нещу,уф!... Mr. Green

# 78
  • София
  • Мнения: 444
Хаха беше доста изнервящо докато го прочета , едвам го смлях  ooooh!  Crazy

# 79
  • BG
  • Мнения: 4 546
много свежо  Joy

# 80
  • Мнения: 2 538
Рицептътъ за  омлетъ с картофити  мъ зъинтригува.Ши зема да я пробвъм някой ден. Mr. Green

# 81
  • в епицентъра
  • Мнения: 181
Моят омлет с картофи:
Сварявам картофите от вечерта, докато върша нещо друго. На другия ден, като се върнем в къщи, обелвам ги, нарязвам ги и ги слагам в тигана на котлона с малко масло или олио. През това време разбивам 5 яйца, добавям сирене, малко прясно мляко и подправки и изсипвам при картофите. Става нещо като пържен огретен.

# 82
  • Мнения: 1 981
СтоЕнчо умрехме да се смеем тука с мъжо  Mr. Green
Ама ти страотно чуСтво за умор  имаш бре... Joy Joy Joy

# 83
  • Пловдив, мила моя майно льо...
  • Мнения: 150
Ама ти страотно чуСтво за умор  имаш бре... Joy Joy Joy
Ама и добре готвя! Само да не са сладкиши (кексове и торти) и тутманици. Или стават клисави, или пък ги загарям (щото много спамя във форума)...

# 84
  • София
  • Мнения: 307
Стояне,заболя ме устата да се смея!

# 85
  • нейде там, където ....
  • Мнения: 4 389
Често правя домати с ориз, ама пак мързеливо.
Сварявам ориза с малко олио във водата, накрая нарязвам магданоз на вкус, сол - пак тъй и кой каквито подправки си иска - черен пипер, пикантини и прочие. Вместо домати слагам доматено пюре или още по-добре лютеница. на чаша суров ориз 3-4 супени лъжици. Разбъркваш и сервираш. Много му ходи за гарнитура някоя пържолка, метната своевременно на скарата  Mr. Green
И баница правя, пак лесна.
Загрявам фурната към 250 градуса, заедно с тавичката, за минутка, че да се сгорещи и тя. Намазвам с мазнина. Редя корите, като ги нагъвам на хармоника, ей тъй /\/\/\/\/\/. Може да се поръсят със сирене/извара преди това. Разбивам 1-1.5 кофички кисело мляко и поне 2 яйца, малко вода, ако е гъсто млякото и половин чаена лъжичка сода. Яйцата може и повече, млякото - 2 са за половин кило кори - Фамилия. Разбърква се и се разпределя с лъжица върху корите, т. е. изсипвате купата върху корите и с лъжица побутвате да залее навсякъде. Оставяте да постои, докато фурната се дозагрее, а вие поизмиете използваните съдинки - къде 5 минутки стигат. Пече се около половин час - поглеждайте го след двайстата минутка. Като стане кафеникаво-червено - готово е. Пригответе отстрани 3-4 купички и обърнете готовата баница върху тях - ръбът на тавата да се подпре на тях, но да нямат допир до баницата, за да не се смачка. Още 10-15 минути. Обръщате, нарязвате и сервирате. За сладка баница - вместо сирене, сложете 2-3 лъжици захар в млякото, а накрая поръсете с пудра захар, ако не ви е достатъчно сладко.
Дълго почти колкото приготвянето, ама е вкусно и тачено в нас

П.П. Номера с обръщането не става с тефлонови и други незалепващи тавички.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 03:25 от jd

# 86
  • Русе
  • Мнения: 2 351
мързеливо и вкусно- гъбени картофи.
картофи около 1.5кг само се белят и режат на 4,
гъби , около 500г само се измиват добре.
лук- около 1/2 кг на 4етвъртинки.
1 топено или пушено сирене нарязано,
няколко цели скилидки 4есън, сол или пикантина  и 4ерен пипер.
вси4ко това се слага в гюве4/йена  с 1 чаша вода и се забравя във фурната около час два. след това тръгвате на поход да търсите мляскащ в ъгъла съпруг, нежно прегърнал съда с манджата.
отнема около 5-10 мин докато се метне във фурната.



Днес приготвих тази вкусотия.
Единственото, което е можело да направя, е да сваря леко картофите, защото останаха лееееко сурови.
А към всички продукти прибавих и кренвирш   chef

# 87
  • София
  • Мнения: 444
Едно предложение за бърз и интересен крем , който обикновенно приготвям в последната минута ,на неочаквани гости !
1 пудинг ванилия на др. Йоткер
1 пудинг шоколад на др.Йоткер
1 л прясно мляко
захар
1 заквасена сметана на Данон
Пудингите според рецептата на опаковката (по отделно)
Сметаната разбита с малко захар
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4120554

Разсипва се в чашки на три пласта жълто , кафяво, бяло

# 88
  • София
  • Мнения: 7 071
Какво готвите през седмицата, когато се приберете от работа, а децата са гладни и не могат да чакат?
Споделете някакви бързи и лесни манджи.

# 89
  • София
  • Мнения: 3 268
Ами най-бързата ми манджа е омлет с кашкавал.Разбърквам яйцата,загрявам тиган на котлона с малко масълце и олио,изсипвам яйцата и пека на котлона около 4 минути.Без да обръщам омлета,посипвам отгоре настърган кашкавал,прегъвам на две и сервирам със салата.
Друга бърза манджа ми е задушени картофки като на Лео златните картофки,но без лук.Кремвирши,разрязани по дължина и с кашкавал,запечени на фурна със таратор.Гювечета с каквото си поискаш.Месо,нарязано на жулиенчета и задушено в мазнина,става страхотно.Пиле в кесия става за 40 минути.Чушки-бюрек с готови печени чушки,само ги пълня с яйца и сирене,овалвам в брашно и пържа.Абе импровизирам в момента.

# 90
  • Мнения: 699
Зеленчукова крем супа

Картофи, моркови, лук, чушки, домати (нарязани на две на три), две пилешки бульончета, черен и червен пипер - всичко това го оставям да се свари. Може и мазнина, може и без нея. Когато се свари всичко го пасирам. Правя застройка от няколко лъжици кисело мляко, яйце и магданоз и готово.

# 91
  • София
  • Мнения: 7 071
мързеливо и вкусно- гъбени картофи.
картофи около 1.5кг само се белят и режат на 4,
гъби , около 500г само се измиват добре.
лук- около 1/2 кг на 4етвъртинки.
1 топено или пушено сирене нарязано,
няколко цели скилидки 4есън, сол или пикантина  и 4ерен пипер.
вси4ко това се слага в гюве4/йена  с 1 чаша вода и се забравя във фурната около час два. след това тръгвате на поход да търсите мляскащ в ъгъла съпруг, нежно прегърнал съда с манджата.
отнема около 5-10 мин докато се метне във фурната.

А топеното или пушено сирене предполагам, че към края се добавя  newsm78

# 92
  • Мнения: 699
Ще копна ей тук тези много лесни и вкусни яйца на mari_anka  Grinning

# 93
  • У дома
  • Мнения: 1 728
Аз правя китайски ориз като най-бързо и лесно - къде с месо, къде само със зеленчуци.

# 94
  • София
  • Мнения: 7 071
Огретенът също става сравнително бързо и е много вкусен.
Нарязвам килограм картофи, слагам ги в тавичка, наръсвам сирене, слагам и пикантина или друга подходяща подправка, мазнина /използвам зехтин и масло/ и вода около 1 пръст. Пека във фурната около половин час, изваждам и добавям разбити 2 яйца, 2 с.л. брашно и прясно мляко на око /може би по-малко от половин литър/. Отново пъхам във фурната за около 20 мин. После настъргвам отгоре кашкавал и пека така, докато направи златиста коричка.
Става наистина божествено вкусно  Crazy

# 95
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 522
При липса на време залагам на скарата и фритюрника  Wink

# 96
  • София/Дружба
  • Мнения: 307
Аз правя едни мързеливо пиле  "на грил" :
Намазвам едно цяло пиле със следната смес - олио+червен пипер+черен пипер+сол
Слагам пилето в йенската тенджера с малко водичка на дъното и тенджерата в микровълновата на пълна мощност за 30 минути.

# 97
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
Едно предложение за бърз и интересен крем , който обикновенно приготвям в последната минута ,на неочаквани гости !
1 пудинг ванилия на др. Йоткер
1 пудинг шоколад на др.Йоткер
1 л прясно мляко
захар
1 заквасена сметана на Данон
Пудингите според рецептата на опаковката (по отделно)
Сметаната разбита с малко захар
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4120554

Разсипва се в чашки на три пласта жълто , кафяво, бяло


Как насипваш кремовете без да се смесят цветовете?

# 98
  • заровена в парцалки, конци и плетки
  • Мнения: 129
ето нещо и от мене - става за не повече от 15 мин. взимам от магазина филета от скумрия, някъде около 600 гр., което са 6-7 парчета /половинки/. една правоъгълна /може и кръгла/ тава я намазвам с олио и нареждам филетата с кожата надолу. поръсвам ги със сол. после взимам 1 или 2 кутийки майонеза, обикновена, и я размазвам отгоре върху рибата, така че да се получи около 1 см слой майонеза отгоре. слагам във фурната за 15 мин на 250 градуса. става много вкусна рибата, защото майонезата помага да не е така суха. при поднасянето поръсвам с лимон. върви много със салата домати с кромид лук.

# 99
  • София
  • Мнения: 444
Едно предложение за бърз и интересен крем , който обикновенно приготвям в последната минута ,на неочаквани гости !
1 пудинг ванилия на др. Йоткер
1 пудинг шоколад на др.Йоткер
1 л прясно мляко
захар
1 заквасена сметана на Данон
Пудингите според рецептата на опаковката (по отделно)
Сметаната разбита с малко захар
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4120554

Разсипва се в чашки на три пласта жълто , кафяво, бяло


Как насипваш кремовете без да се смесят цветовете?
След като си сипя първото кремче приготвям второто , стават за минути никога не са ми се разливали - единствено със сметаната изчаквам малко да поистинат за 15-20 минутки  и я слагам отгоре !

# 100
  • Мнения: 2 538
Как насипваш кремовете без да се смесят цветовете?

Аз го правих и дори не изчаках да стегне крема, а веднага насипах сметана.Въобще не се смесиха, а става разкошно на вкус!
Много благодаря за идеята на авторката на този крем!

# 101
  • София
  • Мнения: 184
Ето и моята бърза рецепта: Наедица(броя според народа, който трябва да се нахрани), доматен сок, кашкавал и олио. Разрязвам наденицата на две и после разцепвам по дължина. На дъното на тавичка слагам  малко олио и нареждам плътно наденицата. Заливам с доматен сок точно да се покрие и запичам във фурната. Когато се запече поръсвам с настърган кащкавал и допичам да стане златисто. Става за 20 мин. на силна пурна.

# 102
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
Избутвам темичката, някой ако се сети още нещо, да пише. Ще бъде от полза на всички.

# 103
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
Ето и моята бърза рецепта: Наедица(броя според народа, който трябва да се нахрани), доматен сок, кашкавал и олио. Разрязвам наденицата на две и после разцепвам по дължина. На дъното на тавичка слагам  малко олио и нареждам плътно наденицата. Заливам с доматен сок точно да се покрие и запичам във фурната. Когато се запече поръсвам с настърган кащкавал и допичам да стане златисто. Става за 20 мин. на силна пурна.

Видоизмених малко твоята рецепта. В йената наредих пушен свински врат, нарязан на филийки. Отделно задуших нарязани лук и гъби, изсипва се върху тях - разтворен фикс на Маги за винен кебап и с  всичко това залях филето. Когато е готово, се посипва с настърган кашкавал.

# 104
  • София
  • Мнения: 795
Много бързи са ми миш-маш, винен кебап ( с на Маги подправката); крем супа ( пак на Маги); запечено сирене  с мед и орехи в МВ; гювече в МВ ; ориз с някой от готовите миксове ( в Пикадили има китайски, азиатски и т.н.); риба или пилешко филе на скара.

# 105
  • Мнения: 506
впечатлена от вашите идеи, реших и аз да споделя :
1.крем супа от спанак с яйца-морков,лук,картоф и около 0,500кг спанак се сваряват в тенджера и се пасират,добавям  пр.мляко и едно по едно се чуквам 5,6яйца,като се стремя да останат цели,като се сварят и те добавям сол и масло
2.бутер тесто с кренвирши-в тиган запържвам гъби и кренвирши,добавям царевица,кис.краставичка и малка кофичка заквасена сметана,оставям да изври водата и после да изстине сместа.Разстилам едната половина от бутер тестото,слагам плънката и отгоре другата половина,която нарязвам с нож на квадратчета като порции и остава печенето
всичко това за 40мин.и после здраво хапване Simple Smile

# 106
  • Мнения: 1 464
Моите манджи всички са мързеливи,няко не особено бързи но поне времето за приготвяне им е 10 мин,после си се готвят сами.
за закуска приготвям ,баница,банички от бутер тесто/вече има и готови/,мини пица от бутер тесто,пица с готови блатове,меся си в машината за хляб и набързо скалъпвам питки с пълнеж които се доупичат във фурната,палачинки,сладки и солени.
Спагети,сваряват се за 15 мин,на другия котлон се приготвя сосът
гювечета-каквото имам в хладилника,едно яйце отгоре и запечени във фурната
панирано сирене,сирене във фолио,паниран кашкавал на хапки,панирани хапки от пилешко филе
яйца и омлети
ето примери
Бъркани яйца с пилешки дробчета

10 яйца, 300 г пилешки дробчета, 100 г краве масло, магданоз, сол и черен пипер на вкус.

 Пилешките дробчета се измиват, попарват се за 2-3 минути в кипяща подсолена вода и се изваждат, нарязват се на паченца и се задушават в мазнината. Прибавят се разбитите със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз яйца. Пържат се (за предпочитане е да се пържат в индивидуални съдчета), като се разбъркват, и веднага след приготвянето им се поднасят с подходяща салата (картофена, зелена, доматена и др.).
това готвих онзи ден,много вкусно беше

а снощи забърках качамак,полях го с масло и червен пипер и сложих бучици сирене,облизахме си пръстите Crazy

# 107
  • В кошера...
  • Мнения: 506
Пилешко филенце - на малки хапки, запържва се - да е почти готово/подправки по желание, но препоръчвам само бял или черен пипер/ и добавяте 1 замразен микс от зеленчуци с ориз. Аз обожавам този с трите вида чушки. Запържвате леко и добавяте 1ч.ч.вода. Може и подправката на Маги с 10 зеленчука/ако обичате/. За 15 мин. всичко е готово. При поднасяне може да се настърже кашкавал, за да се разтопи. Тази комбинация търпи промени според микса, който предпочитате. Ако е само от зеленчуци, може и малко готварска сметана да прибавите.

# 108
  • София
  • Мнения: 3 541
Благодаря Ви, дами за страхотната тема.  HugЩе се възползвам и опитам от посоченните рецепти.  Толкова малко време ми остава за готвене и ми е съвестно.  Още днес ще пробва мпилешкит ефиленца на medunka  Heart Eyes

# 109
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 176
Избутвам темата напред, може още някой да се сети да напише рецепти за бързо приготвящи се ястия за заети мами.

# 110
  • Мнения: 113
запис

# 111
  • София
  • Мнения: 8 377
Онзи ден правих нещо много бързо:
4 чистени пъстърви ги напълних с орехи, сложих по бучка масло върху всяка и посолих със сол и черен пипер.Увих ги във фолио и ги запекох на грил- тигана за по 5 мин от всяка страна.Време за изпълнение 20 минути.

# 112
  • Пловдив
  • Мнения: 67
Едно мързеливо и бързо ястие от мен:
  Обелвам картофи и ги нарязвам на средни по големина кубчета, нарязвам и някакво месо по желание свинско или пилешко /обикновено св. врат /,слагам в пакет за печене/ от тези найлоновите/сипвам в пакета сол, черен и червен пипер, малко олио, някаква чубрица за готвене, завивам пакета и почвам да го джуркам/като шейкър/така подправките се разпределят равномерно доливам малко топла водичка завързвам пакета, надупчва се с игла отгоре и го слагаме във фурна на 170 градуса за 40-50 мин. Всичко става мекичко като масло. 

# 113
  • Бургас
  • Мнения: 3 621
ето я и моята спешна манджа
сирене в пергаментова хартия нарязват се квадрати  сирене с дебелината на пръста , слагат се в хартията , отгоре се слага резен домат, печена или прясна пиперка , подправя се с копър и магданоз и най-отгоре парченце масло , прави се плик от хартията , намокря се обилно и се нареждат в тавата пече се около 15 минути на 150 градуса

# 114
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Яяя, да се запиша аз. Peace

Бързи манджи за мен са: бъркани яйца, миш-маш, пържени картофи, омлети, спагети, салати. Rolling Eyes

# 115
  • През девет морета в десето
  • Мнения: 1 909
Тук някой от манджите се приготвят бързо, но искат много време температурна обработка.

Дайте идеи за такива, за които се изисква минимално общо време - примерно, до половин час!

Ето една такава рецепта:

Свински пържолки с горчица

Нарязва се на ситно чесън и пържолките се запичат на тигана от двете страни заедно с него - когато са готови, тигана се маха от огъбя, прибавя се силна горчица (на вкус, но една супена лъжица е добре) и една-две лъжици сметана. Разбърква се и се захлупва с капак за 2-3 минути. Готово!

# 116
  • София
  • Мнения: 5 001
Пилешки гърди,се посоляват и се натъркват с черен и червен пипер и се слагат в загрято олио в тигана и след като се запечата месото от всички страни се задушава под капак докато се зачерви.Не се получава пържене,защото месото си пуска сок.Става невероятно крехко.
 При сервиране се полива с лимонов сок.Много върви със прясна салата......Бързо и вкусно!

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 14:43 от TheNMaster

# 117
  • София
  • Мнения: 1 021
И аз залагам на скарата, когато няма никакво време, също различни омлети, картофи, спагети,... и нещо,  което правя сега, когато деня става по-голям и времето е хубаво. След като взема Мишо от градина се прибираме бързо вкъщи, за 10-15 мин. имам време да сложа едно пиле на сол или зеленчуци+пил месо в гювеча, или една бърза мусака и т.н каквото съм си намислила, пускам фурната и излизаме пред блока, знам приблизително колко време му трябва на яденето и  така ...  хем детето е доволно, че играе на вън, хем съм сготвила  bowuu

# 118
  • Разград
  • Мнения: 153
Един бърз тутманик:
1 кофичка кисело мляко
1 равна чаена лъжица сода за хляб
5 с.л. олио
300 гр. сирене
18 с.л. брашно
Содата в киселото мл. Като шупне в една купа се обърква всичко, заедно с натрошеното сирене. Изсипва се в намазнена тавичка и се пече. Става за около 20 мин.

# 119
  • Разград
  • Мнения: 153
Понеже моята голяма любов изпитва голяма любов към яйцата Grinning:
1. Пасирате съдържанието на един буркан домати. Изсипвате в тенджера да заври. Вземате 5 яйца и чупите едно след друго. Яйцето остава цяло. Може да добавите пресован чесън.

2. Яйца по панагюрски: Слагате в тенджера да заври вода на котона. Вземате, колкото яйца са ви нужни. Чупите яйцето във водата. Изчакавате да стегне яйцето и пускате второто и пак така. Като се сварят изваждате ги от водата. Слагате в чинии. Запържвате малко червен пипер в олио. Поливате чйцата с кисело мляко с чесън и покапвате с 1 - 2 с. л. от запръжката. Гарнирате със сирене по желание.

# 120
  • Мнения: 4 358
Като ви чета сега та се присетих какво вечеряхме тези дни.
Шишчета от пилешки гърди на парти грилче

Купих пилешки гърди, гъби, зелена чушка, лук.
Нарязах месото на хапки и го оставих да се овкуси с черен пипер, соев сос, малко горчица.
През това време отивам да си взема душ hahaha - нали говорим за забързани майки та това след работа става.
След това ви трябват дървени шишчита и парти грилче .
Нанизвате хапка пилешко, гъбка, лук, чушка, пилешко и т.н.
Шишчетата се изпичат на парти грил.
Една шопска салата през това време.....и вечерята е готова Peace
Аз мазнина не слагам на месото, нито на зеленчуците - по диетичничко.При сервиране по желание се поръсват шишчетата с лимонов сок Peace

# 121
  • Мнения: 161
Омлет с мариновани чушки.
Ползвам чушки от буркан - пръжнати в олио и сложени с малко от мазнината в буркана заедно със скилидки чесън, така както са с люспата. Може и с белени печени чушки, но не е така вкусно.
Обелвам чушките и ги режа на ресни, ако докопам малко и от чесъна и него слагам, после режа на ресни малко пушен бекон, но да не е от най-мазните.
Слагам ги в нагорещения тиган и изчаквам малко, след което изсипвам разбърканите 2-3-4 яйца(трябва да стане пухкав). Докато още не се е пресякло яйцето слагам малко сирене, може да се добави и малко топено сирене.
Като се повтвърди добавям настърган кашкавал и завивам омлета като пица калцоне, за да се разтопи кашкавала. преди да обърна поръсвам малко чубрица и шарена сол.
Става буквално за 10 мин. особено ако има някой да помага с рязането.

# 122
  • София
  • Мнения: 4 677
30 - 40 минути даже са много за мен  Laughing Не го броя това за бързо .
Ето ги моите най - бързи и вкусни - пилешки крилца "Кентъки" - една опаковка пилешки крилца се измиват и нареждат в тава .
Поръсват се обилно с подправката на Котани за пиле "Кентъки " / става много добре и с другата - за печено пиле ! /
Слага се малко масло . Пече се 10 мин. под фолио и 10 мин. без фолио в загрята фурна .
Мъжът ми и синът ми ги обожават .

Салата с риба тон - зелена салата , царевица , домат и филе от риба тон заляти със сос от майонеза и кисело мляко + препечени чеснови филийки / от стара франзела , намазани с масло в което слагам чесън на прах и чубрица . Мажа и пека / . Страхотни са .

Ризото със зеленчуци - измитият ориз се задушава /запържва / в масло , прибавят се замразени зеленчуци по желание - грах , царевица и моркови . Долива се вода , разбърква се няколко пъти , докато оризът е готов . Отнема към 15 мин. Елементарно и много вкусно ! Върви със соев сос и с бързи пържоли във фурната .

После ще пиша още , че сега бързам .
Ще ви споделя и едни супер лесни и много вкусни бухтички  Wink

# 123
  • София
  • Мнения: 7 420
Как не съм видяла тази тема досега?Записвам се да я следя и да изпълнявам рецептите естествено.

30 - 40 минути даже са много за мен  Laughing Не го броя това за бързо .
Ето ги моите най - бързи и вкусни - пилешки крилца "Кентъки" - една опаковка пилешки крилца се измиват и нареждат в тава .
Поръсват се обилно с подправката на Котани за пиле "Кентъки " / става много добре и с другата - за печено пиле ! /
Слага се малко масло . Пече се 10 мин. под фолио и 10 мин. без фолио в загрята фурна .
Мъжът ми и синът ми ги обожават .



A пилето сварено ли е предварително?Звучи много апетитно и ще взема да го пробвам.

# 124
  • София
  • Мнения: 4 677

A пилето сварено ли е предварително?Звучи много апетитно и ще взема да го пробвам.
Не , не се сварява предварително  Simple Smile Нямаше да е бърза рецепта , ако и с варене се занимаваш . Просто е важно 10-15 мин. да се пекат под фолио в загрята фурна . После махаш фолиото за да хванат коричка и готово  Hug

# 125
  • София
  • Мнения: 7 420
Права си,ако го сваря предварително няма да е аламинут.
Ще го пробвам с инфрачервения нагревател.
Благодаря! Hug

# 126
  • Мнения: 3 831
Скъсах се да обикалям из бургас и да търся тази подправка  на Котани за пиле "Кентъки " и ме гледат като полезно изкопаемо. ooooh!

# 127
  • София
  • Мнения: 7 420
Скъсах се да обикалям из бургас и да търся тази подправка  на Котани за пиле "Кентъки " и ме гледат като полезно изкопаемо. ooooh!
Имате ли Била в Бургас?Ако да,там я има.Може и в Метро,но аз съм купувала тази марка подправки от там.

# 128
  • Мнения: 1 114
Купувам замразени зеленчуци,нарязвам пилешко месо на дребно,запържвам го,слагам зеленчуците,разбърквам 2-3 пъти и готово.Подправям със соев сос.
Други аламинути,които правя-омлети,пържени яйца,гювечета,огретен.












# 129
  • Мнения: 4 380
Аз се сетих за тези рулца. Дори ми е изведена рецептата във фаворитите.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=270777.msg6651917#msg6651917

Ако няма нищо за гарнитура, и отворена консерва грах става.

# 130
  • Мнения: 1 114
Сега се сещам и за руло "Стефани".Също става много бързо и е лесно.

# 131
  • Варна
  • Мнения: 80
Здравейте, и аз да се включа с една рецепта - бърз сладкиш.

Продукти:
1 коф. кисело мляко
1 ч.ч. захар(може и повече ако предпочитате по-сладко)
2 пак. горещ шоколад(аз ползвам Ла феста)
2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч олио
1 1/2 ч.л сода бикарбонат

Смесват се млякото, захарта, горещия шоколад и олиото(не е нужно да се бърка много),добавя се брашното и содата, разбърква се докато се получи хомогенна смес и се изсипва в намаслена тавичка. Пече се на умерена фурна. След изпичане може да се поръси с пудра захар.

# 132
  • София
  • Мнения: 1 253
Kasidy виж освен в "Била" и в "Пикадили". Дано пък там да има, макар че зареждането на бургаското "Пикадили" няма нищо общо със софийските. За съжаление в негативна посока...

# 133
Пиле фрикасе - време за приготвяне 15мин.(ако имате предварително сварено пиле)

1кофичка кисело мляко
1 яйце
2 лъжици брашно
масло
1с.лъжица "маги"-10зеленчука (много я уважавам тази подправка)
накъсано пилешко месо

Аз правя фрикасе, когато сме яли предишния ден печено пиле и винаги остава бялото месо, понеже не го обичаме много.Ако вашия случай не е такъв се налага да сварите и обезкостите пилето. Запазете бульона!
яйцето, млякото и брашното се объркват в купа и се изсипват в загрятото масло, като се бърка непрекъснато, добавя се подправката (или сол), вряла вода или бульона от пилето. Разрежда се до гъстотата, която ви харесва.Аз го правя по гъсто, че малката не яде много хляб.


# 134
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Касиди,в събота си купих от "Пикадили"-Варна,такава подправка.Значи поддържат пикадилитата асортимента.Намерих я на стилажа на "Котани"

# 135
  • скоро в Deutschland
  • Мнения: 67
Мързеливи кренвирши с кашкавал или сирене по шопски  Peace

# 136
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 251
Днес дояждаме........

# 137
  • Мнения: 3 831
Момичета, намерих я подправката  bouquet. Днес ще пека прословутите крилца, мисля да добавя и парти бутчета че моите са много ящни. Само се чудя не трабвя ли и малко вода да се сложи в тавата, че то само с малко масло...

# 138
  • В едно мъжко сърце
  • Мнения: 430
филета от херинга на фурна с ъс соев сос и малко водичка и нарязани шайби лимон -бързо и вкусно

# 139
  • Мнения: 93
Паниран кашкавал. Във фризера винаги имам нарязан на филии и замразен кашкавал. Панирам го както е замразен, става много бързо и никога не се разтича.

# 140
  • ...нямам дом, но имам път!
  • Мнения: 651
Риба! (хек, скумрия) Peace на фурна; с доматен сос...20-30 мин.  Heart Eyes

Последното ми откритие - замръзена копърка в иената + олио + домати + подправки!
15 мин!

# 141
  • В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце
  • Мнения: 2 099
Пилешко месо нарязано на хапки, слагам 2-3 с.л. соев сос и да престои 5мин. След  това запържвам в сгорещено олио. Стават супер  Mr. Green

# 142
  • Варна
  • Мнения: 80
Свинско с картофи на фурна

Продукти:
300гр свинско месо, нарязано на тънки пържолки (0,4-0,5 см)
2-3 с.л сметана
5-6 картофа(нарязани на полумесеци с дебелина 0,3 - 0,4 см)
сол, олио

На дъното на тава се разстилат пържолите, посолява се и се намазват с сметана. Върху пържолите се нареждат картофите,на 1 слой. Посолява се и се намазва с малко мазнина. Не се добавя вода. Пече се на фурна 40 мин. Не се разбърква!

# 143
  • Мнения: 4 380
 Консерва пилешка крем-супа, малко вода, 1/2  чаша ориз, лук  и пилешко месо се запичат в йената на фурна до готовност.

Много вкусно. Малко е работата, но отнема време печенето.